1 Naposledy upravil: Erža (02. 01. 2008 16.24:04)

Téma: změna...je život (basa a aparát pro hudbu Satriani, Vai,atd.)

Nazdar basáci-chci zcela obměnit svůj nástrojový park a tak se ptám na vaše zkušenosti: hodlám hrát hudbu a la Satriani, Vai, Malmsteen, Bettencourt, Gilbert, van Halen  atd a potřeboval bych k tomu co nejlepší basu a aparát (s dostatečným výkonem). Dosud jsem měl basy Ibanez a Neuser a komba Trace elliot a SWR, ale neuspokojoval mě jejich zvuk-bylo to dobré jen na slap, ale při hře prsty nebo trsátkem to nestíhalo spodní strunu H (i když byl výkon velmi dobrý). Jakou basu a aparát byste mi doporučili, aby poměr kvalita-cena byl co nejpříznivější? Dík za Vaše názory!                  p.s.  známý z USA mi radí  Spector a Ampeg

Edit Erža: Nadpis

0 xLajků:

2

Re: změna...je život (basa a aparát pro hudbu Satriani, Vai,atd.)

na bazaru porad jeste lita ta Yamaha B.Sheehan signature, ne? smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

Cece, ja dybych menil basovej park pri kazdy zmene hudebniho stylu, co se mi prave libi, tak bych nedelal nic jinyho. Ale jinak drzim pesti. Asi toho Sheehan...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

4

Figi napsal:

Cece, ja dybych menil basovej park pri kazdy zmene hudebniho stylu, co se mi prave libi, tak bych nedelal nic jinyho. Ale jinak drzim pesti. Asi toho Sheehan...

Neměním hudební styl každý den.... Po dlouhém rozvažování jsem dospěl k názoru, že basa má basovat a ne střílet tisíce tónů ve větších výškách než hraje kytara.... Možná stárnu (táhne mi na 30), ale zjistil jsem, že hudba ze 70. a 80. let minulého století byla založena HLAVNĚ na ryzím muzikantství a ne na stupiditě, kterou dnes média vydávají za umění! Srovnej si např. Blue effect, Progress 2, Stromboli  s dnešníma kapelama: Divokej bill, chinaski, Kabát atd. ...  (Je mi jasné, že existuje spousta kvalitní současné hudby, ale já jsem přesvědčen o tom, že snaha neustále posunovat baskytaru do jiných sfér-např. díky různým efektům se na ni dají zahrát sóla jako by to byl třeba saxofon atd. - je z globálního aspektu na škodu hudbě samotné.) Prostě-zpěvák má umět zpívat, sólová kytara sólovat, bubeník bubnovat, basa basovat      a CELÉ  to má mít myšlenku....

0 xLajků:

5

takze preclik a ampeg.. s lampickou samozrejme  :-)
spector uz je asi moc hi.tekk :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

Trace eliot 1210 kombo a SWR WP 400+WP 410

0 xLajků:

7

Dracula:
Promin, ze reaguju opozdene, ale vsimnul jsem si toho vlakna az ted:
Ja nedavno poridil HaK a myslim si, ze je to celkem univerzalni aparat. Hodne zalezi na tom, cim ho nakrmis (styl hry) a to Ti potom vrati zpet. Pohybuju se da se rict ve trech oblastech: Iron Maiden Tribute, vlastni (tvrdsi) tvorba a JSX (Satriani, Vai, Moore...) a apec mi celkem vyhovuje (az na boxy). To bude asi tim, ze mi vyhovuje jako cloveku. smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků: