1

Téma: malé kombo

žádám o radu - hledám malé kombo do téměř akustický muziky, potřebuju nepříliš hlasitý, ale kultivovaný zvuk. Něco, co by zkouslo i piezo na akustice a kontráši. Moji kadnidáti jsou: Tech 21 Landmark 60, Phil Jones Briefcase, Hartke Kickback s desítkou, případně nějakej custom Hocke s 2x8 (ještě jsem se neptal, jestli by to šlo). Nějak výrazně se v aparátech nevyznám, výše uvedené jsem sice zkoušel, ale ne naostro. Budu vděčný za jakýkoli postřeh nebo klidně i za nějakou výrazně špatnou či skvělou zkušenost s těmahle aparátama, dík.

0 xLajků:

2

Re: malé kombo

já bych uvažoval o tech 2 posledních možnostech, ale to hartke někdo chválí a jinej zatracuje..... I když to asi u každýho aparátu smile   A proč hocke zrovna 2x8?

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

no, nejvíc se mi libi - zvukem i designem i vybavou - ten landmark. Ale je dost drahej - nejakejch patnact. Zhruba tak i briefcase. Hocke to 2x8 kombo mel v nabidce a k tomuhle ucelu myslim je idealni. Hartke je zase super lehkej a o poznani lacinejsi, ale zas jsem zaslechl cosi o potizich se servisem. Kdybych nemusel pocitat, koupil bych takovyho toho plechovyho Galiena, ale bohuzel petrzel.

0 xLajků:

4

gallien krueger mb150 - ale stojí kolem 800€ - zato máš kombo o váze 10 kg  a 100W

...sklapnout...a makat dál...
yamaha trb5, Hughes Kettner qc 421
0 xLajků:

5

ondras napsal:

no, nejvíc se mi libi - zvukem i designem i vybavou - ten landmark. Ale je dost drahej - nejakejch patnact. Zhruba tak i briefcase. Hocke to 2x8 kombo mel v nabidce a k tomuhle ucelu myslim je idealni. Hartke je zase super lehkej a o poznani lacinejsi, ale zas jsem zaslechl cosi o potizich se servisem. Kdybych nemusel pocitat, koupil bych takovyho toho plechovyho Galiena, ale bohuzel petrzel.

Hartke lehký docela jsou, já hrál na A35 a v něčem se mi líbíla (spíš) a v něčem zase ne.... O problémech se servisem jsem takycosi slyšel, aled nepotvrzuju....

0 xLajků:

6

Toho Galiena potvrzuji - pouzivaji to hodne countristi a hraci na kontrabas.

Pripadne by nemusel byt spatny Roland Cube 30/100 - podle toho, kolik vykonu potrebujes. Cena 7/12kkc.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

7

Ja z tehle zkousel jen to Hartke Kickback. To je dobry, ale ma to takovej svuj charakter, trochu to komprimuje, nevim, co to udela s kontrabasem. Ale me to prislo docela vdecny, urcite ale s 12 reprakem. Hartke dovazi Music Trade, pokud vim, a sou docela ochotny. Ale spis bych zkusil ten landmark, pokud ti nevadi nizky vykon.

0 xLajků:

8

myslím, že by nemusel být špatný MARKBASS  kombo s 12 repro a výkon 450 w, které váží jen asi 13 kg, u nás se dá sehnat jen za 21000,- Kč , teď si už nepamatuju, kdo to prodává, ale všude jinde to stojí přes 900 euro, dále se mi zdá dobrý u Thomana kombo Yamaha 500watů, s 
10 repro váží 19 kg. ta Yamaha se prodává i jako samostatný zesilovač, který váží asi 5kg a má 500 watů stojí přes 10000,- Kč a k tomu bedna 2x10 za asi 5500,-, nebo bedna 1x10 za 3700,-,  ten MARKBASS vyrábí i zesilovač vážící 2,5kg o výkonu 250 watů, u nás stojí asi 11000,- Kč

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: ondras (04. 09. 2006 10.31:19)

aha, dekuju mnohokrate za tipy...na rolanda jsem uplne zapomnel. Jeste jsem nasel tohleto http://www.hudebnik.cz/GTA/GTA_product_ … gory=70000
ackoliv je to zrejme prozatim jen virtualni nabidka, vypada to zajimave.

salof: ta yamahovska digitalni hlava/kombo se zda byt super, ceny, ktere uvadis, plati u Thomanna? V muzikeru jsou o poznani vyssi, jinde jsem ji nenasel...jojo, dekuju....
uz jsem to nasel, fakt: 345 euro (thomann) versus 15990 Kc (Muziker), to je sakrys znatelnej rozdil, to uz by se vyplatilo dojet si tam...

0 xLajků:

10

ondras napsal:

aha, dekuju mnohokrate za tipy...na rolanda jsem uplne zapomnel. Jeste jsem nasel tohleto http://www.hudebnik.cz/GTA/GTA_product_ … gory=70000
ackoliv je to zrejme prozatim jen virtualni nabidka, vypada to zajimave.

salof: ta yamahovska digitalni hlava/kombo se zda byt super, ceny, ktere uvadis, plati u Thomanna? V muzikeru jsou o poznani vyssi, jinde jsem ji nenasel...jojo, dekuju....
uz jsem to nasel, fakt: 345 euro (thomann) versus 15990 Kc (Muziker), to je sakrys znatelnej rozdil, to uz by se vyplatilo dojet si tam...

no takhe u thomanna sou některý (většina) cen daleko lepších než u nás ale třeba fendery tam sou dražší, jinak tu digitální hlavu sem viděl někde na videu a docela to hraje.....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

to kombo Yamaha s 1x10 repro stojí u nás kolem 24000,- u Thomanna je to skoro polovičku. je to do 20 kg takže za poštovné připočítat asi 20 euro

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

12

salof napsal:

to kombo Yamaha s 1x10 repro stojí u nás kolem 24000,- u Thomanna je to skoro polovičku. je to do 20 kg takže za poštovné připočítat asi 20 euro

jojo přesně tak!!!

0 xLajků:

13

salof napsal:

no jo, Thomannem asi nemuzu argumentovat v Muzikeru v ramci garance nejnizsi ceny, coz?:)
Takze to proste asi v muzikeru vyzkousim a (pokud to bude hrat) z Thomanna objednam a nebudu uz nic resit, prebytek wattu teda znacnej, ale treba se nekdy budou hodit, jupi, nerad chodim po kramech, tak vam teda este jednou dekuju za cenny postrehy.

0 xLajků:

14

no hlavně je to na 500W uplně lehoučký pač je to ten digitální zesilovač takže zas ubytek na hmotnosti

0 xLajků:

15

to kombo samotné má 250 watů, ale po zapojení další 4 ohmové bedny to vyleze na 500 watů

0 xLajků:

16

Kubš napsal:

no hlavně je to na 500W uplně lehoučký pač je to ten digitální zesilovač takže zas ubytek na hmotnosti

a hlavu je mozne z toho vyndat a nosit v kabelce, coz je prijemny. Teda 500W mi zni jako totalni sci-fi, copak ja s tim budu delat...tak uvidime.

0 xLajků:

17

pro Ondras:
Koncem 80-tých let jsem hrával v poloakustické formaci po klubech různě po republice. Čtyři muzikanti, vlastně pět, jeden čas i housle (Standa Bartošík, než zakotvil u Fleretu) a jezdili jsme osobákem. Tudíž celý aparát minimalizovaný. K tomuto účelu jsem si postavil kombíčko s reproduktorem ARO 835. Pro tento druh muziky jsem používal pouze fretless Jazz Bass (Vácha). Kombo bohatě stačilo na všechny akce, snímáno pouze mikrofonem. Např. na Portě v Plzni-Lochotíně (86, 87), kde bylo 28 tis. diváků s výborným zvukem. Z efektů jsem používal Tokai Chorus a Tokai Compressor.
Ukázka jak kombo vypadalo, toto je ale ještě menší s ARO 711.

http://img317.imageshack.us/img317/1326 … o1akg8.jpg

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

18

betaron: moc pěkný....  Kolik toho doma prosimtě máš? Asi tě to stavění hodně baví co smile  Ale tak to má být wink

0 xLajků:

19 Naposledy upravil: ondras (04. 09. 2006 22.28:14)

BA: moc pěkný, upřímně obdivuju takovýhle schopnosti, pro mě nedostižnej ideál kutilství, no, já si umím kombo postavit tak maximálně na nohu...vypadá to na tý fotce trochu jako David Eden, asi není na prodej, že? smile
a s kým jsi to tehdá hrál?

0 xLajků:

20

Obelisk, 1985-1989, společně s Kos-Lysáček včetně různých bicích nástrojů a cingrlat. Několikrát jsme hráli i s Jabkoněm koncertně a jiné významné akce té doby.

SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

21

Rad bych trochu ozivil toto vlakono diskuze.
Rad bych poridil male kombicko ktere by hralo ale hlavne se "dobre nosilo". Jde mi o hrani s peveckym sborem o 8 lidech, s akutickou kytarou a digitlanim pianem. Predevsim kostely a podobne akusticke prostory bez dalsiho prizvuceni.

Mam LANEY R1, ale na noseni v ruce je neforemny a kupodivu i docela tezky. Takze premylsim mezi dvema aparaty:
HARTKE A25 (ma eorchestr.cz za 6890,-) a HARTKE A25 (5340,- tamtez). U Rolanda mi vadi ze kdybych nahodu potreboval ozvucit zvukarem tak linkovy vystup odpoji reproduktor - bo soucasne funguje jako sluchatkovy vystup, na druhou stranu ma radu efektu.
Aparaty HARTKE neznam vubec, ale cena se mi libi, navic ma DI XLR vystup.

Pokud by nekdo z vas jeden z techto aparatu vlastnil, mohl by mi rcit kolik ve skutecnosti tyhle komba vazi? Oficialni udaje o hmotnosti se silne rozchazeji.

Squier Vintage Modified Jazz Bass® '70s, D. Lakin Basses Glaub, EBS Microbass 3
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

22

hele a co opet tradicne marek za 11 neco 50ka a 20ku 150ka ke kery muzes pripojit ext 8miohm bednu a mas 250... jenom to nema ekvalizer.. jenom ty filtry

a pak se divte ze lobuju kdyz to tu nikdo nezminite :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

23

zkus Line6 Lowndown studio110 je to kombo 75watů, má to asi 11 kg a 3 výstupy: 1xXLR, 1x z předzesilovače a 1x sluchátkový, dá se to nést v jedné ruce mám to vyzkoušené

0 xLajků:

24

ten marek by byl exkluzivní ale stojí kolem 20litrů

0 xLajků:

25

jo M3 ty jsi myslel tu 50watů marka, váží jenom asi 4 kg, kdoví jak hraje ten jeden malý repráček

0 xLajků:

26

myslím, že i nějaký z těch malých Fendrů  100w a 10palec váží kolem 11 kg, jinak kdyby jsi šel ve dvojici tak by nemuselo být špatný SWR La serie.

0 xLajků:

27

salof napsal:

zkus Line6 Lowndown studio110 je to kombo 75watů, má to asi 11 kg a 3 výstupy: 1xXLR, 1x z předzesilovače a 1x sluchátkový, dá se to nést v jedné ruce mám to vyzkoušené

Diky, ten Lowdown Studio 110 je zajimavy typ. Ty sam ho pouzivas? Marne hledam na netu nejakou komplexnejsi recenzi. Muzes mi k tomu kombu rict jeste nejake vlastni zkusenosti z praxe? Je skutecne univerzalni jak se chlubi vyrobce?

0 xLajků:

28

Prochazel jsem stranky LINE6.com a LowDown110 jsem tam sice nasel, ale pouze jednu fotku, zadny poradny manual v PDF ani blize popsany nebo vyfoceny ovladaci panel. Snad nekdy letos v Muzikusu vysla kratka recenze tohohle komba, ale na jejich strankach neni.

Kdyz ale porovnavam Roland CUBE30Bass a LowDown 110 tak LINE6 vyhrava

Mimochodem zajima me ten Hartke A25 z toho duvodu ze mi to pripada jako jedine trochu solidni 8" na trhu. Vim ze ta velikost repraku je spis na skodu, ale co se mobility tyce tak by ten Hartke nemusle byt spatny, ne?

0 xLajků:

29

http://line6.com/lowdown/tour.html tu mas fotky aj toho predniho panelu a jinac na te strance toho je hodne,aj zvukove ukazky,recenze a tak...

0 xLajků:

30

Recenze Line6 LowDown 300 je tady http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … inec~2006/ je to sice výkonově (tudíž hmotností a velikostí) úplně jinde, ale ovládací prvky a možnosti modulace to má stejný jako ta 110, takže by ti ta recenze možná mohla pomoct

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

31

no vypada zajimave ten line6 jenom mam prirozenou neduveru k tem apcum s presetama zanru a modelingem...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

32

toho Line6 jsem chtěl kupovat taky kvůli mobilitě, nechal jsem si ho poslat přes e-shop a musel jsem ho vrátit, strašně šumělo ve sluchátkách a z výstupu z koncového zesilovače, prodejce si ale stejně myslí, že jsem vůl a tvrdí, že je kombo v pořádku, takže jestli ho budeš kupovat, hned zkontroluj jestli to nešumí. Co se týká zvuku trochu jsem to zkoušel hodila by se tam i horna jak píše Vimpy v muzikusu dost to basuje, ale dá se to nastavit equalizérem, ty zvukové možnosti tam jsou dosti velké a ty zvuky si můžeš uložit do paměti(celkem 4) výhoda je ta, že se dá dobře nastavit i pro nahrávání. Měl jsem to vymyšleno tak, že na tiché hraní by mě stačilo tohle kombo a kdybych hrál trochu větší nářez tak bych si udělal k tomu aktivní bednu. Takže na koncertě by to vypadalo tak, že basu bych měl zapojenou do line6 z toho výstup z předzesilovače do aktivní bedny a z XLR do mixu. Jinak jsem to kombo moc netestoval protože jsem byl vzteklý a nepříčetný, byla to už druhá koupě za sebou co jsem musel vracet

0 xLajků:

33

ještě se chci zmínit o jednom mobilním a celkem laciném řešení. V kytarách.cz mají zesilovač na kytaru CRATE POWERBLOCK (ten jsem taky koupil a musel vrátit, tam zase nešel předzesilovač, ale už mají nový). Ten zesilovač váží asi 2 kg  a má 100 watů, dostaneš k němu i pěknou tašku přes rameno. Stojí tam 5500,-, ale udojíš je i na 5000,-, protože na Slovensku ho mají(nemají) asi za 4500,-. Je tam spoustu vstupů i vystupů a hraje to dobře i na basu, zkoušel jsem to jen tak lehce na bednu SWR 4x10 a hrálo to dost dobře, i na zahraničních fúrech o tom píšou, že to používají na basu. Jenom je potřeba k tomu vyrobit box nejlépe s nějakým neodymem, podle mě by byl dobrý některý z Celestion váží necelé 2 kg a hlavně má vcelku dobrou citlivost (99db) oproti neodymům Eminence

0 xLajků:

34

Tak jsem vse znovu promyslel a myslim ze ve srovnani Roland CUBE30 Bass a LINE6 LowDown 110 vychazi LINE 6 lepe. Je o neco amlo mensi i lehci ale hlavne ma XLR DI vystup - coz pro me nepochopitelne v Rolandu zapomneli pridat.
Ty zvukove ukazky na line6.com jsou velmi presvedcive.
Takze ja jsem rozhodnuty, ten uz jenom sehnat v blizkosti nejakeho prodejce ktery mi ho sezene za dobrou cenu. Jen co ho koupim podelmi o zkusenosti.
Dekuji vsem za cenne rady

0 xLajků:

35

Mimochodem na teto adrese jsem nasel fotky komba i ze zadu, kde jsou videt vsechny konektory: http://cgi.ebay.com/Line-6-LowDown-Stud … otohosting

0 xLajků:

36

tak ho kup od toho amika z ebaye... USPS sou docela levny ...to by te to clely mohlo vyjit na bura...
btw az budu bohatej tak si kopim toho micro marka na doma :-D  no stacilo by prodat ty 2 rolandy a mini behringra..
Btw mark dela pridavnou mini bedynku s tvitrem

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

37 Naposledy upravil: Dunde.e (31. 10. 2007 22.24:30)

Poohlížím se po lehkém malém kombu, které bude i trochu hrát. Ale aby jej bylo možno chvíli nést v ruce. Mělo by mi sloužit na cvičení (třeba i přes sluchátka) a případně i jako kombo do sboru (2-3kytary a přibližně 15lidí zpěv).

vybral tyto kandidáty:
http://www.musiccenter.cz/baskytarové-a … 0000:0:0:5
Ibanez IBZ10B            ...5.1kg
Ibanez SW20                 8.9kg
Fender Rumble 15W        11kg
Warwick Blue Cab 15      10kg
Laney R1                       nikde není psaná hmotnost.....jestli  někdo ví nechť napíše smile

Zatím sem zvukově zkoušel jen SW20 a docela by i šlo...jenže je to trochu netvárná krabice a v ruce mi přišlo težší než Fender-15W. Tak porovnávat budu až v pondělí i s nejmenším kombem Ibanez10W (moc mu naděje ale nedávám)..... nebo starší Roland Cube 30 bych bral - u něj bych těch 13kg  i oželel.

Uvitám názory a zkušenosti týkajícíse malých-lehkých kombíček.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

38

Roland cube hraje dobře a hlasitě, šel bych do něj. To ostatní mi přijdou jako takové...jako kombíčka pro puboše do pokojíčku big_smile
Celkem pěkně hrají malá komba Peavey, ale jaké modely se dají sehnat a kolik stojí a váží nevím...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

39

Mel bys ale asi vedet ze Roland CUBE30 v podstate nema linkovy vystup, takze pro zive hrani kde budes chtit poslat signal do mixpultu je nepouzitelny. On tam sice vystup je, ale ten odpojuje reproduktor.
Ja osobne jsem si poridil LINE6 LowDown 110, malicke, se simulaco 4 aparatu a vybornym vystupem do mixu, plus ma vystup do dalsiho aparatu dybys potreboval nahodou na podiu vetsi vykon.

http://eshop.kytary.cz/line6-modelingov … :Line6:1:0

Navic je myslim o nejake to kilo lehci nez Roland - ja ho nosim celkem bezne na delsi vzdalenosti a bez problemu

0 xLajků:

40

no to uz mozna stoji za to prihodit nakej peniz a koupit todle to je o skoro 2/3 lehci...
http://www.houdek.cz/catalog/product_in … ts_id=1242

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Dunde.e (01. 11. 2007 13.15:50)

m3 napsal:

no to uz mozna stoji za to prihodit nakej peniz a koupit todle to je o skoro 2/3 lehci...
http://www.houdek.cz/catalog/product_in … ts_id=1242

no ta váha je jako super, o tom žádná. Jen nevím jestli potřebuji investovat do zrovna tohoto, jestli bych ho využil (jestli by nebylo vyhodnější si koupit dvě mini komba smile ).   Ale zajímalo by mě jak to hraje.

A to Line6 11kg je taky pěkné no...

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

42

Myslíte si že Fender 15W utáhne basu proti 2 akustik. kytarám ve smíšeném sboru? z těch levnější komb je mi hmotnostně-rozměrově asi nejsypatičtější -zatím.

0 xLajků:

43

chodivam brnkat coutry, hraju proti +-3 kytaram a banju a driv sem hraval pres kombicko Ibanez 10W (mel jsem to pujceny) a stacilo to bohate, ted hraju pres starej zesilovac z gramofonu, ma to tak 2W, ale to uz je na hranici pouzitelnosti

0 xLajků:

44

Termit napsal:

...ted hraju přes starej zesilovač z gramofonu, má to tak 2W, ale to už je na hranici použitelnosti

tak to je už je ale drsné:D

ted sem dostal ještě nabídku na bazar Warwicka Blue Cab 15 ....dá se nést v ruce? jak hraje?

0 xLajků:

45

Tak pořídil sem si teda vytipovaného IBANEZ IBZ10B a musím říct, že splnilo učel proč sem jej kupoval. Váží 5kg (v ruce se dá v pohodě nést) zvukově hraje čistě (nové struny znějí nově) v basech se od něj nedá čekat zazrak ale když se to nastaví hlavou, tak se neděje žádný výlet pana repráka na měsíc smile .Na nějaké vybrnkávání etud na basu pohoda. Různé chyby (pískání strun zadrnčení struny nebo tak de slyšet festovně) což se na cvičení i sejde smile . Vedle bicích bych ho teda nepostavil big_smile ale ke kytaře s nějakým rytmickým ťukátkem bych se sním nebál. Hlasité je dost.  Prostě to málo co se od něj čeká splňuje dostatečně. Myslím že krom 5kg markbase (na kterého sem nehrál) ani není s čím porovnávat, protože všechny ostatní komba když jsou "malé" tak jsou už i težké.

0 xLajků:

46 Naposledy upravil: Termit (05. 11. 2007 16.54:31)

tak tos koupil presne to, ktery jsem mel pujceny...myslim, ze je docela v poho do akustickyho sboru

0 xLajků:

47

Včera sem si ze zkušebny přivezl zesák a bednu. KDysi sem už říkal že bych rád zapojil to moje malé Ibanez kombo na svou bednu SWR, protože mě zajimá jak hraje 10W s dobrou bednou. TOhle kombo nemá vzadu přímo výstup na box (silnější modely tam mají) ale repráky jsou na konektorech, takže sem zhodil zadní dekl a našel sem doma i takové dráty co se mi hodily. Zapojil sem to. Musím říct že mě to mile překvapilo, jak to doslova "tlačí" plný zvuk včetně basu. Což se s tím originál zvukem z toho komba nedá srovnat. Ještě dneska to provětrám s bicíma, bratr hraje a má je shodou okolností taky doma, tak chci vědět jestli to uspěje smile . Ale sem rád že sem se přsvědčil že nepotřebuji zesilovač o výkonu v řádech kilowat smile (pozn. ta bedna je 8ohm)

Trochu přemýšlím, jestli by nebylo dobré do toho komba nacpat jiné repro, ale měřil sem to a měl bych problém s místem už i při použití 8" a nevím jestli by to bylo lepší, sice větší repro ale prostor miniaturní.

0 xLajků:

48

btw sem koukal ze na muzikeru maj ted relativne levny ty Phill jonesovi kufriky...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

49

No vidíš Dunde, pomalu docházíš na to že basy hrají jen s odpovídajícím objemem.=) To jsou prostě fyzikální zákony.
Malá bedna je pouze otázkou kompromisu. S novým, lepším reproduktorem zvuk v podstatě nezlepšíš, protože tomu kvalitnímu reproduktoru nedáš podmínky dle jeho datasheetu.
Velkou bednu – 2x10, 4x10 ??, kterou jsi připojil má hned dva plusy, i kdyby to byl ten samý reproduktor z kombíčka.
-    větší objem = více spodků
-    dva a více reproduktorů = okamžité zvýšení účinnosti

Pozor na to, abys toho integrovaného švába v kombíčku neupekl.=D Předpokládám, že v tak malém šumítku výkonové koncové tranzistory nebudou.

0 xLajků:

50

Betaron: je to tak. Pak sem to připojil na mnou kdysi dělanou bednu s 12" a ta i když má objem jko kráva, váží tak 25kg tak to nehraje už tak úžasně (repro ram je nějaké uplně neznačkové s citlivostí kolem 92dB/W/m) ale přesto to je plný zvuk, samotné kombo spodky nedává. To SWR má šílenou citlivost 105dB, což nemám šanci ničím napodobit s malým reprem a malým objemem. Takže na cvičení to budou nadále sluchátka a na učení nových písniček mi to minikombo vystač tak jak je.

Ale brácha co má na kytaru Marshalla 15W, tak ten má 8" (v ibane jen 6,5") je trochu větší, ale zvukově už hraje vyváženě, výšky má pěkné a váží jen 8kg. Ten se mi jako minikombo líbí. S kytarou to hraje ale jak divé a vedle bubnu se dá blbnout smile

Teď plánuji koupit mini zesilovač (v pátek bych ho měl jít vyzkoušet a vybrat který) a k němu bych chtěl jednu mini bednu, ale na tu až příjde čas, tak se poptám v nějaké diskuzi pod kterou to spadá, tady by to bylo už OT smile

0 xLajků:

51

ja uvazujem nad kombom Phil Jones Flightcase, hram akusticky ladenu muziku a hram na elektroakusticku basu...tu je link, kde na nom hra jeden aziat, asi od polky videa:

http://www.youtube.com/watch?v=0JPsTGqeKh0

elektroakustika Cort SJ-BL
Fender 400 PRO combo
0 xLajků:

52

Lucates napsal:

ja uvazujem nad kombom Phil Jones Flightcase, hram akusticky ladenu muziku a hram na elektroakusticku basu...tu je link, kde na nom hra jeden aziat, asi od polky videa:

http://www.youtube.com/watch?v=0JPsTGqeKh0

Taky hraju na akustiku...moc nás neni... kde hraješ, jestli to neni tajný?

Jinak mě přišlo na akustiku zatim nejlepší Roland AC-60 (90)

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

53

Jenich napsal:

Taky hraju na akustiku...moc nás neni... kde hraješ, jestli to neni tajný?

Jinak mě přišlo na akustiku zatim nejlepší Roland AC-60 (90)

Moju kapelu poznat nebudes, lebo nie sme velmi znami, je to kapela Treti pokus...Tie roland komba som pocul, ze sa vypne reproduktor, ked das line out...ja planujem si zaobstarat este aj elektricku basu, predsa len slap a akustika moc dokopy nejdu...nie je na skodu mat aj elektriku v zalohe...

elektroakustika Cort SJ-BL
Fender 400 PRO combo
0 xLajků:

54

Ty jo...ty GKčka mi přijdou jako hrozně mrtvý aparáty...ta značka mi přijde taková sociální.

0 xLajků:

55

no socialni je nejlepsi dostupna pro vsechny a hraje vsem spravedlive...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

56

Já to chápu, ale asi hledáš ve zvuku něco jinýho smile

0 xLajků:

57

Jenich napsal:

Web Re: malé komboJá to chápu, ale asi hledáš ve zvuku něco jinýho

habi napsal:

Markbass SD800, Schroeder Cabinets 1212L

btw habiho vybava mi pride hodne v pohodne a hodne ne GK .. idyz VLF filtrem se to GK da prisimulovat...

este otazka ten 1212L je ten "zarohac" ?? este snad to neni moc OT ale ten tvuj aparat je taky relativne mini.. jak moc nahlas to poustis to se musis hrozne krotit ne?

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

58

nechci lobovat za jednu značku která je zlatá, ani za žlutou nebo stříbrnou, ale jeslti řešíte otázku mobilní apec, tak existuje i řešení že si pořídíte jednu malou lehku hlavu a ať už váží 1,75 nebo třeba i 2,9kg pořád je to velmi snadno přenosné, protože to není velká krabice a k tomu když dáte profi box, pak mát super zvuk, pokud vám stačí něco malého abyste se slyšeli, postačí i mrňavá bedna. U malého komba je težké najít nějaký kompromis váha, rozměry výkon cena, většinou to není nic laciného , váží to více jak 12kg a zvukově bych na to nevsatdil.

Na slyšení "nadoma" mám vcelku dobrou zkušenost s kytarovým marshalem 15W, lze sehnat vcelku levně. aparát za 10-20tis co je stejně dost nemobilní a zvukově hodně velký kompromis....do toho bych nešel.

0 xLajků:

59

Dunde.e napsal:

pokud vám stačí něco malého abyste se slyšeli, postačí i mrňavá bedna.

jj ted sem hral na nakejch festech na jednom na svoji 2*10 a na druhym na marshala 4*12 .. a hlasitostne bylo nahlas voboje az dost.. jenom z ty 2*10 sel hezci zvuk..  :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

60

m3: ale ta hlasitost, to je dost subjektivní a záleží taky dost na stylu... na vaše koule to možná stačí, ale když někdo hraje bordel tak by se asi pos*al :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků: