1

Téma: Prilis mnoho vykonu u celoflasky, heh :)

Mam takovej kuriozni problem.. od doby co jsem poridil marshallovskej 400W do 4 Ohm box (4x12) tak mam problem s hlasitosti...

Ta moje celoflaska (asi jako v podstate kazda) hraje nejpekneji kdyz je vytavena tak na pulku vykonu a to s timhle boxem proste nejde.... nejsou pak slyset bici ani nic jinyho.....jsem rad ze to muzu dat na 1/4 a to pak proste nema tu spravnou stavu a barvu... a kdyz to vyhonim prempem tak uz to zase moc kresli na muj vkus...

takze poradte - co s tim? bylo by mozny treba vytahnout dve koncovy lampy (ze 4 puvodnich)? je to realny, nebo je to nesmysl?

nebo jak na to? zas kupovat nejakej drahej powerbrake se mi moc nechce....

Mr. Servismen, hilfe!! smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

2

Re: Prilis mnoho vykonu u celoflasky, heh :)

některy flaškáče maj přepínač výkonu
betaroni či chátrové ti určitě poraděj jak ho tam dodělat smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

3

buď koupít omezovač vákonu - neim, jak se to menuje, pokud je v konci víc lamp - 4 a víc, tak prostě jeden pár sundat - zavolej hockemu jaký vyndat nebo prostě do zkušky jinou bednu sad 

Ale tvůj problém znám.  Bohužel, tady moc rad nepomůže

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Hocke (18. 02. 2008 22.09:31)

Axlík napsal:

bylo by mozny treba vytahnout dve koncovy lampy (ze 4 puvodnich)? je to realny, nebo je to nesmysl?

olaf napsal:

betaroni či chátrové ti určitě poraděj jak ho tam dodělat

Omlouvám se, nejsem ani betaroni či chátrové (i když taky chátrám).
Ad Axlík. Je možné vytáhnout dvě flašky slivovice atp. a pak se zvuk bude zdát slabým, ne-li zastřeným. Ale teď vážně. Jde to, ale doporučuji přepnout výst. impedanci na zesu o řád níže (tj. je-li bedna 8 Ohmů, přepnout IMPEDANCE SELECT na 4).

0 xLajků:

5

omlouvám se mistru servismanu, že sem na něj zapoměl smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

6

Zkoušel jsi špunty do uší?

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

7

proto hraju na oranzovy nejmensi autoradio :-D

btw ze se do toho mistrovi pletu ale bedna ma 4 takze to ma prepnout na 2 ma-li tam tu moznost..

taky by sis moh predratovat bednu a zvysit ji impedanci.. jestli se ti v tom teda chce stourat..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

M3) no stourat v bedne se mi urcite nechce...

HOKCE) bedna je 4 0hm, tudiz bych tedy mel pripinat na 2 Ohm, coz jak vite sam, tam nemate smile

co teda ten prepinac vykonu?

Jsem  TU
0 xLajků:

9

Nejsem příznivcem vytahování dvojice lamp, spíš bych jim upravil pracovní bod. Prostě dodělat vypínač, kterým se přemostí odpor předřazený odporům pro G2. Není to složitá úprava.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

10

Sice to trochu topí, ale nejjednodušší je přece dát do série s bednou odpor (pár ohmů - dle potřeby), který to výkonově snese. Znám kytaristu, který používá odpor 4 Ohmy/15 W vhozený do skleničky s vodou :-)

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

11

napiš HOTovi on ti udělá atenuátor, externí krabičku nasnížení výkonu kterej ti půjde do bedny....stejně to nepomůže, pač jen z nesnesitelnýho hluku uděláš mín nesnesitelnější hluk takže budeš jen o trošku mín ztlumenej ale aspon budeš mít pocit žes něco udělal.

Brácha tohle měl na kytaru a stejně byl hlučnej a ani na koncertech nešel přes 3-4 volume

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

12

olaf napsal:

některy flaškáče maj přepínač výkonu
betaroni či chátrové ti určitě poraděj jak ho tam dodělat

Kubš napsal:

napiš HOTovi on ti udělá atenuátor, externí krabičku nasnížení výkonu kterej ti půjde do bedny....stejně to nepomůže, pač jen z nesnesitelnýho hluku uděláš mín nesnesitelnější hluk takže budeš jen o trošku mín ztlumenej ale aspon budeš mít pocit žes něco udělal.

Souhlas s výše uvedenými, třeba HOT hlavy mají právě z tohoto důvodu přepínač na nižší výkon, protože nejlepší zvuk je až při určitém vybuzení, resp. zesílení. Co to technicky obnáší nemám bohužel nejmenší ponětí:D

0 xLajků:

13

Hocke napsal:

Jde to, ale doporučuji přepnout výst. impedanci na zesu o řád níže (tj. je-li bedna 8 Ohmů, přepnout IMPEDANCE SELECT na 4).

Pokud tahle možnost není, dá se taky nějak upravit trafo, tuším, ne?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

Kubš napsal:

napiš HOTovi ....stejně to nepomůže

Axlík: Já bych se bejt tebou domluvil s Chátrou, určitě ti poradí nějaký skutečně funkční řešení a pomůže ti s montáží.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

15

Uprava trafa=novy trafo->jinej(horsi...) zvuk

Attenuator taky neni IMHO rozumnej napad u 400W lampace. Ja mam na kroceni kytaroveho ampu THD Hotplate a ta zvladne max 150W. Mozna dela Weber neco silnejsiho, ale ne o moc.

Vytahnuti paru lamp, a zmena zateze(!!!) je osvedcena cesta. Koneckoncu ty dva pary lamp jsou zapojeny paralelne jako dva zesiky.

Blby je, ze ziskas 200W zesik, kterej bude hrat 81.2% hlasitosti 400W, takze si moc nepomuzes:))

Kup si do zkusebny slabsi aparat a mas pokoj.

0 xLajků:

16

skutečně funčkní řešení neexistuje leda mít 50W apec kterej nebude tak uřvanej...atenuátory, vytahování lamp a tohle to sou naprosto nouzový upřímně dost kompromisní řešení kde ztratí člověk zvuk....zkuste na nákým "přepínacím" lampáči přepnout na polovinu výkonu....ten zvuk nebude stejně dobrej a půjde kvalitativně níž.

moje rada zní přestat uctívat lampový kreslítka který sou velký a těžký a koupit něco co hraje pořád  (po celým volume ) stejně výborně big_smile tj. pořádnej hybridní apec....

batty napsal:

Kup si do zkusebny slabsi aparat a mas pokoj.

tak na tohle axla nedostaneš

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: Štěpán Axman (19. 02. 2008 14.31:54)

batty napsal:

Attenuator taky neni IMHO rozumnej napad u 400W lampace.

ale pozor, ja psal ze ten box je 400W do 4 Ohm.. zesak je 120W....

add powerbrake (neboli ta vec co se dava mezi zesak a bednu) prave kupovat nechci, uz jsem to psal hned nazacatku...ani od HOTa smile

joko napsal:

Axlík: Já bych se bejt tebou domluvil s Chátrou, určitě ti poradí nějaký skutečně funkční řešení a pomůže ti s montáží.

chatro?
(a ted neoslovuju vas jako basove forum celkove)
-  mohl bych te tedy pozadat o upraveni toho bodu G, ci co jsi mel na mysli? smile
Klidne prijedu, ci tak neco...

Jsem  TU
0 xLajků:

18

Kubš napsal:

....zkuste na nákým "přepínacím" lampáči přepnout na polovinu výkonu....

Třeba výroční Marshall 20-th anniversary hraje v režimu Half ještě líp než v režimu Full. Chce to vyzkoušet, než se řešení zavrhne.

a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

19

Axlík napsal:

mohl bych te tedy pozadat o upraveni toho bodu G

Ty jo, já žasnu, co se tady na fóru všechno domlouvá . .   :-)))

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

20

Mr.A... co zas vymejšlíš kua?? big_smile:D
ser na to....dyť to hraje jak má,jestli už nejsu hluchej teda big_smile ....nehledej chyby tam kde nejsou smile

0 xLajků:

21

Axlík napsal:

chatro?
(a ted neoslovuju vas jako basove forum celkove)

Jasně, pošli mail, domluvíme se.

a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

22

Nějaké novinky, Axlíku?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

23

no Chatra byl tak laskav ze prislibil svoji pomoc, bohuzel ted to vazne na me skleroze kombinovane s casovym vytizenim....:(
Ale do konce tydne pozjistuju vsechno co jsem dostal za ukol a pak se to rozjede smile

Jsem  TU
0 xLajků:

24

vyndat dvě lampy je podle mne prasárna (teda jako bez úprav v zesilovači).
ideální řešní je fakt nechat si udělat přepínač výkonu, ale to je zásah do zasíku taky.
nějaký odpory samo fungujou, ale to je snad chlapi lepší předrátovat bednu na 8ohm, než tam předřadit odpor, alespoň se ten výkon ztrácí v reprákách a člověk nemusí mít žádný tintítka navíc...no ne? Otázka je, jestli tam máš horničku, to by pak mohlo dělat problémy s výhybkou...
jinak lampáče maj právě většinou na výstupu stejnou watáž do 4, 8, 16 (dle toho, jak je navinutý výstupní trafíčko), takže pak připojit tu nově 8ohm bednu na výstup pro 4ohmy a dostaneš se níž s výkonem (!!! pozor ne obráceně, to bys to mohl odprásknout jak Billyho Kida), nebo jestli máš na hlavě výstup na dva Ohmy (já teda nemám ne, ale třeba některý ampegy to myslim maj), tak přiojit svojí 4ohm bednu na ten 2ohm výstup...

Hohm big_smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

25

hoď přes bednu deku a přidej výšky

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

26

ty jo salofe to by narušilo ten "sound" to si axl radši koupí novej %^^#$%#%BASS grrr...

0 xLajků: