1

Téma: jakej zesík ?

Dobrý večer basáci.Rád bych se optal na Váš názor,či poslechl nějakou tu radu.Přítelkyně hraje basu,nic profi a má laney bc250.Odešel koncák ,uplně stejně jako je tu už někde popsáno.Rád bych do toho dal jinej konec (mám tu zbytečnej zesík  tušim je to studio od tesla mono 150 w myslím,že je docela slušnej.Myslíte,nebo máte zkuśenost ,že to jde ?Potřebuju tam zachovat vlastně vše,vćetně těch orig korekcí a jinejch věcí.co to kombo má.   Děkuju za rady,připomínky,popř.nadávky.,nebo za upoz na plánek zapojení.   Doktorcz

0 xLajků:

2

Re: jakej zesík ?

Pochopil sem to tak, že chceš vykuchat Teslu a hodit konec do Laney...
To záleží na mnoha faktorech.
Nejhlavnější věc je asi napájecí napětí koncovýho stupně a vůbec celý řešení napájení obecně. Nesmíš ho překročit!!!
Dál rozhodně chlazení a přichycení tranzistorů k chladiči.Jestli je tam vůbec dokážeš narvat...
Nevím jak sou řešený výstupy a vstupy u laney. Je možný že ti bude dělat předzesák s jiným koncem neplechu (vazby, ss proudy...) Je toho dost. Pokud seš absolutní začátečník, tak bych se do toho moc nepouštěl...

A nebo aspoň zauvažoval o opravě starého stupně. Výměna několika součástek nemůže bejt až tak finančně vyčerpávající... a řekl bych, že možná i jednodužší, než tam rvát jinej konec...

Samozřejmě by to šlo zbastlit i jednodušejc, (vytáhnout z laneye drátky a teslovskej konec hodit někam do bedny) ale takový postupy se mi moc nezamlouvaj...  hmm

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

3

Já bych se vybodl na rvaní tesláckejch střev do Laneye a hrál rovnou přes Teslu... to je mnohem stylovější smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

chajda napsal:

vykuchat Teslu a hodit konec do Laney

Tohle kdyby četl Nikola Tesla, tak by se v hrobě obrátil. Vykuchat vysoce kvalitní a stylový výrobek nesoucí jeho jméno a vnitřnosti strčit do néjakého lejna? Pánové takhle ne, mějte úctu k vrcholným dílúm našich otcú smile

0 xLajků:

5

mikulik napsal:

Já bych se vybodl na rvaní tesláckejch střev do Laneye a hrál rovnou přes Teslu... to je mnohem stylovější

yeah +1 cool

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

6

To Lejno má konec opravdu dost nepovedený, na jedno jsem do nedávna hrával a tuším, že mě co nevidět čeká výměna Laneyova konce. Doporučuju vykuchat konec a nahradit ho modulem s TDA7250 a 2x TIP142 a TIP147, který je k mání jako stavebnice, nebo jako hotový oživený modul. Umí to 250W do 8 OHM při +/- 35V napájení a je to relativně spolehlivý zesilovač. Používám to na zkušebně na zpěvy.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

7

chatra napsal:

Doporučuju vykuchat konec a nahradit ho modulem s TDA7250 a 2x TIP142 a TIP147, který je k mání jako stavebnice, nebo jako hotový oživený modul.

S tím nemůžu souhlasit!!! Horší zesilovače sem neviděl!!!
( no dobrá, tak viděl ale todle je jeden z nich) To TDA tam je strašný... stačí blbě připojená piezo vejška, a už hoří!!! To je náchylný snad i na kejchnutí!!!
Doporučuju projít www.zesilovace.cz a jejich moduly. Ale to už je jinde.
Jestli se ti chce jít do konce od tesly a máš nějakou tu zkušenost, tak směle dotoho!!!

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

8

chajda napsal:

TDA tam je strašný... stačí blbě připojená piezo vejška, a už hoří!!! To je náchylný snad i na kejchnutí!!!

Stačí udělat tlumivku na výstup a zesák je "hodný". Největší průser je to, že ji do stavebnic nedávají a je nutné ji někam dobastlit. Než jsem to zjistil, stálo mě to 3 dvojice tranzistorů.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků: