Prave ze mi prijde ze si moc netrefil ty proporce, jako ze krk mas jakoby niz nez u toho vzoru (nebo je spodni roh kratsi, nevim), u originalu je krk vsazeny vice do tela, tim padem i kobyla je dal, potaky jsou nahustene, pickguard ma nedotazene krivky (na horni strane je prechod ze dvou krivek) a nekopiruje presne tvar tela (i ta barevna kombinace leskla cerna vs. mat tomu neprida), proste takove ty detailiky ktere proste celkovym dojem tak nejak posouvaji jinam nez kam si asi zamyslel. Rozhodne to neni mysleno tak ze to je spatny, jen rikam ze detaily delaji ve vysledku uplne jiny dojem nez by podle me mely, kazdopadne i tak respect.
Ono opravdu neni od veci si udelat papirovy navrh 1:1 tam clovek ty pomery a proporce vidi a jeste je cas to zmenit (totez plati u cehokoliv, podobne ted delam navrh interieru a az po tom co si to clovek nakresli ve 3D zjisti kolik by napachal blbosti kdyby to z fleku udelal jak je nacrtnuto ve 2D). Proto je i dobre frezovat vsechny otvory najednou, protoze se vse deje kolem osy tela nastroje, a nestalo by se jako tobe ze mas osu posunutou dolu. S tim i souvisi vyvazeni nastroje, urcite si tomu pomohl tim ze si dal hribek na pas az dolu, ale vyvazeni by bylo lepsi kdybys mel vetsi masu tela dole.....no a v neposledni rade -sablony sablony sablony! pak se nestava ze clovek ujede....opravdu na vyrobe nastroje sou sablony opravdu velmi podstatne. Vyrobit kytaru jako takovou pokud ma clovek sablony je otazkou 20 - 50 hodin cisteho casu v zavislosti na narocnosti tvaru atd., ale sablony sou minimalne dalsich 15 hodin
AccugrooveFanclub #1