1

Téma: Fokus: nová elektronika

Zdravím!
Chtěl bych se zeptat, jak to je s výměnou té původní fokusácké čínské elektroniky za českou (nebo jinou). Provedl tuto změnu z přítomných někdo? Na stránkách Fokusu jsem vůbec nic nenašel a docela by mě to zajímalo. Zdá se mi, že na sucho to hraje líp než potom v aparátu i s korekcemi, navíc bych i trochu rád zaexperimentoval se snímači...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

2

Re: Fokus: nová elektronika

no, nekdo to tu tusim delal big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

zdravim, nedávno jsem koupil Foka by Mašek od jednoho týpka, a ten právě měnil původní snímače (kopie KA co tam byla) za RM. Říkal že s tim nebyl nějaký zásadní problém jenom musel trochu rozšířit otvor pro snímače (KA byla poměrně úzká a nízká), a pak tam dal ty RM (o něco jsou širší a vyšší než ty KA). Elektonoku ani zapojení neměnil nechal to tam jak to mají zapojení u Fokusů. Zvuk po instalaci byl prý mnohem lepší než předtím (vcelku logický).   
Docela mne to překvapilo, když jsem si pročetl tohle forum a každý, si ty kopie KA nemůže vynachválit. Ten týpek o nich hovořil jako o bačkorách (bez šťávy).      smile

0 xLajků:

4

já slyšel zase opak, původní símače nechat (že jsu dobré) a vyměnit elektroniku, která je prý úlněna hovo, česká prý zlepší zvuk o 100%. Já korejskou vydal a hraju pasivně a zvuk je lepší, zdá se mi, že je v něm více slyšet dřevo a co mě zarazilo, signál je steně silný nebo i silnější než s elektronikou.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

5

hm? tys z toho MM4 tu aktivku uplne vyndal? to se celkem sila....a jak je mozny ze je ten signal silnejsi?

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

6

nebyla slaba baterka hosi :-))))

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

7

noa aktivka spravne nema signal zesilovat, ale posilit, tzn. jen procpat bez ztrat kabelama.... jinak by zesileni melo bejt = 1....

0 xLajků:

8

no to nemas uplne pravdu, zalezi na typu, vetsinou jde o aktivni korekce, coz je zesileni urcitych frekvenci takze ten signal je silnejsi, navic proc by mely aparaty dva vstupy pro pasiv a aktiv  kdyby to tak nebylo

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

9

ja to myslim tak, kdyz mas korekce na 0, tak vetsina elektronik nezesiluje (0dB) ale naky blby vyrobci to tak delaj, ze daj naky mensi zesileni (klidne i 3dB a vic...)

0 xLajků:

10

Dr. Gonzo napsal:

já slyšel zase opak, původní símače nechat (že jsu dobré) a vyměnit elektroniku, která je prý úlněna hovo, česká prý zlepší zvuk o 100%. Já korejskou vydal a hraju pasivně a zvuk je lepší, zdá se mi, že je v něm více slyšet dřevo a co mě zarazilo, signál je steně silný nebo i silnější než s elektronikou.

no zřejmě jsou to pasívní snímače. Já tam mám dva HB a nevím jestli jsou aktiv, nebo pasiv, bůhví.. Zaráží mě, že v Brně o české elektronice nic neví (aspoň ten basák prodavač), Morávka jsem se přímo neptal. Mrkl jsem na sránky R.M. pickups, elektronika kolem 1500, což by šlo, ale má korekce bass-mid-treble, a to by pro mě znamenalo zřejmě vyvrtat díru a  novej poťák pro mid, protože na Fokusu je bass-treble. Na druhou stranu by to mohlo být kvalitní.

0 xLajků:

11

juhuuu napsal:

noa aktivka spravne nema signal zesilovat, ale posilit, tzn. jen procpat bez ztrat kabelama.... jinak by zesileni melo bejt = 1....

to nemusí být vždycky pravda. Existují aktivní snímače s nízkou impedancí -> slabý výstupní signál, širší frekvenční pásmo. Ty se předzesilovat musí, třeba EMG má prý u některých předzesilovač zabudovaný uvnitř snímače.

0 xLajků:

12

vetsinou preci jen ten predzesilovac pracuje jen jako buffer

0 xLajků: