1

Téma: K5 X Corvette

ahoj...
další z obligátních dotazů: kterou? Ibanez K5 a nebo Warwick Corvette (pasivní elektronika i snímače, tělo z bubingy)
Zajímal by mě váš pohled na tyhle dva nástroje jako takové, případně na Ibanez jako značku a Warwick jako značku. Obě kytary jsou naprosto odlišné (Ibanez: 5 strun, aktivní elektronika, uzoučká rozteč strun atd....oproti tomu Wwck: 4 struny, pasivní basa)...zkuste přihodit jakékoliv připomínky..předem díky

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

2

Re: K5 X Corvette

zodpověz si otázku Made in Germany nebo Made in Korea??

Korea dneska není už tak špatná ale pořád to má svoje limity....K5 je hodně imageová basa těžící ze jména Regiho,  už sem tu na foru četl pár negativních ohlasů, ale i toho se Corvetta může dočkat-lidi sou různý a maj někdy dost nesmyslný měřítka, měl sem jen corvettu z swamp ash a je to myslím slušná která už má svojí uroven (i když sou lidi co tvrdí že WW pod 40 nehraje....asi maj doma sadu deluxe thumbů či co....) a ta bubinga je ještě vyšší model....akorát je prej krutě těžká....

ty už K5 máš wink tak sám musíš vědět co a jak....můj názor je že kdybych nepotřeboval 5 strun tak koupím WW, kdybych nutně potřeboval 5 strunku tak nekoupím K5 ale něco lepšího jetýho...myslím že Ibanez ze kterýho ten model K5 vychází se dělal v japanu a to už mluví samo za sebe a dá se sehnat až směšně levně....kolem 12 tisíc tuším....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Jasnačka...K5 mám doma a že bych si na něco vyloženě stěžoval, to říct nemůžu...největší problém by asi byly ty 4 struny....protože H se mi sem tam docela hodí...už jdyž jsem kupoval Ibanez, tak jsem strašně chtěl Warwick..je to takovej ten vysněnej mazlík:D:D:D...jenže jsem za slušnej peníz dlouho nic nemohl sehnat...takj sem z druhé ruky koupil K5...ale Ww je pro mě strašný lákadlo....zajímalo by mě, jak velký rozdíly jsou u Warwicků mezi aktivníma a pasivníma modelama...

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

4

k5 osobně neznám, korvetu skoro stejnou jako popisuješ jsem měl, vůbec to nehraje špatně, pokud ti vyhovuje profil krku, kterej ne úplně každýmu sedí, tak je to příjemný hraní, basa hezky sedí na těle, má dobrý snímače, zvukově je to spíš vrčák, ale neber to doslova, je to docela univerzální nástroj, zpracování výborný. těžká docela je, z warwů mi zbyla jestě thumb5 a od ní mám takovej vyvinutější svalík na levým rameni smile
pokud se ti líbí, osobně tenhle nástroj doporučuju

0 xLajků:

5

šestka napsal:

zvukově je to spíš vrčák

je fakt že díky JB snímačům to nebude asi uplně takovej ten Včkoidní nářez jako K5....
ale zas když tuhle corvettu mohl používat Paul Gray ze Slipknot(než si ho koupil ibanez) tak to uplný tintitko nebude....

ale šestka má víc srovnání a doporučuje tak bych se nebál

0 xLajků:

6

Tohle jsem si taky řikal, Corvettu používá spousta basáků co hrají trdý až extrémní styly(...což Slipknot určitě jsou:D)...jen mám takový tušení, že konkrétně Gray měl tu Corvettu s aktivkou....jak snímače tak elektroniku...

0 xLajků:

7

mno to už je pak o osobním vkusu....

0 xLajků:

8

Znam dva basaky, kteri maji (meli) K5 a oba si stezovali zejmena na tupsi Hacko, dokonce i v primem porovnani s mou 705tkou, ktera byla cenove o 10 litru niz. Myslim, ze v tomto pripade se plati hodne penez za signature model. Na Warwick jsem nehral, ale vzdycky, kdyz jsem ho nekde slysel, znelo to moc dobre. Jestli to ale byl tento konkretni model, netusim.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

9

Nj...popravdě si s myšlenkou prodeje K5 za účelem koupě Corvetty hodně pohrávám:-)....jak jsem řekl....žádnej vyloženě obrovskej problém jsem u K5 nezaznamenal.....hlavně je vážně hoooodně univerzálni.....ale co jsem se divil, leze z ní strášně slabej signál...oproti mé staré, pasivní kopii precla(Keen) až neuvěřitelně slabej....a řekl bych, že tak nějak nemá svůj vvlastní ksicht...tak nějak jsem doufal, že tohle by mohl Warwick napravit

0 xLajků:

10

Stejohn:
No, problemove basy (K5) to rozhodne nejsou, ale mel jsem ji v ruce a zdala se mi opravdu dokonce hodnejsi, nez ta moje, pritom jsou to velmi podobne kytary... Nevim, cim to je. Kazdopadne mam pocit, ze tahle basa za vynalozene penize zas tak velkou sluzbu nekona. Pokud bys chtel ale zusta verny Ibanezu, videl jsem velke slevy na modely Prestige lonske rady... Nekde bych to mozna nasel. Pokud hrajes tvrdsi muziku, tak s Warwickem chybu neudelas. Taky se mi ty basy libi, ale v ruce jsem zadnou nedrzel...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

11

Jo, máš pravdu...nemám sice možnost srovnání s ostatníma Ibanezama....ale K5 je hodná basa...to je to správný slovo...

0 xLajků:

12

Z ukazek mam taky pocit, ze od warwicku hraje az Thumb smile)

0 xLajků:

13

Teďka na bazaru je na prodej nějaká pěkná corvetta..

0 xLajků:

14

MK napsal:

Stejohn:
No, problemove basy (K5) to rozhodne nejsou, ale mel jsem ji v ruce a zdala se mi opravdu dokonce hodnejsi, nez ta moje, pritom jsou to velmi podobne kytary... Nevim, cim to je. Kazdopadne mam pocit, ze tahle basa za vynalozene penize zas tak velkou sluzbu nekona. Pokud bys chtel ale zusta verny Ibanezu, videl jsem velke slevy na modely Prestige lonske rady... Nekde bych to mozna nasel. Pokud hrajes tvrdsi muziku, tak s Warwickem chybu neudelas. Taky se mi ty basy libi, ale v ruce jsem zadnou nedrzel...

Prosim ta, nepozrel by si sa, kde si videl tie obrovske zlavy na Prestige Ibanezy?

0 xLajků:

15

smrtelnik666 napsal:

Prosim ta, nepozrel by si sa, kde si videl tie obrovske zlavy na Prestige Ibanezy?

http://www.musiccenter.cz/Ibanez-BTB100 … tige:15145
Tady, ale akce uz skoncila, je to sice BTB, ale stala snad pod 30 000,-...

0 xLajků:

16

batty napsal:

Z ukazek mam taky pocit, ze od warwicku hraje az Thumb smile)

njn je rozdíl se basou živit a rozdíl hrát pro radost....až budu vydělávat hudbou jak ty zcela jistě činíš (podle tvejch příspěvků zřejmně nejsi loser začátečník) tak si třeba thumbíka pořídím big_smile

0 xLajků:

17

Jsem loser zacatecnik, ale narocnej:)) A zivim se praci:))

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Kubš (05. 02. 2008 16.10:45)

jasný tak to máš výhodu, aspon si můžeš koupit prakticky co chceš....proot možná ty latky tak vysoko big_smile

0 xLajků:

19

obě mý thumbice hrály dobře, ale i corveta byla v pohodě, netvrdil bych, že pod 40 papouchů je to hnuj...

Kubš napsal:

až budu vydělávat hudbou jak ty zcela jistě činíš (podle tvejch příspěvků zřejmně nejsi loser začátečník) tak si třeba thumbíka pořídím

tak to je zásadní omyl kubši, vydělat si muzikou na kvalitní gear je dost hoňka, větší než si dokážeš představit, bohužel

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: Kubš (05. 02. 2008 18.21:02)

šestka napsal:

obě mý thumbice hrály dobře, ale i corveta byla v pohodě, netvrdil bych, že pod 40 papouchů je to hnuj...

Kubš napsal:

až budu vydělávat hudbou jak ty zcela jistě činíš (podle tvejch příspěvků zřejmně nejsi loser začátečník) tak si třeba thumbíka pořídím

tak to je zásadní omyl kubši, vydělat si muzikou na kvalitní gear je dost hoňka, větší než si dokážeš představit, bohužel

taky proto to beru jako vtípek krom toho že bych si mohl vydělávat leda jako ...vlastně ani jako to ne tak to beru spíš jako krutou nadsázku big_smile
ponevadž thumba nechci tak mě ani nevadí že si na něj hudbou nevydělám...chci se živit poctivě :-D

0 xLajků:

21

to je každýmu jasný, že zůstaneš u těch svých štěrchátek

0 xLajků:

22

eeee ne tak uplně big_smile samože mojí děfku si nechám ta má svojí duši a sme spolu kamarádi takovýhle přátelství sem s basou ještě nenavázal, ale už je na cestě něco ukrutně obludnýho něco ošklivě antivintageisticky antifendrovsky dokonalýho přesto Jazzbasovýho checheche....muhuhuheuehueheuheueeueh

takový "kladivo na blatníky".....

můj momentální sen, další na řadě, ale to už je drahota takže to je fakt sen......je nákej "ESP Vintage series"
např...
http://www.chuckamuck.com/guitars/esp/images/Dscf0114.jpg

0 xLajků:

23

no to je ale pekne hnusna basa, nic ve zlym...
(kruci jak ze se dela ten blici smajlik?)

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

24

to víš není to vintáž je to něco lepčího wink

0 xLajků:

25

no to klidne ale proc u toho musi byt tak oskliva? wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

26

no vidíš a mě se líbí big_smile já sem ujetej big_smile

0 xLajků:

27

staci jB od fokusa pilka rasple pilnik a plechovka zeleny barvy big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

m3 napsal:

....a kdyz to nevyjde, dycky z toho pude udelat zelene padlo.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

29

m3 napsal:

mno hele a bude to hrát snad ještě hůř než pádlo....jak říkám konkrétně o tvým pádlu sem slyšel zajímavou referenci....mluvilo se o sudech big_smile (sorry sem po ránu zlej)

0 xLajků:

30

Kubš napsal:

ale to už je drahota takže to je fakt sen

smile tos říkal i o Demeterovi asi měsíc, dva před tím, než sis ho pořídil.

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

31

srs napsal:
Kubš napsal:

ale to už je drahota takže to je fakt sen

smile tos říkal i o Demeterovi asi měsíc, dva před tím, než sis ho pořídil.

mno máš recht...s.tavaj se divný věci ale ted sem upřímně totálně zadluženej....takež nepřipadá v uvahu.....krom toho jak říkám už je jiný zvíře na cestě...

0 xLajků:

32

Kubši, a jak dopadl ten japonsek precision? Už je pryč?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

33

pipa napsal:

Kubši, a jak dopadl ten japonsek precision? Už je pryč?

eee ještě nedorazil...kua

0 xLajků: