1

Téma: slapovy zvuk

ahoj lidi, chtel bych se zeptat, jak mam docilit toho slapoveho zvuku, takoveho klasickeho... je to divny... vsecko zni, ale ten zvuk, neni takovej kovovej nebo tak proste, neni to klasika jak na takovejch tech fendrech smile Basu mam Cort Funkmachine II a struny tam mam ted warwick nebo sandberg, nepamatuju se... s nicim jinym problem neni, ale ten zvuk je fakt divnej

0 xLajků:

2

Re: slapovy zvuk

a přes co to ženeš? jestli hraješ doma přes starej gramofon s buřttáckama místo repráků, nikdá to pořádně znít nebude... :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

GT-6B a Peavey Mark VIII aparat.. starej gramofon to neni no

0 xLajků:

4

nový struny, tečka

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Dunde.e (10. 01. 2008 22.16:41)

1) nové struny nebo kvalitní (drahé) a nejlépe ocelové a aby nebyli moc jeté, se starým strunama to je vždycky takov práásk  místo prc
2) chce to umět, a slap je težký - já sem jím neosvícený
3) určitě seřízení dohmatu, průhyb krku bude mít vliv, tloušťka strun atd...jo snímače si dej tak napůl... výšky se nesnaš nahnat ekvaliérem raději vše zeslab.
Jo a kompresor docela příjde vhod, nebo nějaký limitér, aby to prc nevyškublo repráky. Kompresor/limiter ten zvuk dokáže zpříjemnit.

Ten Peavy neznám, ale muže to být klidně bednou. Hrál sem na hodně starou bednu taky zrovna od peavey 18"+2x8 a prostě to nešlo.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

nové struny....jedině...jako s novejma půjde slapovat skoro i na jolču ale...
no nic....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

dekuju vsem za odpoved wink ono s tema novejma by to mozna slo... ted tam mam 0.40-100, nevim, nejakej slapista, poradil by me konkretni struny? nebo, pruhyb krku? teka tam mam asi tak 5-6mm na 12tym prazci

0 xLajků:

8

půl cenťáku je docela dost... já míval 2,5mm, ale to je taky brutalita..  spíš 3-4

struny jakýkoliv

0 xLajků:

9

Ja bych se nejvic asi zameril na Dunde.eho bod cislo 2. I dyz samozrejme kazdej z nich bude mit urcitej vliv. Ale myslim, ze tenhle nejdulezitejsi.
A ted sam polozim otazku: dyz slapuju, tak mi decko (jedno jakej prazec, struna a oktava) desne rve. Oproti ostatnim tonum. Rikal sem si, esi to nebude akustikou mistnosti. Ale vsiml sem si toho az pri jednom slapovym songu od Koi (Koa). Nevite, cim by to mohlo bejt?

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

10

Stáhni středy

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

11

Figi napsal:

dyz slapuju, tak mi decko (jedno jakej prazec, struna a oktava) desne rve

Mi taky. Proto slapuju jenom když děcko spí wink

A=A
0 xLajků:

12

hlavne nestahuj stredy:))

0 xLajků:

13

no ja ti nevim, me zni slap take lepe s mene stredy. Na druhou stranu, tvrdackej slap je lepci asi s poradnejma stredama. Taky otazka co jsou ty stredy...leckde jsou ruzne ladene, casto i laditelne. Koneckoncu, jasno je v tomhle snad jenom v hloubkach, i v tech vejskach byva bordel.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

14

Struny, proc ocelovy? Wooten ma taky Nikly a zni to uplne uzasne... Podle toho zvuku jde vzdycky poznat:P

0 xLajků:

15

No podle mě to zní líp s míň středama ale zas to neni slyšet:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

16

je to uplně jedno big_smile on taky totiž není JEDEN slap sound!!!

0 xLajků:

17

Mně zase řve áčko když ho zahraju na é struně. Musím na to při hraní myslet a když mám přes něj nějakej postup, tak musím za to áčko zabrat míň, abych měl vyrovnanou dynamiku. Taky má malinko huhlavější zvuk než jiný tóny - prostě klasickej vlček...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

18

kober napsal:

Figi : dyz slapuju, tak mi decko (jedno jakej prazec, struna a oktava) desne rve

+ 100 smile smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

19

joko napsal:

Mně zase řve áčko když ho zahraju na é struně. Musím na to při hraní myslet a když mám přes něj nějakej postup, tak musím za to áčko zabrat míň, abych měl vyrovnanou dynamiku. Taky má malinko huhlavější zvuk než jiný tóny - prostě klasickej vlček...

Jo, ale zkus to u slapu.... tam si moc v dynamice vybirat nemuzes jako pri prstech/pr*atku...

Axlík napsal:

Figi: dyz slapuju, tak mi decko (jedno jakej prazec, struna a oktava) desne rve
+ 100 smile smile

Asi mi neuverite, ze tohohle sem si nak nevsiml. A to premejslim dycky dvojsmyslne. To mi holt uniklo. Ale dobrej postreh! Zas jedna dobra hlaska.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

20

Cerwil napsal:

Struny, proc ocelovy? Wooten ma taky Nikly a zni to uplne uzasne

jj taky sem pro niklovky mark king taky mlati niklovky..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

Dulezity je mit slusny struny, nemusi byt ocelovy, ja mam ocelovy poniklovany a je to asi nejlepsi...no a k tem stredum - nejradeji je skoro uplne stahuju a vytahuju vysky...zni mi to osobne nejlip, ale neni to zrovna klasickej funky slapovej zvuk:-)...

Marku Kingovi by to znelo i kdyby hral na gumovy struny:-)

FODERA NYC Empire Bass, MesaBoogie 750 Big Block a MesaBoogie 810 Roadready, EBS Black Label Series, Dunlop Crybaby Bass, AKG SR81
0 xLajků:

22

Sice jsem amatér, loser apod. , ale slap a niklový struny pro mě znamená synonymum . smile
Ale musej se asi častěji měnit (Hlavně pro ty, kdo slapuje atrhá jak prase smile ).

0 xLajků:

23

Vymena strun je vubec problem...kdyz jsem mel struny od Elixir, ktery maji mit delsi zivotnost, tak jsem byl priserne zklamanej, protoze hlavne na strunach B(mam ji na podlazenou na A),E,D se mi ten Elixir nano povlak tak strasne trhal, ze jsem uz po 10 zkouskach mel dojem, ze jsem ty struny spatne vybalil z potravinove folie, dost me to znechutilo...nejspokojenejsi jsem s Rotosoundama a Ernie Ballama, nove chci vyzkouset Dunlopy, jeste jsem na ne nehral...kazdopadne by se struny mely menit cca kazdy dva mesice, maloktery si udrzi pruraznej zvuk delsi dobu.

FODERA NYC Empire Bass, MesaBoogie 750 Big Block a MesaBoogie 810 Roadready, EBS Black Label Series, Dunlop Crybaby Bass, AKG SR81
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Kubš (13. 01. 2008 10.36:31)

hele elixíry sem ještě neměl čas vyzkoušet ale ted mám DRka Coated (barvený s ochranou vrstvou)
zvuk moc pěknej....slap(hlavně placová hra je furt tak jak má být....myslím že ta de do hajzlu nejdřív) i po měsíci a půl zní dobře tak nevím zůstanu u nich-až ted se začíná trošku ojebávat ta vrstva laku což prej ale není tak ochraná vrstva-tipuju ještě měsíc že tam vydržej.......je teda fakt že nemám agresivní ruce (vtipně označované jako "acid hands") takže já životnost strun soudit nemůžu...

0 xLajků:

25

DeeAce napsal:

..kazdopadne by se struny mely menit cca kazdy dva mesice, maloktery si udrzi pruraznej zvuk delsi dobu.

Momentalne sem nejak furt ne a ne ohrat EB stainles, tak sem je po 4 mesicich vymenil za Dadario Pro Steels, a svete div se, rozdil je minimalni (EB samozrejme uz tak nenacinkavaji, nicmene attack furt solidni).....EB prosly ultrazvukovym cistenim a pujdou na Pedullu.

Takze pravidlo co 2 mesice je nesmysl...za a, zalezi na strunach, za b, zalezi jak se dotycny poti, za c, v neposledni rade jak moc hraje......  niklovky sem bez vyjimky menil po mesici.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

26

Samozrejme, ze kdyz nehrajes, tak struny nemusis menit casto, ale muj prumer pri standardnim hrani je cca 2 mesice. Kdyz jsem zkusil levnejsi struny, ktery mi doporucovali nekteri znamy(Warwick), tak jsem je musel vymenit driv. EB mi pripadaji byt nejlepsi.

Muj nazor na poceni je takovej, ze je uplne jedno, jak se kdo poti, pokud po kazdym hrani utre poradne struny a hmatnik :-)...pokud se potis jako prase a pak je neususis, tak jdou do hajzlu driv,ale to je snad vsem jasny:).

0 xLajků:

27

DeeAce napsal:

Muj nazor na poceni je takovej, ze je uplne jedno, jak se kdo poti, pokud po kazdym hrani utre poradne struny a hmatnik :-)...pokud se potis jako prase a pak je neususis, tak jdou do hajzlu driv,ale to je snad vsem jasny:).

mno a dokážeš tu vlhkost dostat i z těch závitů????

0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Lukáš (13. 01. 2008 13.39:56)

Kubš napsal:

mno a dokážeš tu vlhkost dostat i z těch závitů????

Občas sem to dělal i takhle pečlivě hadrem,ale trochu mi to rozházelo ladění smile - otázkou je,esi se to vyplatilo nebo ne,esi ty struny vydržely dýl..
Dřív sem ten poslední měsíc (z 3 až 4 měsíců) drhnul struny přímo na base(dal sem si na hmatník hadr) takovým gumovým kartáčkem na ruce(tím tvrdším),bodelu ze závitů lezlo přehršel. Ale jak řikám,dycky se trochu rozházelo ladění a to ukotvení struny,  i když sem je těsně držel při tom čištění.
Takže to už nedělám big_smile

0 xLajků:

29

jj, každej má svůj způsob já taky vařil (nebylo to k ničemu)

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Lukáš (13. 01. 2008 13.48:20)

Kubš napsal:

jj, každej má svůj způsob já taky vařil (nebylo to k ničemu)

Já sem to radši ani nezkoušel...ale tak sice ohraný struny tě serou a nadáváš na ně,ale když si přerveš při ukrutnym slapu (popu) třeba Géčko,tak seš docela rád,že najdeš půlroční Géčko v zapomenutym obalu wink aspoň teda já.
Jinak k tématu: preferuju míň středů a spíš vejšky,pak při vybuzení apecu při vyšší hlasitosti (a při vytočenejch vejškách) se jenom stáhne clona na base a zvuk je jakžtakž OK. Slapově to občas taky zkoušim,problém ve zvuku je spíš v mizernym kombu (a taky v mejch nedokonalejch prstech). Myslím si,že dost pomůžu slapovej zvuk vyřešit lepší technika slapu a popu,obzvlášť tlumený struny - přesný údery se stejným atakem.

0 xLajků:

31

Lukáš napsal:

přesný údery se stejným atakem

Lukáš napsal:

Lukáš napsal:

neboli kompresor kompresor kompresor

0 xLajků:

32

Ze závitů to vymejou příslušný čistící vodičky (aspoň do jistý míry), hlavně pokud pravidelně opakuješ. My hlazeňáci se vám jen smějeme smile

0 xLajků:

33

Dan napsal:

My hlazeňáci se vám jen smějeme

fretless, threadless co bude dál?????
ale jo hlazenky jednou zkusím smile

0 xLajků:

34

Dan napsal:

Ze závitů to vymejou příslušný čistící vodičky (aspoň do jistý míry), hlavně pokud pravidelně opakuješ. My hlazeňáci se vám jen smějeme

Uz jsem to tu psal x-krat, ale opakovani matka moudrosti smile Hodne se mi osvedcil ultrazvuk, nejlepe ukecat nekoho v optice (osobne jsem s tim nemival problem), popr. ultrazvukovy cistic poridit. Z nejruznejsich metod, co jsem zkousel (aceton, vyvareni, Fast Fret apod.) mi vysledek prijde nejlepsi... Tzn. navod pro .primo, jak si dopomoct levne a rychle k lepsimu zvuku (zel u starsich strun na pomerne kratky cas...).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

35

d.a.l.i napsal:

Tzn. navod pro .primo, jak si dopomoct levne a rychle k lepsimu zvuku (zel u starsich strun na pomerne kratky cas...).

jj to jo ale já furt vidím jednodušší metodu v tom koupit prostě rovnou "trvanlivější" struny

0 xLajků:

36

Zdravim, chtěl bych se optat, poprosit o radu týkající se koupě baskytary. Nejsem začátečník, hraju asi 14 roků - klasickou zábavovou všehochuť i "funkující bigbítek" s nepřevzatými kousky. Jsem však barbar co se týče znalosti nástrojů samotných. Hraju už cca13 let na celkem zdařilou kopii jazzbasse - Fendra(Korea), pětistrunku. Můj dotaz směřuje k nástroji s univerzálnějsím zvukem, jakým jazzbass určitě je, ale zároveň jsem cosi slyšel o "leštěném krku", který umožňuje "lepší" slapování... Chci koupit něco novýho a rád bych si od kolegů basáků nechal poradit. Pětistrunku bych v rámci lepšího slapování za čtyřku měnit nechtěl - ta hra v mém případě jen o slapu neni a s tou pětkou je to přeci jenom kapánek bohatší. Předem dík za poznatky.

0 xLajků:

37

Kubš napsal:

jj to jo ale já furt vidím jednodušší metodu v tom koupit prostě rovnou "trvanlivější" struny

Ale i ty kvalitni porad muzes za 2 mesice vyprat a zase se priblizis na nejakou dobu zvuku novych...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

38

mnooo ale nebudu mít cool růžový nebo černý nebo zelený struny big_smile a ted trumfni tohle!!!!!

0 xLajků:

39

kubši, von to smaže :ú

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: CML (15. 01. 2008 22.15:23)

CML napsal:

Zdravim, chtěl bych se optat, poprosit o radu týkající se koupě baskytary. Nejsem začátečník, hraju asi 14 roků - klasickou zábavovou všehochuť i "funkující bigbítek" s nepřevzatými kousky. Jsem však barbar co se týče znalosti nástrojů samotných. Hraju už cca13 let na celkem zdařilou kopii jazzbasse - Fendra(Korea), pětistrunku. Můj dotaz směřuje k nástroji s univerzálnějsím zvukem, jakým jazzbass určitě je, ale zároveň jsem cosi slyšel o "leštěném krku", který umožňuje "lepší" slapování... Chci koupit něco novýho a rád bych si od kolegů basáků nechal poradit. Pětistrunku bych v rámci lepšího slapování za čtyřku měnit nechtěl - ta hra v mém případě jen o slapu neni a s tou pětkou je to přeci jenom kapánek bohatší. Předem dík za poznatky.

hele, čéče, tak díky všem guestbookbass profíkům za rady. Tolik egobasistů jimž je tento svět zřejmo alfoomegou - spolu se samejma x%níma  k(h)ecama vo píčovinách(bez pardónu)... Tak se taky přidám, neb s proudem je nutno jít: Jó, jednou jsem je vyvařil v jarový vodě a celou hodinu a půl trvající kšeft hráli jako nový, i když prsty po nich klouzaly jako bych se chvilku před tím hrabal v rozšláplým netopýrovi(rozumněj tomu jako v  genitáliích ženských). Nicméně doporučuji. A ještě úplně nejlepší by bylo (kdyby se někomu povedla 3krát stejná figurka) -   kompresor, kompresor, kompresor a stejný útočení na struny  Granát Do Atomový Elektrárny Hoď je na světě coby rada nad e-mail komunikaci muzikantů vezdejších...

0 xLajků:

41

mno vzhledem k tvýmu vtipně pubertálnímu příspěvku si jdi zahrát do obchodu na hafo bas a sám poznáš....věř tomu nikdo ti tu nedá ultimátní radu jako horst fuchs o tom co je ta pravá...kdo se o to bude snažit tak je ten první kterýmu bych nevěřil
Jazz bass je jistota-leštěnej krk neznám ten pojem-leštit krk můžeš na každý base.....

0 xLajků:

42

Kubš napsal:

Jazz bass je jistota-leštěnej krk neznám ten pojem-leštit krk můžeš na každý base.....

Jestli ten pán nemyslí jasanový hmatník co se dáva na JB Marcus Miller signature, je světlý nalakováný a docela se leskne. Myslím že je to jasan.  Ale na druhou stranu,když píše jak píše , tak ať si leští nebo štípe klidně bambus a řeči nechá od cesty. big_smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

43

Kubš napsal:

mno vzhledem k tvýmu vtipně pubertálnímu příspěvku si jdi zahrát do obchodu na hafo bas a sám poznáš....věř tomu nikdo ti tu nedá ultimátní radu jako horst fuchs o tom co je ta pravá...kdo se o to bude snažit tak je ten první kterýmu bych nevěřil

tak trochu hovno  - s tim "pubertálním"... dávno ne. Provokace potrefenejch se účinkem nemíjí, i když na domácího guru serveru(po letmém mapu) jsem si možná dovolil dost - ale to jen virtuálně - jinak je mi to celkem fuck, byť to může vyznít jakože se schovávám za  nuly a jednčky(elektron.,digitální - rozumněj pc komunikaci, binární soustavu, nikoli jiného), tak to to není. Rád si poslechnu(přečtu) moudra(bez ironie) zúčastněnejch - ke slyšenému slovu v tomto parasvětě jsem použil na pokus 2 možná trochu hrubšího zrna. S tím leštěným krkem(budu tykat - Marek) jsi mi udělal radost. Taky jsem o tom, až do výstavy Huvel (07) neslyšel( proto jsem rád, že nejsem sám). Právě tam jsem okusil 4ku Yamahu (prej l e š t ě n e j  k r k ) +  100fkové kombíčko - a bylo to moc "pěkné. Ve svém příspěvku jsi byl krutý, ba si mě přímo zařízl všeobecnými odsouzeními typu "ultimátních" rad o té pravé... Tzn., nepochopení - a asi mé špatné optání se. Rozumím samozřejmě, že univerzál rada neexistuje, nicméně jsem doufal, že z jemných ponouknutí debatníků místních vyselektuji něco, co mému názoru přidá další rozměr. Na "hafo bas" jsem zkoušel po hudebninách hrát - výsledkem je ňěco, co bych chtěl doplnit o postey jiných basistů - basistů, kteří toho třeba pochytily víc než já a "nesytdí" se o tom poučit(bez záruky) vtipné puberťáky. Urážet v rámci e-uniformity, ani jinak nechci - vše v dobrém, tzn. měj se, mějte se -  odpovď potěší. Čus.

0 xLajků:

44

Dunde.e napsal:
Kubš napsal:

Jestli ten pán nemyslí jasanový hmatník co se dáva na JB Marcus Miller signature, je světlý nalakováný a docela se leskne. Myslím že je to jasan.  Ale na druhou stranu,když píše jak píše , tak ať si leští nebo štípe klidně bambus a řeči nechá od cesty. big_smile

no tys mi pěkný vtáčik. Bude to jasan milera - poznal jsem to podle lesku z fotky. Dík. A psát asi budu jak píšu. Ale třeba se to naučim jinak, a pak budu psát jako když leští ego výše postavenému(v rámci mazání ve skupince, kde se vyvrhelové vítají - pže přijde vhod POKOUŘENÍ NEJVYŠŠÍMUÚ). A řeči, ty si nechám od cesty - a k tomu naštípu bambus... Čéče, jsme se tu díky tobě zasejc nasmáli! Zdravim!

0 xLajků:

45

ban přichází...

0 xLajků:

46

juhuuu napsal:

ban přichází...

what is it? ban přichází? je to na mou drzou momentáně vlezlesamoservírovanou osobu? Mělo to být jako Bean(Mr.)? Nebo dokonce myšleno jako opravdu ban(zákaz - in engl.)? Smysl nedává mi to - možno neznalý jsa místního žargónu...? Vysvětlíš bassforumgreenhornovi?

0 xLajků:

47

CML napsal:
Kubš napsal:

tak trochu hovno  - s tim "pubertálním"... dávno ne. Provokace potrefenejch se účinkem nemíjí, i když na domácího guru serveru(po letmém mapu) jsem si možná dovolil dost - ale to jen virtuálně - jinak je mi to celkem fuck, byť to může vyznít jakože se schovávám za  nuly a jednčky(elektron.,digitální - rozumněj pc komunikaci, binární soustavu, nikoli jiného), tak to to není. Rád si poslechnu(přečtu) moudra(bez ironie) zúčastněnejch - ke slyšenému slovu v tomto parasvětě jsem použil na pokus 2 možná trochu hrubšího zrna. S tím leštěným krkem(budu tykat - Marek) jsi mi udělal radost. Taky jsem o tom, až do výstavy Huvel (07) neslyšel( proto jsem rád, že nejsem sám). Právě tam jsem okusil 4ku Yamahu (prej l e š t ě n e j  k r k ) +  100fkové kombíčko - a bylo to moc "pěkné. Ve svém příspěvku jsi byl krutý, ba si mě přímo zařízl všeobecnými odsouzeními typu "ultimátních" rad o té pravé... Tzn., nepochopení - a asi mé špatné optání se. Rozumím samozřejmě, že univerzál rada neexistuje, nicméně jsem doufal, že z jemných ponouknutí debatníků místních vyselektuji něco, co mému názoru přidá další rozměr. Na "hafo bas" jsem zkoušel po hudebninách hrát - výsledkem je ňěco, co bych chtěl doplnit o postey jiných basistů - basistů, kteří toho třeba pochytily víc než já a "nesytdí" se o tom poučit(bez záruky) vtipné puberťáky. Urážet v rámci e-uniformity, ani jinak nechci - vše v dobrém, tzn. měj se, mějte se -  odpovď potěší. Čus.

ale tak v pohodě big_smile jako leštěnej krk je fakt myšlenej asi ten tlustej lak kterej se tak krásně leskne...není to nic extra, žádná známka kvality (viz možnost vidět na SX za 4tis.)

je to spíš frajeřinka, lákadlo smile

jinak tady se rádo radí ale málo ví(já taky vím hovno) každej kope za svoje družstvo, nesubjetkivních názorů tu je málo...já osobně bych se tady fakt o ničem závažnější bál poradit protože jak říkám nechat si zde poradit tak  už bych mastil  na Mark bass a Japonskou kopii fendera smile

já osobně za sebe a neutrální radu radím Fender JB USA Std. - neurazíš a leckdy ohromíš. Nástroje jsou to "klišééé" lety prověřené, a univerzální.

(PS víš kolik běhá 40tiletejch pubertáků???)

0 xLajků:

48

juhuuu napsal:

ban přichází...

neblbi sou tam větší bandidátí

0 xLajků:

49

juhuuu napsal:

ban přichází...

Ale snad ani není třeba, právě naopak. Jen to měl Mára hodit spíše do novýho tématu a ne se rozčilovat, že si toho tady nikdo nevšiml..

0 xLajků:

50

já vim, já zlej nejsem, právě se jen divim, že on se diví, že mu nikdo neodpověděl.

Ro je jako se ptát "k čemu je knoflík tone na base?" uprostřed tématu o strunách....

0 xLajků:

51

Kubš napsal:
CML napsal:
Kubš napsal:

ale tak v pohodě big_smile jako leštěnej krk je fakt myšlenej asi ten tlustej lak kterej se tak krásně leskne...není to nic extra, žádná známka kvality (viz možnost vidět na SX za 4tis.)

jinak tady se rádo radí ale málo ví(já taky vím hovno) každej kope za svoje družstvo, nesubjetkivních názorů tu je málo...já osobně bych se tady fakt o ničem závažnější bál poradit protože jak říkám nechat si zde poradit tak  už bych mastil  na Mark bass a Japonskou kopii fendera smile

já osobně za sebe a neutrální radu radím Fender JB USA Std. - neurazíš a leckdy ohromíš. Nástroje jsou to "klišééé" lety prověřené, a univerzální.

o.k.  - Díkys za názor.Tzn.,  to Kubš, Dan, Juhuu aj. Asi má neznalost místního rozčlenění bass témat + aspekty jiné = nevhodné vkročení do komunity již "utvořené",   přispěla k průvodní nálepce prudiče neumírněného. Nicméně tomu tak není(až na zmlácenýho prvního vedoucího v zaměstnání tip bezkonfliktní). Jsem rád, že se můžu podělit o "chléb náš vezdejší", bassguitar - to je to co je v kapele jaksi samo a jediné - i v ve velkém orchestru...

0 xLajků:

52

tož vitaj smile

0 xLajků:

53

CML napsal:
Kubš napsal:
CML napsal:

o.k.  - Díkys za názor.Tzn.,  to Kubš, Dan, Juhuu aj. Asi má neznalost místního rozčlenění bass témat + aspekty jiné = nevhodné vkročení do komunity již "utvořené",   přispěla k průvodní nálepce prudiče neumírněného. Nicméně tomu tak není(až na zmlácenýho prvního vedoucího v zaměstnání tip bezkonfliktní). Jsem rád, že se můžu podělit o "chléb náš vezdejší", bassguitar - to je to co je v kapele jaksi samo a jediné - i v ve velkém orchestru...

PS - všichni? - Akorát někteří jsou jako uvědoměle "nepostpubertální!?

0 xLajků:

54

CML napsal:

to je to co je v kapele jaksi samo a jediné - i v ve velkém orchestru...

hele ve filharmonii maj 4 tusim .. mozna 6

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

55

CML napsal:

Asi má neznalost místního rozčlenění bass témat + aspekty jiné = nevhodné vkročení do komunity již "utvořené",   přispěla k průvodní nálepce prudiče neumírněného

Docela paradox neznáš rozčlenění fora ale klidně píšeš jakoby si studoval psychologii a měl celé forum pročtené asi desetkrát, podle toho jak si dokázal označit vedoucího smečky a jeho přisluhovače. smile

Kubš napsal:

jak říkám nechat si zde poradit tak  už bych mastil  na Mark bass a Japonskou kopii fendera

jo to máš aji pravdu, ale já bych k tomu dopsal ještě Ampeg a Prec.bass big_smile na ty si asi zapoměl

0 xLajků:

56

Kubš napsal:

mnooo ale nebudu mít cool růžový nebo černý nebo zelený struny big_smile a ted trumfni tohle!!!!!

Ultrazvuk ti barvu z opredeni/opleteni nesmaze...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

57

Dunde.e napsal:
CML napsal:

Asi má neznalost místního rozčlenění bass témat + aspekty jiné = nevhodné vkročení do komunity již "utvořené",   přispěla k průvodní nálepce prudiče neumírněného

Docela paradox neznáš rozčlenění fora ale klidně píšeš jakoby si studoval psychologii a měl celé forum pročtené asi desetkrát, podle toho jak si dokázal označit vedoucího smečky a jeho přisluhovače. smile

Kubš napsal:

jak říkám nechat si zde poradit tak  už bych mastil  na Mark bass a Japonskou kopii fendera

jo to máš aji pravdu, ale já bych k tomu dopsal ještě Ampeg a Prec.bass big_smile na ty si asi zapoměl

to Dunde.e: ...hm, tak jo čéče. I když myslim, že se to kloubit nemusí - na ten "poznatek" vše číst neni nutný a všechno samozřejmě jinak může být. Boj neni třeba, nečerti se. A student psychologie?
To né. Ale mohli bychom hodit diskuzi o "zmírňujících smajlících" - veselích obrazcích na konci vypraného žrádla. To je taky paradox, takový trochu skrčení se po ráně...?  Když dloubanec, tak bezrozporuplností! Ale to všechno vo base asi moc není. Tak tedy: hraješ trsátkem nebo prsty. Nebo obojí? Já to trsátkem moc neumím(jsme sice v šupliku slap. zvuku, ale snad to tak moc nevadí).
Dík za odpověď - a vše v dobrym - to byly poslední rýpance, poslední olej v ohni.
lol:lol::lol:

0 xLajků:

58

CML napsal:

všechno samozřejmě jinak může být

nerozumím vůbec bohužel tobě sad

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

59 Naposledy upravil: CML (16. 01. 2008 21.13:50)

joko napsal:
CML napsal:

všechno samozřejmě jinak může být

nerozumím vůbec bohužel tobě sad

a čemu konkrétně? Ta  tebou kopírovaná věta měla znamenat něco v tom smyslu, že to co jsem mínil(psal) nemusí tak bejt, že to byl jen momentální postřeh, a že v žádném případku(ani takovej rypák jak já) nemám patent na pravdu. Nebo rozumíš obsahu, ale ne mému počínání? To už chápu - ale nejsem tak strašnej... fakt. coolČus.

0 xLajků:

60 Naposledy upravil: Dunde.e (16. 01. 2008 20.44:27)

pro CML: smajliky na konci..no je pravda že je tam dávám abych to¨trochu zlehčil, protože si nemyslím že na tomle foru je třeba řešit nepodstatné věci a nasírat někoho (tím nechci říct že si mě nasral nebo já chtěl tebe, opravdu se mám jak zabavit a ty nejspíš taky). Něco mužu napsat myslet to mužu trochu lehčejci, ale když někdo zbytečně pochopí docela obyčejnou větu špatně, tak je to škoda. Jinak smajlík dost ovlivní jaký dojem z toho člověk má. A určitě je lepší nenasrat nikoho pokud sem ho i já nechtěl nasrat, než nasrat aniž bych chtěl - je to opravdu zbytečné smile .

A hraju hlavně prstama, trsátko jen málo (mám ho zaražené v kytaře vedle snímače), spíš se pokouším o trsátku podobnou prstovou hru (P.J. Ryba tak hraje). Jestli chceš pokectat tak mužm klidně i jinde, tady bych nerad pro budoucí hledače psal spoustu nevěcných přízpěvků (o kterých vím i já jako autor že se netýkají ničeho co by mohlo mít na slapový zvuk vliv) ... to je asi vše

0 xLajků:

61

Dunde.e napsal:

pro CML: smajliky na konci..no je pravda že je tam dávám abych to¨trochu zlehčil, protože si nemyslím že na tomle foru je třeba řešit nepodstatné věci a nasírat někoho (tím nechci říct že si mě nasral nebo já chtěl tebe, opravdu se mám jak zabavit a ty nejspíš taky). Něco mužu napsat myslet to mužu trochu lehčejci, ale když někdo zbytečně pochopí docela obyčejnou větu špatně, tak je to škoda. Jinak smajlík dost ovlivní jaký dojem z toho člověk má. A určitě je lepší nenasrat nikoho pokud sem ho i já nechtěl nasrat, než nasrat aniž bych chtěl - je to opravdu zbytečné smile .

A hraju hlavně prstama, trsátko jen málo (mám ho zaražené v kytaře vedle snímače), spíš se pokouším o trsátku podobnou prstovou hru (P.J. Ryba tak hraje). Jestli chceš pokectat tak mužm klidně i jinde, tady bych nerad pro budoucí hledače psal spoustu nevěcných přízpěvků (o kterých vím i já jako autor že se netýkají ničeho co by mohlo mít na slapový zvuk vliv) ... to je asi vše

O.K. - dík za odpověď, trsátko mne trápí - nikdy jsem se nedonutil s nim trénovat. A je to znát.
Takže zdar a v ňáký příslušnější sekci se ti určitě připomenu. Čus.

0 xLajků:

62

jejda... po precteni prispevku CML... : prosimte na star wars uz nekoukej big_smile

0 xLajků:

63

Mohol by mi niekto povedat ake sa obycajne pouziva EQ na slapovy zvuk? Nieco take ako Marcus Miller zvuk?

0 xLajků:

64

středy pryč, hodně kompresoru a nový struny

0 xLajků:

65

skus struny Ernie Ball (je jedno ake ci hybrid alebo slinky-verchny su velmy dobre na taky ten Funk,rock a take kde sa aj slapuje)

0 xLajků:

66

To je trosku zobecnele tvrzeni, ne ? Kdybys rekl ocelove, budiz...ale takhle to je jako bych radil Micheliny na zimni jezdeni....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

67

Jasne nove struny su mi samozrejmostou. Este predtym som prebrusil prazce a nastavil basu fajnovy dohmat. Kompresor este nemam, ale pozivam klasicky co je v logicu.

Vcera som nahodil elixiry 45-100 a basa hned ozila. A je tam rozdiel medzi tymi elixir a ernie ball? Predtym som tam mal rotosound swing jazz 50-100 asi rok, zvuk bol stale fajny, ale na slap taky o nicom zvuk hlavne to E.

0 xLajků:

68

Jakou máš basu? Na preclíku MM sound neuděláš ani kdybys měl struny z kryptonia..

0 xLajků:

69

Mam JB japan a k tomu little mark III a casto idem do MACa, potom do logica a na sluchatka, to ked nemozem hrat nahlas na bednu.

0 xLajků:

70

Kubš napsal:

středy pryč, hodně kompresoru a nový struny

Proč středy pryč??? Kompresoru naopak s mírou, protože když to přeženeš, tak přijdeš o ten zajímavej atack a když ho dáš málo, tak to nebude vyvážený. Hodně taky záleží na kompresoru, tady je potřeba opravdu hodně kvalitní komp. Zvuk slapu dělá hlavně dobrá technika hráče.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

71

Je Multicomp kvalitní kompresor?

Warwick Corvette Standard (BEAD) + Eden Nemesis NA650 + Markbass MB58R 104 Energy + Markbass MB58R 151 Energy + Darkglass B7K Ultra
Warwick Thumb BO 5 broadneck + TC Electronic BG 250-210 + TC Electronic Spectracomp
https://www.youtube.com/@Jindrahu
https://bandzone.cz/neverforget
https://bandzone.cz/doubledecker
0 xLajků:

72

Tékys napsal:

Je Multicomp kvalitní kompresor?

ano smile i když někteří tady s tím možná nebudou souhlasit...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

73

no ja ti nevem,kedze ma toho Little Marka III..ja mam LM II a aktiv JB a vobec k tomu nepotrebujem kompresor a pritom vela slapujem.nastav si EQ tzak ako chces a trochu potoc s potakom VPF,to je potak ktory ti dava zvuk do Vecka,ale pozor,v skusobni ti moze vyhovovat veckovy zvuk ako mne kedysi ale ked som prisel na koncert a dal ho tam tak mi vravel zvukar ze ad si pridam stredy lebo to je des ten zvuk.co ja vem aj si ten potak na taku 4 a potom skus hrat a bavit sa s EQ,je dobe ked si nastavis Vcko ale moc to neprehanej

0 xLajků:

74

spago napsal:

A je tam rozdiel medzi tymi elixir a ernie ball?

Elixiry jsou o tridu vyse co se trvanlivosti tyce. Je na nich tzv. nanoweb, polymerovy potah. Vyrobce uvadi az trojnasobnou zivotnost oproti beznym strunam.

Ernie Ball dela celou radu strun, od niklovych, pres ocelove az po nerez struny. Kazde jsou trochu jine, nejlepsi je asi si je casem ozkouset (nejen Ernie Ball) a sam si rozhodnout jake struny jsou pro tebe nejlepsi co se pohodli a zvuku tyce. Ja osobne mam rad DR coated struny (podobna technologie jako u Elixiru), pokud jdu na rozpocet tak pomer cena trvanlivost se mi osvedcily Erni Ball Stainless steel. D`addario ProSteels mi taky prijdou fajn

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

75

Ernie Ball su fajn struny,su len otrocha meksie ako ostatne niklace ale zato ten zvuk je tutovy.Tiez viacej vydrzia ako ostatne (kym ine som urval do 2 mesiacoch tak EB mi vydrzaly aj pol roka a pritom stale slapujem a mam troka agresivnejiu techniku na struny)

0 xLajků:

76

Podle me technika na zivotnost strun az takovy vliv nema (pokud je teda neutrhnes). Spis zalezi jaky mas pot, jak casto hrajes a jak to mas s cistotou, prachem atd... Ernie Ball jsou podle me slusne struny, ale najdou se lepsi. Myslim ze s tema elixirama je na tom lip

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

77

no tak Elixiry su teda hej ze lepse ale nvm tak mal som vseliake struny do 1000KC a lepsi ako Ernie Bally sem teda nenasel (ako tam som poovnaval zivotnost strun,aj zivotnost hrani strun dokdy hraly tak slusne,cinkavo a maly poradny zvuk ikdys sem nekdy slapoval,nebo jaky maly vpliv na basu a jak se nane hralo,atd atd atd) a prave tieto Ernie Ball (Superslinky a Hybrid) dopadly najlepsie oproti ostatnym do 1000KC (skusal som aj ine ako EBS,Dadario,Rotosound,Fender,GHS,Dunlop,..a jine uz nevim jake...a vzdy nanich mi neco vadilo,tam na inych odysel ten zvuk,natych se zas naprd hralo,tyhle se mi hned urvaly,...)

0 xLajků:

78

S elixirami som spokojny, fajne su na dotyk, akuratne sa na nich palce smikaju a je citit, ze je tam nejaky povlak na nich. Ja som tie elixiry uz na ostatne moje gitary a som strasne spokojny akurat nemozem zohnat elixiry na 7srunku. Mam este jeden balik roto sound swing bass 50-100 tak sa ich musim zbavit a skusim aj nejake tie ernie bally, ale najskor ostanem s elixir strunami.

Inak pekne to hraje slapovo na tom little mark III, na vseliakych nastaveniach, tak ma len tak napadlo aky EQ sa zvycajne dava a Marcus Miller mi pride zvukovo taka zlata stredna cesta.

0 xLajků:

79

spago napsal:

aky EQ sa zvycajne dava a Marcus Miller mi pride zvukovo taka zlata stredna cesta

to aby si dosiahol zvuku Marcusa Millera tak to neviriesis ziadnym EQ.TO proste musis mat original jeho basu aby si dosiahol jeho zvuk.Najlepsie je sa ajtak orientovat podla seba.kedisy som bol strasny blazen do Fleau (aj dneska big_smile ) a ma trasne zauimal jeho zvuk v rokoch 1994 az 1996 ked hraval na Musicman Stingray tak som tez neskor kupil stareho Musicmana Stingraya a bol som snim namieru spokojny ale raz om skusal aj ine basy a ked som si zahral na prvom Fendere JB (standart z roku 1970) tak ten zvuk ma uchvatil a vtedy som si nasiel vlastny zvuk.Je lepsie ked ma vlastny zvuk ako stale len niekoho kopirovat...

0 xLajků:

80

BUDAJ-31 napsal:

ale ked som prisel na koncert a dal ho tam tak mi vravel zvukar ze ad si pridam stredy lebo to je des ten zvuk.

BUDAJ-31 napsal:

Najlepsie je sa ajtak orientovat podla seba.

big_smile

Ivo napsal:

Zvuk slapu dělá hlavně dobrá technika hráče.

dobra bych klidne vyhodil .. casto se tu vyskytuje pozadavek na sound, kerej padak vytvari tim ze na to hraje jak prase na fujaru big_smile ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

81

m3 napsal:

BUDAJ-31 psal(a):

ale ked som prisel na koncert a dal ho tam tak mi vravel zvukar ze ad si pridam stredy lebo to je des ten zvuk.

BUDAJ-31 psal(a):

Najlepsie je sa ajtak orientovat podla seba.

big_smile

a co je to pravda...na koncertoch neni dobre ked hras s veckovym nastavenim,kd mas vla basov a vysok a malo stredov,koncert je nco uplne jineho ako hranie v skusobni tam to nemusi vadit....

0 xLajků:

82

BUDAJ-31 napsal:

koncert je nco uplne jineho ako hranie v skusobni tam to nemusi vadit....

no to de resit pre-post nstavenim pokuh ho mas nabo di-boxem... pak si muzes na podiu nakroutit jak se to libi tobe a zvukarovi poslat neupravenej signal wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

83

m3 napsal:

no to de resit pre-post nstavenim pokuh ho mas nabo di-boxem... pak si muzes na podiu nakroutit jak se to libi tobe a zvukarovi poslat neupravenej signal wink

trebars tak ale ja som to mal tak predtym ze to co hralo v aparate tak to slo ku zvukarovy...ale ajtak to bol este shit Laney tak o nic zvklastneho neslo..na tom koncerte mi dokonca prestal hrat zvuk tak som si to ajtak musel cele hodit cez multak kde som mal dalsi output

0 xLajků:

84

BUDAJ-31 napsal:

aby si dosiahol zvuku Marcusa Millera tak to neviriesis ziadnym EQ.TO proste musis mat original jeho basu

Ty jo, z tebe leze sama perla moudrosti clovece

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

85

spider napsal:

Ty jo, z tebe leze sama perla moudrosti clovece

jojo BUDAJ to je studna big_smile big_smile big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

86

BUDAJ-31 napsal:

TO proste musis mat original jeho basu aby si dosiahol jeho zvuk

http://www.youtube.com/watch?v=8b5XYgzG … mp;index=3

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

87 Naposledy upravil: BUDAJ-31 (14. 03. 2010 17.35:45)

no ale na tom videu co si dal paparatzi tak tam neni ten samy zvuk ako ma Marcuss,len to je JB a ten sa mu len podoba

0 xLajků:

88

Ano, je presne o 12,6 procenta jiny nez marcusuv

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

89 Naposledy upravil: BUDAJ-31 (14. 03. 2010 17.51:43)

ale tak ten co sa predtym pital zeako moze dosiahnut zvuk Marcusa Millera,a pokial chce ten samy zvuk ako ma on tak najlepsie je ist do jeho basy (Fender JB Marcuss Miller) ,tak ako to robia iny blazni co len su uprety na jednoho sameho artista a chcu jen jeho zvuk.Ten JB by byl jen alternativa,ajked neni to na 100pro to samy co ma on tak su tam nejake te prvky jeho zvuku

0 xLajků:

90

No, hele, pokud myslis ze Marcus hraje na seriovy signature tak se mylis. Podle me pokud chce Miller sound, mel by spise koukat po Sadowskym, pokud mas trochu potuchy jak to bylo s tim Marcusovym Fenderem. Ale IMHO solidni aktivni JB je millerovi hodne blizko (s nuancema okolo strun, preampu apod)

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

91

spider napsal:

(s nuancema okolo strun, preampu apod)

a jeho techniky..

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

92

spider napsal:

Podle me pokud chce Miller sound, mel by spise koukat po Sadowskym, pokud mas trochu potuchy jak to bylo s tim Marcusovym Fenderem

Ne, Sadowsky má svůj zvuk, k Markusovi se (IME) líp dostane s MM signature nebo rovnou se 70kovým Fenderem.

Ještě k čištění strun:
http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 29&p=1

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

93

Tak ono Marcusuv JB je vlastne stara mrcha upravena Sadowskym, tak nekde tam bude pravda smile Ja teda jeho zvuk bych nechtel ani zadarmo big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

94

spider napsal:

a teda jeho zvuk bych nechtel ani zadarmo

Prvních pár hodin poslechu na začátku svého hraní jsem byl z jeho zvuku totálně posraný.. Naštěstí jsem z toho vystřízlivěl:)

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

95

spider napsal:

Tak ono Marcusuv JB je vlastne stara mrcha upravena Sadowskym

No a když sem na Jazz goes to town viděl ten jeho nabouchanej rack, tak mi teprve svitlo, kde se skrývá ta typická barva jeho zvuku.. bez něj by asi neměl nijak specifickou barvu tónu. Naštěstí se do hry musí zapojit i feeling, stavba frází a tak podobně...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

96

joko napsal:

Tak ono Marcusuv JB je vlastne stara mrcha upravena Sadowskym

No a když sem na Jazz goes to town viděl ten jeho nabouchanej rack, tak mi teprve svitlo, kde se skrývá ta typická barva jeho zvuku.. bez něj by asi neměl nijak specifickou barvu tónu. Naštěstí se do hry musí zapojit i feeling, stavba frází a tak podobně..

Voe, ja se to snazil Budajovi jemne naznacit a ty to takhle vybalis. Proste ultimatni pravdy jako tyhle struny a tuhle basu neexistuji.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

97

spider napsal:

No, hele, pokud myslis ze Marcus hraje na seriovy signature tak se mylis. Podle me pokud chce Miller sound, mel by spise koukat po Sadowskym, pokud mas trochu potuchy jak to bylo s tim Marcusovym Fenderem. Ale IMHO solidni aktivni JB je millerovi hodne blizko (s nuancema okolo strun, preampu apod)

tak já myslím že on tam uplně původně sadowsky preamp neměl...možná nemá ani ted...každopádně to je asi nejmíň elegantně vyřešený umístění aktivky na basu ve světě tunningu big_smile:D:D

pro Iva: poslechni marcuse a uvidíš proč tunu kompresoru big_smile

0 xLajků:

98

Kubš napsal:

.každopádně to je asi nejmíň elegantně vyřešený umístění aktivky na basu ve světě tunningu big_smilebig_smilebig_smile

Hehe...no to jo, zakryt diru pickguardem, to se Roger vytahnul smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

99

spider napsal:
Kubš napsal:

.každopádně to je asi nejmíň elegantně vyřešený umístění aktivky na basu ve světě tunningu big_smilebig_smilebig_smile

Hehe...no to jo, zakryt diru pickguardem, to se Roger vytahnul smile

no nevím...příde mi nešikovný že tu díru cpal dopředu...kdyby jí vydlábnul zezadu tak se ksicht JB nezmění ani o píd - možná víc potáků na control platu ale víc nic ne takovejhle brutálně odpornej zásah do designu - což pokud si odmyslím, že na to hraje velký MM by nikdo v životě  u jinýho seriovýho modelu neodpustil R&D Fenderu kdyby s tímhle přišel a do roka by basa byla stažená pač by si takovej hnus nikdo nekoupil...tohle je co se týče přístupu k rafinovanosti umístění....takový no..."venca z hodní dolní montuje aktivku"

0 xLajků:

100

Jenže jestli šlo o úpravu Fender JB, tak ten už má díru zepředu, takže jinak to nešlo, než ji zvětšit, ne? smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků: