1

Téma: Ampeg svt-3 vs. |GK RB 700

Nazdar pánové, řeším nový apec, hraju death, původně jsem chtěl Ampeg, ale je to Vietnam, GK je USA a navíc je bezúdržbový a prý, jak psal Grampa, nehrál na nic lepšího, takže teď nevím, kdyžtak poraďte. díky-----

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: grampa (09. 02. 2008 09.09:25)

Re: Ampeg svt-3 vs. |GK RB 700

noomak napsal:

Nazdar pánové, řeším nový apec, hraju death, původně jsem chtěl Ampeg, ale je to Vietnam, GK je USA a navíc je bezúdržbový a prý, jak psal Grampa, nehrál na nic lepšího, takže teď nevím, kdyžtak poraďte. díky-----

Neber to jako dogma,taky jsem nehrál na všechno smile,jinak mě se to GK zrovna hodí zvukově ale můžu být taky  jeden z deseti komu se zvuk kterej dostanu z GK líbí a navíc mám před tím Ampeg SVT-Pro takže když chci tak to hodím do smyčky a hraju přes Ampeg.No a do Deathu,zaleží jestli hraješ podladěně nebo klasiku ladění, na klasiku si myslím že bude lepší Ampeg je průraznější ale podladěný mu moc nejdou na to je lepší GK a jestli hraješ trsátkem tak ti to doporučuju rovnou vyzkoušet protože to je zase úplně jinak.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

3

grampa napsal:

Neber to jako dogma,taky jsem nehrál na všechno ,jinak mě se to GK zrovna hodí zvukově ale můžu být taky  jeden z deseti komu se zvuk kterej dostanu z GK líbí a navíc mám před tím Ampeg SVT-Pro takže když chci tak to hodím do smyčky a hraju přes Ampeg.No a do Deathu,zaleží jestli hraješ podladěně nebo klasiku ladění, na klasiku si myslím že bude lepší Ampeg je průraznější ale podladěný mu moc nejdou na to je lepší GK a jestli hraješ trsátkem tak ti to doporučuju rovnou vyzkoušet protože to je zase úplně jinak.

No, hraju prstama a basu mám pětku, hrajem od D a v druhé kapele od C, takže podlaďujem, ampeg mě hodně lákal, ale když jsem pak, četl recenze a díval se na plánek toho GK, tak mi to příjde super věc...

0 xLajků:

4

Neber mě jako zaujatého, ale pro mě jsou na prd obě zmíněné strojovny a nepříjdou mě jako super věci...

0 xLajků:

5

noomak napsal:
grampa napsal:

Neber to jako dogma,taky jsem nehrál na všechno ,jinak mě se to GK zrovna hodí zvukově ale můžu být taky  jeden z deseti komu se zvuk kterej dostanu z GK líbí a navíc mám před tím Ampeg SVT-Pro takže když chci tak to hodím do smyčky a hraju přes Ampeg.No a do Deathu,zaleží jestli hraješ podladěně nebo klasiku ladění, na klasiku si myslím že bude lepší Ampeg je průraznější ale podladěný mu moc nejdou na to je lepší GK a jestli hraješ trsátkem tak ti to doporučuju rovnou vyzkoušet protože to je zase úplně jinak.

No, hraju prstama a basu mám pětku, hrajem od D a v druhé kapele od C, takže podlaďujem, ampeg mě hodně lákal, ale když jsem pak, četl recenze a díval se na plánek toho GK, tak mi to příjde super věc...

Tak to bych jel zkoušet a zkoušet,určitě na vlastní nástroj a nějakou podobnou bednu jak repro tak citlivost tak si uděláš trochu objektivní názor.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

6

grampa napsal:

Tak to bych jel zkoušet a zkoušet,určitě na vlastní nástroj a nějakou podobnou bednu jak repro tak citlivost tak si uděláš trochu objektivní názor.

tak tak tak táááááááák táak.....přesně táááák tongue

0 xLajků:

7

noomak
To chce výpravu do Brna, obejít musikcentra a zahrát. Já osobně bych doporučil GK 1001RB II + GK 410RBX, popřípadě k tomu ještě 15", nebo GK 810SBX, ale to už je trochu jinde...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

8

grampa napsal:

zaleží jestli hraješ podladěně nebo klasiku ladění, na klasiku si myslím že bude lepší Ampeg

Nemohu souhlasit, záleží hrozně hrozně moc na bedně. Nedávno jsem měl půjčenou orig Ampeg 4x12'' a ten masakr kterej vydávala pátá struna se nedá popsat. Kam se na to hrabou dvě patnáctky, 4 dvanáctky Vás prostě rozdrtěj:).

Ale jak již bylo napsáno, vzít svojí kytaru a jet vyzkoušet. Ovšem určitě s bednou, na kterou budeš hrát i potom!

0 xLajků:

9

mno v podstatě na death tyhle dva zesíky asi stačit budou...tam jako jde hlavně a si o hrnutí ale jinak oba dva mě tak neskutečně zklamaly že osobně bych o koupi neuvažoval hrát na to jeden večer tak to přežiju ale jinak sou to zesíky co opravdu nejsou můj šálek kávy ale jak říkám pro ten nářez to bude asi ono.

kdybych to srovnal tak z nich mám pocit jak kdbych hrál přes digitální simulaci...vůbec pod nima ta basa nedejchá...sou to ale výrazy co:-D

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

10

no to jo, to bys mohl trochu rozvést...

0 xLajků:

11

no v podstatě asi takhle mně na těch apcích vadí že sou takový hodně cejtit ve finálním zvuku celýho systému ruce-basa_efekty-hlava-bedna,  a obvzláště u ampegu je to fakt děs, u GK je zas problém že pokud nemáš rád "V" ekvalizér tak z toho kroutit něco jinýho je podle mýho dost namáhavý(středy tam fakt skoro nejsou), je to ale jen můj osobní vkus já sem zatíženej na větší "transparentnost" a tu mi tyhle dva aparáty neposkytnou...je těžký to vysvětlit ale mám rád když jakoby ten zvuk cejtím pod rukama-proto sem  před časem zakotvil na SWR a pak přešel už  jen na "butikovější značku" Demeter která ten SWR zvuk dovedla k dokonalosti...ještě bych chtěl v životě někdy vyzkoušet David Eden což je vlastně Demeter zvuk ale jen pro zajímavost bych ho rád otestoval.

ozkoušej uvidíš sám jako pro to co hraješ sou ty dva zesíky myslím ideální....to že se Mně nelíběj není směrodatný stejně tak jako že se nelíběj Danovi :-)

já třeba nehrajeu takovej mazec jako ty ale rozhodně se s basou musím spojit se solidně zkreslenou kytárkou a rozhodně nehledám nějak uhlazenej slušnej zvuk wink můj takovej oblíbenej zvuk je zvuk Roberta Trujilla ze Suicidálů či Infectious grooves....ne to co ted má v Metallice.....prostě takoveá tak "cranklá aktivka"

0 xLajků:

12

noomak napsal:

.co se týče wattáže, tak si myslím, že mi 480 wattů bude stačit až moc a pokud nebudu spokojený s tím GK, tak je tu možnost 100 dní na vrácení peněz, takže asi tak, jinak díky za rady.A ještě Dane, když hraju death, tak potřebuju jiné nářadí, než Ty,  už jen s tím Jazzbassem, co máš v avataru, bych se v kapele uplně ztratil ;-)

Jen si dovolim malou polemiku: sám mám 500W hlavu a velmi variabilní basu, která umí i poměrně pěkně cinkat, takže se ztrácením se bych pomlčel! smile Spíš mám rád svý uši a hudbu.. big_smile

0 xLajků:

13

Dan napsal:

Spíš mám rád svý uši a hudbu..

na druhou stranu uši ti stejně uhnijou tak proč je pořádně nezhuntovat když už maj shnít a stát se fosilním palivem pro další generace :-D

0 xLajků:

14

Ale na třetí stranu zatímco když si opařim jazyk, tak se mi chuť navrátí, když si znečistim plíce, vyčistěj se, když se říznu, tak se to zahojí, všechno zregeneruje, ale sluch se mi nikdy ani o píď nevrátí, vime?

0 xLajků:

15

mno myslím že vzhledem krátkosti života....bych to tak dramaticky neviděl....a když už jde volume moc tak se daj uši zacpat big_smile

0 xLajků:

16

noomak napsal:

Fajn, už chápu v čem je problém, hned zítra dám svoji aktivku s dvěma humbuckerama do bazaru a hned jak se té hrůzy zbavím, tak si seženu jazzbass, o GK už taky nepřemýšlím, natož tak o Ampegu, to sou směšné značky,

hele já osobně bych asi trošku prefernul ten GK......ale.....jsem jen slabej hlas v davu

0 xLajků:

17

hele fakt těžko říct....nejlepší by bylo mít obě značky na své bedně ve své zkušebně a jen přepínat a zkoušet,ale hlavně s kapelou!!.....pak mi tenhle výběr  přijde nejsměrodatnější:)

0 xLajků:

18

Nevim, kdo je tu omezenec, když je mu zatěžko pochopit, že zatímco s avízovanejma aparátama dosáhne jen toho jejich zvuku, s jinejma může mít jednou nakopnutou basu, onehdá dunící reggae basu a jindy zase transparetní čistotu, zkrátka si nakroutit jakejkoli zvuk a celý to ještě nemusí notně vážit půl tuny, aby si kvůli hraní musel ztrhat záda.
To, že s touhle kapelou hraju s čistym (a povětšinou kobylkovym) zvukem, je jen důsledek toho, že nemusim nikoho přeřvávat a přes nikoho se hlasitostně a frekvenčně prosazovat, neboť v opravdové hudbě se hráč prosadí hrou a ne wattáží (a to prosim dokaž svou neomezenost a pochop, že nemluvím zdaleka jen o jazzu a příbuznejch žánrech), děje se něco jako dynamika atd. Ale to už jsem si dovolil příliš, co? Ostatním omluva za tučnej OT...

0 xLajků:

19

noomak napsal:

Fajn, už chápu v čem je problém, hned zítra dám svoji aktivku s dvěma humbuckerama do bazaru a hned jak se té hrůzy zbavím, tak si seženu jazzbass, o GK už taky nepřemýšlím, natož tak o Ampegu, to sou směšné značky

Dan napsal:

Nevim, kdo je tu omezenec, když je mu zatěžko pochopit, že zatímco s avízovanejma aparátama dosáhne jen toho jejich zvuku, s jinejma může mít jednou nakopnutou basu, onehdá dunící reggae basu a jindy zase transparetní čistotu, zkrátka si nakroutit jakejkoli zvuk a celý to ještě nemusí notně vážit půl tuny, aby si kvůli hraní musel ztrhat záda.

Pánové klid, jsme basáci a ne devianti. Příspěvek noomak budu chápat jako hyperbolu, nebo-li nadsázku, proto zde není co komentovat. A jestli jsi náhodou to, co cituji, myslel vážně, pak jsi nic nepochopil.

Dan má určitě pravdu v tom, že prosadit se není o wattáži, nýbrž o správném frekvenčním posazení jednotlivých nástrojů. Poté může být basa čistá, crunch, nebo těžce zkreslená ale prostě tam bude. To samé platí u ostatních nástrojů v kapele.

Ale abych pouze nesouhlasil, nemyslím si, že se zmíněnými aparáty lze dosáhnout pouze toho "jejich" zvuku. GK nechci moc posuzovat protože ho nemám, ale u Ampega (a teď to nepíšu proto, že bych se ho chtěl zastávat protože ho mám, o to mi vážně nejde!) je možnost korekcí a využití lampového preampu dost důležitá, a dá se přizpůsobovat mnoha stylům, přičemž se charakter zvuku výrazně mění. Mohl bych souhlasit, že při plném využití lamp je slyšet lampový aparát, ale nemyslím si, že by tím aparátem měl být pouze ampeg. Zajímalo by mne, kdo by dokázal podle nahrávek a detailního nastavení korekcí rozeznat, co je hráno na jakou značku.

0 xLajků:

20

Karlos napsal:

Zajímalo by mne, kdo by dokázal podle nahrávek a detailního nastavení korekcí rozeznat, co je hráno na jakou značku.

tady v tomhle karlos zaznamenal  zajímavou věc, třeba já apec posuzuju hlavně "jak ho cejtím" naživo (přeci jenom asi nikdo tady na foru nenahrává co měsíc ve studiu) a v tom mě ampeg nesedí, ale nahrávat na něj proč ne.....

0 xLajků:

21

Karlos napsal:

u Ampega (a teď to nepíšu proto, že bych se ho chtěl zastávat protože ho mám, o to mi vážně nejde!) je možnost korekcí a využití lampového preampu dost důležitá, a dá se přizpůsobovat mnoha stylům, přičemž se charakter zvuku výrazně mění. Mohl bych souhlasit, že při plném využití lamp je slyšet lampový aparát, ale nemyslím si, že by tím aparátem měl být pouze ampeg.

Ale vždy tam dle mýho bude citelně znát příspěvek zvukovýho zkreslení danýho aparátu.

Karlos napsal:

Zajímalo by mne, kdo by dokázal podle nahrávek a detailního nastavení korekcí rozeznat, co je hráno na jakou značku.

Nikdo, pže každej hraje jinak a na jinej nástroj. Nebo jsem to nepochopil?

0 xLajků:

22

možná mezi dvěma aparátama vybrat ale i to se dá lehce zkreslit wink

0 xLajků:

23

Karlos napsal:

Dan má určitě pravdu v tom, že prosadit se není o wattáži, nýbrž o správném frekvenčním posazení jednotlivých nástrojů. Poté může být basa čistá, crunch, nebo těžce zkreslená ale prostě tam bude. To samé platí u ostatních nástrojů v kapele.

ano,je to tak.....na tohle se hodlám při další hokně ve studiu nejvíc zaměřit,páč mě sere,že mi kytáristi lezou frekvenčně do basy a ta pak nemá takovou dynamiku v té nahrávce jakou by mít měla.

0 xLajků:

24

A konečně k tématu...no já jsem se teda rozhodl pro ten GK, ne že by se mi Ampeg nelíbil, ale myslím, že GK je trošku víc univerzálnější,bezúdržbový, pač nemá ty lampióny,  třeba na slap bude určitě lepší, navíc má jedno velké plus a to "Made in U.S.A." díval jsem se i na SWR a byl tam jeden kandidát, ale asi bych nechtěl ten zvuk tak moc hifi a to tyghle apce celkem myslím mají....takže GK...

0 xLajků:

25

noomak napsal:

SWR a byl tam jeden kandidát, ale asi bych nechtěl ten zvuk tak moc hifi a to tyghle apce celkem myslím mají....takže GK...

škoda i SWR by se do nátěru dalo použít ale GK je si myslím "dunící" jistota :-)

0 xLajků:

26

ach jo.

"Největší neštěstí na světě je srážka s blbcem" někdo.

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

27

Dan napsal:

Nikdo, pže každej hraje jinak a na jinej nástroj. Nebo jsem to nepochopil?

Pochopil, přesně:). Chtěl jsem tím jen říct, že ta největší charakteristika zvuku podle mě není ve značce, ale v typu aparátu (celolampa, tranďák, lampa v předzesilovači, apod.)

pekelnik napsal:

ano,je to tak.....na tohle se hodlám při další hokně ve studiu nejvíc zaměřit,páč mě sere,že mi kytáristi lezou frekvenčně do basy a ta pak nemá takovou dynamiku v té nahrávce jakou by mít měla

Pekelníku ale není to jednoduchý, my jsme se o to při posledním natáčení pokoušeli a můj dojem je takový, že bych tu práci raději přenechal zkušenému nahrávacímu zvukaři. Ne, že by to nešlo, ale je to dost práce. Každoápdně ten výsledek ale potom stojí za to.

noomak napsal:

A konečně k tématu...no já jsem se teda rozhodl pro ten GK, ne že by se mi Ampeg nelíbil, ale myslím, že GK je trošku víc univerzálnější,bezúdržbový, pač nemá ty lampióny,  třeba na slap bude určitě lepší, navíc má jedno velké plus a to "Made in U.S.A." díval jsem se i na SWR a byl tam jeden kandidát, ale asi bych nechtěl ten zvuk tak moc hifi a to tyghle apce celkem myslím mají....takže GK...

To je Tvoje volba a nikdo Ti to nebude vymlouvat. Já osobně si myslím, že na slap je lepší lampový aparát, protože zvuk částečně "komprimuje" (opravdu nevím, jaké slovo přesně zvolit, tak mě za něj hned nechytejte:) ). Ale to už je jenom můj dojem. Jinak přeju hodně štěstí, nemyslím si, že s GK sáhneš vedle.

0 xLajků:

28

Karlos napsal:

Pekelníku ale není to jednoduchý, my jsme se o to při posledním natáčení pokoušeli a můj dojem je takový, že bych tu práci raději přenechal zkušenému nahrávacímu zvukaři. Ne, že by to nešlo, ale je to dost práce. Každoápdně ten výsledek ale potom stojí za to.

nééé tak to je jasný,já jako nic nebudu řešit,na to ani nemám....spíš jen se tak v tom zorientovat co a jak....vyptávat se zvukaře,abych byl v obraze proč je tohle tak a ne jinak:) a co jak se dělá a co s čím souvisí atd....takový ty pičovinky.No bude ze mě mít asi radost:D:D

0 xLajků:

29

pekelnik napsal:

nééé tak to je jasný,já jako nic nebudu řešit,na to ani nemám....spíš jen se tak v tom zorientovat co a jak....vyptávat se zvukaře,abych byl v obraze proč je tohle tak a ne jinak:) a co jak se dělá a co s čím souvisí atd....takový ty pičovinky.No bude ze mě mít asi radost:D

Jak kdo, náhodou jsou zvukaři, které baví to vysvětlovat a maj radost, když to ten dotyčný pochopí:D. Bohužel jsou i zvukaři, kteří Ti řeknou že to je složitý a vykašlou se na Tebe:).

0 xLajků:

30

taky my máme naštěstí tu první variantu....výbornej chlapík!... http://www.studiosopa.cz/

0 xLajků:

31

noomak napsal:

díval jsem se i na SWR a byl tam jeden kandidát, ale asi bych nechtěl ten zvuk tak moc hifi a to tyghle apce celkem myslím mají

Nerekl bych ze SWR je Hifi, spis je docela ostre, hodne vysek, ale bedna taky dela hodne......nahraval jsem ted neco z linky a prekvapilo me jak moc JINAK zni ten aparat bez bedny

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

32

Nazdar basáci-docela jsem rozčarován, jak se tu nadává na Ampeg....já už ho mám asi 8 let a nemůžu si ho vynachválit!!! Měl jsem možnost v nedávné době porovnat několik aparátů ( Trace Elliot, Hartke, G-K, SWR) a v porovnání s Ampegem se mi to nelíbilo! Hraji hudbu 80 let - basa hraná trsátkem a SVT 3 PRO  zní prostě nádherně rockově.............ale je to jen můj názor... Nikomu neberu, že není něco lepšího.

0 xLajků:

33

Bruce napsal:

Hraji hudbu 80 let

To po takove dobe jeste neco slysis ? wink jen legrace...no na osmdesatky je Ampez asi idealni, nicmene mi neprijde zvukove variabilni aby bylo mozno pouzit vsude bez obav...proste zni jak rikas rockove

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

34

Bruce napsal:

já už ho mám asi 8 let a nemůžu si ho vynachválit!!!

tak to si za vodou....nemáš potřebu nic řešit....ideální stav tongue

0 xLajků:

35

Bruce napsal:

docela jsem rozčarován, jak se tu nadává na Ampeg....

Není Ampeg ajko Ampeg. Nedávno jsem zkoušel B1RE s 4x10" + 1x1" (tuším SVT-410HLF) a byl jsem z této sestavy hodně zklamaný. Na 300W to hrálo hodně potichu a korekce byly na můj vkus málo strmé. Až se nebojím říct, že si zesák mlel furt svou bez ohledu na nastavení korekcí. K bedně nutno podotknout, že se po 2-3 měsících odporoučel jeden reprák, ale to už je jiná písnička...

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

36

chatra napsal:

K bedně nutno podotknout, že se po 2-3 měsících odporoučel jeden reprák, ale to už je jiná písnička...

Dobré ráno Vietname big_smile

B1R jsou z ampegů udajně nejhorší....vím že mi to už 2-3 lidi potvrdili že to je prostě bez kůlí....

Krom toho levnej trandák ti toho moc nedá pokud seš zvyklej na lampu wink

0 xLajků:

37

Kubš napsal:

Krom toho levnej trandák ti toho moc nedá pokud seš zvyklej na lampu

Já vím, jen se neustále přesvědčuji:) Doufal jsem ale, že Ampeg nepustí na trh až tak neslaný-nemastný zesilovač.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

38

chatra napsal:

že Ampeg nepustí na trh až tak neslaný-nemastný zesilovač.

ach ty bláhový

0 xLajků:

39

Myslím, že Ampeg pro většinu lidí přestal být důvěryhodný přesunem výroby na východ a musím se přiznat, že stejně tak pro mne, kór s přihlédnutím k děsné protichůdnosti názorů lidí, kteří si asijské Ampegy, ať už bedny nebo hlavy, pořídili. Jsem rád že mám jejich čtyřdesítku HLF ještě ze států, která je můj mazlík, všechno přes ní hrálo a hraje výborně, ale tím jsem s Ampegem myslím skončil. Pokud by se podařilo sehnat třeba starou usa made SVT3pro, tak tu bych zkusil, ale novou čínskou.. na apec by měl být spoleh a to nové Ampegy podle všeho nedokázaly splnit:( Na GK jsem nikdy nehrál, ale je mi dnes mnohem sympatičtější, takže proč to nezkusit. Ale je spousta jiných, co Workingman od SWR třeba?

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

40

Péčko napsal:

Pokud by se podařilo sehnat třeba starou usa made SVT3pro, tak tu bych zkusil, ale novou čínskou.. n

myslím že ampegy usa taky dokážou přidat svojí spolehlivostí pár šedejch vlasů wink

0 xLajků:

41

chatra napsal:

Není Ampeg ajko Ampeg. Nedávno jsem zkoušel B1RE

Jak už se zde psalo, tahle hlava je spíš marketingová strategie Ampegu vyplodit levný zesilovač, který bude mít cedulku "Ampeg". Samozřejmě tam nejsou ani lampy, takže z toho, co děla Ampega Ampegem tam toho moc nezůstalo.

0 xLajků:

42

Péčko napsal:

Myslím, že Ampeg pro většinu lidí přestal být důvěryhodný přesunem výroby na východ a musím se přiznat, že stejně tak pro mne, kór s přihlédnutím k děsné protichůdnosti názorů lidí, kteří si asijské Ampegy, ať už bedny nebo hlavy, pořídili. Jsem rád že mám jejich čtyřdesítku HLF ještě ze států, která je můj mazlík, všechno přes ní hrálo a hraje výborně, ale tím jsem s Ampegem myslím skončil. Pokud by se podařilo sehnat třeba starou usa made SVT3pro, tak tu bych zkusil, ale novou čínskou.. na apec by měl být spoleh a to nové Ampegy podle všeho nedokázaly splnit:( Na GK jsem nikdy nehrál, ale je mi dnes mnohem sympatičtější, takže proč to nezkusit. Ale je spousta jiných, co Workingman od SWR třeba?

Diskuse na tohle téma mi připomínají diskuse na téma našeho největšího autobazaru. Znám ověřeně cca 5 negativních názorů, kteří tvrdí, že už si tam auto nikdy nekoupí. Na druhou stranu každý den se z tohoto autobazaru prodá téměř 220 aut. To je cca každé 3 minuty jedno auto. Mám mnoho známích, kteří si ho nemohou vynachválit ale nikomu o tom neříkají, ani o tom nepíšou články a nerozesílají je e-mailem. Co z toho plyne? Pokud probíhá výroba ve velkém množství, což dozajisté můžeme říct i o Ampegu, vždycky se najde někdo, kdo bude nadávat, resp. ne všechny kusy budou na 100% kvalitní, protože během výrobu se stále vyskytuje "lidský faktor", a ten, jak známo, dělá chyby. Ovšem musíme se dívat i na to obrovské množství spokojených zákazníků, kteří nemají potřebu měnit, ani se jim nec nestává a zesilovače/bedny fungují stále stejně dobře. Mě samotného by zajímalo, pokud bychom  vyjádřili rovnicí procento uživatelů, kolik z prodaných položek z dílny Ampegu (dejme tomu klidně jenom z Vietnamu) bylo kazových, a kolik bezproblémově funguje. Bohužel to nikdo z nás není schopen vyjádřit...

0 xLajků:

43

Karlos napsal:
Péčko napsal:

Diskuse na tohle téma mi připomínají diskuse na téma našeho největšího autobazaru. Znám ověřeně cca 5 negativních názorů, kteří tvrdí, že už si tam auto nikdy nekoupí. Na druhou stranu každý den se z tohoto autobazaru prodá téměř 220 aut. To je cca každé 3 minuty jedno auto. Mám mnoho známích, kteří si ho nemohou vynachválit ale nikomu o tom neříkají, ani o tom nepíšou články a nerozesílají je e-mailem. Co z toho plyne? Pokud probíhá výroba ve velkém množství, což dozajisté můžeme říct i o Ampegu, vždycky se najde někdo, kdo bude nadávat, resp. ne všechny kusy budou na 100% kvalitní, protože během výrobu se stále vyskytuje "lidský faktor", a ten, jak známo, dělá chyby. Ovšem musíme se dívat i na to obrovské množství spokojených zákazníků, kteří nemají potřebu měnit, ani se jim nec nestává a zesilovače/bedny fungují stále stejně dobře. Mě samotného by zajímalo, pokud bychom  vyjádřili rovnicí procento uživatelů, kolik z prodaných položek z dílny Ampegu (dejme tomu klidně jenom z Vietnamu) bylo kazových, a kolik bezproblémově funguje. Bohužel to nikdo z nás není schopen vyjádřit...

i když je karlos amp-ampegář tak s ním musím souhlasit big_smile je fakt holt že vždy je slyšet negativní názory víc než pozitivní a na ty pozitivní stejně nikdo moc nedá big_smile

na druhou stranu jísté měřítko typu "prodává hodně tak to bude zcela jistě dost dobrej" je pomílené v naší braniži určitě....at už u baskytar, ampů nebo krabiček....protože přeci jenom "boutique výrobci" zcela jistě nevyroběj/neprodaj tisíce kusů za měsíc ale rozhodně o nich málo kdo řekne " je ten neprodává tolik tak to nebude dobrej" a už jen bláhovej značkysta se pokusí je  shazovat před   seriovou výrobou značek běžných učástníků regálových prodejů guitar center  a hudebnin.....vždyt histroie už několikrát ukázala jak vypadaj firmy po  tom co je někdo koupí a udělá z nich opravdu firmy typu "sekaj to jak bata cvičky"

0 xLajků:

44

Kubš napsal:

když je karlos amp-ampegář tak s ním musím souhlasit  je fakt holt že vždy je slyšet negativní názory víc než pozitivní a na ty pozitivní stejně nikdo moc nedá

Nabudu zakrývat že mám rád zvuk Ampega ale nepíšu to proto. Tohle by se dalo úplně stejně napsat o GK, případně obecně o jakékoli "velkovýrobě". Prostě pokud budou ve výrobě lidi, tak se bude stávat, že udělají chybu. Připočtěme si ještě náhodu a zákon schválnosti a máme několik vadných kousků:D.

0 xLajků:

45

Karlos napsal:

Nabudu zakrývat že mám rád zvuk Ampega ale nepíšu to proto.

ale ne to já právě spíš jako že já zas ampeg-zesilovače nemám rád tak s tebou souhlasím :-D

0 xLajků:

46

Kubš napsal:

ale ne to já právě spíš jako že já zas ampeg-zesilovače nemám rád tak s tebou souhlasím :-D

Hlavně že se shodneme:D.

0 xLajků:

47

Kubš napsal:

myslím že ampegy usa taky dokážou přidat svojí spolehlivostí pár šedejch vlasů

kamarád má spoustu let svt3pro usa a neměl s tim jedinej problém

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

48

olaf napsal:

kamarád má spoustu let svt3pro usa a neměl s tim jedinej problém

no vidíš můj kamarád měl zas dlouho jejich výrobek s řady SVT a 2 krát se mu posral jeden kus a novej kus se mu jebnul hned po uplynutí záruky....připomínám oba USA made legál koupený v obchodě

0 xLajků:

49

Kubš napsal:

o vidíš můj kamarád měl zas dlouho jejich výrobek s řady SVT a 2 krát se mu posral jeden kus a novej kus se mu jebnul hned po uplynutí záruky....připomínám oba USA made legál koupený v obchodě

svt5pro?

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

50

ne

0 xLajků:

51

Karlos napsal:

Nabudu zakrývat že mám rád zvuk Ampega ale nepíšu to proto.

Mně zvuk Ampegu připadal vždycky dokonalý, o to je to nynější rozčarování horší. Čtyři roky jsem hrál na komba od nich a dost se to kazilo /byť usa made:) / ale všechny trable jsem tomu odpouštěl kvůli tomu zvuku. Ale teď už je kolem toho nakumulených tolik různých pro a proti, že nemám odvahu to pokoušet a pak být dvakrát víc zklamaný z toho, co se děje s apcema, o kterých jsem si řekl že jsou pro to, co hraju vhodné. Tak asi.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

52

Péčko napsal:

Mně zvuk Ampegu připadal vždycky dokonalý, o to je to nynější rozčarování horší. Čtyři roky jsem hrál na komba od nich a dost se to kazilo /byť usa made:) / ale všechny trable jsem tomu odpouštěl kvůli tomu zvuku. Ale teď už je kolem toho nakumulených tolik různých pro a proti, že nemám odvahu to pokoušet a pak být dvakrát víc zklamaný z toho, co se děje s apcema, o kterých jsem si řekl že jsou pro to, co hraju vhodné. Tak asi.

OK, v pohodě, každý má svůj názor a věřím, že několik špatných zkušeností s jednou značkou by určitě přivedlo na pochyby i mě.

0 xLajků: