1

Téma: Záznam svých nápadů

Napadlo mě to z debaty mimo pokec,nechtěl sem tam offtopicovat a navíc možná rozvedu nějaký nový téma..zajímalo by mě,jak kdo a čím zaznamenáváte svý nápady(jaký programy,esi má cenu se to v nich učit zaznamenávat),já osobně přemejšlim o nějakym diktafonu,prostě záznam aktuálního nápadu a tak,akorát si nejsem moc jistej s tim zvukem,jako esi v tom basa nebude znít jako hučení nebo tak..

0 xLajků:

2

Re: Záznam svých nápadů

diktafon nééé smile levná varianta jsou dneska třeba minidisky, nedávno jsem někde viděl sony zasa 4000k a dvacet medii k tomu, na pidi externí mikrofon zaznamenáš celkem slušně všechno, když před tím budeš chvíli laborovat s umístěním ve zkušebně nebo doma v pokoji...
osobně používám mac book, ale to není zrovna levný řešení, k tomu jsem si oblíbil prg Logic. naučit se pracovat s nějakým jednoduchým programem je jenom plus, udělá ti spoustu práce, můžeš v něm skládat, nahrávat, editovat...zakrátko se v něm budeš pohybovat intuitivně a bude to dobrý pomocník. jednoduchých free prg na začátek je na netu dost, třeba Audacity, tím můžeš začít smile

0 xLajků:

3

basu mam vecne pichlou do kompu, zapnu program pro nahravani ( cool edit ), nahraju, ulozim smile zvuk az prekvapive krasny:) a muzu to hned posilat bicmenovi, kytaristovi smile

jolana proxima l bass
0 xLajků:

4

S tim cool editem prave bojuju - mas nakou radu, jak to nejlip vosefovat? Napriklad mi to de do toho mono a ja bych to rad stereo...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

5

SVK napsal:

basu mam vecne pichlou do kompu

To je právě ten problém,protože ne všude máš s sebou komp.. doma je jasný,že bych to zaznamenal do kompu,kdybych měl nějakej mikrák.. máš jí píchlou normálně do toho MIC vstupu a ten program ti to zpracuje?

0 xLajků:

6

šestka napsal:

diktafon nééé

a co třeba mp3 přehrávač? spousta jich umí nahrávat a mají třeba i vstup na mikrofon, to už může bejt použitelný

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

7

idle napsal:

a co třeba mp3 přehrávač?

Přehrávač ani nepotřebuju,stačila by mi prostě nějaká malá šikovná krabička za jakžtakž peněz,kde by se nechalo dost věcí jakžtakž kvalitně nahrát,esi s tím nemáte nějaký zkušenosti.

0 xLajků:

8

nascatovat do mobilu, doma si to tim připomenout a zpracovat pořádně

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

9

idle napsal:

a co třeba mp3 přehrávač?

mmm,nějak stárnu... no jo, to je levný a účel to splní, vlastně už jsem to jednou u někoho viděl a na uchování nápadu to stačilo smile

0 xLajků:

10

šestka napsal:

na uchování nápadu to stačilo

přesně tak jsem to myslela

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

11

používám malý mix Behringer + výstup do věže a zároveň do minidisku (Sony MZ-N910, na inzerát na 4l i s mediama). Pak to přes Audiacity nahulákám do kompu.

Jinak nápady mně většinou napadaj někde na cestě, takže hlasivky a mobil wink

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

12

Lukáš napsal:

To je právě ten problém,protože ne všude máš s sebou komp.. doma je jasný,že bych to zaznamenal do kompu,kdybych měl nějakej mikrák.. máš jí píchlou normálně do toho MIC vstupu a ten program ti to zpracuje?

presne tak, dam REC a uz to jede:) jinak nosim na zkousky fotak, je to celkem lepsi fotak.. a zvuk prijemne prekvapuje:) jde slyset krasne kytara, bicí i basa, akorat to sumi.. ale na provizorni nahravani to je az "bozske" smile navic je ta vyhoda, ze ten fotak si sam stisi to nahravani tak, aby to nebylo prervane - to se mi stalo u nahravani na mobil, ci na mp3

Figi napsal:

S tim cool editem prave bojuju - mas nakou radu, jak to nejlip vosefovat? Napriklad mi to de do toho mono a ja bych to rad stereo...

Osefovat?:)  File->new->channels->stereo smile

jolana proxima l bass
0 xLajků:

13

pooseek napsal:

nascatovat do mobilu, doma si to tim připomenout a zpracovat pořádně

Presne tak postupuju taky, pac mam mobila vsude s sebou. Vobcas na me ve vlaku blbe koukaj.

0 xLajků:

14

SVK napsal:

Osefovat?smile  File->new->channels->stereo

Haleluja! Vono to funguje!

0 xLajků:

15

Pouzivam PDA, mam tam jak notovy zapis, tak nahravani z mikrofonku, tak ladicku

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

Pokud někdo, chce opravdu easy nahrávání, tak doporučuju: Freecoder
prakticky jediné, co se tam dá nastavit je místo uložení vytvářené mp3 a z jakého inputu to má nasávat

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5
0 xLajků:

17

pooseek napsal:

Nascatovat do mobilu

Figi napsal:

Vobcas na me ve vlaku blbe koukaj

:-D dejávu! :-D

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

18

Vrazim napady do guitar pra a sem spokojenej...Protoze kdyz si to nahraju do mp3 tak vzdycky zapomenu jak sem to vlastne mackal a z toho se muzu ...... !:-)

0 xLajků:

19

ja si vzdy novy napad nahram na mobil... zvuk neni extra, ale tak staci to pre moje sukromne ucely a pocut to tam vpohode... a potom po mesiaci ked najdem ze som si nieco nahral tak pol hodinu rozmyslam ako som to hral big_smile
potom niekedy si do sms-ky v mobile napisem taby na to...

a potom ked mam cas tak to nahram do compu ked to je uz vymakane alebo do guitar pro to plesnem

0 xLajků:

20

Pro nahrávání používám CUBASE SX3 + SONY ACID jako primitivní sampler tongue
Pokud se mi nechce nic nastavovat, tak mám klasickej looper (dříve DigiTech jamman, nyní DigiTech BNX 3), kterej je na zaznamenání nápadů super... To je doma. Na cestách jsem odkázanej pouze na dobrou paměť... lol

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Lukáš (16. 12. 2007 00.54:53)

Tak jsem zkoušel ten mikrofon(mizernej ke kompu) a nicmoc...zkoušel sem to podpořit v Audacity basovýma frekvencema a trochu se to šouplo do basovejch dimenzí,ale jinak nicmoc,prostě jsou slyšet tvý prsty a všechno...
Koupil sem si teda tu redukci (z velký samice na malýho samce) a vrazil to do zvukovky a oproti mikrofonu paráda..stačilo nastavit hlasitost mikráku tak na půlku a zvuk docela slušnej,akorát tomu trochu scházejí výšky,ale to je spíš mejma 3-4 měsíce starejma strunama big_smile

0 xLajků:

22

Lukáš napsal:

ale to je spíš mejma 3-4 měsíce starejma strunama big_smile

Editoval Lukáš (Dnes 00.54:53)

Spis to bude shitovou zvukovkou

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

23

Sakra,furt mi to nahrávání nejde..jakmile dám REC,tak to šíleně ku**im..nevíte,co s tím? Nahrávat častějc?
Tohle je asi mý druhý nahrávání do PC
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/l … hravka.mp3
Jinak hraju jakžtakž čistě,tohle sem mastil jen tak pro radost,ale stejně těch chyb tam je mraky

0 xLajků:

24

jamman..když je po ruce
ale já žádné nápady nemám

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

25

Lukáš: Nahrej k tomu ještě nějaký doprovod, takhle je to strašně kostrbatý    wink A do čeho nahráváš?Mě se osvědčil CoolEdit Pro.Bicí dělám ve Fruity Loope, pak nahraju basu, kytaru, zpěv a pohoda wink

0 xLajků:

26

Matej: Dyť je to uplně strašný big_smile musím víc nahrávat a trénovat..normálně sem píchnul basu do kompu přes mikrofon,docela to jde,tohle sem ani neupravoval,nechal sem to,jak to bylo,ještě bych tomu udělal moc chemický zvuk a to by nebylo ono.
Nahrávám to do Audacity,je to tam docela srozumitelný a jednoduchý,s bicíma sem nepočítal - nemám na rytmiku vlohy smile

0 xLajků:

27

Lukáš: Ve Fruity Loopu si děláš bicí,...něco jako když skládáš kostičky.Jde to v pohodě, ale když chceš propracovat každý virbl a ůder zvlášť, tak je to docela makačka.Pak to vypadá nějak takhle,...taková trošku "NU" věcička zatím bez basy.....     http://matess727.ic.cz/1/

0 xLajků: