1 Naposledy upravil: Lukáš (18. 11. 2007 13.15:40)

Téma: Focus - servis

Chtěl bych se zeptat,jak kdo máte zkušenosti se servisem u fy. Focus...mám basu od nich a je lehce rozladěná v krku a takový ty věčný laborace s krkem a kobylkou mě nebaví,navíc mám záruku a ty servismani tomu rozumí určitě víc než já. Nemám s nima ale žádný zkušenosti, co se do servisu týče,tak se ptám,esi si to mám nechat seřídit od nich nebo si mám radši zaplatit a k někomu to šoupnout..

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Lukáš (09. 12. 2007 14.06:52)

Re: Focus - servis

Chtěl bych obnovit tuhle diskuzi dotazem,jestli náhodou někdo netušíte,kde všude sídlí servis firmy fokus...
(upřímně mě ten metrovej dohmat a skřípání strun *ere...)

0 xLajků:

3

a proč do fokusu? dej to někomu kdo tomu rozumí a ten ti řekne co a jak

když chceš hamburger, dej si párek...
0 xLajků:

4

Graupner: Myslíš se na servis u fokusu vykašlat uplně? možná to asi tak udělám...

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Dunde.e (09. 12. 2007 15.25:55)

na base se dají seřizovat tyto věci:
  výška kamenu na kobylce (nění co zkazit a i laik pochopí co se tím dělá)
  pruhyb krku (chce to trochu s citem a povolit struny když se točí stím šroubem)
  poloha kamenu - (jde jen o to aby ta kytara ladila, nejde tím nic pokazit. nevím jestli to má cenu vysvětlovat abych se do toho nezamotal smile ale zkusím to big_smile, když si naladíš prázdnou strunu třeba "G" tak aby to bylo fakt co nejpřesněji G, pak zkusíš tu samou zahrát na 12 pražci a buď:
*Je to přesně G a ničím neí třeba hýbat
*G je podladěné -> kamen posuneš jakoby blíž ke snímačům, naladíš znovu práznou strunu a zkusíš zas 12 pražec a opakuješ dokud to není dobré
*G je moc vysoko -> kamen posuneš blíž ke kobylce, naladíš znovu........

+ještě je možno laborovat s výškou snímačů u některých kytar

A postup je tento, Prvni na base nastavíš struny aby nedrnčely a byl příjemný dohmat, takže nastavíš správný pruhyb krku (Skoro rovný anebo mírně do luku) pal seřídíš u kobylky výšky kamenů a potom ladíš oktávy (prázdná struna - 12 pražec) ...pozn: když máš krk moc do luku tak je potřeba výstuhu krku přitáhnout, krk se tím jakoby srovná. Je třeba povolit struny a pak by to mělo jít docela snadno

Ale pokud je krk křivý, zvlněný, nebo některý pražec špatně naražený vyčnivá nebo něco podobného tak se buď kytara musí seřit dost nekomfortně anebo se musí pražce přebrousit a srovnat je.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

Dunde.e: Díky za radu,ale já už sem tý laborace prožil na base docela dost a buď to nedrnčelo a hrálo prímově,ale struny byly fakt děsně vysoko nad hmatníkem... navíc nemám nějak extra kvalitní nástroj(schválně si zkus všimnout nějakejch novejch nástrojů,že na všech jsou natažený struny 0.40..),takže možná bude povolovat výztuha v krku neustále,takže možná zvážim reklamaci..ale každopádně dík za rady

0 xLajků:

7

Lukáš napsal:

navíc nemám nějak extra kvalitní nástroj(schválně si zkus všimnout nějakejch novejch nástrojů,že na všech jsou natažený struny 0.40..),

Já mám fokus-fretless mám tam struny 45 a zatím z toho luk nemám big_smile, ale to by chtělo vidět jak a kde to drnčí, jestli jen nědke, nebo všude, anebo jen někde a někdy a ták....ono záleží i dost jak tu strunu přimáčkneš (samozřejmně s citem bez velké síly). Klidně to muže být i strunama.
Uvedu muj příklad: Na tom mojem bezpražci sem měl nějaké struny nevím co to bylo zač, ale prostě i když byl krk přebroušený tak se do hmatníku označovaly jen některé závity na struně. Dal se tam jiné struny a ty se ozančují už blíže u sebe cca každý 2-3 závit. Kdyby byly fakt dokonalé tak by se mi musel označit každý.   Takže ta struna je jakoby si vzal provázek a na něj navlekl moc korálků různé velikosti.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

8

Dunde.e napsal:

ale to by chtělo vidět jak a kde to drnčí, jestli jen nědke, nebo všude, anebo jen někde a někdy a ták....ono záleží i dost jak tu strunu přimáčkneš (samozřejmně s citem bez velké síly). Klidně to muže být i strunama

Právě je to dost pochybný,drnčí to v prvních polohách (pražce1. a 3.,příp.4) a pak ža vyšší pražce (12., 16.,17.,..),myslim si,že to je výškou kobylky,ale nevim jistě - krk sem totiž napínal (byl po 0.45 dost vytahanej - původní dohmat na oktávě byl asi 4až5 mm,teď je to 8mm) a možná sem ho přepnul,nevím no,pro mě je to furt děsná laborace..měl bych dotaz,esi nevíš,jak zjistit rovnost krku,nějak že tu strunu zmáčkneš na určitejch pražcích a měla by tam být určitá mezera... ???

0 xLajků:

9

no když ji zmáčkneš na prvním a třeba 10 15 24 libovolném, který je dostatečně daleko tak po celé délce struny by měla být jen malá mezera (cca do půl mm)..pak je seřízený docela dobře....

A jestli máš na 12 pražci dohmat 8mm tak je to fakt moc e někde se něco s krkem podělalo...možná že si znásilnil výstuhu, nebo sama se pokazila..nebo ji utahuješ na špatnou stranu.... ..jo a když ji utahuješ povol struny !!

0 xLajků:

10

pokud drnci na 1-4 a 12 a vys tak chce pravdepodobne dopnout krk. akorat mi neni jasny jak to muze drncet kdyz je na dvanacterniku 8mm.....zkus to prodat aeroklubu. zmackni 1 a posledni prazec, megera uprostred by mela byt pod 1mm

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

11

spider napsal:

kus to prodat aeroklubu

Možná by se jim to hodilo...
No,ono to drnčení na nižších pražcích je takový charakterově jiný než ve vyšších polohách,kde to prostě "zvoní" o pražce,můžou to dělat i struny,esi jí ponesu k Vebrovi,tak tam, určitě natáhnu struny nový,aby byla možnost porovnání,protože sám vím,jak a co můžou udělat jinak natažený a vytahaný struny..
Jinak díky vám oběma za tu radu s toumezerou,nevěděl sem tu definici přesně..
Jinak výztuha má snad stejný utahování (na stejnou stranu) jako klasický šrouby,ne?

0 xLajků: