1

Téma: Fender 51 GAS BASS

Po necekanem a akutnim zachvatu GAS smile Uz sem necekal, ze by to na me jeste nekdy prislo a prislo. Je to basa prosta, ale vkusna tak mi ji pochvalte, i kdyz se tu posledni dobou objevuji zajimavejsi veci, ja sem staromilec.

http://www.basy.wz.cz/precision_51_reissue.jpeg

0 xLajků:

2

Re: Fender 51 GAS BASS

No pěkná, k tomu se ještě hodí odpražcovat, odbarvit si vlasy a koupit triko Police...:) Lakovaný krky já můžu.. Jde o japonskej reissue? Novej, starej? Dovoz? Rozepiš se...;)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

3

Je to japonsky Fender precision 51 reissue, kdyby to byl original, to by bylo maso, ale na to nemam smile. Je koupeny novy (zatim jedina basa z tech slusnejsich co sem koupil novou) na kytary.cz a mam ho den, takze zatim jen ze zpracovani je hodne slusny, hraje se mi na to lip nez sem cekal, E neni moc vyrazny (coz se o tomhle typu snimace obecne vetsinou pise, ale uvidi se s kapelou) zato to pekne zpiva, nema to vlky a ma to peknou barvu, vubec bych nerek ze je to novy. Jo, a sem zvyklej si davat palec na snimac kdyz hraju na E a A coz tady nejde, ale zatim se s tim prekvapive docela vyrovnavam. Hraju i dost muziky kera je stara jak originalni predloha tyhle basy, tak se docela tesim na podium smile

0 xLajků:

4

me se to libi, je to takova drevni basa
co barva? je to jen namoreny a lakovany nebo jak?
a ten snimac v porovnani s delenym, je to porad takovy naprdeny?
jdou na tom vubec naladit oktavy, kdyz to ma kamen pro dve struny?
preju mnoho peknych zazitku...

0 xLajků:

5

Barva: Ja vlastne nevim, mozna to bude vedet mikulik smile Me pripada ze je to natreny na zluto (prosvita kresba dreva, jasan) a nalakovany bezbarvym lakem, ale nevim.
Hraje to jako precision, jeste to porovnam, ale pripada mi to mirne citelnejsi, uvidim s kapelou, pak napisu. Ja na precision v posledni dobe hraju tak ho mam docela v uchu.
Koupil sem to relativne serizeny, aspon tak, ze me to naladeny pripada smile Ve studiu by to mozna mohl byt problem, ale taky se na to nahravalo a slo to. Ted to ladi, ale jasne, bude to slozitejsi nastavovani, musi se najit kompromis aby vsechny struny byly stejne rozladeny smile

0 xLajků:

6

ono to tam viselo už dlouho což je škoda protože to je krásná basa ale bohužel dneska se furt jede víc po ibanezách smile
je to moc krásná basa....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

Vypadá to dost zajímavě..zajímal by mě ten zvuk,protože basu v Police(a jinou kapelu,kde by hrála tahle basa) neznám,jako jakej je..dřív sem si myslel,že na tuhle basu hrajou jenom lamy(to sem eště mnoho neznal),furt sem si řikal "Jako jenom jeden snímač? Jako sakra na co to je?" wink

0 xLajků:

8

Vzdyt je to jen obycejnej preclik big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

9

ivo važ slova big_smile

0 xLajků:

10

Je to obycejny precision, proto jsem ho koupil smile Je to vlastne ten uplne nejobycejnejsi, v tom to je. Ten min obycejny uz mam.

0 xLajků:

11

je proste krasna... dost jsem o tehle base uvazoval do budoucna...
moc se mi libi ten STING signature... ale zase si nejsem jistej jestli proste nestaci hrat na JB na predni singl smile
no ono to asi stejny nebude, ale bojim se, ze ten rozdil nebude az takovej aby stal za ty prachy smile

jinak gratuluju ke krasne koupi!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

12

Jó, mě se to líbí moc. Taková basa může ušetřit někomu i spoustu peněz. Hraje to tak nějak tak jak to máme naočkovaný v palicích, člověk má klid a netrápí ho v noci aktivky od Aguilaru takže klidně spí a když je pak pěkně vyspanej, pěkně se mu hraje, ani se nezdrží nějakým točením knoflíkama, má jenom dva a jeden snímač smile
Zní to jako sranda, ale není to sranda.
JEn mě napadá, že Deafslap zrovna moc neušetří, nějak se mu ty Fendry doma hromadí smile To je tak když se nechce prodávat ale chce se kupovat...taky se ze mě asi stane hromadič.
Jen trošku odbočím: Deafslape, to tvoje srovnání Precisionů, co jsi tu kdysi uveřejnil, byl obrovský počin, mělo by to být někde zvýrazněné
Lukáš: některé base stačí jeden snímač aby hrála, jiná jich potřebuje víc a leckteré nepomůže ani svěcená smile
Nějak mi to kecá, půjdu se radši dívat na Rybu a lupnu ještě sedmičku vlašáku, ať neskončím u sudého počtu...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

13

pipa napsal:

některé base stačí jeden snímač aby hrála, jiná jich potřebuje víc..

třeba ta moje potřebuje 9V baterku smile

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

14

To pipa: Dik, ale nebylo to tehdy moc prace, samotnyho me zajimal vysledek smile

To Axlik: Jako jazz bass na predni singl to moc nehraje, hlavne ten pocit z toho je hodne jinej a u me tenhle pocit treba ovlivnuje jak hraju ja. Objektivne, kdybych mel jazz a chtel k nemu precision, koupim asi jetou ameriku, ted se dala kolem 21 az 22 na bazaru koupit. Tohle, to uz je takova tresnicka na dortu smile Sting signature sem zkousel, je to vlastne to samy ale telo uz je zkoseny, tedy vlastne model 54, a hrat to asi bude stejne ale bude to pohodlnejsi do ruky. Ja ho kdysi zkousel v aleximu ale nerozhoupal sem se, nejak me ten kus min oslovil nez ted tenhle, tenhle je takovej hratelnej.

0 xLajků:

15

deafslap napsal:

hlavne ten pocit z toho je hodne jinej a u me tenhle pocit treba ovlivnuje jak hraju ja

jj, presne tak to mam taky.. basa me musi inspirovat..pak uz to jde samo smile

no ja si zkousel STING sig. loni na huvelu a prislo mi, ze ma oproti klasickymu PB mnohem teplejsi a zpevnejsi ton... asi to nebude takovej buldozer ale co se tyka vejsek tak podstatne lepsi... mohl bys sem hodit prave zase nejaky srovnani? to by me VELMI zajimalo, prosim prosim wink

Jsem  TU
0 xLajků:

16

deafslap napsal:

Barva: Ja vlastne nevim, mozna to bude vedet mikulik  Me pripada ze je to natreny na zluto

Já bych to tipoval na Butterscotch Blonde - aspoň pod tímhle názvem to na RI nabízejí, ale s pravou Butterscotch Blonde to moc společnýho nemá, ta je mnohem žlutější... takže Amíci týhle barvě začali říkat výstižně "School Bus Yellow" smile Je krásná, deafslape, ještě bych to doplnil o jednošroubkovej thumbrest, originál hranatý kryty a voila - welcome to ´51!

pro Axla: St. ing. taky nemusí být špatnej, akorát já bych nepřežil tu ohyzdnou značku s podpisem na 12. pražci... to je fakt hnus, velebnosti smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

17

Jo, katalogove je to butterscotch blonde, presne. Kryty nevim, asi bych pak na to nemohl hrat. Thumbrest to samy, on patri dolů, tedy taky spis pro okrasu. smile

0 xLajků:

18

mikulik napsal:

já bych nepřežil tu ohyzdnou značku s podpisem na 12. pražci... to je fakt hnus, velebnosti smile

no co uz, je to holt singature verze... bez toho by to asi nebylo ono...
kazdopadne ta 51 styl me laka smile

jak rikam, kdyby byly ukazky.... nam nam wink

Jsem  TU
0 xLajků:

19

ukázky ukázky to je samá ukázka ale co ti řekne zvuk okousanej levnou zvukovkou???

0 xLajků:

20

njn, tak by me je obe mohl poslat postou at si je vyzkousim na svym apci wink

jaksi si nemam az tak moznost podobny nastroje vyzkouset, tady v brne sice ma Fender zastoupeni, ale maji tady samy JB a akorat jedno PB a to jeste HW smile

Jsem  TU
0 xLajků:

21

nadhera.

sekam dobrotu
0 xLajků:

22

Axlík napsal:

njn, tak by me je obe mohl poslat postou at si je vyzkousim na svym apci wink

jaksi si nemam az tak moznost podobny nastroje vyzkouset, tady v brne sice ma Fender zastoupeni, ale maji tady samy JB a akorat jedno PB a to jeste HW smile

no ale jedině asi tak by se to dalo otestovat big_smile protže nevím jak vy ale já než s zvyknu na jinej apec tak to taky trvá a hodnocení není objektivní

0 xLajků:

23

Hezkej kousek. Driv bych asi ohrnul nos, ale dnes - thumb up.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: mikulik (22. 10. 2007 10.36:44)

Jak se na to vůbec hraje, deafslape? Kde opíráš palec? Ten singl snímač není pokud vím zakrytovanej, takže se o něj opřít nic moc nedá, ne? A koukám že je to tělo bez zakulacení a výřezů, nerýpou ty hrany do žeber a do zápěstí?
Mimochodem, právě s krytem snímače bys měl ideální opěrátko na palec... dobře, tak ne, už mlčím big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

25

Palec opiram o telo, nebo vubec, kdyz haraju na E a A a dyz hraju na D a G mam palec na E a A smile Jo, je to hranaty, vsede to je citit, ve stoje ani ne. Uvidim po 3 hodinach:)

0 xLajků:

26

tak tohle je basa na kterou mám zakázané se dívat, protože mě popadne záchvat prodat ty svoje sračky a koupit tohle.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

27

parááááda.

0 xLajků:

28

Tak vcera byla poprve na ksefte. Je to pohodlna basa, krk je skvely, me padne dokonale do ruky, e moc tlusty ne moc tenky. Zvuk jsem menil jen tonovou clonou a stacilo. Basa je vybora v tom ze tmeli kapelu, zvuk je tlusty,basovy, trochu mekci. Basa hode zpiva, E je min vyrazny nez u modernejsich bas. Hrany vubec nevadi v pohodlí hry. Do tvrdsich veci se ale podle me moc nehodi, treba do Supremes je super:)

0 xLajků:

29

V jednoduchosti je krása, tato basa je skutečným požitkem pro oči milovníků minimalismu. Přeji spoustu šťastných chvil s novou kráskou.

0 xLajků:

30

Hezký zhodnocení smile A už jsi deafslape ladil oktávy? To by mě zajímalo, jak se dají - jestli vůbec - vyladit na té kobylce s dvěma kameny...

0 xLajků:

31

Myslím, že ty oktávy tam pouze se dvěma kameny nenaladí, i kdyby ho měli ukamenovat smile  Pouze se dvěma kameny je to vždy o kompromisu mezi dvěma strunami.

0 xLajků:

32

RAT napsal:

Pouze se dvěma kameny je to vždy o kompromisu mezi dvěma strunami.

taky si myslím... jen jsem s takovouhle kobylou neměl ještě nikdy co do činění, tak mě zajímalo, jak se k tomu deafslap postaví smile

0 xLajků:

33

Ať už čelem nebo zády, s fyzikálními zákony nepohne smile

0 xLajků:

34

Hmm,to je řešení,žádný inovace,pěkně postaru.Myslim že mají vymyšlený i z oktávama,třeba to jde nějak natočit.Nebo zvolit střední cestu.

0 xLajků:

35

No, ja se v tom nehrabal, z tovarny to bylo docela serizeny smile Ladi to tak, ze me to nevadi, holt kdo ma absolutni sluch, ma smulu. Jasne ze to bude kompromis. Treba hraci na prvni telecastery ktery mely tusim 3 kameny v kobylce ohybali podle potreby ten sroub co kamen drzi a tim menili jeho uhel. Ale to je z myho pohledu prasarna. smile Takze, urcite to de naladit aby se na to dalo hrat, dokonaly to ale neni.

0 xLajků:

36

Absolutnim sluchem také "netrpím", takže i pro mě by dvoukamenové ladění postačovalo smile

0 xLajků:

37

no hlavně kdo by na takovouhle basu hrál náký arie ve vysokejch polohách big_smile

0 xLajků:

38

Kubš napsal:

no hlavně kdo by na takovouhle basu hrál náký arie ve vysokejch polohách

Tak zalezi na tom, cemu clovek rika vysoky polohy. Pro priznivce 2 oktavovych hmatniku tam zadny vysoky polohy nejsou. Ale jinak by byla skoda nehrat nad oktavou, tam je ta basa opravdu silna v kramflecich a zpiva jako maloktery nastroj. Treba basa co mam od Honzy Vlasaka ma perfektni, konkretnia a tvrde E a spodni polohy, ale nad oktavou ji to tenhle precision natre smile

0 xLajků:

39

deafslap napsal:

Pro priznivce 2 oktavovych hmatniku tam zadny vysoky polohy nejsou.

Boží big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

40

Trochu otevřu toto zasmrádlé téma smile Nechal jsem basu seřídit, měl sem trochu problému udělat průhyb, dal tam niklový struny a vzal hned do klubu. Hrálo se docela nahlas, nechal sem předzesilovač (lampový) docela dost kreslit a byl sem nadšený ! Dokonce sem na to odehrál jednu věc palcem smile Až na tvrdší věci sem si vzal jazz bass. Jinak ale na vytavený preamp to zní super, s otevřenou tónovou clonou to prdí, chrochtá, duní, zpívá smile Na rokenrol úplně super, je to takový živelný, ještě by to chtělo zkusit s celoflaškou. Ale je to fakt inspirativní basa, s ohledem na cenu, zvuk a kvalitu zpracování zažívám druhou vlnu nadšení smile

0 xLajků:

41

imho pěknej hnus, nekamenujte mě ale je mi z ní na blití :-(

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

42

kámo až tě potkám zabiju tě...TELE bass je krásná..

0 xLajků:

43

Kubš napsal:

kámo až tě potkám zabiju tě

už se těším...

v poslední době jsem přišel na chuť obyč preclíku, jazzbassu i musicmanu, ale TOHLE mi furt vyvolává opačnou peristaltiku... :-!

0 xLajků:

44

kurcatovium napsal:

imho pěknej hnus, nekamenujte mě ale je mi z ní na blití :-(

kurcatovium napsal:

v poslední době jsem přišel na chuť obyč preclíku, jazzbassu i musicmanu, ale TOHLE mi furt vyvolává opačnou peristaltiku... :-!

TOHLE je precision smile Jen to většina lidí neví, a považuje za precision až moderní smile verzi z roku 57.
Ale jasný, nemusí se ti to líbit, výraz "na blití"je možná zbytečně expresivní smile

0 xLajků:

45

kuře je ještě kuře... smile
ta basa je krásná a jestli hraje tak, jak říkáš... mňam

0 xLajků:

46

šestka napsal:

kuře je ještě kuře...

Poslyš, ty jsi za poslední týden zestárl tak o 30 let...

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

47

jo je to náááádhera... já teda závidim wink

0 xLajků:

48

taky zavidim. tohle je snad jedinej vintaz design ktery by mi fakt nevadil smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

49

way napsal:

Poslyš, ty jsi za poslední týden zestárl tak o 30 let...

to mám začátkem února pokaždý smile

0 xLajků:

50 Naposledy upravil: kurcatovium (04. 02. 2008 12.10:41)

šestka napsal:

TOHLE je precision

ok, bral jsem ten "hnusný moderní s děleným snímadlem"

šestka napsal:

kuře je ještě kuře...

asi jo, ale DNES se mi ta basa prostě NELÍBÍ a to ani trochu...
lépe řečeno: nelíbí se mi na ni naprosto nic :-(
hlava = nejhorší část
krk = proč lakovanej? e-e
tělo = nejmenší zlo, byť to má šílenej pick a ne moc pěknou barvu (a to mi jinak žlutá nevadí)
ale takhle to k sobě asi patří a vám všem se to líbí, výjimka potvrzuje pravidlo...
(a to "na blití" bych použil znova, ale to už byste mě vážně nakopali... :-D )

šestka napsal:

to mám začátkem února pokaždý

tak to už jsi docela veterán, ne? ;-) :-D

0 xLajků:

51

hlava telecastera je krásná...sám jí mám a je to hezčí než ta mastodontí JB hlava big_smile

0 xLajků:

52

Kubš napsal:

mastodontí JB hlava

Dráždíš kobru bosou nohou big_smile big_smile

0 xLajků:

53 Naposledy upravil: juhuuu (04. 02. 2008 14.19:54)

mikulik napsal:

tak si zacpi nos, ať nepadneš smile

jinak drobné ot, co se tu možná řešilo: co to máš mikuliku v avataru?

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

54

mikulik napsal:
Kubš napsal:

mastodontí JB hlava

jako je pěkná ale na tele hlavu...to prostě nemá big_smile

0 xLajků:

55 Naposledy upravil: mikulik (04. 02. 2008 14.26:43)

Vidíš, mně se zase nikdy nelíbila ta telecí hlava... ale největší blitka je stejně vzor, podle kterýho Leo tu velkou hlavici navrhl - kytara Bigsby:

http://www.bigsbyguitars.com/images/guitar_600.jpg

0 xLajků:

56

to je to je ameickej kýč....

0 xLajků:

57

juhuuu napsal:

jinak drobné ot, co se tu možná řešilo: co to máš mikuliku v avataru?

Kultovni dil majora zemana big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

58

jaasně... votoč to do Mnichova!

0 xLajků:

59

telecí je nejvě+tší hnus na světě, na to nemá ani Krajíček ( ;-) )

0 xLajků:

60

kurcatovium napsal:

Hajzlik spamowyj

no comment!!!!

a umři shockem

http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/%9aekter%20olllrajt/images/p1320836.jpg

0 xLajků:

61

spider napsal:

Kultovni dil majora zemana big_smile

ha dík, neviděl jsem big_smile

jinak aŤ se taky přidám:  pěknej precl, ale to bych nebyl já, abyhc nenapsal "ale ty barvy big_smile big_smile:D:D:D"

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

62

Presne takyto isty nastroj som si nedavno kupil z druhej ruky (+ s kovovymi krytmi nad kobylkou a snimacom). Tiez sa z neho velmi tesim! Predtym som mal mexicky jazz bass fretless, tak som si zo zaciatku musel zvykat na ostrejsi a viac "gitarovejsi" zvuk. Takisto je pocut viac brumenia z komba (pri plnom vytoceni oboch knoflikov).  Ostatne zatial v pohode

to deafslap: mas este nejake dalsie, nove postrehy?

Fender PB '51 RI, Fender JB Fretless, Epiphone El Capitan
Ampeg B3 combo
0 xLajků:

63

smirnoffe, a ukážeš nám ho na fotkách? S krytama to musí být nádhera smile

0 xLajků:

64

mikulik napsal:

smirnoffe, a ukážeš nám ho na fotkách? S krytama to musí být nádhera smile

nafotit som este nestihol, ale budem na to mysliet... potom dam vediet
povodne som chcel dat tie kryty prec, ale s nimi vyzera krajsie a pri hrani nevadia (neda sa iba tlmit struny dlanou a brnkat palcom)

Ampeg B3 combo
0 xLajků:

65

Kubš napsal:

kurcatovium psal(a):

Hajzlik spamowyj

no comment!!!!

a umři shockem

http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/%9 … 320836.jpg

všimnul jsem si toho až teď a jediné co můžu... blééééééééééh - nesnáším tuhle palici

0 xLajků:

66

smirnoff napsal:

to deafslap: mas este nejake dalsie, nove postrehy?

No, snad jen že v sedě trochu tlačí hrany a ve stoje je to rocnroll smile Já sem v poslední době stahoval na jazz bassu i precisiony tónovou clonu ale u týhle basy to nedělám, tu nechávám otevřenou, ona tam v těch frekvencích hodně hraje a byla by to škoda.

0 xLajků:

67

a co to Ecko? je o hodne mekci? sla by ta basa do hardrocku?(rozumej bordelu)
predpokladam ze v podladeni do D (z E) by to asi bylo divny, ze?

Jsem  TU
0 xLajků:

68

koupíš na to quarter pound a uvidíě jak to bude tlačit :-D

0 xLajků:

69

Axlík napsal:

a co to Ecko? je o hodne mekci? sla by ta basa do hardrocku?(rozumej bordelu)
predpokladam ze v podladeni do D (z E) by to asi bylo divny, ze?

ten snímač je trochu víc ke krku, takže výslede je trochu měkčí ale barevný a docela agresivní sound. Myslím že vzato trsátkem to půjde i do tvrdší hudby, ale já nic moc tvrdýho nehraju, takže nevím. To samý s podladěním, nevím, podlaďoval jsem v životě do jedný věci a nemám s tím zkušenosti.

0 xLajků:

70

cirou nahodou nevis jakej je rozdil mezi tou 51 RI a mezi STING signature? krome toho odpornyho podpisu na 12 prazci wink

Jsem  TU
0 xLajků:

71

aaa koukám axlík brousí brousí...neříkej že bys chtěl tuhle krasavici :-D

0 xLajků:

72 Naposledy upravil: Štěpán Axman (23. 02. 2008 17.20:24)

wink

uprime receno brousim brousim... smile

od te doby co jsem si na tu STINGovku sahnul na HUVELU pred rokem tak mi lezi v hlave.... a ta 51 RI je takova lacinejsi varianta kde se neplati za hnusnej podpis co se mi tam navic ani nelibi...

Jsem  TU
0 xLajků:

73

mno těžko soudit jeslti se platí jen za podpis wink bys musel ozkoušet head to head ale ten japan to je rána na jistotu jeden z mála produktů kde dostáváš co si zaplatíš.

na druhou stranu tohle je tak specifický zařízení že nevím nevím jeslti to je ideální jako "main axe"

0 xLajků:

74

na to nasrat.... nechodim nahravat do studii kvanta ruznejch zanru...

Jsem  TU
0 xLajků:

75

mno o to ani tak nejde, co sem to slyšel tohle je ale fakt rokenrol, beatles a takovýhle vykopávky (v dobrým slova smyslu :-D ) ale jako nic ti nebrání ale myslím že do měsíce si nákou chybku najdeš :-D

0 xLajků:

76

Axlík napsal:

cirou nahodou nevis jakej je rozdil mezi tou 51 RI a mezi STING signature? krome toho odpornyho podpisu na 12 prazci wink

Ten Sting je vlastně 54 RI, má dvoubarevnej sunburst a uz má zaoblený a zkosený tělo, jinak je to stejný. Na tu stingovku jsem hral nekolikrat v obchode a puvodně jsem vlastně chtěl ji, ale pak jsem narazil na tuhle a nějak mě oslovila.

0 xLajků:

77

Kubš napsal:

mno o to ani tak nejde, co sem to slyšel tohle je ale fakt rokenrol, beatles a takovýhle vykopávky (v dobrým slova smyslu :-D ) ale jako nic ti nebrání ale myslím že do měsíce si nákou chybku najdeš :-D

Mno stingovka mi jako rockenrolova basa neprisla.....sedel sem vedle Axla kdyz ji zkousel, taky sem na ni brnknul a ze stanku fenderu mi to prislo jako nej basa, krasne hrala na slap i prsty...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

78

tak! konecne nekdo kdo muze muj dojem potvrdit! smile
(hrozne se omlouvam, ja uplne zapomel zes tam byl taky, pardon.
Ale za to muze to tvoje vis co wink )

Jsem  TU
0 xLajků:

79

slyšel sem co mi posílal hellman co měl od axla a teda jeslti tohle není totální oldskůl tupota (v dobrým slova smyslu!!!!!) tak pak sem červenej trpaslík :-D

0 xLajků:

80

jj, ta ukazka byla hodne medova smile
ale fakt je pravda co rikal Spider, treba ten STING hral absolutne luxusne...
tezko rict co na tom mel za struny...

Jsem  TU
0 xLajků:

81

tak si tu stingovku kup smile třeba má nákej modernější snímadlo....

modernější tvar má určitě a bude to taky pekelně těžkej stroj :-D

0 xLajků:

82

ne ne, stingovku ne, ten podpis na 12 prazci bych tam fakt nesnesl... smile
a jestli je rozdil jen v tvaru a v podpisu tak ta 51 je jasna volba wink

Jsem  TU
0 xLajků:

83

deafslap napsal:

Po necekanem a akutnim zachvatu GAS

prosím nesmějte se mi, co je GAS?

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

84

hej podpis je fajn :-) ale neřekl bych že bude rozdíl jen v tomhle....tipuju lepší hadrwér  třeba....ale bůhví na japany se celkově nedávaj moc dobrý tyhle věci který se daj ošmelit aby to náhodou nekonkurovalo USA modelům :-D docela usměvný je to jak fender utáhl opasek Japan prodeji  když uvedl mexický modely :-D

takže třeba když je to ten signejčr tak to tam bude ošefovaný hardwér apod.

0 xLajků:

85

olaf napsal:
deafslap napsal:

Po necekanem a akutnim zachvatu GAS

prosím nesmějte se mi, co je GAS?

Gear Acquisition Syndrome

0 xLajků:

86

Kubš napsal:

třeba má nákej modernější snímadlo....

modernější tvar má určitě a bude to taky pekelně těžkej stroj :-D

Snímač je podle všeho stejný, ta moje těžká není.

Kubš napsal:

tipuju lepší hadrwér  třeba....ale bůhví na japany se celkově nedávaj moc dobrý tyhle věci který se daj ošmelit aby to náhodou nekonkurovalo USA modelům :-D docela usměvný je to jak fender utáhl opasek Japan prodeji  když uvedl mexický modely :-D

takže třeba když je to ten signejčr tak to tam bude ošefovaný hardwér apod.

Hardware je totožný, ladící mechanika je reverzní, ta samá. Je i na amerických RI modelech, já ji kdysi kupovali i extra na 62 RI Japan. Ta basa není ošizená, mám třeba 57 RI Precisiona, ten má tu mechaniku s menším průměrem kolíků, ale tohle je OK.

0 xLajků:

87

deafslap napsal:

Hardware je totožný, ladící mechanika je reverzní, ta samá. Je i na amerických RI modelech, já ji kdysi kupovali i extra na 62 RI Japan. Ta basa není ošizená, mám třeba 57 RI Precisiona, ten má tu mechaniku s menším průměrem kolíků, ale tohle je OK.

myslel sem kvalitou smile ne shodností s originálem wink

zajímavý je to kus dřeva a vím že schecter s tímhle tělem byl jak olovo smile

0 xLajků:

88

Kubš napsal:

myslel sem kvalitou

Já taky, je to prostě ta samá mechanika. On jich fender zase tolik nemá.

Kubš napsal:

zajímavý je to kus dřeva a vím že schecter s tímhle tělem byl jak olovo

nedávno si mě přesvědčil, že je to bahenní jasan a že ten tolik neváží, tak to tak beru smile

0 xLajků:

89

jj pokud toje podle originálu tak to tak je no smile pokud by to byl nákej klasa jasan tak to bude fakt peklo  :-D

deafslap napsal:

Já taky, je to prostě ta samá mechanika. On jich fender zase tolik nemá.

tady v tomhle je to dost sporný hodně sem četl že prostě  ty japany sou osazovaný koreou a je to slabina :-(

0 xLajků:

90

Kubš napsal:

tady v tomhle je to dost sporný

já tu mechaniku znám, je to ta samá, na 1000 %. Věřit tomu nemusíš, ale je to tak. Na japoncích bývají někdy levné mechaniky, ale ta vypadá jinak. Není reverzní, má kratší klíče, menší průměr navíječů. Já mám doma i tu co se dává na american vintage 62 JB a prostě je jen jedna, schaller to dělá pro fender. věř mi, vím že ti prošlo rukama dost bas, ale mě prošlo rukama víc fendrů smile

0 xLajků:

91

ne v poho jen sem se snažil dedukovat jakej je rozdíl mezi normálem a tím stingem smile
asi to bude teda fakt jen podpis :-D

0 xLajků:

92

Model Name     Sting Precision Bass®
Model Number     025-1902-(303)
Series     Artist Series
Colors     (303) 2-Color Sunburst,
(Polyurethane Finish)
Body     Ash
Neck     1-Piece Maple, Thick “C” Shape,
(Gloss Polyurethane Finish)
Fingerboard     Maple, 7.25” Radius (184mm)
No. of Frets     20 Vintage Style Frets
Pickups     1 Original Single-Coil Precision Bass Pickup
Controls     Volume, Tone
Pickup Switching     None
Bridge     2 Saddle Vintage Style Precision Bass Bridge
Machine Heads     Vintage Style Reverse Tuning Machines
Hardware     Chrome
Pickguard     1-Ply White
Scale Length     34” (864 mm)
Width at Nut     1.625” (41.3 mm)
Unique Features     Block Inlaid Sting Signature at the 12th Fret,
Contoured Body
Strings     Super Bass 8250M NPS, p/n 073-8250-006,
Gauges: .045, .065, .085, .110TW (Taperwound E)
Accessories     Deluxe Gig Bag
Case     Includes Deluxe Gig Bag P/N 0069882000
Introduced     1/2001
Notice     Product Prices, Features, Specifications and Availability Are Subject To Change Without Notice

0 xLajků:

93

Model Name     ‘51 Precision Bass®
Model Number     027-1902-(Color #)
Series     Classic Series
Colors     (503) 2-Color Sunburst,
(550) Butterscotch Blonde,
(Polyurethane Finish)
Body     Ash
Neck     Maple, Thick “C” Shape,
(Gloss Polyurethane Finish)
Fingerboard     Maple, 7.25” Radius (184mm)
No. of Frets     20 Vintage Style Frets
Pickups     1 Original Single-Coil Precision Bass Pickup
Controls     Volume, Tone
Pickup Switching     None
Bridge     2 Saddle Style ‘51 P-Bass
Machine Heads     Vintage Style Reverse Tuning Machines
Hardware     Chrome
Pickguard     1-Ply White
Scale Length     34” (864 mm)
Width at Nut     1.625” (41.3 mm)
Unique Features     Original Precision Bass Headstock Shape
Strings     Super 7250ML, #073-7250-005, (.045, .065, .080, .100)
Accessories     None
Case     None
Introduced     1/2003
Notice     Product Prices, Features, Specifications and Availability Are Subject To Change Without Notice

0 xLajků:

94

takže možná bude rozdíl v kobyle....MOŽNÁ
k stingovi je gigbag,

obojí sou z ashe smile zvláštní tím pádem by měli být pekelně těžký smile

0 xLajků:

95

Zajímavý je, že konkrétně na tý 51čce lidi ze 70% měněj snímadla, cpou tam quarter poundy a další divočiny. Alespoň tak na mě působil talkbass, harmony i nástroje prodávaný na ebay. Že je to nej slabina, tak vám nevím... smile

Jinak jsem onehdá čet článek, že některý levnější japany jsou šizený třeba na slabších krčních výstuhách, levnějších poťákách atd, tak třeba i tady je ten zakopanej pes, zkrátka věci, jejihž parametry se neuváděj..

0 xLajků:

96

Jak už tu zaznělo, sting je 54 RI, příplatek je podle mě za slavný jméno.

0 xLajků:

97

deafslap napsal:

příplatek je podle mě za slavný jméno.

a za slab body :-D "to víte šéfe to je práce navíc"

davidak napsal:

cpou tam quarter poundy a další divočiny

QP je zvláštní snímadlo....u pekelníka to PB vůbec neznělo jak bych čekal bylo to takový medový brumladlo smile asi těma strunama skrz tělo

0 xLajků:

98

tak toto je moja verzia aj s kapotou

http://img3.freeimagehosting.net/uploads/5f3cdfa91e.jpg

Ampeg B3 combo
0 xLajků:

99

smirnoff napsal:

tak toto je moja verzia aj s kapotou

http://img3.freeimagehosting.net/uploads/5f3cdfa91e.jpg

řekněte waw

0 xLajků:

100

Wow! smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: