1

Téma: Nožičky u boxu, podstavec

Zdravicko
Docela by mne zajimalo jaky mate zkusenosti s nozickama u boxu pripadne mate-li mensi boxy jestli je davate na zidle ...a tak..
se mi ted parkrat stalo ze mi nechutne rezonovalo podium od boxu.. hralo vic nez ten box .. big_smile
taky nevim jestli je to tim boxem stlucenym z skrine ..
ale koukam sem ze Marek co mam objednanej taky nema nozicky.. tak mne zajima jestli taky bude hrat na podiu.. asi si sezenu nakej stojanek ..nebo nevim..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2

Re: Nožičky u boxu, podstavec

ja mam sice kolecka, takze ti moc neporadim, ale musim ti pochvalit nazev threadu smile

to me moc pobavilo...
jsem zvedav jaky vyvodis zaver wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

na dvoch marshall boxoch som mal koliecka, bolo to ok. sem tam som ho skusil dat pokusne na bok, ale nepostrehol som velmi rozdiel - nezazili ale drevene podium, iba ine povrchy.
kamaratov fender 2x15 box ma tiez koliecka a tie iste postrehy ako pri marshall boxoch.
kedysi na hartke bedni som nozicky nemal a skusali sme v miestnosti s drevenou podlahou a mal som dojem ze to rezonovalo a dost nahuhlavalo. ked bola na stolicke, tak sa tie basy az neprijemne vytratili.
teraz mam 8x10 ampeg, ten ma plastove nozicky a v zadu dve kolecka a este netusim ako sa sprava, podam hlasenie.

sekam dobrotu
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: SneG (26. 01. 2008 23.33:49)

S rezoanci dreveny podlahy sem se setkal jenom pri vyssich hlasitostech. Bylo to u Hartkeho (ma kolecka) a podlaha rezonovala tak silene az mi to bylo neprijemny na ni stat. Jinak mi spis vetsinou vadi vsechny ostatni veci, dvere, sklenene vyplne skrini, volnejsi okna.. a to i na nizsi hlasitosti

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

5

Ja resim podobnej problem s aparatem, od keryho bych to moc necekal: Marshall 25W.
Mam ho normlane polozenej na stul na tech jeho gumovejch spunticich a pri urcitejch frekvencich (vsechno od zhruba spodniho Gcka niz) mi pres stul rezonuje podlaha pod nohama. Rikal sem si, esi netluce soused smetakem do zdi, ale zkousel sem na nej takovy rytmicky triky, ze by nemel sanci. A to jede kombo na pul a z basy tlacim tak 10% a ani to moc nerve (spis jenom pokojova muzika abych slysel k tomu muziku).

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

6

m3 napsal:

ze Marek co mam objednanej taky nema nozicky..

tam plní fci nožiček ty plastový rohy, né?

m3 napsal:

nechutne rezonovalo podium od boxu.. hralo vic nez ten box ..

to bych řek je blbě postavený podium

Figi napsal:

esi netluce soused smetakem do zdi, ale zkousel sem na nej takovy rytmicky triky, ze by nemel sanci.

big_smile big_smile big_smile big_smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

7

olaf napsal:

tam plní fci nožiček ty plastový rohy, né?

no to dougam a le ta moje aktualni bedna ma podobny..idyz souv eni trochu "zapadly"

olaf napsal:

to bych řek je blbě postavený podium

no mne se to stalo na x podiich v praze na jizaku v nakym tom kulturnim centru to tak dunelo ze zvukar na mne porad at si stahnu basy.. chmm
a kdyz hrala kapela po nas co sem jim pucoval apec tak sem to basakovi hodil na nakou sesly a bylo po problemu..
nebo treba na Flede v brne tam sem si pripadal ze mi nekdo vypnul basu a za scenou je basak s preclikem a hrne to do 2 vintage 15tek..

sem si rikal ze sio koupim 3 puky alias touše a na ne to budu stavet.. nebo at pudu kolem prodance nebo domacich potreb tak tam naky nozicky koupim..
doufam ze marek to delat nebude do nej by se mi vrtat nechtelo ..tak doufam ze to maj vychytany.. za ty prachy..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

ty jo nedokážu si představit židli která by mi udržela box....a zaplatpánbůh za to big_smile nožičky snad ani nemám, kolečka jen dvě a to takový ty zapuštěný v hraně takže jezdí jen když se naklopí smile
na druhou stranu asi nemám "mark" rozměry smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

Já mám na kombu i na basový bedně kolečka (z OBI)... kombo je čtvercový, takže ho nechávám normálně na zemi na kolečkách a když hraju zesilovač + bedna, tak ji mám dvě možnosti: bedna je obdélníková, takže buď ji postavit na užší stranu bez koleček a vyrobit i se zesilovačem metr šedesát vysokou hradbu, nebo ji postavit na šířku na kolečka... spíš dělám to druhý, je to stabilnější - na vejšku se to někdy dost kymácí...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

10

Kubš napsal:

kolečka jen dvě a to takový ty zapuštěný v hraně takže jezdí jen když se naklopí

to mam na kombu
to sis do toho ampega dodělával? nebo to je orig?

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

11

byly tam už od výroby je tam i madlo jako u správný bedny typ "lednice"

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

12

m3 napsal:

Docela by mne zajimalo jaky mate zkusenosti s nozickama u boxu pripadne mate-li mensi boxy jestli je davate na zidle ...a tak..

u mojí mini 15 je podlaha příjemnou součástí tvorby zvuku...zjistil jsem to nedávno ve zkušebně a aplikoval teď na koncertě...zvuk byl nejen slyšet, ale i cítit. Zase u "normálně velký" bedny to dunění může být nepříjemný. Nožičky u ní mám. Bedna bez nožiček, to není pořádná bedna smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

13

Nook napsal:

Bedna bez nožiček, to není pořádná bedna

A naopak - nožičky bez bedny, to jsou houby nožičky big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

Já mám box jen na těch plastových rozích (neznám odborný název) a nikdy jsem problém neměl

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

15

mikulik napsal:

A naopak - nožičky bez bedny, to jsou houby nožičky big_smile big_smile

no bodejť! big_smile ono to pak ani pořádně nezní...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

16

hele a kery dabel mi znicil nazef.. myslim ze to bylo jasne a srozumitelne..  grrr

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

No já mám na spodní bedně 4 kolečka na pojíždění
a horní bedna pak pěkně sedí v profilu plastových rohů.
Podle mne by basová bedna neměla plochou ležet na podlaze.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

18

m3 napsal:

hele a kery dabel mi znicil nazef.. myslim ze to bylo jasne a srozumitelne..  grrr

hadej trikrat, smudlo

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků: