1

Téma: "desítkový" bedny - objasnění

muze mi tu prosimvas zhruba nekdo popsat, jaky jsou zakladni rozdily v bednach:

2x10"
4x10"
6x10"
8x10"

je mi jasny, ze tam je taky rozdil ve vykonu a tlaku, ale jakej je rozdil ve zvuku??..

dik

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

2

Re: "desítkový" bedny - objasnění

nohele myslím že to není dobrej dotaz....myslím že hlavní čičnitelem bude typ repráků...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: juhuuu (12. 03. 2006 12.53:09)

dobre za podminky, ze maj vsechny bedny stejny znacky repra smile

treba rozdil mezi vsema 10" bednama od ampegu..

0 xLajků:

4

no tak nevím jeslti to někdo v čechách a ještě chodící na tohle forum mohl vyzkoušet:D

0 xLajků:

5

smile

0 xLajků:

6

Já bych řek´, že čim víc repráků, tim větší hárdkór smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: juhuuu (12. 03. 2006 15.28:57)

mikulik: jeste nakej napad  ?? smile

btw, nevim, proc by 8x10" bedna mela mit "tvrdsi jadro"  nez 2x10" big_smile

0 xLajků:

8

Podle mě to bude hodně o tlaku a síle zvuku. 8x10 je hodně specifická a velká záležitost...to bude prostě bomba smile

0 xLajků:

9

Když si koupíš 8x10, poznáš, nakolik si tě spoluhráči vážej-až to budou muset s tebou tahat do schodů smile pravděpodobně dostaněš padáka smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

10

Pipa: To je taky dobrá definice, prostě 8x10" je vyjímečný reprobox, který tě může stát místo v kapele smile

0 xLajků:

11

zadna z desitkovejch beden ampeg nema stejny repraky, kdes to vzal yikes) koukni se na jejich stranky a specifikaci, ty lepra maji ruzne velky magnety i civku a samozrejme jsou ty bedny ruzne citlivy, kdyz se podivas do sekce clanku tady je tam nekde rozhovor tusim s basakem Wohnoutu, ze kupodivu ampegacky 4x10 tlacej vic nez ta 8x10, ale je to o tom ze 8x10 ampeg ma hodne velky magnety, tj. ten zvuk je spis stredovejsi nez basovej a nemusi mit ten basovej tlak, jinak bedny ampeg hrajou skvele yikes)

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

12

jinak bych rekl ze pokud bych mel opravdu stejny repra a bednu navrzenou tak aby mela stejny parametry pri vetsim objemu pak asi budou vsechny hrat hodne podobne, akorat cim vic repraku tim vetsi akustickej tlak

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

13

Harvey58 napsal:

akorat cim vic repraku tim vetsi akustickej tlak

No dyk sem to říkal :-)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

Pipa: Zkratka je videt, ze bednu 8x10" si nemuze dovolit jen tak nekdo wink

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

15

harvey: jeziiis, to ted nerozebirej, zkratka jsem mysel, bedny s ruznym poctem repro za predpokladu, ze jsou stejny, jiste ze vim, ze nemaj stejny v ruznych bednach... wink

0 xLajků:

16

a co pětkový bedny, moc se mi líbí tohleto:

http://www.philjonesbass.com/PRODUCTS/S … itcase.htm
http://www.philjonesbass.com/PRODUCTS/S … efcase.htm

neznáte někdo ty aparáty osobně?

0 xLajků:

17

jenže ty jo vyznej se v tom a věř tomu...myslím že málokdo tu zná značku PJB

0 xLajků:

18

recenze na PJB na harmony central, v bass plejerovi a všude možně jsou takřka oslavné až adorační a cena u nás je kupodivu téměř snesitelná, tak jsem myslel, že třebas nějaký high-endista jako třeba pan JV bude vědět něco bližšího...

0 xLajků:

19

Ja muzu srovnavat 4x10 a 2x10 ze stejne rady takze asi se stejnymi repraky. Charakter zvuku je u obou beden stejny, ale 4x10 vic tlaci, jak tu bylo receno a ma taky vic basu.

0 xLajků:

20

onsdras: 5"??!!! co to je big_smile  to ma jako naky basy??..

deafslap: no vyborne, tohle jsem tu tuzil slyset (i kdyz to napsalo vic lidi), taky si myslim, ze je to hlavne o tlaku (pak jsem jeste myslel, ze vic repro=trosku basovejsi zvuk)...

0 xLajků:

21

Ja myslim ze ten vetsi pomer basu dela spis ta velka bedna nez pocet reproduktoru, ale tezko rict... wink Ono to hodne zalezi i na konstrukci ty bedny, nektery 4x10 sou bez basu, nektery basujou hodne, podle me basujou vic ty s basreflexem po cely sirce bedny. takze tohle bys tam musel taky zohlednit.

0 xLajků:

22

jojo, bedna samozrejme taky dela zvuk smile

0 xLajků:

23

ad Phil Jones, taky jsem koukal na web ze jsou dost ceneny a mozna ze to nemusi bejt spatny, hodne malejch repraku je asi ucinejsi plocha nez kdyz je stejna plocha pokryta jednim velkym reproduktorem, nejsem v tomhle tak vzdelanej, ale nejlip hraje reprak zhruba uprostred ne, tak si vem ze tech stredu je tam daleko vic nez u klasicky 10, 12, 15, 18 - to musej bejt panecku HI-FI smile zkus to sronat s mouchou, ta ma taky hafo malinkych oci, slozeny oko vidi vsechno a lip nez jedno normalni, ne? :-)))

0 xLajků:

24

Phil Jones: Ja je znam jen z reklamy v bass playeru, na podiu sem je za nikym jeste nevidel, ja bych do toho nesel. Vypada to divne, kdyz uz bych chtel hodne malych reproduktory, zkusil bych treba Henry 8x8 od SWR.

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: juhuuu (13. 03. 2006 17.25:31)

Harvey: reprak vyzaruje nejvic ve stredu svy osy, ale to plati hlavne u kytar. reper, protoze ve stredu maji rezavy vejsky, ktery se, naorzdil od basu, sirej primocare, takze u basovych tomu tak nebude, basovy repraky hrajou zhruba "vsude stejne".
a prumer repraku je umernej basum a neprimo umernej vejskam/vyssim stredum, takze tyhle chrchlatka s 5" asi moc basovat nebudou, naopak takova 18" je pekny bouraci kladivo na domy, kde urcite jen tak nejakou vejsku neuslysis smile

0 xLajků:

26

juhuuu dik za vyklad, takhle do podrobna jsem to opravdu nevedel. ale zase vim ze cim mensi prumer, tim rychlejsi odezva, coz je u basy v urcity muzice velky plus, takze 4x5 bude urcite rychlejsi nez 1x18, o tech basech, fyzikalne je to jasny, ale pruser je ze jak vyplyva i z praxe, muzika je alchymie a ne fyzika, je to divny ale vetsinou se tyhle veci chovaj jinak nez jak bych to spocital, ono asi do toho vstupuje mnohem vic faktoru nez ty zminene a o nekterych nemusime mit ani paru, jako je treba duse nastroje a ze kazdej nejakou ma, nebo ne? smile

ja bych do toho asi taky nesel ale podle mne je to dany i predsudkama, urcite by mne zajimalo jak to hraje, kdyby nahodou to nekdo videl v akci dejte se echo

0 xLajků:

27

Myslim že ze všeho nejvíc záleží na bedně, vim z testu mezi mym a kubšovim kombem že mý obří bassreflexy prostě do toho rvou ty spodky který jsem u kubšovýho marně hledal sad I když Kubš řiká že jsem přebasovaný prase, nevěřte mu wink

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

28

Viděl sem krbičku o který sem si myslel,že je to tak PC chrchlátko. Ovšem co z toho lezlo za věci,sem se fakt nestačil divit. Uvnitř byl šílenej systém bassreflexovýho "potrubí". Bylo mi vysvětleno,že díky tomu se ta akustická vlna "sama" nabudí. Takže věřim,že i 5kovýho repra se dá lecos vyždímát.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

29

Harvey58: jojo, s tim attackem a rychlosti, je to pravda, na to jsem taky trosku zapomel, jinak jo, mas pravdu, taky kolikrat zasnu nad veskerou alychimii okolo toho, jak se zvuk vytvari smile

0 xLajků:

30

Pražákům těm je tu hej - na stránkách PJB se dovědí, kde je možný vyzkoušet Jonese.   http://www.philjonesbass.com/Dealers/Inter_Dealers.htm

0 xLajků:

31

ja myslim, ze tohle:

http://www.philjonesbass.com/PRODUCTS/S … mp;24B.htm

uz jaksi prestava byt vtipné !!!! big_smile

0 xLajků:

32

Hocke napsal:

Pražákům těm je tu hej - na stránkách PJB se dovědí, kde je možný vyzkoušet Jonese.   http://www.philjonesbass.com/Dealers/Inter_Dealers.htm

inu, maji celkem lakave ceny, btw pane Hocke, kdysi jste mel v nabidce takove male kombo se dvema osmickama, neuvazujete o uvedeni neceho takoveho, maleho, lehkeho, silneho?

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: Hocke (19. 03. 2006 00.29:01)

Jo. Ale teď bych chtěl vyzkoušet box B408H - jak název napovídá 4x8" + horn. Ve stejný velikosti jako je B115S, aby to šlo k sobě. Pak se uvidí. Btw to dvouosmičkový kombo používám, když se mi nechce s ničím tahat a co nadělá radosti:)=). Taky jsem koukal na graf tý bedny PJB 24x5" a zdá se mi, že na 5" to jde dost rychle dolů (od 3kHz se směrnicí 6dB/oct.). A taky citlivost na 24 repráků nijak velká (i když je měřená ve vzdálenosti 4stop, místo obvyklého 1m). Pak se to dohání tlustým zesilovačem.

0 xLajků:

34

Hocke napsal:

Jo. Ale teď bych chtěl vyzkoušet box B408H - jak název napovídá 4x8" + horn. Ve stejný velikosti jako je B115S, aby to šlo k sobě. Pak se uvidí. Btw to dvouosmičkový kombo používám, když se mi nechce s ničím tahat a co nadělá radosti:)=). Taky jsem koukal na graf tý bedny PJB 24x5" a zdá se mi, že na 5" to jde dost rychle dolů (od 3kHz se směrnicí 6dB/oct.). A taky citlivost na 24 repráků nijak velká (i když je měřená ve vzdálenosti 4stop, místo obvyklého 1m). Pak se to dohání tlustým zesilovačem.

Vzhledem k tomu, ze bych v rozumnem casovem horizontu rad poridil neco, co by slouzilo jako rozumny odposlech a bylo by to lehke na prenaseni a dostatecne male, na kolik si cenite komba 2x8" (pokud je mozne jej dodat)? Kolik ma vykon, kolik vazi a jake ma rozmery?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

35

To DALI: viz e-mail

0 xLajků:

36

a bych se na to vyprd a jako rozumny odposlech bych si nechal postavit 2x10 s nejakym neodymama, ty jsou lehoucky a pritom plocha a vykon urcite dostatecny, nejakou KOPII David Eden, treba tuhle
http://www.eden-electronics.com/product … 210mbx.jpg
s eminence DeltaLite, ty jsou myslim pouzitelny a cenove unosny http://editweb.iglou.com/eminence/emine … eo2510.htm
je jasny ze to bude tlacit min jak velkej box s lepsima reprama, ale zase za tu cenu by se to urcite dalo

0 xLajků: