1

Téma: Aparát na podladěnou 5-ti strunku

Ahojte,moc bych potřeboval pomoc.Mám kytaru Ibanez BTB 205 o ton podladěnou.Aparát mám zesík Gallien Krueger backline600 a bednu Stinger 410  400W.Problém je v tom že struna H v mým případě A vůbec nezní a známej mi žekl že to je špatým zesíkem nebo bednou.V base to nespíš nebude.Ta by na to měla bejt dělaná.Prosím vás jestli někdo nevíte o někom kdo má podladěnou 5-ti strunku a krásnej zvonivej zvuk i na nejhlubší struně tak mi poraď te..Jsem ochotnej investovat 40 000.Díky moc:)

0 xLajků:

2

Re: Aparát na podladěnou 5-ti strunku

Nejnižší frekvenční rozsah, co jsem našel je osumnáctková bedna od Trace Eliot - od 28 hz. To tvoje áčko má asi 27,5, tak to by mělo stačit wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

3

nezní protože máš špatnou basu, promin že to říkám takhle natvrdo  ale Hčko zní na levnejch basách nedobře natož hozený do Ačka...a bezesporu BTB 205 je kategorie  nejnižší

zkus to v klidu promyslet a třeba zkusit v obchodě na pořádným apci ale pochybuju že to bude výrazná změna

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

davam zapravdu kubsoj

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5

joko napsal:

Nejnižší frekvenční rozsah, co jsem našel je osumnáctková bedna od Trace Eliot - od 28 hz. To tvoje áčko má asi 27,5, tak to by mělo stačit wink

No ale tehle údaj je celkem o ničem... přesněji řečeno: nznamená to, že tím je ten aparát vhodnější než jinej.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

6

zkus napsat grampovi, kterej nedávno prodával peavey 4x10+1x15-to by myslím v pohodě utáhlo i tu podladěnou pětku. Odkaz na ten inzerát: http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3052

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

7

co z toho tak muze lezt pri takovymhle podladeni?
nekonkretni huceni, ktery nepujde nazvucit

0 xLajků:

8

zvonivý zvuk na spodním A není o nízkých frekvencích smile....ale chtělo by to dobré nové struny dobré snímače, kvalitní basu....asi bude lepší tvrdší dřevo....a pak doufat že to bude hrát....jo a struny na podladěné H na A tak 50 i víc jinak to bude bláto a hrát to bude jen divně smile ...anebo dlouhou menzuru aby se ta struny víc našponovala.  A jestli hraješ prstama ta¨k mít co nejtvrdší bříška na prstech... klavír zní tak jak zní protože se do něj klepe kladivkama na kterém je filc, struny jsou celkem dost našponované a tloušťka je teda brutální (schvláně zkusím aspoň šuplerou poměřit jaky je rozdíl mezi E a H strunou na base a klavírů). A na klavíru se struny nezamastí. Tělo je tuhé jak sviňa (masivní odlitek, v masivním dřevěném rámu). Takže pokud budeš mít takovou basu tak to muže znít.

A potom už jen ten HIFI aparát od 20Hz po 20kHz

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

9

je to jak píše Dunde.e hlavně o base,vyzkoušel jsem vícero nástroju a chce to tvrdej na těžkej nástroj s  dobrýmy snimači ale budu nesouhlasit s těma strunama já používám  45 a chvíli  jsem používal i 40 a taky to jde,jinak s bednama to je různý ty peavey jsem používal snad čtyři roky a nestěžoval jsem si teď mám lepší basu a  můžu hrát takřka na cokoli a vždy to zahraje moooc pěkně smile jěště dodám je to o bsahu beden ten ničím nanahradíš.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

10

Souhlasim s Kubsem. Aparaty by to meli vetsinou brat...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

11

grampa napsal:

je to jak píše Dunde.e hlavně o base,vyzkoušel jsem vícero nástroju a chce to tvrdej na těžkej nástroj s  dobrýmy snimači

jj a proto můžeš koupit ode mně basu Warwick thumb bolt on, protože ta si to dává s přehledem na A (ikdyž tak už neladím)

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

12

Termit napsal:

co z toho tak muze lezt pri takovymhle podladeni?
nekonkretni huceni, ktery nepujde nazvucit

nesouhlasim
hrajem stejně podladěný, basy ibanez sr705 nebo sr1305, apec buď ampeg svt3pro + 4x10 + 1x15(vše ampeg)
nebo kombo swr workingmans15 + 4x10ampeg
obě basy i oba aparáty stíhaj dobře
jo a struny, na 1305ce spo 50ky, na 705ce sou 45ky, na obojí se hraje v pohodě.

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

13

tao-kan napsal:

No ale tehle údaj je celkem o ničem... přesněji řečeno: nznamená to, že tím je ten aparát vhodnější než jinej.

A proč? Když chci hrát hluboko, tak si koupím apec s odpovídajícím frekvenčním rozsahem - aspoň podle selskýho rozumu. Ale nejsem na to odborník, takže v čem je teda zakopanej pes - podle čeho vybrat aparát pro hodně hluboký frekvence?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

14

joko: jenže ono spíš záleží na bedně. A ani tam není ten údaj úplně to, podle čeho se řídit. Třeba Ampeg 8x10, což je jedna z největších klasik (a hraje přes ni nemálo pětkařů!) udává rozsah 58 Hz - 5 KHz... nevím, podle čeho určíš, jestli je aparát vhodnej nebo ne (kromě ozkoušení), ale rozhodně ne podle frekvenčního rozsahu.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

15

tak tak...frekvenční rozsah určuje v jakém pásmu aparát hraje aniž by měl ztráty většinou vetší než 3-5dB ....ale i když bude mít bedna psaný rozsah v dané toleranci klidně od 20dB tak to neznamená že při plném výkonu to ty repráky snesou. Muže se stát že už budou za hranicí schopností klidně na polovičním výkonu....    A ještě když se zahraje spodní ton H ..tak se sním krom jmenovité frkvence nesou všechny násobky, takže H může znít klidně brutálně i když ty nejnižší budou víc ztlumené .

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16

No to jsem si právě myslel - že když je to psaný od 28hz, tak to tam bude hrát beze ztrát. Jestli se to při plným výkonu stejně ztratí, tak potom nechápu podle čeho se to teda měří. Vim, že spousta pětkařů má aparáty, který ty hodnoty nízký nemají a hraje jim to pěkně. Taky si myslim, že nejdůležitější je basista, pak basa a pak až teprve apec...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

17

joko napsal:

Taky si myslim, že nejdůležitější je basista, pak basa a pak až teprve apec...

To neni tak jednoznacny a u 5ky vubec. Podle me prave u H struny plati kvalitni basa, pak aparat na kterem ozkousim jak se chova (neb jak sem uz rikal jinde nehraje jen leprak), a pak teprva ukazat co umis s prstama.......kdyz budes majstr a budez hrat na ibanez 205 a behringer tak s tim nic moc nepredvedes

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

spider napsal:

kdyz budes majstr a budez hrat na ibanez 205 a behringer tak s tim nic moc nepredvedes

No jo, ale když nebudeš, tak taky ne a budeš na tom hůř než majstr...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

19

jednoznačně si kup pořádnou pětku basu....jestli na té tvé Ibaneze hraje dobře Háčko,tak se nechám bodnout do krku big_smile
Když bude dobrá basa,tak ti to podladěný Áčko zahraje asi i na tom tvým apecu.
Neber to ve zlým,spíš jako dobrou radu smile

0 xLajků:

20

pekelník: souhlasím s basou, ale co se týče aparátu, tak tam si nejsem jistej... ne každej apec zvládne háčko. Nicméně priorita je jasně pořádná basa.

0 xLajků: