1

Téma: HOMERECORDING

Pochlubte se jak nahráváte basu i jiné nástroje, Jakej používáte HW i SW. Prostě všechno!! smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

2

Re: HOMERECORDING

midi:oxygen 8, bohemia piano
zvukovka:audigy 2 zs pro
HW:pentium 4 2,6
SWrecording:nuendo 3+pluginy
SWsamply apod.:reason 3, band in box, traktor
basa:obyč. 4struny

0 xLajků:

3

Nuendo 3 to vyrábí taky Steinberger jako Cubase. Jakej je mezi Nuendo a Cubase rozdíl?

Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
0 xLajků:

4

Z powermixu CD Out do kompu,přes tu nejhorší zvukárnu.
A soft používám jen SoundForge 6 pro záznam.
Na tu sračku,je to docela udivující "kvalita".

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

5

ani ti nevim jestli je mezi nuendem a cubasem rozdíl, mě se s nuendem prostě líp pracuje, je dle mího stabilnější a přehlednější a navíc je sou na něj lepčí pluginy (s cubase je samo kompatibilní)... hlavně nuendo je už dělaný tak nějak víc i na práci z video sekvencema apod... sosni a sám uvidíš co ti bude líp vyhovovat, je to obdobný

0 xLajků:

6

OK testnu to ale mě serou tyhle programy že s nima nák neumim smile měli by je vyučovat ve škole míst Wordu smile

0 xLajků:

7

to gymzi:
ty vaga já sem úplnej mega amatér a nejsem ani zas tak mladej, takže mi to taky nic moc leze do hlavy, ale to co potřebuju tak nějak umim, páč sem se to naučil, musíš se učit smile nebo rada na cubase je knížka v češtině, pár lidí už jí i naskenovalo (mám to z jinejch chatů), ale bohužel jí zatim nemám zkus DC apod. a třeba jí najdeš a ušetříš 600,- smile

0 xLajků:

8

Heh dík zkusim, no to mi připomíná, nejsou náký podobný fora o zvučení a nahrávání?

0 xLajků:

9

Týýjo, zkouším nahrávat přes prográmek music 7.0 (nesmějte se mi). Ale ať dělám cokoliv, vždycky v tom mám brum. A když nahrávám více stop přes sebe, tak brum sílí, a sílí... Nemyslím si, že by to bylo v programu, ale v zapojení zvukovky, protože když mám na hlavě sluchátka a dělám na kompu cokoliv jinýho, tak ten brum do nich leze stejně.. Asi by to chtělo líp zem. V těhlech věcech se moc nevyznám. Neporadil by jste mi někdo, jakým způsobem zapojit a kde sehnat Nuendo?? (Koukal jsem se na ceny a málem mě omyli8))

Cort action bass, Fender Jazz Bass,  Fender Rumble 100W, Gallien Kreuger 100
Žena je zdokonalený Ďábel...
0 xLajků:

10

překlep:-)): Music Studio 7.0

0 xLajků:

11

Filio : z vlastní zkušenosti.....když nahrávám přes mix do PC,tak tam bude šum vždycky.A ten brum se mi tam ozívá taktéž. Ale když odstoupím s basou od PC tak brum ustane.
Ony ty vysoké ceny za hardware mají swé opodstatnění :-)
Taky je dobrý dbát na to,aby jsi měl vše zapojeno do jedné zásuvky (společná zem) a taky jestli máš pasivní basu,tak jak známo,je potřeba se neustále dotýkat strun. (popř kobylky)

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

12

To s tou společnou zásuvkou bude ten pravý problém, páč mám všecko rozhozený do dvou zásuvek a každá je ještě napojená na jino větev. Jo a ceny harwaru jsou fuckt příšerný.

0 xLajků:

13

no mylsím že na home recording je rozhodně potřeba Asio zvukáran pač pak do toho dostaneš kvalitní VST plug iny jako třebas amplitube d-sound a tak...
asi nej nahravací program bude Pro tools-meli to ve studiu tak podle toho soudím:-)a hlavně oproti CUbasu mi to přišlo o dost víc profi(taky je to zaplacený že jo cenou:-D)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků: