1

Téma: yamaha RBX 375 5 str.

Co říkáte na tuto basu? Na guitarshop.cz je za necelých 10 000 kč.
Hraju na Fokus MM4 a šikla by se nějaká pětka. Ta Yamaha má aktivku
a za tu cenu..........?

Cort GB 75  Crate BT 350  Peavey TVX 410
0 xLajků:

2

Re: yamaha RBX 375 5 str.

Jo ještě ta stránka http://www.guitarshop.cz/AspGTA/ukazpro … &sID=2

0 xLajků:

3

Mně se teda Yamahy ani jejich zvuk nelíbí, nevím proč:( Možná je to věčná škoda.

0 xLajků:

4

Naprosto souhlasím. I ty nejvyšší řady za astronomický částky hrajou dle mého hnusně, takže bych radši ani nechtěl slyšet tuto. A taky jak se na ní musí hrát...

0 xLajků:

5

Nazdar!!!Hele co se týká baskytar, vim fakt velký ho..o, takže se vás chci zeptat, kerá se nejvíc hodí pro začátečníka!!!Jo a ještě něco!!Stačí mi pro začátek jenom basovka a kombo????

0 xLajků:

6

Jo a ještě co je to Mázl!!Teda jako já vim že je to basovka, ale jaká je???Třeba na jaký druh hudby se hodí nejvíc...

0 xLajků:

7

Nevim: Pro začátek stačí basa a kombo. Pokud nebudeš mít nějaký šunt a nezatoužíš po nějakých kosmických zvucích, bude ti to stačit dost dlouho.
Mázl je český kytarář. Platí pro něj, jako pro většinu známějších kytarářů, že vyrábějí velmi slušné nástroje za slušný peníz a bez problémů se přizpůsobí zákazníkovým požadavkům na nástroj. Bohužel se ale potom ty nástroje hůř prodávají...proto se vyplatí   nakupovat je z druhé ruky. Na Mázlovku, jsem nehrál, ale předpokládám, že pokud je to basa, hodí se především na basování  []
Ale vážně. Mázl má velmi dobré jméno. Mám pocit, že jeho nástroje patří zrovna k těm, které se i starší drží dobře v ceně.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

8

Napadla mě jedna věc, a budu se ptát zastánců česko-moravsko-slovenských kytarářů, k nimž patřím i já: Víme, že některý kus dřeva hraje, jiný ne. Značkoví výrobci mají na konci linky poslechovou kontrolu, která nevyhovující kusy vyřadí (týká se jen nejdražších řad, u Fendera v Mexiku to asi pravda nebude). Co ale myslíte, že udělá kytarář, když koupí drahý kus dřeva, udělá na něm spoustu hodin vlastnoruční práce, udělá z něj krásný nástroj, který se akorát vleze do požadavku zákazníka na cenu tak, aby zbyl i nějaký výdělek pro něj...a najednou zjistí, že nástroj je prostě hluchý...
Já si myslím, že (bohužel) i v tom případě se ho pokusí prodat,  páč mu vlastně nic jinýho nezbýbá...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

9

No, nalejme si čistého vína...proto jsem si nenechal dělat basu na zakázku, ale stále hledám v obchodech tu pravou, je to trošku škoda, ale já nechci vyhodit 20-30 tis. za pokus/omyl. Raději si třeba připlatím, budu mít asi i horší nástroj než od kytaráře, ale zase budu mít jistotu výběru a částečného klidu, že to bude hrát, když už do toho vrazím prachy (v současnosti se dívám v cenových hladinách do cca. 40 tis. a pořád nenacházím...:( ).

0 xLajků:

10

Já jsem měl bas od kytaráře několik. Dvě od Pořízky, potom od Lysáka a teď mám od Krajíčka. Všechny jsem ale koupil z druhé ruky a všechny  náhodně-že jsem na ně narazil někde v bazaru a zaujaly mě...

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

11

Nazdárek
Koupil jsem si tuto basu Yamaha RBX 375 5 string...
Mám jí asi měsíc... zatím jsem s ní naprosto spokojený... navíc za tu cenu... myslím si dokonce že by měla spadat do kategorie kolem 20 tisíc a výš... taky je to navíc aktivka.. zatím jí mám ve fázy zkoušení... ale když se to veme... nehraju na úrovni profíků tak si myslím, že mi na dlouho zůstane.. Odehrál jsem na ní už 3 zábavy... a v sobotu jdu na další.. myslím si že jí budu mít do vánoc zaplacenou.. big_smile I spodní h struna zní dost dobře.. taky má basa 2 p. EQ, dobře se drží, má 24 pražců (2 oktávy), sériové struny zní dobře, basa má čitelný zvuk a hutnost... dobře ladí a drží... a dobrý jsou i ty keramické snímače.. prostě kdo by měl zájem o celkem dobrou basu (myslím si) určitě si jí běžte na krám vyzkoušet.. za to nic nedáte... kdo prostě nechce utrácet moc peněz a zahrát si na Yamahu...
Uvidím dál...
Zatím přátelé baskytar se mějte... čauky Tonda

0 xLajků:

12

No konečně odpověď jakou chci, jenom se zeptám přes jaké kombo nebo aparát hraješ?

0 xLajků:

13

No hraju asi nejčastěji teď na Hocke 200W .... Mám ještě na cvičení 2 slabší výkoně comba.(Laney, a druhé značka nic moc). nevím co hraješ za styl nebo na jaké jsi úrovni... Já myslím, že nejsem až takovej profík, že bych vyhazoval za basu nehorázné peníze... zkus jí opravdu vyzkoušet... Můžeš mít jinej názor na tuto basu.. Jinak ještě k tomu používám multiefekt Digitech BP 80... ale i celkově bez tohoto efektu zní fakt dobře..... a to si na ní zkoušel i zabasovat kámoš co má Warwika za 70 tisíc... a řekl klobouk dolů... no uvidíš sám...  cool

0 xLajků:

14

v této cenové kategorii jsou mezi jednotlivými kusy rozdíly, chtělo by to vybrat dobrý kus

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

15

Já teď budu řešit zesilovač, docela zajímavá se mi zdá ta 200 w
hlava od HOCKE. K tomu bych použil box osazený 1X 12" CELESTION ale má jen 100w. No ale při hraní to používám jen jako svůj příposlech, jinak to hraje přes linkový výstup do PA.
Potřebuju tedy kvalitní hlavu, která nepřenáší brumy a pod.
Jinak doma cvičím na kombo D.V. (-)

0 xLajků:

16

Na bezpražcovou Yamahu tu a tam brnknu, ale jako nástroj bych si ji nekoupil. Pořád mi to prostě přijde jako převlečená motorka... nebo vy byste si snad koupili kytaru Jawa?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

17

myslím, že Yamaha patří ke špičce co se týká nástrojů... a kdo to tady srovnává s motorkama tak ten to nemá moc v hlavě v pořádku... mám od Yamah i klávesy... kámoš vystřídal hodně kytar a zůstal nakonec u Yamahy... i co se týká dechových nástrojů patří Yamaha k úplné špičce... Ale každý má jiný vkus a jiné požadavky na nástroj... nakonec se musí každý rozhodnout sám...  cool

0 xLajků:

18

Ach jo, nepoznáte vtip!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

19

Mikulik: myslel jsem si že je to vtip... Protože kdo rozumí hudbě by tak¨to nelaškoval.... big_smile

0 xLajků:

20

Sice basy yamaha mi moc nesedly do ruky ale náš bicman nahrával na yamahy a řikal že to jsou nejlepší bubny na který kdy hrál. (jenom jako doplněk k těm všem nástrojum). wink

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

21

Zrovna dnes jsem si byl na tuto basovku zahrát v Music Centru v Brně a musím říct že se mi jevila velmi dobře. Opravdu každá struna hraje velmi dobře, včetně struny H a basa má velmi dobrý zvuk. Navíc za tu cenu je to aktivka a vypadá velmi lákavě. Asi se budu rozhodovat mezi Arií IGB 50/5 a tady touto basou, plánuji si totiž koupit novou. Není tu někdo z Brna a nemá v plánu zajít do Music Centra na Veveří? Celkem by mě zajímalo jaký máte názor na tyto dvě basy a kterou byste mi doporučili. Obě tam mají a na obě jsem hrál. A nevím jak se rozhodnout. Jinak Yamaha je dobrá značka a umí udělat kvalitní nejen kytary ale i další nástroje, tu Arii mi prodavač taky chválil že je to dobrá značka, ale potřeboval bych poradit. Díky moc

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

22

Zdarec,no ja sem z brna,sem tam dneska byl v tech hudebninach,jako basa je to dobra si myslim,taky se mi libi,ale vadi me u ni ten desne tlustej krk,rek bych ze na tpetku je dost tlustej,jinak klidne tam pujdu ale to bys mi musel rict kdy

Harley Benton HB3000BT, box 1x15, warwick Blue Cab 15, struny warwick yellow label, basa Cort Action V-A, trsátko červený a modrý.
0 xLajků:

23

No já jí měl koupenou, tu z musiccenter - skoro bych se vsadil, že je tam ta samá furt smile A nakonec sem ji vrátil smile Je to tady na fóru... smile Ze začátku sem byl taky nadšenej... Takže bacha na ňu smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

24

A proc jsi ji vracel, kdyz jsi z ni byl nadsenej? Co se ti pak prestalo libit nebo kde byl problem????

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

25 Naposledy upravil: Budvar (10. 01. 2008 08.08:33)

Euforie http://www.baskytara.com/forum/viewtopi … 573#p67573
Vystřízlivění http://www.baskytara.com/forum/viewtopi … 992#p68992

Nakonec mám Ibanez 1305 PM
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/budvar-100108-075659-ibanez_1305.jpg

a jako zatím dobrý, akorát mě to při nízkým dohmatu má taky tendence drnčet, tak si ho hodně zvedám a pak je to jakštakž dobrý... Ono je to taky dost rukama možná... Obecně sem si všiml, že málo kdo je s nástrojem spokojenej do nekonečna - už sem to na sobě taky poznal big_smile Ze začátku super a jak na to hraješ, začínáš vidět věci, který tě štvou smile

Jako vzhledem k tomu, že máš 14 dní možnost ju vrátit tak si ju kup a sám uvidíš sám smile Ale spíš bych na tvým místě našetřil radši na RBX 775 - ta už byla jinde
http://muzikant.cz/images/zbozi/26621.jpg

ale počítám, že to slyšet nechceš, takže nakonec asi dopadneš jak já a koupíš si nějakou na inzerát - možná taky tady od lidí z fóra smile A to není vůbec špatná varianta smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

26

Budvar napsal:

Obecně sem si všiml, že málo kdo je s nástrojem spokojenej do nekonečna - už sem to na sobě taky poznal  Ze začátku super a jak na to hraješ, začínáš vidět věci, který tě štvou

tahle ibadnesa by mě zajímala...není to už ze serie koreashit takže by to mohlo už něco umět....

jinak k těm výtkám k nástrojům....ono je to těžký člověk musí dělat kompromisy  ne všechno je vina nástroje....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: Budvar (10. 01. 2008 16.29:27)

Kubš napsal:

tahle ibadnesa by mě zajímala...není to už ze serie koreashit takže by to mohlo už něco umět....

jinak k těm výtkám k nástrojům....ono je to těžký člověk musí dělat kompromisy  ne všechno je vina nástroje....

No abych citoval Klusiho, při debatě nad mou basou "tvá basa mi přišla nehratelná...:)" - no já su s ní spokojenej, až na problematickej dohmat (když na to šahám já) h a e, to chce zvedat no, zvuk se mě líbí moc smile Takovej medově vrnící (ale to je subjektivní) a dá se i zabijáckej basovej nebo pro změnu hodně výškovej smile Taková maličkost, která mě ale je fuck, že má slabší signál - takže valím přes pasivní vstup i když je to aktivka - plus když vyhulíš výšky tím VARI MID nebo co to je tak trošku přišumuje, ale toho sem si všiml, jen já, tak to není tak dramatický...

0 xLajků:

28

no to je tím trsátkováním ne?  z toho si nic nedělej  smile já taky nemám nejnižší dohmat a nevadí mi to aspon se víc nadřu a musím se snažit big_smile

jinak kus dřev je to pěknej smile ale tu aktivku tu aktivku big_smile vari mid nic extra

0 xLajků:

29

smile

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Kubš (10. 01. 2008 22.14:47)

zahod vari mid a kup  si nákýho aguilara (zančkysmus) nebo třeba SD big_smile

tuhle basu bych i snad doporučil na tunning smile

0 xLajků:

31

Chm chm smile No stojí to za úvahu smile

0 xLajků:

32

lepší než kupovat krabičky a podobný sračky smile

0 xLajků:

33

Pridam sou troskou do mlyna....

Mam uz dva roky yamahu RBX 375, hlavu Gallien Krueger 1001RB a boxy orig. Bugera USA + komp BBE orange squash, kdyz jsem yamahu poprve zapojil, docela me prekvapil zvuk byl dost (az moc) hutny a nevyrazny i pri nastaveni akt el. do vysek...tak jsem se rozhodl koupit elektroniku MEC 2pasm. (ta co se dava seriove do corvette od warwicku) po teto uprave na yamahu nedam dopustit hraje proste perfektne a silne basy a krasne citelne stredy i na slap je paradni, ma dobry sustain, krk se nekrouti, drzi perfektne naladena i oktavy...myslim ze pomer cena/kvalita/zvuk je paradni ale ta seriova elektronika je vhodna tak na blues, bluegrass....

v porovnani s jetym JazzBasem od Fendera ma silejsi/citelnejsi zvuk, ma vice stredu
korekce na hlave mam rovne....pokud poridite yamahu doporucuji tuhle elektroniku a je z ni dobrý nástroj

Yahama RBX 5srt. akt. elektronika MEC, aktivní keramické snímače Yamaha, hard-case Yamaha
Jolana D-BASS v původním stavu, orig hard-case Jolana (má nádherný zvuk a dokonalý tvar), SSSR kopie RickenBacker 4003FL....

Gallien Krueger 1001RB,racková ladička s ovětlením Behringer BTR 2000, kompresor BBE ORANGE SQUASH, 2x10" box Bugera 500W a 1x15" box Bugera 600W
0 xLajků:

34 Naposledy upravil: Argo22 (28. 02. 2011 11.53:26)

Tonda napsal:

myslím, že Yamaha patří ke špičce co se týká nástrojů... a kdo to tady srovnává s motorkama tak ten to nemá moc v hlavě v pořádku... mám od Yamah i klávesy... kámoš vystřídal hodně kytar a zůstal nakonec u Yamahy... i co se týká dechových nástrojů patří Yamaha k úplné špičce... Ale každý má jiný vkus a jiné požadavky na nástroj... nakonec se musí každý rozhodnout sám...  cool

sou daleko lepsi dechovi nastroje nez yamahy....
Navic ja uz bych yamahu nechtel.... pripadne me ta basa takova nijaka a navic nemusim ty aktivky....

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: Godsmacker (28. 02. 2011 19.53:00)

Argo22 napsal:

Navic ja uz bych yamahu nechtel.... pripadne me ta basa takova nijaka a navic nemusim ty aktivky....

jj, je nejlepší dělat soudy podle jednoho z nejlevnějších modelů značky...
Já mam BB5A a je pravda,že ta aktivka tam nestála za moc.. nicméně po předělání na pasiv a instalaci BadAss V hraje jako čert,takže za mě pro Yamahy palec nahoru

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

36

me osobne vadi ze yamaha dela vsecko mozny... tak neni mozny aby delala poctive... jako napr spec. znacky Fendr, GL, Sanberg, MusicMan a tak...

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

37

Argo22 napsal:

me osobne vadi ze yamaha dela vsecko mozny... tak neni mozny aby delala poctive... jako napr spec. znacky Fendr, GL, Sanberg, MusicMan a tak...

Tak tohle je teda pěkná kravina.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

38

Argo22 napsal:

me osobne vadi ze yamaha dela vsecko mozny... tak neni mozny aby delala poctive... jako napr spec. znacky Fendr, GL, Sanberg, MusicMan a tak..

big_smile  big_smile  big_smile  já pořád doufam,že si děláš srandu...

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

39

big_smile lol big_smile hehe politika japonců a značky Yamaha není zrovna valně nepoctivá. Já bych dokonce řekl, že zrovna u japonců většinou dostaneš cca to, co si zaplatíš...

Mám bedny Yamaha S115 a jsem s nimi spokojen, za tu cenu jsou supr.

0 xLajků: