1

Téma: Basa cort??

Zdravím basáci,
uvažuji o koupi byskytary Cort ABMP1 OPBB a chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte s touto basou zkušenosti. Slyšel jsem názory že za ty prachy je lepší pořídit třebas Fendera nebo Sting Raye, ale já se prostě do týhle zamiloval, bohužel ale jen vzhledově:)Nevim vubec jak to hraje atd. Teď mam Corta C4 ale to se neda srovnavat takze prosim o radu....Hraju Rock, a obcas nejaky ten slap. Díky moc

Schecter Hellraiser 5
Ampeg SVT3PRO , Ampeg SVT 410HE Classic, Ampeg SVT 15E Classic
0 xLajků:

2

Re: Basa cort??

tak tý bych se rozhodně nebál!  V Guitarparku jim nejaky tyhle Corty z Masterpiece serie visej,ale tahle myslím ne. Jinak snímače Seymour Duncan, aktivka Aguilar, mno, asi by to nemělo hrát špatně. Nevím, co na to místní precizní blatník-džezmilci, nehledě na provařené pořekadlo "z druhý ruky, voe, koupíš lepší a za půl!" Ale já osobně bych do ní po prozkoušení klíďo šel...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

3

asi je řeč o téhle   http://www.musiccenter.cz/Cort-ABMP1-OP … erie:14903
   jinak nehrál sem na ni tak nevím co kní říct, pouze mužu říct že mam A5 a sem sní naprosto spokojený. Jak herně tak i zvukově. Takže pokud to nebude zmetkový kus tak musí hrát jak ďas.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

4

njn fender, musicman....co dál?? existujou vůbec jiný kvalitní značky?? já myslím že nikdo na světě neumí udlěat lepší nástroj big_smile než tyhle dvě značky.....

zapomen na názor zaprdlíků a jesli se ti líbí tak se neboj tyhle řady cortů to není pro malý děti .... to je pořádnej kus nástroje smile to bude zabíjet na dálku smile

pro ty kdo ti raděj že je lepší fender nebo MM bych měl otázku "ukažte mi do kterejch fenderů nebo mm se dává standartně Aguilar elektronika.....checheche...."

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Hlavně, fender a mm nejsou alternativy k tomuhle nástroji. Pokud ti vyhovuje takováhle moderní koncepce, těžko ti sedne precision. Alternativy k tomuhle jsou zase jiný moderní basy.
To Kubš: já jako zaprdlík tvrdím, že basa žádnou aktivku nepotřebuje, pokud hraje sama. Mám aktivku ve dvou basách, dobrý, ale že bych to potřeboval k životu... smile A uctívání Aquilaru je taky značkizmus, jen tak mimochodem, stejný, jako ty, na který neustále útočíš.
Mimochodem, tys na to hrál, na toho Corta? Já hrál jen na levnější typy, nebyly špatný ale ani ničím výjimečný.

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Kubš (13. 12. 2007 20.10:41)

ano je to značkysmus:) ale je to "tunningová" elektronika tak proč to nevyzvihnout, stejně jako snímače SD...když je dávaj do "nejmenovanejch značek" tak většinou na hiend modely ( a mexica...ale tam sou jiný důvody že big_smile big_smile smile
nehrál...bych tipnul že v čr nebude ani kus...
aktivka ano co můžu jinýho čekat než že pořádnej nástoj se bez ní obejde to je názor rozšířenej a možná trošku hloupej možná trošku rozumnej....já k tomu mám neutrální postoj nechci se vymezovat protože si myslím že obojí je dobrý...osobně si myslím že se aktivka děsivě mýtizuje jako nákej netvor co zabíjí zvuk dřeva a duši nástroje...což v podstatě zabíjí každej zesík, snímač bedna kabel.....

ad zaprdlíci: právě to je ono...nejsou alternativa...tak proč mu je cpát, jako že to je lepší???

jinak nevím možná bys měl prozradit kam ty směřuješ svůj zvuk že zakopáváš aktivky a moderní koncepce/ nástroje....ted sem o tom přemýšlel a je mi vše jasný-ses mi připomněl tím že vás vídám na plakátě ke školnímu plesu a hned mi cvaklo proč že všechny tyhle názory :-)

0 xLajků:

7

ne, ja se aktivce nebráním, mě v těch basách nevadí, ale v těch co jí nemají mi nechybí. Spíš takhle: Aktivka to nespasí, mělo by to hrát i pasivně.
k tomu doporučování: Jasně, pokud někdo chce moderní basu, cpát mu jb je blbost. Pokud někdo neví, pak si myslím že je lepší koupit něco klasickýho. Zaprvý to funguje (lety ověřeno), zadruhý se to kdyžtak líp prodá. smile
Jinak zatím nejlepší aktivka co sem potkal byla podle mě na GL l2000, ta je opravdu neutrální, s pasivními korekcemi, s tou si rozumím dobře.

0 xLajků:

8

no já vím ale ty léta ověření to je tak strašně ošidný...je to takový "jednoduchý řešení" moc se mi nelíbí ale respektuju ho

0 xLajků:

9

Kubš napsal:

osobně si myslím že se aktivka děsivě mýtizuje jako nákej netvor co zabíjí zvuk dřeva a duši nástroje...což v podstatě zabíjí každej zesík, snímač bedna kabel.....

souhlasím....  pouze bych doplnil jeden dobrý důvod proč aktivku mít, zesilí signál co nejblíže u snímačů, takže pak následný signál je míň náchylný na šum, brum atd...je prostě obecně silnější. Pak se stejně ten signál pustí ještě přes dalších milion součástek co zvuk různě lámou smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

10

Díky za názory kucí... No je fakt že precision mi nesedi a raději mam modern bass... A tahle me uchvatila...sice jen teda technickymi udaji a vzhledem, ale hrat to musi taky dobře...Jinak v ČR v obchodech neni opravdu ani kus a že by ji někdo měl doma to asi nezjistim. V musiccentru.cz mi rekli kdyz jsem se na ni ptal asi pred dvema mesici ze by byla nejdriv koncem unora. Coz se mi taky libi:-) paaac mm a fendery a jejich kopie ma kazdej ale tuhle jsem jeste u nikoho nevidel...ale tak to je jen takova tresinka nic podstatnyho hlavne kdyz to bude ,, zabijet na dalku " (Kubš: suprová basácká fráze :-) ).

Schecter Hellraiser 5
0 xLajků:

11

no já myslím že tyhle kousky budou hodně vyjímečný protože málokdo si připustí koupit Cort za cenu čtyř desítek tisíc....předsudky sou u muzikatnů neskutečně rozšířený smile (ano já je mám taky big_smile big_smile )

0 xLajků:

12

jo. Cort má jedinou chybu že vyrabí basy co se prodávají i za 4tis a pak přijde škarohlíd do obchodu vyzkouší si nějakou kousky , chytne i toho laciného Corta a udělá si usudek o všech cortech že to nijak dobře nehraje a jako nástroj je naprd (samozřejmě to že to je nějký "eko" model ho moc nezajímá)
Jinak co sem se tak zvidal tak v hudebninách bývyjí od cortů fakt jen ty levnější modely a ty dražší modely (např řada (B) , A + ty 40tis modely) se musí objednávat . Tudíž ti coje nevlastni tak ty lepší modely ani nemohli zkusit smile  ...a kdyby je zkusily tak by je už měli big_smile

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: chajda (14. 12. 2007 11.18:36)

To Tomikbass.
Zdarec!!! Hele jestli do ní půjdeš, tak se rozhodně hlásím na vyzkoušení!!!
Ta moje šestka od cortu taky nehraje jšpatně, ale přeci jenom je za polovinu peněz jak tadle čtyřka!!!
Jen bych jí vytknul pár technických drobností (jakože sem musel doma dotloukat pražce, protože někde neseděli úplně na krku a drnčeli struny, nebo že kytara nebyla vůbec seřízená(drobnost))
To snad ale nebude za ty prachy případ ABMP1 OPBB.

Čeho sem se nejvíc bál, tak krku, ale musím říct, že po roce hraní naprostá spokojenost. big_smile

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

14

Zdarec martas:) No jeste ji nekupuju...ale pokud budou prachy tak pristi rok po ni asi pujdu. a pak se pochlubim smile

Schecter Hellraiser 5
0 xLajků:

15

Taky bych někdy zkusil ty naše aparáty. (no spíš by mě zajímalo, jak by hráli moje Maryn bedničky přez tu SVT3)

0 xLajků:

16

Dunde.e napsal:

pouze bych doplnil jeden dobrý důvod proč aktivku mít, zesilí signál co nejblíže u snímačů, takže pak následný signál je míň náchylný na šum, brum atd...je prostě obecně silnější. Pak se stejně ten signál pustí ještě přes dalších milion součástek co zvuk různě lámou

Zatím,co jsem slyšel aktivky,taky neznám,kromě zesílení signálu,jiný důvod,proč ji mít..možná když do toho chceš mlátit jako ďas(perkusivní techniky atd) a být slyšet,resp. vyčnívat se svým zvukem..

0 xLajků:

17

jj pak tedy aktivka z továrny bartoliny absolutně popírá svojí existenci svým slabým výstupem big_smile
hele je to z mnoha důvodů....nejenom zesílením je živ člověk smile

0 xLajků:

18

kubsi, mluvis o te tovarne, kde je nad vchodem cedule より暖かみのある中域と適?

0 xLajků:

19

no já mám zkušenost jen s ní smile ale ze zahraničních forumů sem vypozoroval že to není jen MK1 problém....jako v podstatě to není nic špatnýho smile ale jen že aktivka nemusí nutně mít silnější signál (i když většinou má)

0 xLajků:

20

chajda napsal:

Taky bych někdy zkusil ty naše aparáty. (no spíš by mě zajímalo, jak by hráli moje Maryn bedničky přez tu SVT3)

Tak v tom pripade bude nejlepsi kdyz prijedu ze zesikem k Tobe...tak dej vedet kdy mas cas a zkusime to nejak zkloubit...ja mam cas pokazdy jinak...cus

Schecter Hellraiser 5
0 xLajků:

21

Lukáš napsal:

Zatím,co jsem slyšel aktivky,taky neznám,kromě zesílení signálu,jiný důvod

Co treba mit korekce po ruce ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: Dunde.e (14. 12. 2007 18.01:02)

jo s tím že zrovna moje aktivka na Cortu (od bartoliny) patří mezi ty tihší, to potvrzuji (teda pokud mám korekce na rovno, jakože je většinou mám, max si na některou písničku přidám to či ono). Ale co je hlavní že nešumí, takže si ji pak mužu zesílit na zesilovači jak chci, mám zaplou hornu a šum mě nijak netrápí smile   A ty kokerekce se taky dají využít, už jen třeba v připadě kdy se rozhodnu hrát na kobylkový snímač a chci tomu přidat okradené basy smile

Jinak od té aktivky nic víc nečekám, že by mi to "nakopla" jak nějaká lampa nebo něco. Na kroucení a lámaní zvuku je za kytarou místa dost. Z kytary chci jen signál který je dále použutelný.

0 xLajků:

23

JJ. Ta aktivka není zrovna nejhlasitější, ale hlasitější než pasiv rozhodně je.
Co se mi na mk1 ale šíleně líbí je ten vypínač korekcí. Můžu během chvilky změnit zvuk, jak se mi zlíbí.
Jinak ale stejně hraju většinou na rovno (mírné nabuzení občas na slap...) smile

0 xLajků:

24

Vypadá to dobře (pokud je to ta basa z linku od dándýho). smile Btw. snímač basslines mám na preclíku a hraje náramně!

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

25

Kubš napsal:

ale jen že aktivka nemusí nutně mít silnější signál

svatá pravda

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

26

Dunde.e napsal:

jo. Cort má jedinou chybu že vyrabí basy co se prodávají i za 4tis a pak přijde škarohlíd do obchodu vyzkouší si nějakou kousky , chytne i toho laciného Corta a udělá si usudek o všech cortech že to nijak dobře nehraje a jako nástroj je naprd (samozřejmě to že to je nějký "eko" model ho moc nezajímá)
Jinak co sem se tak zvidal tak v hudebninách bývyjí od cortů fakt jen ty levnější modely a ty dražší modely (např řada (B) , A + ty 40tis modely) se musí objednávat . Tudíž ti coje nevlastni tak ty lepší modely ani nemohli zkusit smile  ...a kdyby je zkusily tak by je už měli big_smile

na A5 asi cenove nedosahnu i kdyz bych ji moc chtel,ale co Becko? Mas s tim nejakou zkusenost oproti Acku? Tedy mimo rozdilu krku a materialu tela. Porad prosim. Nutne potrebuji novou basu a nerad bych pozdeji litoval.. Zvuk,zvuk,zvuk Mahagon ci jasan? nebo se zadluzit a jit do A..ja fakt kurva nevim a neni moznost porovnani.

Cort B5 OPB/Behringer BX 3000T/Hartke VX 410+Behringer BA 115
0 xLajků:

27

driftice napsal:

Zvuk,zvuk,zvuk Mahagon ci jasan?

To uz jsme probirali jinde, ne ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

28

spider napsal:
driftice napsal:

Zvuk,zvuk,zvuk Mahagon ci jasan?

To uz jsme probirali jinde, ne ?

Probirali,ale ke kloudne rade jsem nedospel. No nic uz nebudu otrvovat a koupim prvni padlo ktere mi prijde pod ruky..

0 xLajků:

29

driftice napsal:

Probirali,ale ke kloudne rade jsem nedospel. No nic uz nebudu otrvovat a koupim prvni padlo ktere mi prijde pod ruky..

Kloudne rady se nedockas pokud v prvni rade sam nevis co od zvuku a basy cekas.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30

Stary zly pavouci pse: Pekne mlaskavy a zvonivy.Proste takovy akurat do Hc. Co mas ty za vybavu a jaky styl hrajete?

0 xLajků:

31

driftice napsal:

Pekne mlaskavy a zvonivy

V tom pripade jednoznacne jasan. Hraju na jasanovou  a na javorovou fosnu, hraju neco na pomezi Rock/Funk, spis rock asi...co ja vim, se v tom nevyznam wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: