1 Naposledy upravil: Dr. Gonzo (29. 07. 2005 21.37:27)

Téma: co je to gripmaster?

píšou že je to posilovač, prstů, máte někdo zkušenosti? http://www.guitarshop.cz/AspGTA/show.as … amp;sort=1

vypadá to zajímavě, v lékárních ale prodávájí gumová kolečka, která by se dala použít podobně a stojí 40kč, tohle stojí přes 500, nevim jestli se to vyplatí

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: co je to gripmaster?

To sice jo...ale kolečka ti zkurvý prsty tohle není tak tuhy a kolečkem neprocvičuješ  prsty ale ten sval zta zápěstím...takže spis ten posilovač...učitel na basu mi ho doporučil ale nemám many...

Matěj Kalina Basák kapely Lehká Žíně (Kopie MM od Fire + Tranzistorový aparat 300w , 15' , Made in home)
0 xLajků:

3

Hlavně tim muzes posilovat každej prst zvlášt.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

4

vypadá to šikovně. skusim to vyrobit, přece jenom 550 se mi zdá moc

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

5

Osobně si myslím, že GripMaster nemá smysl. Od několika lidí, kteří ho mají, jsem slyšel, že to ty prsty tak akorát ničí. Procvičuje to svaly jen v jednom směru pohybu a zřejmě to vytváří svalovou disbalanci.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

6

Taky si myslím, že to nebude asi to pravé ořechové - prostě takový marketingový trhák. Posilujte prsty hraním, tím to máte nejjistější, že se posílí. Té svalové disbalance bych se tak moc nebál, to by ti tam musely narůst bicepsy...:) I když...nejsem lékař, takže kdo ví?

0 xLajků:

7

měle jsem to v ruce.kámoš si to koupil a mám pocit,že je to tvrdší než ten kroužek. jinak si myslím,že je to stejně k ničemu. Já mám sílu v stisku a v prstech takovou,že se mi i přítelkyně směje,když jí chci "drtit" ruku a umáčknul sem i 12ti strunou kejtru.... ale k čemu to u basy?

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

8

řekl bych že si s tím člověk posílí prsty rychlejc než normálním hraním a že hraní pak může bejt pohodlnější

0 xLajků:

9

NO vono je víc tvrdostí myslim 3.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Dan (06. 08. 2005 17.01:56)

Měl jsem ho půjčenýho od našeho kytaristy, cvičil jsem pilně o hodinách ve škole, ale efekt žádný. Jaká tvrdost to byla, to vám už neřeknu. Daleko více mne ale dalo, když jsem se jednou zapřáh' a tři dny za sebou cvičil poctivě 4 hoďky. To ty prsty (a nejenom oni) poznali.

0 xLajků:

11

Já ho chci. Od přirození mám prsty slabý. Nemám basu furt s sebou, abych mohla prsty co nejrychlejc posílit. Taky už dávno nelezu, takže je mám o dost slabší. Myslím, že je to výborný způsob, jak využít prostoje v MHD, když poslouchám rádio. Gumové kolečko musím dycky vytáhnout z kapsy a dělat ze sebe ichtyla na zastávce či v busu. Tohle je v pohodě a není to vidět. A že procvičuju jen některé svalové skupiny? U jakékoliv činnosti procvičuješ jen něco. Na basu je to taky svým způsobem jednostranné. Vždycky je potřeba mít víc jednostranných činností. Doma mám teď čerstvě udělanou hrazdu, tak se snažím ten svůj těžkej zadek tahat na prstech ke stropu big_smile.

Nemáte někdo spolehlivej zdroj, kde Gripmaster získat? Martin Kuciel Konečného 1782/13, 71500 Ostrava nějak nefunguje. Je na něj pouze e-mail, na který neodpovídá. Dokonce kdekoliv na netu, kde musel vyplnit v adresáři firem telefon, uvedl tel.: +420123456789. Před necelými 2týdny mi přišlo potvrzení objednávky a od té doby ani vidu, ani slechu.

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

12

Erža napsal:

Nemáte někdo spolehlivej zdroj, kde Gripmaster získat? Martin Kuciel Konečného 1782/13, 71500 Ostrava nějak nefunguje. Je na něj pouze e-mail, na který neodpovídá. Dokonce kdekoliv na netu, kde musel vyplnit v adresáři firem telefon, uvedl tel.: +420123456789. Před necelými 2týdny mi přišlo potvrzení objednávky a od té doby ani vidu, ani slechu.

Třeba tady http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s … amp;page=1

Tam se ho kupoval i já... smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

13

Erža napsal:

Od přirození mám prsty slabý.

To si nesmíš dávat tolik do těla lol lol lol

(sorry, neudržel jsem se)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

lol teda mikuldo...ty mne vždycky odhalíš

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Erža (09. 11. 2007 12.40:22)

Budvar napsal:

Třeba tady http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s … amp;page=1

Tam se ho kupoval i já...

Hele, tak to vypada dobre, minimalne jim fungujou telefony ;-) do stredy by mi to meli dorucit primo sem do prace. Diky moc!!

0 xLajků:

16

gripmastera vyrábí Planetwaves, ty do čr vozí praha music center, tak tam by to mělo bejt jistý

a stejně si myslim že je to pěkná pytlovina...

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

17

olaf napsal:

gripmastera vyrábí Planetwaves, ty do čr vozí praha music center, tak tam by to mělo bejt jistý

a stejně si myslim že je to pěkná pytlovina...

Maj to všude možně... Pytlovina to není, ale přiznám se, že ani nevím, kde to mám big_smile Je to jak s posilovnou - blbě se do toho nutí smile Ale procvičovalo to prsty dobře... smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

18

mikulik napsal:

To si nesmíš dávat tolik do těla

1*
big_smile big_smile big_smile

btw co Powerball, máte někdo? Já jo a je fajn, ale je to spíš náročná sranda na posílení celý ruky, než nějaká basácká specialita..

0 xLajků:

19

davidak napsal:

btw co Powerball,

To bych chtěl ale je to docela drahý tak zatím nic... smile Ale na prsty jedině ten gripmaster...

Tady je ten můj... Kópil sem ten střední...

http://ulozna-pro-baskytara-com.soulslavers.com/soubory/budvar-091107-172015-gripmaster.jpg

0 xLajků:

20

Na kytary.cz je asi nejlevnější a hlavně ho maj hned k odběru.

http://eshop.kytary.cz/?par=SE650%3A0%3 … gripmaster

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Budvar (09. 11. 2007 17.41:24)

way napsal:

Na kytary.cz je asi nejlevnější a hlavně ho maj hned k odběru.
http://eshop.kytary.cz/?par=SE650%3A0%3 … gripmaster

Tak Eržo, kam to máš blíž, nebo pudeš přes poštu ? smile

P.S. málem bych zapoměl... Vem to v musiccenter páč ti tam daj slevu 5% z lepší ceny kterou najdeš jinde takže to budeš mít za 403,75.- když jim ukážeš že to maj na kytarách.cz levnější wink Já tam tak už koupil kombo a masterkeyboard wink

0 xLajků:

22

mnojo....su trochu horká hlava...takže mi to začátkem týdne přivezou z Brna přímo do práce, jak jsem psala.... poučení pro příště, díky.

0 xLajků:

23

Erža napsal:

mnojo....su trochu horká hlava...takže mi to začátkem týdne přivezou z Brna přímo do práce, jak jsem psala.... poučení pro příště, díky.

A jakej sis vzala ?

0 xLajků:

24

Já si v poslední době posiluju prsty inteligentní plastelínou smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

25

Budvar napsal:

A jakej sis vzala ?

Modrý wink snad ho zmáčnu

idle napsal:

Já si v poslední době posiluju prsty inteligentní plastelínou

To zkoušet nebudu. Ještě zjistím, že nějaká plastelína má vyšší kví kvé než já big_smile

0 xLajků:

26

a to jako tim máš získat sílu do těch prstů, abys pak umáčknul struny? Pokud jo tak se mi to jeví jako pěkná chujovina, kdo by to jako neměl umáčknout? Nebo je to jako když taháš nákupní tašky, pak je položíš a zdá se ti, že můžeš lítat, takovejhle efekt? Jestli jo tak by teoreticky pak třeba ta ruka mohla jezdit po hmatníku rychleji, jinak to podle mě hlubší význam mít nebude

Warwick corvette standard, Basskick 200
0 xLajků:

27

kamaráde zkus SAMOTNEJ MALÍČEK...ono to zas tak slavný nebude....;) já sem teda extremista s maljema prstama ale trošku mi to pomohlo....koupil sem červenej a bylo to dost krutý.....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

28

ad powerball: doktoři co sem slyšel maj pro uživatele powerballu už mají připravený sály na operaci karpálního tunelu.......a podobný zákroky jako zněty šlach apod.....prostě powerballem směle ku zníčení vlastní ruky....podle toho co sem viděl tak sice bude ruka silná ale budou si vás plest se parkinsonem big_smile

0 xLajků:

29

ReBorn napsal:

a to jako tim máš získat sílu do těch prstů, abys pak umáčknul struny? Pokud jo tak se mi to jeví jako pěkná chujovina, kdo by to jako neměl umáčknout? Nebo je to jako když taháš nákupní tašky, pak je položíš a zdá se ti, že můžeš lítat, takovejhle efekt? Jestli jo tak by teoreticky pak třeba ta ruka mohla jezdit po hmatníku rychleji, jinak to podle mě hlubší význam mít nebude

To není o umáčknutí, ale o opakovaným mačkáním při náročnějších polohách wink Přesně jak říká Kubš, malíček je největší sviňa smile

0 xLajků:

30

Kubš napsal:

ad powerball: doktoři co sem slyšel maj pro uživatele powerballu už mají připravený sály na operaci karpálního tunelu.......a podobný zákroky jako zněty šlach apod.....prostě powerballem směle ku zníčení vlastní ruky....podle toho co sem viděl tak sice bude ruka silná ale budou si vás plest se parkinsonem

hele něco takovýho bych si moc rád přečet... link? nebo aspoň upřesnění zdroje?

0 xLajků:

31 Naposledy upravil: Kubš (11. 11. 2007 00.28:42)

hele tohle sem četl na hudebnibazar.cz, někdo se o tom prej bavil s doktorem  a ten tohle v tom powerballu viděl jako první problém....zajímavý je že oficiální stránky naopak tohle doporučujou jako rehábko....ti nevím.....

0 xLajků:

32

Kubš, Budvar: už jsem si říkal, že by to podle tý mojí teorie bylo podivný...dík za objasnění.

Warwick corvette standard, Basskick 200
0 xLajků:

33

Kubš napsal:

ad powerball: doktoři co sem slyšel maj pro uživatele powerballu už mají připravený sály na operaci karpálního tunelu.......a podobný zákroky jako zněty šlach apod.....prostě powerballem směle ku zníčení vlastní ruky....podle toho co sem viděl tak sice bude ruka silná ale budou si vás plest se parkinsonem

Kubš napsal:

hele tohle sem četl na hudebnibazar.cz, někdo se o tom prej bavil s doktorem  a ten tohle v tom powerballu viděl jako první problém....zajímavý je že oficiální stránky naopak tohle doporučujou jako rehábko....ti nevím.....

To, co doporučují nebo nedoporučují doktoři, beru s rezervou. Kdysi mi ortopedka zakázala posilovnu. Když jsem se u ni ukázala po půl roce, tak mi řekla, že se můj stav o hodně zlepšil. Já toho půl roku jela trojfázovy trénink. Jako, nic se nemá přehánět, pak je "vše zdravé" smile záleží hodně na přístupu.

Takže doporučení Erži: posilujte s mírou, posilujte rozličnými způsoby, z nichž jeden bude gripmaster (už se na něj těším big_smile).

0 xLajků:

34

doktorům taky nevěřím o tom žádná ale přeci jenom musíš sama vědět že když zatěžuješ klouby tak ti odcházej....no a tady to ti vlastně klepe kroutí a vůbec tak nějak brůtálně kroutí s rukou.....ono nikdy si neslyšela o kytaristech který natáhnout 0,012 struny asou zvyklý na 10-11cky a po chvilce hraní strunu bolestí nezmáčknou - taky nechápu ale tyhle lidi opravdu existujou a bejvaj to vycvičení matadoři...

a co si budem povídat při cvičení s gripmásterem mě kloby na prstech začnou po chvilce taky nepříjemně prosit o to abych skončil....

0 xLajků:

35

jo takový lidi taky znám

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků: