Tak mi včera volala máma, že mi přišla basa. Celá nadšená jsem se pro ní dneska vydala a jsem teda pěkně zklamaná 
Má nějaký kosmetický vady, ale ty mě netrápěj. Přece jenom je to 20 let stará basa, tak jsem s tim počítala.
Horší je to s funkčností. Basa přišla zvlášť krk a tělo. Původně jsem to chtěla dát tak jak to přijde kytarářovi, ale nakonec mě přemohla zvědavost, tak jsem basu sešřoubovala, abych se podívala, jak je hezká. Basa hezká je
. Něco ve mně ale hlodalo, tak jsem pokračovala dál. Struny se mi natahovat nechtěly, tak jsem si řekla, že jí jen zapojim do komba a zkusim, jak reaguje. Zapojila jsem a nic
. Nereagovala ani na poklepávání na těle, ani na snímačích. Ticho jak v hrobě. Sundala jsem teda kryt na těle, jestli náhodou neuvidim volnej drátek a čekal mě šok.
1.) baterky – netušila jsem, že jsou EMG aktivní
2.) mraky drátků, který nikam nevedou a jsou ustřižený, u samice kus papíru...
Z baterek jsem se vzpamatovala rychle. Ty mi nevaděj. Ty drátky jsou už ale horší. Nasadila strunu a začala znovu zkoušet. Basa má blbou samici (divnou, předělávanou viz. foto). Funguje to, jenom když do ní nestrčim celej jack a funguje jenom P snímač.
V tom prostoru pro drátky a ty další divný věci jsou tři díry, ze kterých vedou dráty a jedna díra na samici. Prblém je v tom, ze dvou těch děr lezou drátky, který jsou ustřižený a nikam "nepatřej". Z tý jedný lezou dráty, který se spojujou s těma bílýma kulatýma věcma, baterkama a samicí. Ta hnědooranžová věc a obdélníková věc nejsou zapnutý.

Je to velkej průšvih nebo se to dá za nějakou rozumnou cenu opravit? Může bej P snímač s baterkou a J bez? A co vede za dráty z těch děr? Snímače jsou 2, díry 3 (???)
Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b