Téma: Warwick Thumb Bolt On
tohle je spis otazka prevazne na Gina...popripade na nekoho kdo ji mel v paratech...jaka ta basa je? urarovala me minimalne vzhledem a uz nekde na netu sem cet samy chvalozpevy...tak bych se rad neco dovedel...
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Warwick Thumb Bolt On
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
tohle je spis otazka prevazne na Gina...popripade na nekoho kdo ji mel v paratech...jaka ta basa je? urarovala me minimalne vzhledem a uz nekde na netu sem cet samy chvalozpevy...tak bych se rad neco dovedel...
tak myslim ze v tehle cenove kategorii basa ani nemuze byt pruser, to by se na trhu moc dlouho neudrzela....pokud teda nemluvis o rockbassu jak je dobrym zvykem Pokud koukas po lepsi base, nikdo ti neporadi, ozkousej sam... pac jeden ti rekne se zelim a druhej se sipkovou omackou
tak myslim ze v tehle cenove kategorii basa ani nemuze byt pruser
to je asi jasny ale muze bejt rada jinejch lepsich a na to abych nastoupil do shopu a vyzkousel tam 30 krasavic v podobnejch relacich???...to by nevypadalo dobre )
to by nevypadalo dobre smile)
Proč ne? Aspoň si uděláš obrázek... Mě spoustu drahejch nástrojů dost zklamalo
presne tak, na to ser... hrat na to pak budes ty, a kvuli nejakymu studu nebo tak mit nastroj kterej ti treba az tak nesedne je blbost.
spider napsal:tak myslim ze v tehle cenove kategorii basa ani nemuze byt pruser
to je asi jasny ale muze bejt rada jinejch lepsich a na to abych nastoupil do shopu a vyzkousel tam 30 krasavic v podobnejch relacich???...to by nevypadalo dobre
)
kámo kupuješ nástroj (plánuješ kupovat..) za řekněme dvou měsíční plat prodavače v hudebninách tak at si panáček políbí prdel, hlavně moc nedávej na prodavače vesměs to sou dokonalý neznalci nebo propagátoři jedný značky....ale to myslím poznáš
stejně tak jako poznáš chlapíka kterej to víc než aby prodal ležák dělá pro z jakýsi lásky k nástrojům (je jich málo ale prej existujou
)
ale jasny ...ja jenom ze mi to nedela dobre na plet. dycky se tak mesic dva odhodlavam a pak na to vlitnu a to je mi pak samozrejme jedno kdo kouka nekouka rika nerika ...uz se na to tesim jak tam priklusu a budu je tam votravovat do zaviracky
a s tema prodavacema, ja kdyz si vzpomenu na toho gejlorda z lucerny co mi prodal roztriskany kombo torque za sedum litru (dneska se tomu smeju ale tenkrat mi bylo do breku:) ) tak to bylo takovy ponauceni ze si sebou raci beru kamarady na konzultaci nez naky mnohdy vyuceny prodavace
a na to abych nastoupil do shopu a vyzkousel tam 30 krasavic v podobnejch relacich???...to by nevypadalo dobre )
No, já jsem v krámě strávila asi 3 hodiny a každou, která se mi aspoň trochu líbila, jsem si nechala zapojit a vyzkoušela... držela jsem jich asi 20, a to nebyl první krám. Nekupuješ rohlíky, ale basu.
Je fakt, že jsem to ani neuměla držet, takže to dopadlo, jak to dopadlo Vybrala jsem si čistě podle citu.
tohle je spis otazka prevazne na Galiho...popripade na nekoho kdo ji mel v paratech...jaka ta basa je? urarovala me minimalne vzhledem a uz nekde na netu sem cet samy chvalozpevy...tak bych se rad neco dovedel...
Můžu doporučit Gina ten ji má a dokonce tu padlo i něco o prodeji tak ho zkontaktuj ,poslouchal jsem ho na koncetě a ta basa hraje pěkně.
Můžu doporučit Gina ten ji má...
ja sem dobrej traged...samozrejme sem myslel Gina...
...jenze ja bych chtel jenom 4 struny...
mezi 5kou a 4kou může být dost rozdíl ve zvuku ... 5ka ho mo širší, mohutnejší, takže hlubší frekvence většinou líp přenese
dost
tohle slovo bych vypustil......hypoteticky rozdíl bejt může ale ruku do ohně kde najdeš dvě basy v tak identickým stavu ve 4 a 5 struný verzi abys byl schopnej říct že rozdíl zvuku je jen v tlouštce krku...nevyvracím tvojí teorii (souhlasím s ní) ale vypadá to trošku jako by vlasntě se mohlo stát že budou uplně rozdílný....
uznávám že sem to dost přehnal , je fakt že druh materiálu má mnohem vetší vliv než o trochu jiný rozměr a u stejných typů Bkytar bude materiál asi stejný ...takže 5 a 4 budou zvukově hodně podobné
Ale docela bych to někdy vyzkoušel, protože sem to taky jen slyšel a přijal sem to za možnou pravdu . Ono ten rozdíl může jít slyšet fakt až u hodně níkých tónů, takže na klasické 4strunce se to neprojeví při zahrání E ale při souzvuku třeba A a C# kdy se k těmto dvoum přidá ještě o oktávu nižší A (tak nějak to funguje) proto to s aparátem děla uUuuUuUuUuU
A těď mi někdo řekněte že abych to poznal tak bych musel mít aparát pro veleryby a už nebudu raději nic psát
ale při souzvuku třeba A a C# kdy se k těmto dvoum přidá ještě o oktávu nižší A (tak nějak to funguje) proto to s aparátem děla uUuuUuUuUuU
D což o velryby...ale kolikrát se ti stane že bys dostal tuhle magickou kombinaci tonů
no vidite a to me privadi k dalsi otazce vlastne... protoze docela casto pouzivam ladeni o ton nizsi a co vim tak na spouste bas to de dost do haje ten zvuk co z toho leze...u my se to zkousnout da, ale misto E kdyz naladis C (kdyz ho vubec naladis) tak to je hnus velebnosti... jak se to da resit? napadly me struny...cim tvrdsi tim by meli vic drzet si myslim ale je pravda ze se v tom vuuubec nevyznam
já to hodlám vyřešit tlustejma strunama z 5ky... buď je našponovat víc, anebo spíš ještě o půltón podladím (H)
akorát jsem se k tomu ještě nějak nedostal :-D
mnooooooooooo.............na Céčko bych doporučil tak 0.50 a teda jako 0.55 jako optimál.....
jako s 40-45 by hrálo hůř do C i fakt to nejpovedenější co bys mohl sehnat to ale není o base....to je jako kdybys dal letní gumy a chtěl po ferárku jezdit 300 po zamrzlý dálnici
motor by chtěl ale gumy uletěj.....
já to hodlám vyřešit tlustejma strunama z 5ky... buď je našponovat víc, anebo spíš ještě o půltón podladím (H)
tohle mi vysvětli....jediný tlustý na 5 strunce je Hčko...
tohle mi vysvětli....jediný tlustý na 5 strunce je Hčko...
natáhnout 4 tlustý struny z 5ky na 4ku
nezapomeň, že pokud místo klasické E struny natáhneš Hčkovou z pětkové sady, tak je daleko širší a asi určitě se nevleze do zařezu v nultém pražci, budeš to muset rozšířit aby sedla a pak to nepujde už spátky (leda výměna).
Mimochodem na dadárkách je ze zadu psaný tah jednotlivých strun při bežném naladění a u .045 má nejvetší tah Dstruna asi 19kg a H(0.130) má nejmíň teď si to nepamatuju ale něco kolem 14kg je to prostě gajdák sám o sobě. Mě osobně se i na to hůř hraje - je prostě pomalá.
Nepřemýšlel si nad nějakým oktaverem? ti přidá o oktávu nižší frekvenci a dostaneš se vlastně taky dolů a zvuk bude plnější. Anebo pořídit 5strunnou basu, když se ti bude hodit tak použiješ H když ne tak poslouží jako opěrka pro palec a zarážka pro prsty:)
Anebo pořídit 5strunnou basu, když se ti bude hodit tak použiješ H když ne tak poslouží jako opěrka pro palec a zarážka pro prsty:)
...a nebylo by ti to blby? jenom si opirat palec...to uz by spis stalo za to se na to naucit hrat
nad pětkou jako takovou jsem taky uvažoval, ale ... malá rozteč by mi asi dělala nehorázný problémy a navíc bych musel brát něco dosti levnýho, což by samo o sobě stálo pěkně za *** :-(
tož to já bych tu spodní strunu rozhodně využil, teď "ladíme" do C... a Ečková struna je prostě už nechutnej plandák
Nepřemýšlel si nad nějakým oktaverem? ti přidá o oktávu nižší frekvenci a dostaneš se vlastně taky dolů a zvuk bude plnější.
ne, v životě jsem to neslyšel v praxi a ani nijak obecně nemám rád krabičky
...a nebylo by ti to blby? jenom si opirat palec...to uz by spis stalo za to se na to naucit hrat
no myslel sem to že když na ni zrovna nehraješ, a ta 5struna má sve výhody i když na ni nikdy nebudeš hrát. Já totiž hraju prstama a když hraji na Estruně tak ty prsty dopadají na H a zastaví se o něj, kdyby tam nebylo tak se zastaví později a budu hrát pomaleji. (zvlášť u mále rozteče to je výhoda) Pak když tlumím palcem pravé ruky zbylé horní struny na které zrovna nehraji, tak ten palec posouvám nahoru dolů, podle toho kde hraji a co chci tlumit, a protože na H nehrávám moc často tak nemusím palec sundávat ze všech strun (jako tomu je u 4strunky když hraji na Ečku), mám tu ruku pořád stjně opřenou. To H se musí ale pořád tlumit když se na něj nehraje protože se rozezní samo od sebe coby-dup a jde to moc poznat.
že tys o tý 5ce začal... teď mi to šroubuje v hlavě :-/
5ka? nebo přihodit na JB nějaký slušnější snímače (od davidaka?)? anebo se na to všechno vys*at?
anebo se na to všechno vys*at?
chuck noris hraje na 5strunnou basu která má 6 strun....
omyl! Chuck Norris hraje na pět šestistrunných bas jen za pomoci kopu z otočky!
no myslel sem to že když na ni zrovna nehraješ
to je jasny ja jenom sem chtel rict ze to nezvladam hrat na petku...zatim...ale je pravda ze bych se to mohl naucit, to uz me taky nekolikrat napadlo... s tim tlumenim strun to delam samo taky a kdyz hraju na ecko tak tlumim snimac
... mno zejtra bezim do shopu vochmatat par hezkejch kousku, tak asi i zkusim sahnout po petce a trochu se potrapim...a zaroven ztrapnim jak prase
...to sem vam nedavno videl klucinu co byl v krame a zkousel si tam nakou kytaaru.... evidentne uplnej zacatecnik...hral porad dokola riff od nirvany slts a me ho bylo fakt strasne lito, kdyz sem videl ty pohledy ostatnich...neeechci
5ka? nebo přihodit na JB nějaký slušnější snímače (od davidaka?)? anebo se na to všechno vys*at?
vyzkousej snimace a pak mi dej vedet jak se to projevilo...myslim ze bych mel udelat to samy...ale ja si raci poridim novou
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Warwick Thumb Bolt On