1

Téma: Co je lepši kombo nebo bedny s zesikem?

Potreboval bych od nekoho zkusenejsiho poradit.Zaacinam a botrebuju kombo...a tet nevim jestli kombo nebo koupit bedny a zesilovac.Chtel bych neco do 3.500,-¨..
Co si myslite ze je lepsi?

0 xLajků:

2

Re: Co je lepši kombo nebo bedny s zesikem?

Za tuhle cenu můžeš sehnat v pohode kombo do začátku, tak kolem 40-60 W. Na kombinaci benda + zesilovač už je potřeba trochu víc prostředků.

MM Sterling 4
SWR SM-500 + SWR Goliath Sr.
Tech 21 Bass Driver, Boss Bass Flanger

Hora str. 29 , eh, kde je? na stole? pod stolem? ve skříni? to je jedno... :c)
0 xLajků:

3

na začátek je dobrý kombo s cd vstupem, na cvičení s guitar pro ideální. za takový prachy můžeš mít 15W fendera nebo 30W Behringera nebo Laney 30W nebo když si 1000 připlatíš tak 25W fendera nebo 60W behringera. já si vybral za 4850 toho 60W behringera

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

4

Jasne takze kombo...Diky moc...
Pozdeji teda bedny+zesik..Kolik bych tak musle pridat?
Na kolik by me to vyslo?

0 xLajků:

5

no hlava + bedny nejsou moc pro začátečníky. a řekl bych že na začátek je určitě lepší nějaký kombo z finančních důvodů a 20 kg krabice se přepravuje líp než jedna 10 kilová a dvě 30kg lednice. z nenjnižší cenové kategorie to máš třeba behringer 300W hlava + box(y) mastersound, ty sou hodnocený líp jak behringerovský a vyjde to na hlavu 300W+2x 8Ohm 300W box jeden 4x10'' a druhý 1x15'' asi na 20k, to už musí být zvukový dojen. toho behringera jsem slyšel na bigbítu a trochu šumí když se zaposloucháš ale pro začátečníka a za ty prachy

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

Ahoj, ne že bych byl nějako moudrej v tomhle oboru,v aparátech mám bordel, vím, že sis stanovil tu hranici 3.500 Kč.... jen pro jistotu (tys to neuvedl) ...začínám, znamená, uplně začínám čistě pro sebe, nebo si už ted myslíš, že budeš celkem brzo třeba v nějaký kapele? Pokud bys to viděl s kapelou brzo, tak bych si zkusil uškudlit jestě trochu, nebot budeš potřebovat něco, čím se neztratíš ani v bicích ani v kytaře (rách)...kytaristi jsou dobře slyšet i přes aparát slabšího výkonu než basa. V tom případě by se ti hodila tak 60W , pokud budou spoluhráči rozumní... a pokud by jste začínali se silnějšími aparáty, který pojedou na velkej výkon, tak to je hold další ťafka pro tebe, zas musíš mít silnější než oni...

jinak na cvičení doma je cd vstup opravdu dobrá věc, jestli vidíš budoucnost zatím čistě ve zdokonalování sebesama, tak se to vyplatí, když to to kombo bude mít...

Vím, rada nic moc, tak pardon

0 xLajků:

7

Kubosos napsal:

kytaristi jsou dobře slyšet i přes aparát slabšího výkonu než basa.

Ja to mam vyzkouseny tak 1:4-6 Mam 1:6 a je to tak akroat...
To jen dyby ses chystal na kapelu
Jinak sestavy (bedny+hlava) bejvajv petimistnych a vecich castkach. TO jen tak pro orientaci.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

8

jj za ctyrmistnou sumu sezenes tak starou teslu nebo behrose a bedny pochybnyho pudu..
ale radsi bych teslu nez behrose..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

Dalsi obzivla zombie

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

No jo, další zombie.... to je fakt v prdeli big_smile big_smile 
Můžu si ten titulek nechat... prosím, moc se mi líbí , ale vážně... to tu jen tak někdo nemá big_smile
Stejně jsem výhradně metalista (teda ne podle toho co hraju, ale co poslouchám) a poslední dobou tíhnu k death-metalu...

S tim proč jsem se ozval těmto mrtvým tělům, to zkusim vysvětlit... no prostě jsem ve forech Baskytara najel na konec, v domění, že je to v opačným sledu (jako stránkování všech diskuzí), takže jsem si nějak řekl, že na konci budou ty nejnovější aktuální...v tom domění mě taky podpořil fakt, že tam dost diskusí mělo málo příspěvků (asi kolem stránky) ............................

Ano ano, opravdu neomluvitelné :lol .... ale tak rád bych bych použil své antinecro schopnosti, aby zas mohli zombie jít na kutě, ale takový vlastnosti já ještě nemám...  smile ok,od teď už koukám po datumech pořádnějc

Zdar, zdraví Váš Oživovač zombies :lol

0 xLajků:

11

V posledni dobe se tu titulky ziskavaj relativni rychle. Za 10 prispevku. To ani Erza na tebe nema...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Evzen (19. 12. 2007 10.12:46)

Přátelé, vy si asi všichni stavíte bedny nebo kombo za sebe. To jsem tady jedinej, kdo si staví bednu proti sobě naklopenou jako odposlechy?

0 xLajků:

13

Evzen napsal:

Přátelé, vy si asi všichni stavíte bedny nebo kombo za sebe. To jsem tady jedinej, kdo si staví bednu proti sobě naklopenou jako odposlechy?

Nejseš jedinej exot, já si nejradši stavim aparát za kapelu, rps. kapelu mezi sebe a apec (abych slyšel, jak to zní dohromady)....

0 xLajků:

14

Dan napsal:

... já si nejradši stavim aparát za kapelu, rps. kapelu mezi sebe a apec (abych slyšel, jak to zní dohromady)....

Myslím, že zvuk nepoznáš. Dole to zní jinak, ale o tom se píše jinde. Ale jestli hraješ s kapelou nebo mimo, samozřejmě poznáš.

0 xLajků:

15

Evzen napsal:

(abych slyšel, jak to zní dohromady)....

To nemá význam, zvukař si stejně udělá takový zvuk jaký potřebuje ke zbytku kapely, aby byl výsledek kompaktní. Na pódiu mám proto nastavený přehledný zvuk, výraznější středy a výšky.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

16

Evzen napsal:

Myslím, že zvuk nepoznáš. Dole to zní jinak, ale o tom se píše jinde. Ale jestli hraješ s kapelou nebo mimo, samozřejmě poznáš.

chatra napsal:

To nemá význam, zvukař si stejně udělá takový zvuk jaký potřebuje ke zbytku kapely, aby byl výsledek kompaktní. Na pódiu mám proto nastavený přehledný zvuk, výraznější středy a výšky.

Samozřejmě jsem neměl na mysli zvuk v kapele (barvu), to si skutečně bravurně z**rví zvukař, ale jak to spolu funguje, hlavně co se dynamiky týče...

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: MK (23. 12. 2007 11.40:26)

Pro zacatek je idealni kombicko, s takovym rozpoctem Ti ani nic jineho nezbyva. Hlava a boxy jsou pochopitelne variabilnejsi, muzes ruzne menit a kombinovat, nehlede na to, ze na festacich vetsinou nejakou bednu sezenes a pak muzes vozit jen hlavu a nemusis mit kombika je pro apec a dva lidi smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

18

Evzen napsal:

no by se mi pletla snura a hlavne by se asi dechari spevacka a kytarak o to pekne prerazeli :-D ja bud za sebe nebo vedle sebe podle podia...

chatra napsal:

To nemá význam, zvukař si stejně udělá takový zvuk jaký potřebuje ke zbytku kapely, aby byl výsledek kompaktní.

ty ses zlej idealista nebo mas vlastniho zvukare .. mne pride ze vetsinou zkukar to nastavi tak jak se mu momentalne chce a jaky sou jeho osobni priority.. hlavne basakovi stahne low stredy .. to je takovej mistni folklor... hlavne poroz na y s molitem na hlave v kozenejch kalhotach...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: