1

Téma: Aparát a napájení po Hitlerovi

Po zkušenostech s mnoha kluby a sály vidím, že organizátoři elektriku moc neřeší. Oteklé nitě ve zdi a pojistky ještě s orlicí a hákovým křížem. Řešíte to vy? Používáte stabilizátor napětí, přepěťovou ochranu v prodlužovačkách nebo pořadatelům věříte? http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/3258831/2/istockphoto_3258831_bad_socket.jpg

0 xLajků:

2

Re: Aparát a napájení po Hitlerovi

já mám k racku, belkin zásuvku neboli jakousi rozčtverku s přepětovou ochranou....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Dante (23. 10. 2007 12.13:01)

Uplne to same, a uplne stejna zasuvka. Toho Belkina mam dost nahodou, bezne pouzivam APC, ale obe firmy docela rozumny zaruky. A APC je v tomhle asi nejvyraznejsi svetova firma, co se tyce ruznych ochran prepeti, zaloznich zdroju a stabilizatoru. Ten stabilizator urcite neni spatna volba, kdyz clovek chce byt v klidu, sice to neco stoji, sice to je velky, ale kolisanim aparaty trpi a zdaleka ne kazdy je proti tomu chraneny. Jestli vubec nejaky, ja nevim. Proti spickam ale snad kazdy.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

4

Zatím jsem se s něčím šíleným nesetkal, a tak to příliš neřeším. Pořád si říkám, že přece v zesíku jsou pojistky, tak jakýpak copak? smile

0 xLajků:

5

Jak praví Murphyho zákon: Přepěťová pojistka se zpravidla vypálí jako první big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

Stabilizátor? Přepěticoto? Jak to vypadá? A takovou zásuvku sem eště neviděl, my v Rumunsku nehrajem. wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

7

Ta zásuvka vypadá spíše jako britská než rumunská. Přepěťovka není zbytečnost, hlavně v létě v období bouřek nebo v blízkosti velkých indukčních zátěží, pokud není nainstalovaná správná kompenzační soustava. Kolegovi z práce bouchl minulý rok do domu blesk a odešlo všechno co bylo v elektrice a mělo v sobě elektroniku - PC, televize, satelitní přijímač atd. Ještěže měl pojistěnou domácnost.

0 xLajků:

8

RAT napsal:

Přepěťovka není zbytečnost, hlavně v létě v období bouřek nebo v blízkosti velkých indukčních zátěží, pokud není nainstalovaná správná kompenzační soustava. Kolegovi z práce bouchl minulý rok do domu blesk a odešlo všechno co bylo v elektrice a mělo v sobě elektroniku - PC, televize, satelitní přijímač atd.

Jojo, když jsem pořídil PC sestavu v ceně mojí basy, koupil jsem si radši rozbočku s přepěťovou pojistkou... a v létě když odjíždím na delší čas pryč, vypojuju všechny spotřebiče ze zásuvek.

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

9

no ono nejde jen o jištění ono to umí i vyfiltrovat různý brumy a podobný nečestnosti

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

10

máme vlastní rozvodovou skříň s přepěťovou a ještě jakousi ochranou, a já apec strkám do Belkina

0 xLajků:

11

Kubš napsal:

no ono nejde jen o jištění ono to umí i vyfiltrovat různý brumy a podobný nečestnosti

... které mají často příčinu ve vyšších harmonických zkresleních, které se dostávají do sítě. V extrému mohou zařízení i poškodit. Například, když jsme stavěli lanovku v Říčkách v Orlických Horách a ještě nebyla namontovaná kompenzační soustava, tak při zátěžových zkouškách (s pomocí několika tun piva smile ) vyhořely desky na vykrývači na nedalekém kopci. Tolik harmonických nám to pouštělo nazpět do sítě při brzdění motorem.

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: chajda (24. 10. 2007 10.10:38)

Já se v kulturácích setkávám spíš s podpětím, než přepětím. Slabě dymenzované kabely a tak. Na zvuku se to docela dost podepíše...
Ale fak je, dybych jel třebas do toho rumunska, určitě bych o předpěťový ochraně taky přemejšlel... I když normálně by to měly vzít pojistky...
A úplně nejlepší je mít oddělovací trafa...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

13

chajda napsal:

I když normálně by to měly vzít pojistky...

Záleží na tom jak rychlé pojistky máš v aparátu, proudové špičky pohybující se na časové ose v řádu milisekund jsou někdy podstatně rychlejší než pojistky. Bleskoistky v přepěťovkách jsou oproti klasickým pojistkám podstatně rychlejší.

0 xLajků:

14

Uvažuju o prodlužovačce APC, podle výrobce spadne na prodlužce jistič, pokud proud překročí 10 A. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky. Jinak u výrobců aparátů a dalších elektromašin mě docela štve, že pojistky cpou dovnitř. Naopak lacinej Behringer dává na všechno síťový zásuvky s malou šachtičkou pro pojistku.

0 xLajků: