101

Re: galien-kruger???

hrůza by to nebyla ono by se to srovnalo on vlasntě na každý desce používá trošku něco jinýho a furt to zní minimálně nadstandartně(znám jen poslední desky tak od BSSM....dřívějšek sem moc nechytil) big_smile nejvíc jeho zvuk mám rád z BSSM tudíž WAL+GK+Mesa....stejně tak Justin Chancellor z TOOL nemá vůbec zlej zvuk kupodivu krucinál podobnej fleovi z BSSM ahááá on má vlasntě stejnou sestavu WAL+GK+Mesa.....
mno ale třeba Tony Kanal z No Doubt používá(l) GK 800RB což je taková ta legenda a to zní trošku jinak se mi zdá není to tak nakoplý.....ale přitom moc pěkný...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

102

noooo pánové,tak sem to včera to GK 1001 obšírněji testoval na své WW611 a mám pár postřehů....
musím říct,hlavně pro Klusiho,Kubše... že ten problém,kterej oni popisují je jednoznačně v té GK  8x10 bedně(majitel mi to sám řekl).
Takže zpět k testingu...
musim se přidat v tomhle k Danovi,takže at sem kroutil,jak sem kroutil....samozřejmě sem pak nakroutil rovinu,tak musim říct,že středy prostě nikde.
Jako v basech to tlačí jako svině(kalhoty vlají... tongue),výšky dávají pěknej cinkot,ale takový ty naprděnější středy z toho nejde dostat.Jinak je zvuk fakt čistej až moc(pro mě),co do něj jde,to jde z něho ven,což je zajisté výhoda,ale....chybí tomu na můj vkus trocha špíny...
Teď je otázka kde je problém.... jestli v charakteristice toho zesáku,což si myslím a nebo částečně i v mé base,na tom taky asi něco bude.Zajímalo by mě,jak to bude znít z Klusiho MM,tomu středy asi nebudou chybět big_smile big_smile.
Každopádně už bych tenhle aparát tak nezatracoval jako kdysi....
takže asi tak nějak tongue

0 xLajků:

103

přemyšlel sem na tím a vono vlasntě P bass mi nák nepříde středová....takže i tak...

0 xLajků:

104

lukas napsal:

jorge: vzdyt na tom "nerovnym" zvuku je postavena cela slava GK... a ty ho mas za cistej aparat?

No tak rozhodně ho mám za čistší aparát než je ampeg nebo swr.. Prostě mi nikdo nevymluví, že GK je rovnej.. hrál jsem na 1001RB a mohl jsem si to vyzkoušet a porovnat s jinejma aparátama.. pokud teda (jak se zmínil kubš), neotočíš contour úplně doprava a na ekvalizéru nestáhneš středy:)

G&L L-2000e r.v. 1982, SSD NS5-CRFM, G&L L-1500, Ibanez TR-70 fretless, Warwick Streamer 1986, Marcus Precision 5
----------------------------------
EBS-1, QSC PLX-1602, 2x10" dělaná + Carvin BLT210
-----------------------------------------------------------------------------
http://www.jirkamarek.com
0 xLajků:

105

Dan napsal:

Dík, Lukasi.. Prostě sem přiběhl další chytrolín, co má svý jasný preference a pokřivený postřehy.

sorry, ale o nějaký průrvě mezi nějakejma frekvencema jsi psal ty.. já jsem jen chtěl vidět ten graf a místo toho je tu od tebe další "výpad".. nezlob se, ale nevypadá to moc důvěryhodně;)

G&L L-2000e r.v. 1982, SSD NS5-CRFM, G&L L-1500, Ibanez TR-70 fretless, Warwick Streamer 1986, Marcus Precision 5
0 xLajků:

106

Kubš napsal:

P bass mi nák nepříde středová

Ty jo, Kubši, mě zas přijde precl jako hooodně středová basa.

Dan napsal:

Prostě sem přiběhl další chytrolín, co má svý jasný preference a pokřivený postřehy.

Dane, to jsi myslel jako vtip, žejo? Považuju tě za chytrýho člověka (a výbornýho muzikanta), ale mám pocit, že takových nepřiměřených útoků jsi už vypotil víc.
Ale jak říkám-myslím že to byl vtip a mě hned nedocvaklo, stává se mi to normálně...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

107

pipa: jasne, ja jsem jen dalsi chytrolin s pokrivenymi poslechy, ale jinak je to vyborny vtip... skoda, ze mi do vinku nebylo dano trochu vic smyslu pro "humor":)

0 xLajků:

108

pipa napsal:

Ty jo, Kubši, mě zas přijde precl jako hooodně středová basa.

je to možný mě zas příde dunivá tudíž big_smile víc do basů...ale je možný že si pletu frekvence big_smile

0 xLajků:

109

jorge napsal:

pipa: jasne, ja jsem jen dalsi chytrolin s pokrivenymi poslechy, ale jinak je to vyborny vtip... skoda, ze mi do vinku nebylo dano trochu vic smyslu pro "humor":)

já bych v případě dana moc na vtip nesázel......

0 xLajků:

110

no mne to prave taky jako vtip neprilo... mel jsem takovy nutkani taky neco napsat, ale na takovou uroven se nesnizim:) Typek, co na GK asi ani v zivote nehral, ale prednasi tu o "prurvach" kdesi ve frekvencnim spektru je smesnej sam o sobe

0 xLajků:

111

pánové, pánové....
nalistujte si stranu tři (odstavec Bench Testing) zde: http://personalpages.tds.net/~fdeck/bass/gkbl600.pdf
je tam naměřená frekvenční charakteristika prempu hlavy GK BL600 a další zajímavý čtení. Asi by bylo možný se dohadovat, jestli jsou všechny GK palice dělaný zvukově stejně nebo ne. Každopádně bych se tu trochu zastal Dana (ač má občas docela dobrý úlety smile )
Ta "průrva" tam je.
wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

112

ha, tady se schyluje k další bitce smile
mmm, na GK 1001 jsem hrál dvě období, dle mého soudu to není úplně rovný, ale zrovna tohle nepovažuju za směrodatný, důležitý je právě ten charakter tý určitý hlavy, co jí  ji dělá zajímavou, ne?
jorge vers. dan- nevim co je lepší, jestli pruhovanej chytrolín nebo vyžlutěnej snobík smile

0 xLajků:

113

šestka napsal:

mmm, na GK 1001 jsem hrál dvě období, dle mého soudu to není úplně rovný, ale zrovna tohle nepovažuju za směrodatný, důležitý je právě ten charakter tý určitý hlavy, co jí  ji dělá zajímavou, ne?

no jasně, hlavně, tady se motá dohromady víc věcí: čistej zvuk a rovná frekvenční charakteristika, (nehledě na charakteristiku bedny). Pokud uberu středy, uberu i ten "growl" roll, takže se zvuk jakoby pročistí, ale tím pádem jde do háje i ona prokletá "rovnost" frekv.ch. (IMO).
Bitku bych nerad, stejně se tu bude každý zubi nechti obhajovat, šak to známe...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

114

šestka napsal:

jorge vers. dan- nevim co je lepší, jestli pruhovanej chytrolín nebo vyžlutěnej snobík smile

Tak toho pdf jsem si predtim nevsiml.. nicmene ted jsem si ho precetl a obavam se, ze mi dan bude muset dat potupne za pravdu:)
Pokud se, Dane, podivas na graf na strance 3 (a taky si prectes popis k tomu grafu:), zjistits, ze pri otoceni potaku contour skoro na minimum je ten zvuk u BL600 frekvencne prakticky rovnej:) Nevim, jak jinak se da ten graf cist. Mozna sis jen neprecetl popis a soudis podle toho, ze jina krivka (popis toho, co autor nazyva "centered" - vsechny knofliky do pulky a contour UPLNE DOPRAVA) ma jinej prubeh:))

0 xLajků:

115

no a ten contour by měl podle mýho právě dělat tu průrvu....prootže tahá basy a vejšky (myslím že takhel to je v manuálu...

Contour:
Increasing the Contour level will scoop out midrange
frequencies while boosting the highs and lows.
The sound, once again, is unique to GK and unavailable
on any other Bass amp. Lower contour settings
are recommended for midrange clarity at higher
playing levels. For 800RB voicing, set the contour
control either on 0 or 10 (Off, On on 800RB).

já nevím zdá se mi že tu zas někdo strouhá.....nechci ho jmenovat pač by to bylo osobní ale podle mýho už se chová trošku jak ostravskej Mirek....

0 xLajků:

116

neznalost zákona neomlouvá,ale kdo je ostravskej mirek?

0 xLajků:

117

šestka napsal:

neznalost zákona neomlouvá,ale kdo je ostravskej mirek?

http://oficialnistranky.cz/miroslav-topolanek/miroslav_topolanek.jpg

0 xLajků:

118

hele...možná jsem blbej, moc už mě to teda nebaví, ale: "flat" zesík by měl být ten, který má při všech poťácích ekvalizáru na nule (tedy na dvanácté hodině) a při vypnutých/stažených dalších korekcích rovnou frekv. charakteristiku, souhlas? Tenhle stav představuje v grafu na str. tři smile křivka "centered" (jakože vycentrovaný poťáky, ne že by to někdo neměl chápat). Pokud je knoflík Contour "fully counterclockwise", pak je podle mě ÚPLNĚ DOLEVA (Jorge!), tedy na minimu. Cituji: "The Centered graphs are with the EQ knobs centered and the Contour effect turned fully counterclockwise. On the MB150E combo, I also turned the Hi Boost all the way down. The Flat graph is my best attempt to dial flat response. It is notable that the BL600 produces a classic "smiley face" curve in its default voicing. However, I was able to get the curve to be within 0,5 dB flat. (...) the "flat" settings are:
Treble = -2
Hi Mid = +1
Lo Mid = -1
Bass = -3
Contour = Minimum
Přeloženo: musíš ubrat basy a výšky a přidat středy abys dostal plusmínus rovnou char.
Takže MODRÁ křivka je pro defaultní nastavení knoflíků, Chorche.
To, že Contour ještě ubírá víc středů je věc druhá.
To je zas debata.... tongue tongue big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

119

Mno ted jde o to jeslti vůbec nákej zesík má rovnou charakteriku...

0 xLajků:

120

Nook napsal:

hele...možná jsem blbej, moc už mě to teda nebaví, ale: "flat" zesík by měl být ten, který má při všech poťácích ekvalizáru na nule (tedy na dvanácté hodině) a při vypnutých/stažených dalších korekcích rovnou frekv. charakteristiku, souhlas? Tenhle stav představuje v grafu na str. tři smile křivka "centered" (jakože vycentrovaný poťáky, ne že by to někdo neměl chápat). Pokud je knoflík Contour "fully counterclockwise", pak je podle mě ÚPLNĚ DOLEVA (Jorge!), tedy na minimu. Cituji: "The Centered graphs are with the EQ knobs centered and the Contour effect turned fully counterclockwise. On the MB150E combo, I also turned the Hi Boost all the way down. The Flat graph is my best attempt to dial flat response. It is notable that the BL600 produces a classic "smiley face" curve in its default voicing. However, I was able to get the curve to be within 0,5 dB flat. (...) the "flat" settings are:
Treble = -2
Hi Mid = +1
Lo Mid = -1
Bass = -3
Contour = Minimum
Přeloženo: musíš ubrat basy a výšky a přidat středy abys dostal plusmínus rovnou char.
Takže MODRÁ křivka je pro defaultní nastavení knoflíků, Chorche.
To, že Contour ještě ubírá víc středů je věc druhá.
To je zas debata.... tongue tongue big_smile

Jojo, ted uz to vidim, trosku blbe jsem to precetl.. Nicmene pri "flat nastaveni", ktery ma contour taky hodne doleva, je ten zvuk rovnej... Nevim, jestli zalezi na tom, jak se musi ktery knoflik na kterym zesiku nastavit, aby mel  preamp osciloskopem zmerenou frekvencni charakteristiku rovou ((jakoze u GK to jde), protoze subjektive to zni stejne jinak.
Dam priklad- kdyz na svym EBS nastavim vsechny knofliky na 12, neni to rovne, protoze ty ty frekvence jen pridavej - na 12 neni nula. Kdo rika, ze u GK je ta "nula" na dvanactce, kdyz evidentne neni? "Rovne" to ma hrat, kdyz vypnu ekvalizer (Bypass u EBS), jenze o neco "rovnejsi zvuk" tam stejne dostanu, kdyz ekvalizer zapnu a pridam stredy..
No a co se cistoty zvuku tyce, tady myslim neni co resit- Boost doleva- cistej zvuk, boost doprava- naboostrenej spinavej zvuk. Ne jako ty lampovy mrdky, co se z nich cistej zvuk nikdy neda dostat

0 xLajků:

121

Kubš napsal:

Mno ted jde o to jeslti vůbec nákej zesík má rovnou charakteriku...

http://img261.imageshack.us/img261/5666/newlm250yx7.png

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

122

ze by Mark nastevenej na 12?

0 xLajků:

123

jorge napsal:

Ne jako ty lampovy mrdky, co se z nich cistej zvuk nikdy neda dostat

tak a ted si skončil definitivně ale neboj souhlasím..lampa v preampu a konec big_smile

0 xLajků:

124

Kubš napsal:
jorge napsal:

Ne jako ty lampovy mrdky, co se z nich cistej zvuk nikdy neda dostat

tak a ted si skončil definitivně ale neboj souhlasím..lampa v preampu a konec big_smile

big_smile

0 xLajků:

125

tak to abych si asi zmenil identitu, do kolonky gear si napisu SVT2PRO a budu mit prezdivku lampion:)

0 xLajků:

126

big_smile big_smile  nene nejlíp hiwatt nebo marshall super bass k tomu precision big_smile

0 xLajků:

127

hiwatt neznam. a dopr... ztracim dalsi kredit:)

0 xLajků:

128

Tak nevim, ale většina basáků si kupuje hlavu podle výkonu a bravy, která se dociluje právě úpravou frek. charakteristiky a přidáváním vyšších harmonických k signálu. Pokud chce někdo naprosto rovnou charku, tak sáhne po obyčejném zesíku z portfolia QSC a jemu podobných, tam je "flat" zaručen... smile

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

129

Gasi napsal:

Tak nevim, ale většina basáků si kupuje hlavu podle výkonu a bravy, která se dociluje právě úpravou frek. charakteristiky a přidáváním vyšších harmonických k signálu. Pokud chce někdo naprosto rovnou charku, tak sáhne po obyčejném zesíku z portfolia QSC a jemu podobných, tam je "flat" zaručen... smile

hehe dobrej postřeh big_smile

0 xLajků:

130

Gasi: no, já to dřív psát nechtěl, ale máš asi pravdu smile

0 xLajků:

131

mno ono je to dost těžký smile
já si třeba myslím že čistý zesíky/preampy jsou fajn věci a nemám rád typany jako ampeg....ale někdo jinej zas radši ještě výrazně dobarví zvuk basy preampem....

0 xLajků:

132

Podle ukazek na basstasters.com je SVP-CL "cistsi" nez tvuj demeter smile)

0 xLajků:

133

batty napsal:

Podle ukazek na basstasters.com je SVP-CL "cistsi" nez tvuj demeter smile)

kámo bud seš zaujatej nebo neslyšíš..... big_smile poslechni si všechny symboly čístýho zvuku(např. Eden.....povídá se že J. Demeter si tu svojí pověstnou čistotu odnesl právě ze období kdy pro Edena navrhoval jeho první zesilovače....)a pchopíš co sou čistý preampy, jestli chceš tvrdit že Ampeg je čistší pak nevím nevím......

0 xLajků:

134

Hele, jestli chcete čistotu, tak si v první řadě utřete pořádně basu od prachu.... smile

0 xLajků:

135

jo ty jo občas to dělám big_smile nechápujak se dostane prach do zavřenýho kufru

0 xLajků:

136

"symbol" cistyho zvuku je na basstasters treba Avalon A5 nebo Radial JDI, Eden je uplne necistej:)) Schvalne si to poslechni, demeter a svpcl se opravdu moc nelisi.

0 xLajků:

137

batty napsal:

demeter a svpcl se opravdu moc nelisi.

pominuli že tvrdíš že demeter je nečistej oproti avalonu (kterej je v tom případě stejně nečistej) tak opravua SVP-CL a VTBP201 sou DVA odlišný světy který poznám i na Notebook repráčcích natož na KOSS sluchátkách.....už jen z toho že SVPčko jede přes 5 lamp musí bejt jasný že jakejsi nesterilní charakter tomu ty lampy dodaj...

jinak pokud chceme soudit čistotu tak sudme podle DI boxů wink

0 xLajků:

138

Prave proto uvadim Avalon(nejvic hifi z preampu) a JDI(jen jensen trafo). A nemuzes  prece porovnavat ukazky na notesu nebo na Kossech:)) To ze ma SVP-CL 4 lampy a demeter dve prece nic neznamena. Ampeg urcite nepouziva vsech 8 triod zvlast pro XLR vystup nastavenej jako PRE EQ. Me to prekvapuje, protoze ostatni veci od ampegu tam zni ukrutne, ale CL zni(na basstasters)stejne dobre jako hi-end preampy nebo lampove DI

0 xLajků:

139

ale jo CL není tak moc krutý ale stejně je to uplně mimo podle mejch uší...mě ten ampeg příde pořád jak kdyby se stáhly vejšky....trošku "tonovka" což určo nemusí bejt špatně.....

0 xLajků:

140

Kubš napsal:

mě ten ampeg příde pořád jak kdyby se stáhly vejšky....trošku "tonovka" což určo nemusí bejt špatně.....

Dle mýho určitě daleko lepší než zVéčkovaný "čistý" zvuky a nacinkanejma vejškama a lá EBS, GK či DE... (na slap dobrý, ale tam končíme)

0 xLajků:

141

Dan napsal:

Dle mýho určitě daleko lepší než zVéčkovaný "čistý" zvuky a nacinkanejma vejškama a lá EBS, GK či DE... (na slap dobrý, ale tam končíme)

víš jak ti odpovím "čistě věc názoru a vkus" mě už tyhle hádky o tom co je a co není lepší nebavěj....je to skoro jak hádat se co je lepší jeslti Startocaster nebo Les Paul :-)

Přečti si v POKECU Brněnskej testing....byl tam i Mbass

0 xLajků:

142

Krom vkusu taky věc zacílení toho zvuku aneb žánru... Dokážu si hravě představit, jak by MB nebo Glock nastavenej narovno v nějakym metalu moc neuspěl (tam, kde cinkání jedině projde nad těma 2-3kHz, co produkujou uřvaný kytary). Však však, píšu jen svý názoři. smile Ale od toho má taky ty filtry a kroutítka...Jinak diskusi jsem samože četl..

0 xLajků:

143

Dan napsal:

Krom vkusu taky věc zacílení toho zvuku aneb žánru

máš pravdu...jednoho sem si ale všiml u ampegu, když stáhnu hornu tak se jakýkoliv cinkání ztratí a je z toho "vintage machine" až mě to vyděsilo...ale zvuk to není špatnej jen není tak "zlej"

0 xLajků:

144

Kubš napsal:

je to skoro jak hádat se co je lepší jeslti Startocaster nebo Les Paul

stratocaster..... nj, už mizim smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

145

juhuuu napsal:
Kubš napsal:

je to skoro jak hádat se co je lepší jeslti Startocaster nebo Les Paul

stratocaster..... nj, už mizim smile

no jako je  big_smile není to snad tajemství že na strata je těžší hrát???

0 xLajků:

146

Mě se nejvíc líbí tele smile
ale nejlepší kytára je asi přece jen ten les paul... big_smile na tom se shodne hodně kytaristů.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

147

jj ale ono je to těžký, on fakt LP (už jen z podstaty zvuku) je pro ně pohodlnější big_smile
hodně schová.....zatím co strat je hodně pekelnej nástroj ani v krutým zkreslení se ti tony neslejvaj a je slyšet každý škobrtnutí :-D
já mám radši strata smile (tele je krásnej nástroj!!!!)

0 xLajků:

148

LP rulezuje tongue:)

0 xLajků:

149 Naposledy upravil: m3 (15. 01. 2008 00.25:55)

Gasi napsal:

ale většina basáků si kupuje hlavu podle výkonu a bravy

ja kupuju hlavu jenom podle barvy.. big_smile
takze mam jenom 2 volby marbass a orange .. wink

pipa napsal:

ale nejlepší kytára je asi přece jen ten les paul... big_smile na tom se shodne hodně kytaristů.

Lpcko pada na hlavu big_smile
u tech kytar je to taky co hrajou ..LPcko na bustr a strat a tele na cistej...
btw jestli budu nekdy este nekdy kupovat nakou kytaru tak asi Flain V-cko..

Kubš napsal:

KOSS sluchátkách

btw co mas ja mam UR 20.a pride mi ze maj zbytecne moc basu..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

150

m3, Kubš: Já bych řešil dřív než sluchátka (osobně používám poměrně dost věrné Sennheiser HD 580 Precision) hlavně dobrou zvukovku u pc, protože jinak tam bude sluchátkový výstup made in china za 0,25 USD či méně a ten Vám ten zvuk dokáže taky zprznit...tož tak.

0 xLajků:

151

hele ale tady nejde o nějaký nuace...ten základ....kruci tam je slyšet na cokoliv...

0 xLajků:

152

Bahh, když nevíte coby, tak si zesilovač na basu postavte, šak to není nic těžkého:-D A zbastlit si preamp podle vlastních preferencí - tamhle ubrat, tamhle pridat a voi la! flat od 20Hz do 20kHz :-D:-D

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků: