Téma: 78 jazz bass
na D1 mě málem stála život
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Show Room » 78 jazz bass
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Krásná.... Akorát teda vůbec nevím, cos tou D1 chtěl říct...:D
Nechceš se trochu rozepsat?
že sem pro ni jel po práci 300 km a cestou zpět sem předvedl předjížděcí manévr jak l.Hamilton, přehlídl jsem auto před sebou tak jsem to poslal do levýho pruhu, neubrzdil bych to ale nestih sem se tam ani podivat. Nestih sem se ani leknout, jen sem cuk volantem, vpravo kolem me se mihlo auto a bylo to:)
Jinak je to normalni jazz bass, docela zachovalej a mam z nej velikou radost. Sem pravdepodobne druhy majitel, je to jasanovy, tezky a hral jsem na to jen cvilku přes PA, takže moc dojmů zatím nemám. Hluchý to není, tak to teď trochu opečuju a vemu k bubnum, at se vidi:)
Nj, to už ten "normální" (cha cha, chci vidět, kolik je v republice 78JB v takovýmhle stavu) jazz bass chtěl hrát..:) Tak hlavně, že to dobře dopadlo. Gratuluju, krásnej nástroj, pokud někdy budeš mít náááhodou čas na nějakej test v Brně, popř. na moravě, rád bych se zúčastnil a brnknul si konečně na pořádnej JB, na kterej si dlouho dělám zuby (a tak doufám, že stojí za to)..:)
Blahopřeju. A taky se přidám ke Klusimu: docela rád bych si na to někdy brnknul
to je ta za 35? nádhera. a ty fotky jsou eště od pův. majitele, ne? tešim se na recenzi..
Jo, fotka je od původního majitele, s recenzema mám poslední dobou máslo na hlavě, dlouho sem nic nepsal Cenu nebudu prozrazovat, kdybych chtěl prodávat, ale ano, to je ona
Zatím sem na ní hrál jen v obýváku a je trochu rozhašená, čeká ji výměna strun a udělat dohmat, ale baví mě i tak jak je. Jo, ale je těžká, snad nejvíc co sem kdy měl.
Staw bardzo originalny, to je nádhera Deafslape, chci abys věděl, že ti naprosto nechutně závidím
checheche a pak že voe když řeknu že za 60 by to koupil jen kokot sem hulvát....
krása fakt pěkný a za dobrý prachy
Dík Závidět netřeba, je to pořád jen jazz bass a zahraju na něj to co na každej jinej jazz bass. S tou cenou, já mám strach že to fakt furt poleze nahoru, tak když se naskytla příležitost, šel sem do toho, staršího jazz basse chci už dýl, ventiloval sem to tu a na opravdu starýho nemám
Takže tak. Ve čt by měl jít na zkoušku a v sobotu do klubu, pak se uvidí, jestli z něj bude třeba hlavní nástroj.
sem zvědavej co řekneš a sem taky zvědavej jak moc se ti to bude líbit proti dnešní produkci
tojo, deaf vlastně jako jeden z mála bude moct posoudit to veličení starejch blatníků. pokud hrajou adekvátně k rostoucím cenám, tak to bude tlačit jako sviň
tojo, deaf vlastně jako jeden z mála bude moct posoudit to veličení starejch blatníků. pokud hrajou adekvátně k rostoucím cenám, tak to bude tlačit jako sviň
jj taky sem zvědavej heh (ono stejně je to kusovka...takže se to soudit nedá globálně)
Závidět netřeba, je to pořád jen jazz bass a zahraju na něj to co na každej jinej jazz bass.
To sice jo, ale když si představím, že bych hrál na basu, která je stejně stará jako já... hned bych ji měl radši I když já vlastně hraju ještě na starší...
S tím veličením starejch blatníků: Hrál jsem na 78 Precision, kterej vážil asi tak patnáct kilo, ale duněl neskutečně. A zkoušel jsem na 77 JB, kterej vážil úplně stejně, ale nějak to z toho nelezlo... slaboučkej, tenoučkej zvuk... ani moje vintage úchylka, která dokáže všemu ze 70. let přisoudit zázračnej sound, s tím nic nezmohla
ani moje vintage úchylka, která dokáže všemu ze 70. let přisoudit zázračnej sound, s tím nic nezmohla
fuck this tož to je slušný přiznání
Já se tím netajím
Hele, ale docela by mě zajímalo, kam se poděly všechny ty jazz bassy vzor 66-73 (sunburst, želvovina, TV logo, palisandr a perleťový bloky), který tu měli v 70. letech snad všichni profi basáci. Když doma listuju ve starejch Melodiích z tý doby, vidím je skoro na všech fotkách orchestrů a skupin. Kam zmizely?? Pokud vím, nikdo na ně teď nehraje, u nikoho jsem je neviděl...
tak to ti řeknu zcela přesně v 80tkách se vyměninovali za headlesy, hokejky, nebo podobný 80tkový zhůvěřilosti....heh četl sem o tom jak v 80tkách kytarista John 5 vyměnil vintage Strata s podpisem S. R. Vaughana za Kramer hokejku s floyd rosem a tenkrát byl štasnej jak hovado...dneska si trhá vlasy...no ale pracuje na tom, sbírá telata a to tak že od každýho ročníku chce mít jeden kus....:D prej nedávno zainvestoval do nákýho vintage fendra 30k dolarů
tak to ti řeknu zcela přesně v 80tkách se vyměninovali za headlesy, hokejky, nebo podobný 80tkový zhůvěřilosti....
No jasně, ale u někoho ty basy nakonec musely skončit... a vintage JB jsem u českejch basáků neviděl ani nepamatuju... přece si je neschovávaj doma...
hele mohlo se dít cokoliv ten kdo ot měl tak to asi nekoupil v tuzexu takže zřejmě na výjezdech to milí muzikanti právě měnili za tehdejší boomy doby
zřejmě na výjezdech to milí muzikanti právě měnili za tehdejší boomy doby
Jo, to by mohlo bejt... to je docela pravděpodobná verze
jak moc se ti to bude líbit proti dnešní produkci
to by me taky moc zajimalo...!!!
já myslím že to hrát bude líp ty dnešní nevím je to fajn ale ale....prostě mě to na prdel neposadí
já myslím že to hrát bude líp ty dnešní nevím je to fajn ale ale....prostě mě to na prdel neposadí
Protože jsi fenderobijec
Protože jsi fenderobijec
když já nevím nechci se oddávat ty oldskůlový úchylce ale mě fakt příde že ty novější sou takový rozháraný
Ale některý asi sou, dělají i divný basy a na cenách se holt projevuje značka, s tím se nedá nic dělat. Ale mě přijde že teď je fender lativně v pohodě, třeba ta 51 co mám, je fakt pěkná a zrovna dneska sem koukal na 2 signatury MM a vypadaj taky hodně dobře, pokud jde o zpracování. Novýho nic nevymyslej, ale pokud člověk chce klasiku, není to podle mě špatná volba. Taky je dobrý vědět, že to není žádný high end, alespoň american serie, sou to prostě normální basy, i cenou, i provedením.
basa vypada pekne zachovale na svuj vek :-)
mas neuveritelnou staj bas, od tebe se da ziskat objektivni hodnoceni, kdyz to mas tak pekne pokupe
nekdy bys mohl usporadat navstevni den, rad bych si tolik ruznych nastroju zkusil
Taky je dobrý vědět, že to není žádný high end, alespoň american serie, sou to prostě normální basy, i cenou, i provedením.
jo a tím pádem mě neohromujou (za 35 tisíc mi to příde strašný...ale to je deformace )
jako já bych taky chtěl mít jen tak pro zábavu nákou takovou tu "butik" basičku.....
no, vždyť ok, mě neoslovuje spousta dražších bas. K tomu nutno dodat, že evropský ceny fenderů jsou fakt děsný.
mas neuveritelnou staj bas
to se ti zdá, američani říkaj že do 30 je to uživatelské množství. Budu muset teď i něco prodat, ale ne nic zajímavýho, spíš basy ze začátků.
ty jo mě příde že 4 je tak akorát když pochytíš všechny základní typy....
Asi jo, jazz bass, mm, precision a něco bez pražců a hotovo
Asi jo, jazz bass, mm, precision a něco bez pražců a hotovo
jj asi tak....možná ještě nákou humbuckerku s aktivkou ale to už je takový přeplácání
nicméně, nějaký ten jazz bass navíc se neztratí, ani precision
Jo, udělal jsem úpravu, dal sem tam zámky
Jo, udělal jsem úpravu, dal sem tam zámky
kacířská hnido takhle zníčit vintáž
lol
jako, je fakt, že na nástrojích mám zámky rád, ač s nima neházim, ale na vintage base, se kterou STOPRO nikdo házet nebude, je to fakt asi zbytečný
tak to zas ne....zámky i na to co má ležet ve futrálu......nejde o házení, ono to můžu vylítnout i při daleko mírnějších manévrech
no to právě nevim u čeho, když si ten vintage hlídám a mám kvalitní popruh....
Já mám zámky na popruhu, takže co nemá ležet v kufru, musí mít zámky, nebo musím tahat náhradní popruh.
Původní díly ale zachovám, abych nebyl obviněn z kacířství, má to i plechový kryty, jediný co chybí, je thumbrest.
Teď sem na ní chvíli cvičil a takhle doma super, ale dokud to nebude na pódiu, brzo hodnotit.
Teď sem na ní chvíli cvičil a takhle doma super
jj dle nálady doma na sucho cvičím na foderku....občas vytáhnu i toho laklanda a pak tady ale to už musím mít fakt náladu mám 62 JB a to není ono jak hraješ silně na sucho tak opadá lak a rez z hardwaru....
jj dle nálady doma na sucho cvičím na foderku....občas vytáhnu i toho laklanda a pak tady ale to už musím mít fakt náladu mám 62 JB a to není ono jak hraješ silně na sucho tak opadá lak a rez z hardwaru....
vole já nasucho necvičím , sem hluchej, vždy přes kombo. Až budeš prodávat 62 JB, napiš
tak to já "cvičím" přes (s)ucho a teda všiml sem si že díky tomu sem si vyvinul agresivní "záběr"
tak to já "cvičím" přes (s)ucho a teda všiml sem si že díky tomu sem si vyvinul agresivní "záběr"
jo, něco na tom bude, ale já to fakt neslyším Já když cvičím tak hraju docela kultivovaně, a na koncertech za to víc rvu. Ale já už moc necvičím. Kdo moc cvičí...
doma na sucho cvičím na foderku
toho laklanda
Tak tomu ňák nerozumim... Kubši, ty máš Foderu, Laklanda a Schectera?? A parkuješ v garáží Rollse? O Fodeře na fóru jsem nevěděl; o Laklandu vím, že ho má Rybass a teď takovýhle zprávy... 8-o
deafslap: jen malá odbočka: když dokupuješ zámky, kupuješ jen protikus k tomu, co máš na řemenu, nebo vždy celou novou sadu a ty řemenové části zůstávají nevyužité? A jakou značku kupuješ?
Kubš napsal:doma na sucho cvičím na foderku
Kubš napsal:toho laklanda
Tak tomu ňák nerozumim... Kubši, ty máš Foderu, Laklanda a Schectera?? A parkuješ v garáží Rollse? O Fodeře na fóru jsem nevěděl; o Laklandu vím, že ho má Rybass a teď takovýhle zprávy... 8-o
jejda já nečekal že to někdo nepochopí jako vtípek tak sem nedával smajly pač mě to přišlo samo o sobě tak nepravděpodobný že to snad nikdo nemohl brát vážně
ale stalo se....mno myslím že rollse parkovat člověk nemusí....když misto octávky koupíš basy tak seš ještě hodně pod cenou auta
takže foderu doma nemám, laklanda taky ne a vintage fendra už vůbec ne
když dokupuješ zámky, kupuješ jen protikus k tomu, co máš na řemenu, nebo vždy celou novou sadu a ty řemenové části zůstávají nevyužité? A jakou značku kupuješ?
Já koupil celej komplet (vod Kubšáá) Jim Dunlop, takže ty původní "žaludy" jsem z basy musel sundat - protikus by tam nepasoval. Ani nevím, zda se dají jen samotný protikusy vůbec koupit...?
Každopádně spokojenost maximální. Akorát jak s tou basou furt šiju, tak popruh sice skvělě drží, ale začíná se vyviklávat vrut, co drží ten žalud na horním rohu těla...
no a kdo teda v čechách hraje na vintáž Fendry? Já si takhle z hlavy vybavim akorát basáka z -123min..
DUnlopy jsem kdysi měl a byly dobrý. Pak jsem měl ještě dva jiný druhy, nedávno jsem tu dával odkaz na zámky od firmy Bach, byly levný a koupil jsi jednu sadu a protikusy na další basy už jen po pár korunách kolik jsem potřeboval. Jenže v praxi špatný, nekvalitní materiál, protikusy mírně odlišný (vypadávají) a vůbec zklamání.
Zas koupit kvůli každé nové base celý komplet, když cheš používat jen jeden řemen, je zbytečný. Nevím ale jestli Dunlop prodává i samotný protikusy ,nenašel jsem je.
no a kdo teda v čechách hraje na vintáž Fendry? Já si takhle z hlavy vybavim akorát basáka z -123min..
Ještě Marek Zelený... jeho JB je o dva roky mladší než Janáčkův - 1968...
Tak sem basu měl na zkoušce a dobrý. Má to pevný basy, docela to vrčí, je to takový hodně čitelný, možná až agresivní a ve vejškách zpívá. Není to takový tmel jako precision ale hratelný je to dobře. jen jeden problém, pokud se otočím ´k bedně na cca 30 cm, tak to vazbí.
en jeden problém, pokud se otočím ´k bedně na cca 30 cm, tak to vazbí.
nevím nevím tohle myslím občas řešej kytaristi a chce to zavoskovat nebo něco takovýho....ale může to bejt něco jinýho....
ale je to zajímavý vazbit se mi povede jen když se fak hodně snažím a mám aparát hodně nahlas
já sem se s tím setkal jednou, a mám pocit že zrovna na 75 RI, ale nejsem si jistý. Uvidím, je tomu 30, takže v tý elektrice může být něco hyn. A dělalo to se staženou clonou.
A jakpak je těžkej, deafslape, nebolej z něj záda?
jak svině 4 hodiny bych to na hrbu mít nechtěl, koncert se dá.
hele četl sem to špatně nebo se první fednery dělali z baheního jasanu??
Tak sem přijel z koncertu a je to dobrý, ten jazz bass nevazbí. Jinak jsem velmi spokojenej, pevný basy, zpěvný vejšky, to není častá kombinace. Ještě k váze, je to kus basy ale normální koncert cca 1,5 hodiny mě nijak zvlášť netížil.
To Kubš: koukal sem do knihy, jasan je jasný , jestli bahenní to se tam nepíše
Tak to je dobře.. Těšim se na fotky a kdyžtak i recenzi a ukázky
To Kubš: koukal sem do knihy, jasan je jasný smile, jestli bahenní to se tam nepíše sad
Pokud ma svoji vahu tak to bude zrejme normalni jasan.....
hej tak já to zatím vykoumal a opravdu se v 50tejch letech dával bahenák (hloubš sem nezkoumal jako kdy se to třeba změnilo na nebahení) ale každopádně deafslapův bude asi klasa jasan pač ten je těžkej jak ...no prostě je těžkej
ten sem ani nemyslel. Ale treba ta 51 RI je jasanová a ta těžká není. Já nevím jak ten bahenní jasan identifikovat.
tím že je lehčí než jasan neříkám o kolik (nechce se mi hledat) ale je to významnej rozdíl, znatelnej.
myslím že 70tkový JB se vyznačujou velkou vahou - viz. Timmy C. z RATM či Audioslave který tvrdí že tím těžší tím lepší a hraje zrovna na tyhle JB....i když u něj je to dost těžký soudit pač hned druhýnm dechem dodá že na dřevě nezáleží že nejdůležitější sou snímadla
V tom případě je ta 51 asi kvuli autentičnosti z bahenního jasanu. Ty 70 léta sou těžký, jak precision tak jazz bass nemaj ve váze konkurenci. Co se týče vlivu na zvuk, můžu zodpovědně říct, že si nejsem jistý
Co se týče vlivu na zvuk, můžu zodpovědně říct, že si nejsem jistý
Oni se chlapi z CBS, když začali v 70. letech objednávat těžší dřevo, odvolávali právě na teorii, že těžký dřevo hraje líp. Ale jak se později ukázalo... zdaleka ne vždycky
No, kvalita fotek horší, původní majitel má výrazně lepší foťák A nebojte, víc už vám ho cpát nebudu.
budes davat chrom pres snimac ci kobylku?
Mám je k tomu, ale dávat to tam asi nebudu, mě s to sice líbí, ale mám pocit že to překáží.
Tak ten je... víc chromu! víc chromu!
(nebo aspoň thumbrest)
(nebo aspoň thumbrest)
požaduji blicí smajlík
(nebo aspoň thumbrest)
Můžu ho s krytama vyfotit, ale hrát s tím asi nebudu
me se to libi, ale jeste sem s tim nehral... teda asi bych si nedaval ten kobylkovej, ale ten pres snimac mi prijde fakt epesni
jak sem psal, přijde mi že tam nezbývá místo na ruce, viď Mikulíku?
v létě si budu pořizovat basu, urcite si to na ni vyzkousim uvidim jestli zvitezi krasa nebo pohodli
teda asi bych si nedaval ten kobylkovej, ale ten pres snimac mi prijde fakt epesni
Já bych to nechal přesně naopak, tím vznikne poměrně dost místa pro ruku a hlavně je ta řada strun esteticky krásně zakončená
jak sem psal, přijde mi že tam nezbývá místo na ruce, viď Mikulíku?
To je otázka zvyku... třeba já už neumím hrát bez krytů, normálně nevím, kam s pravačkou... tolik místa... jsem z toho trochu nervózní
ten kobylovej mi přijde spíš omezující z hlediska zvuku- u kobyly je parádní ostrej tón.. naopak snímačovej je supr, krásně se o něj dá opírat.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Show Room » 78 jazz bass