Re: snimače na basu
way: jasný, to bych JÁ osobně zkusil ty SD, oni tam dokonce maj pro obyč. lidi tone chooser:
http://www.seymourduncan.com/support/tone-wizard/
třeba ti pomože
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » snimače na basu
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
way: jasný, to bych JÁ osobně zkusil ty SD, oni tam dokonce maj pro obyč. lidi tone chooser:
http://www.seymourduncan.com/support/tone-wizard/
třeba ti pomože
Mě se hrozně líbí zvuk Duffu McKagana. Jsem jím posedlá už odmalička Používá od SD STK-J2 u kobylky a P má Fender. Jenže Fender snímače tu většina lidí haní.
Mno vidíš, tak kobylka by už třeba byla vybraná.. Fender snímače neznám, jen nějakej preci '61 (myslim) a ten zní, jako preci no Víc neřeknu
tak ale duffův zvuk to je uplně jedno na co hraješ stáhneš středy a je to
tak ale duffův zvuk to je uplně jedno na co hraješ stáhneš středy a je to
to je druhá věc
Díky, v podstatě mi to vyhodilo to, o čem přemýšlím. Bohužel jak na potvoru na to, co chci nemaj zvukový ukázky.
oni tam dokonce maj pro obyč. lidi tone chooser:
Díky, v podstatě mi to vyhodilo to, o čem přemýšlím. Bohužel jak na potvoru na to, co chci nemaj zvukový ukázky
tak ale duffův zvuk to je uplně jedno na co hraješ big_smile stáhneš středy a je to big_smile
dobrá rada nad zlato
way: hele, když jsem já vybíral podle jejich zvuk. ukázek humbucker na kytaru, tak mě znělo 90% ukázek stejně
ad SPB 2 je to takový pohodový snímadlo, žádnej zabiak, vyrovnanej zvuk, žádný pásmo potlačený.
Docela dobrej výstup.
ale nedělej si srandu on duff=nový struny+nic moc středů+občas nákej chorus.....prostě klasa 80´s toho chlapa mám rád ale je to kretén
toho chlapa mám rád ale je to kretén
Mám Fendera JB special z 80. let. Když si půjdu vyzkoušet Fender Precision někam do obchodu, bude ten snímač znít podobně jako na mojí base nebo vůbec nemusí? Můžu z toho vyvodit nějaký závěry?
může, ale učitě nebude...
Tip bych si, že na tvojí, to bude lepší, ale to je jen můj a ODHAD
Bude znít stejně, ale musíš zkoušet podobně dobrý basy, takže v dnešn prohnilý době tak american standard
oho chlapa mám rád ale je to kretén
Já ho moc ráda nemám, ale líbí se mi jeho hudba a zvuk
Ostatně, jak může mít někdo někoho rád nebo nerad, když ho vůbec nezná, že... Jako člověk mě nezajímá
může, ale učitě nebude... smile
to jsou teda vyhlídky
Bude znít stejně, ale musíš zkoušet podobně dobrý basy, takže v dnešn prohnilý době tak american standard big_smile
Takže rozumim tomu správně, že když se mi to bude líbit na mexickym preclíku, kterej maj v kytary.cz skladem, tak na mý base to hůř znít nebude?
Takže rozumim tomu správně, že když se mi to bude líbit na mexickym preclíku, kterej maj v kytary.cz skladem, tak na mý base to hůř znít nebude?
to stopro souhlasí
Dante psal(a):
Wooten kytarista je ale skutecne hroznej ubozak...neumi vyplodit nic nez nudny pazvuky. Trago smile Kdo videl na koncerte a neumrel nudou chape big_smile
myslíš to vážně?? mě fakt nepříde nějak dobrej....jako takovej šášula, victor je prostě zajímavější
Já ti nevím, ale v leckterejch pasážích mi právě přišel hoodně zajímavej. Jeho begly byly například dost zajímavý, ten tomu právě dával rytmus, když ostatní pidlikali... Že to tam rozjel potom až příliš, to je věc druhá, ale ve chvílích, kdy se držel zpátky to bylo podle mě vynikající...
Super, takže já ho půjdu vyzkoušet. Hlavně mi teď neřekněte, že nebude znít hůř, ale může znít úplně jinak To už bych z toho byla vážně jelen:)
stát se může ledacos.... Třeba cestou najdeš ropu a třeba ji prodáš šejkovi... A tře... ne ?
Já ti nevím, ale v leckterejch pasážích mi právě přišel hoodně zajímavej. Jeho begly byly například dost zajímavý, ten tomu právě dával rytmus, když ostatní pidlikali... Že to tam rozjel potom až příliš, to je věc druhá, ale ve chvílích, kdy se držel zpátky to bylo podle mě vynikající...
To mas docela pravdu, jou. Ale cely to pak zastini neuveritelne pitomejma solama
Ten nález a následný prodej ropy by leccos vyřešil. Nakoupila bych všechny snímače, který by mě napadly, objednala bych kytaráře a už bych v pohodlí domova jen zkoušela
wayíku narovinu, prodej basu a koukni se po něčem jiným co si tady vyzkoušíš a šáhneš si na to...
vyděláš na tom a nebudeš se trápit se snímačema a nejistým koncem...protože ten snímač bude fakt znít jinak na MIMu a na tvým MIJu.....
Mám Fendera JB special z 80. let. Když si půjdu vyzkoušet Fender Precision někam do obchodu, bude ten snímač znít podobně jako na mojí base nebo vůbec nemusí? Můžu z toho vyvodit nějaký závěry?
težko srovnávat pokud nebudou mít obě basy stejné struny, popř na jedné budou staré na druhé nové.
wayíku narovinu, prodej basu a koukni se po něčem jiným co si tady vyzkoušíš a šáhneš si na to...
vyděláš na tom a nebudeš se trápit se snímačema a nejistým koncem...protože ten snímač bude fakt znít jinak na MIMu a na tvým MIJu.....
Když já jinou nechci, bééé Já vim, že by to bylo řešení, už mě to napadlo, ale já se jí teď zbavit nechci. To jí když tak pořídim další kámošku.
težko srovnávat pokud nebudou mít obě basy stejné struny, popř na jedné budou staré na druhé nové.
jasný, já jsem myslela ale jen tak orientačně, já zatím moc nevím, co si před čím představit
Tak jsem si před Vánocema objednal snímače sbs a když jsem je teď zkoušel na zkoušce s kapelou, tak jsem s nima fakt spokojenej! Zvukově se mi líbí a doporučuju!
Tak jsem se dnes zabastlil a vymenil defaultni snimace z fikusu za KAcka od Axla (kterej byl tak hodnej a dohodil mi je malem az pod nos).
Momentalne nelicuje pickguard, ale to neni vec, ktera by me palila. Nejspis je jeste vypodlozim nejakym spalkem, pac tovarnaky byly vyssi.
Prvni dojmy jsou veskrze pozitivni - jsou silny jako bejk a zvuk je mnohem jasnejsi(jako by nekdo sundal z bedny deku). S fendrem si to srovnavat netroufam pac a) na zadnej jsem nehral a za b) ten zbytek je porad fokus zejo.
Nicmene kolem bas se motam teprve kratkou dobu, takze to berte do jiste miry jako subjektivni zalezitost.
Prineslo to vsak i vedlejsi efekt v podobe "chytani radia" (resp. komba)
Nemate nekdo tu zkusenost? Nevite co se s tim da udelat?
Nemate nekdo tu zkusenost? Nevite co se s tim da udelat?
Nejdriv bych zkusil jiny kabel, pak dobe odstinit vsechno na base
Prineslo to vsak i vedlejsi efekt v podobe "chytani radia" (resp. komba)
Nejdriv bych zkusil jiny kabel, pak dobe odstinit vsechno na base
Problem solved - byl nacatej dratek -> vymena a bez brumu.
Dnes jsem se tak klikal kolem snimacu na p-bass a mimo jine jsem narazil na dva ruzny zpusoby zapojeni, coz me krapet zmatlo. Jde mi hlavne o propojeni tech samotnejch dvou kusu snimace - jednou je to spojeny jakoby a nakratko uprostred stylem "spodek-vrsek" (prvni obrazek) a podruhe "spodek-spodek".
Je to (snad) pekne videt tady:
http://www.axesrus.com/images/BASS2.jpg
http://www.sonfatherguitars.com/Schematics/P-Bass.GIF
Nejakou elektrotechnikou jsem sice prosel, ale nejak si to nedokazu odvodit, ktery je spravny... Nebo je to jedno?
dyk je to stejný, na těch schématickejch obrázkách to je jenom trochu zavádějící, páč to maj každej jinak rozkreslený, ale je to stejný.
dyk je to stejný
Ok, takze je ve skutecnosti jedno jestli ty snimadla clovek propoji tak ci onak? Mysleno za predpokladu, ze zbytek (dratovani potaku atd.) bude v obou pripadech jednim a tim samym zpusobem.
hele, ty obrázky popisujou stejnou věc, stejný zapojení, není v nich rozdíl.
Ten první to má jenom nakreslený tak, aby se mu tam ty čáry nekřížily, to je celý.
Pak konkrétní snímadla by to měly mít označený, který konce kam spojit. Jedno to není.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » snimače na basu