1 Naposledy upravil: Stejohn (13. 10. 2007 21.30:44)

Téma: Warwick X Ibanez

zajímal by mě váš názor....mám možnost koupě těchto dvou nástrojů Ibanez K5 (16000Kč) a Warwick Standart Corvette (pasivní model. standart ash za 15 000kč)....jde o naprosto odlišné nástroje...Ibanez aktivní, warwick pasivní, 4 X 5 strun atd....zajímal by mě  proto váš názor......kterou by jste volili vy????.....díky za odpovědi

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

2

Re: Warwick X Ibanez

Pokud máš možnost to poslechnout, tak poslechni, protože v tomto ti nikdo neporadí správně. Každý nástroj (i z jedné série) je jedinečný, takže těžko říct. Ta K5 má slabší výstup (na aktivku), ale hraje pěkně, co jsem měl možnost vidět a hrát. Pamatuju si, že jeden majitel K5 mi na jedné akci řekl na tvrdo, že je na tu basu nutný silnější apec, ale to si myslím, že přeháněl. S Hartke VX3500 (připojeno na pasivní vstup), hrála pěkně.
Ten Warwick jsem v ruce neměl, takže nebudu lhát.

0 xLajků:

3

Asi tak bych to viděl i já. Zkrátka vyzkoušet. Já mám Ibanez EDB a jsem s ní max. spokojenej. To je jediný co můžu říci jako plus pro tuhle značku, nicméně to nepovažuj za bernou minci. Ani já na warwicka nehrál, takže nemám možnost srovnání.

Gazelle napsal:

Pokud máš možnost to poslechnout, tak poslechni, protože v tomto ti nikdo neporadí správně. Každý nástroj (i z jedné série) je jedinečný, takže těžko říct. Ta K5 má slabší výstup (na aktivku), ale hraje pěkně, co jsem měl možnost vidět a hrát. Pamatuju si, že jeden majitel K5 mi na jedné akci řekl na tvrdo, že je na tu basu nutný silnější apec, ale to si myslím, že přeháněl. S Hartke VX3500 (připojeno na pasivní vstup), hrála pěkně.
Ten Warwick jsem v ruce neměl, takže nebudu lhát.

0 xLajků:

4

Jasně....
...určitě před koupí toho a nebo onoho obě kytary vyzkouším...zajímal mě spíš názor basáků z fora na tohle porovnání

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

5

no, to je otazka....ja bych urcite radsi warwicka protoze (a nekamenujte me) k ibanezum jakozto k firme ktera ''dela kopie'' mam tak nak prirozenej odpor. ale zase si myslim ze v teto cenove kategorii bude ta K5 ka asi vyssi trida....

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

6

Ibanez dělá kopie...???

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

7

Mikulíku, tomu vůbec nerozumíš, oni už dělají kopie sebe samých smile

0 xLajků:

8

A jo takhle, no tak vo tom žádná smile

0 xLajků:

9

no co ja jsem cetl tak ibanez zacinali tak ze delali kopie ruznych znacek jako treba fenderu, gibsonu, ricku a tak a az v pozdejsich letech zacali delat svoje vlastni v podstate original nastroje....koukni nekam na web

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

10

ježíš mikuldo oni tě snad neznájí big_smile big_smile big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

jinak teda ač Ibanez od filedyho vyapdá lákavě tak proti německýmu výrobky nevím nevím.... v ibanezu sou dost najetý na tože lidi kupujou hlavně očima a tím kdo na ty nástroje hraje(samože profíci  hrajou na jejich USA nebo Japan custom shopy a ne ty seriovky který vydávaj za signatury) heh je to až směšný jak si je člověk schopnej koupit  to na co hraje jeho oblíbenec big_smile dodávám že můj Model T sem koupil podle svého oblíbence....ale o tom zoodppovědně prohlašuju že hraje kapku vejš než jakaákoliv ibadnesa do 20 big_smile

0 xLajků:

12

ta K5 ma opravdu slabsi aktivku.....prislo mi to napr v porovnani s BTBeckem az neuveritelny tak sem menil baterky...nechal ji prohlidnout a nic tej K5tce nebylo..proste zni leze slabej signal...i kdyz sem hral  na nakyho warwicka srovnavat to zvukove nebudu....z tej K5tky de podle miho vykroutit vic druhu zvuku. taky v ruce mi sedi prijemnejc nez basa od warwicku co sem mel moznot hrat.

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

13

mno podle mýho když je aktivka na base která má mít agresivnější zvuk slabá tak je někde chyba....obzvlášt proti BTB která je slabší než pasivní snímače např na WW......

0 xLajků:

14

ghanta napsal:

ta K5 ma opravdu slabsi aktivku...

Se přiznám, že jsem měl SR885 (Japonec, žádná Korea) a ten měl tak slabej signál, že to bylo horší jak pasivka. Šel taky do kytek, basa za 30 tisíc a k ničemu. Koukám, že je to problém i dalších Ibanez. Jediná vyjímka co z Ibanezek hrálo bylo ATK 300, to byla bomba. Jsem rád, že tohle slyším a upřímně řečeno bych do Ibanez po těchhle zkušenostech už nešel...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

15

Koukám, že na ATKáčku se tady tak nějak shodnem skoro všichni smile

0 xLajků:

16

ATK si myslím že je poklad a opravdu povedená ibaneza za velmi pěkný prachy!!!

0 xLajků:

17

mikulik napsal:

Koukám, že na ATKáčku se tady tak nějak shodnem skoro všichni

Přesně tak, to byla povedená basa. Těžká, ale hrálo to jako sviňa. Myslím, že v týhle cenový kategorii neměla konkurenci (prodával jsem ji za 8 litrů).

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: ghanta (16. 10. 2007 18.51:43)

tak ted sem to zkusil porovnat....z BTBcka leze silnejsi signal .....ne o moc ale o trochu jo....z K5tky je sice o tu trosku slabsi ale je zas citelnejsi,..proste lepsi. hlavne na K5tce nakroutis obrovskou skalu zvuku...ty potaky sou hodne uciny...podle me vic nez i u warwicku. jinak ATKcko sem mel taky v ruce...a je to moc dobra basa...

jinak to co sem psal predtim ze az neuveritelnej rozdil....to sem prehnal...ja na tu K5tku moc nehraju ..spis na ni ted vali tata...takze kdyz sem ji mel naposled v ruce tak on tam mel nastavenej nakej svuj zvuk, kterej nebyl tak agresivni....tak se mi to jen tak nak zdalo.....ted sem potaky na obou ibanezach vyladil tak nak zhruba stejne...a rozdil se o dost zmensil.....

0 xLajků:

19

mi se libi tato
http://eshop.kytary.cz/rockbass-by-warw … 55:0:0:1:0
cool big_smile

0 xLajků:

20

Mně taky big_smile zrovna držím v ruce její mladší sestru

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

21

Ja mam Corvette Std passive a signal co z nej lezie je velmi slusny. Zvukova skala je velmi podobna americkemu jazzbasu s velkou davkou Warwick-drevnatej prichute a modernejsieho zvuku.

Problem pri K5, pocul som ju len u mojho znameho, bola , ze ta variabilita zvuku nebola az taka velka, no ta basa zatracene tlacila (low end).

Mne osobne pri nej chyba zvukova prichut specificka pre basu ak viete co myslim ("prichut" ako typicky zvuk MM Stingray, 60´s jazz bass, Fodera atd. atd.)

Kazdy Warwick (aj ten moj smile ) okrem Rockbass tuto "prichut" samozrejme ma a daju sa podla toho Warwicky aj na nahravkach uz po slusnej kompresii :-)

Xotic XJ-1T 5 string, Sivcak OSC5 Custom ; 5-string lefty JB (PKguitars)
Aguilar TH500, Aguilar 2xGS112
a pedááále
0 xLajků:

22

oni prostě sou ibanezy takový bezpohlavní metalistický basy nejlíp je zařadit před dlouhej efektovej řetězec smile big_smile)

0 xLajků:

23

Erža: už jsi hral na tu basu ? tongue

0 xLajků:

24

Cliff napsal:

Ne, e, jen ji drzi a diva se na ni wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

25

no.....tak po vyszkoušení obou zmíněných zvítězila K5....takže už se tu hřeje u mě....a zatím vůbec nelitiju...dole zní zatraceně dobře...

0 xLajků:

26

gratulace k novému nástroji. Pořádně si ho užij.

0 xLajků:

27

spider napsal:
Cliff napsal:

Ne, e, jen ji drzi a diva se na ni

Trápím ji každou chvilku wink. Jediná nevýhoda je, že z výroby nemá dostatečně označené pražce - nákup samolepek to pořešil smile už je i s číslama

0 xLajků:

28

Stejohn napsal:

no.....tak po vyszkoušení obou zmíněných zvítězila K5....takže už se tu hřeje u mě....a zatím vůbec nelitiju...dole zní zatraceně dobře...

jo myslim ze sni fakt budes jeste dlouho spokojenej.....muzu se zeptat jaky tam mas struny. popr jestli uz mas predstavu jak silny lana tam budes natahovat....?

0 xLajků:

29

v podstatě se nemůžu divit když sem prodával BTB tak sem ukazoval i Warwicku a kupujícímu se zdála moc konkrétní no holt kolik lidí tolik chutí  big_smile no nic já se stahuju do své anti-ibanez ulity smile

0 xLajků:

30

Erža napsal:

Trápím ji každou chvilku . Jediná nevýhoda je, že z výroby nemá dostatečně označené pražce - nákup samolepek to pořešil  už je i s číslama

To si děláš srandu, fakt sis pražce označila číslama? Jestli jó, tak máš bod smile smile smile

0 xLajků:

31

mikulik napsal:

To si děláš srandu, fakt sis pražce označila číslama? Jestli jó, tak máš bod

Můžu to potvrdit, viděla jsem to smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

32

Tak to je paráda, my s klukama jsme z legrace už dlouho uvažovali, že bysme něco podobnýho spáchali... pod heslem "infarkt pro konzervatoristy" bysme si nalepili na hmatník buď čísla pražců anebo přímo názvy tónů, který na jednotilvých pražcích jsou... protože domlouvat se na zkouškách "Kde to začínáš?" "Mezi třetí a čtvrtou tečkou" už nás nebaví big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

33

mikulik napsal:

"Mezi třetí a čtvrtou tečkou"

No, Kajíkovo "posunuté F" (= Fis) by koukám taky zapadlo smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

34

Jo, to taky není špatný smile My máme na tyhle prasácký označení úchylku, vrcholem bylo kytaristovo sólo "na nejvyšší struně, co je dole" smile smile

0 xLajků:

35

Erža napsal:

Trápím ji každou chvilku wink. Jediná nevýhoda je, že z výroby nemá dostatečně označené pražce - nákup samolepek to pořešil smile už je i s číslama

nemyslim starší segru ale tu co se nám libi big_smile

spider: doma ma jinou basu !  mluvim o jiné

0 xLajků:

36

idle napsal:
mikulik napsal:

To si děláš srandu, fakt sis pražce označila číslama? Jestli jó, tak máš bod

Můžu to potvrdit, viděla jsem to

No, ja to od minule ještě vylepšila wink ...pamatuješ, jak jsem tam neměla puntiky na krku zpředu? Tak už je mám big_smile výrazně žlutý.

2mikulik: pouvažuju, kam tam nacpat info o tónech, v tom taky ještě plavu.

Cliff napsal:

nemyslim starší segru ale tu co se nám libi

Sem psala, že mám její mladší ségru. Kerá se vám líbí? Nějak nechápu. Já toho ale hodně nechýpu big_smile

0 xLajků:

37

Erža napsal:

No, ja to od minule ještě vylepšila wink ...pamatuješ, jak jsem tam neměla puntiky na krku zpředu? Tak už je mám big_smile výrazně žlutý.

Foto! smile

0 xLajků:

38

Já jsem kdysi občas hrával na kontrabas a měl jsem po pravé straně hmatníku obyčejnou tužkou namalované polohy smile

A=A
0 xLajků:

39

idle napsal:

Foto!

dneska je Korvice na zkoušce s kapelou, tak zítra smile

kober napsal:

Já jsem kdysi občas hrával na kontrabas

Kontrabas miluju! Proč jsi přestal? Mazala se Ti tužka?

0 xLajků:

40

Erža napsal:

Sem psala, že mám její mladší ségru. Kerá se vám líbí? Nějak nechápu. Já toho ale hodně nechýpu

ano máš mladší sestru ale mluvim o tyhle jestli si na ni hrála  big_smile  pač si psala, že se ti taky líbi smile)
http://eshop.kytary.cz/rockbass-by-warw

0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Stejohn (18. 10. 2007 17.16:52)

to Ghanta: natáhnul jsem Ernie Ball Regular Slinky....niklovky (.045, .065, .080, 100, 130)...jaké máš natáhnuté ty?...a proč vlastně dotaz na struny??.....

0 xLajků:

42

Cliff napsal:

ano máš mladší sestru ale mluvim o tyhle jestli si na ni hrála    pač si psala, že se ti taky líbi )

Líbí, hraju a nemůžu se jí nabažit smile

0 xLajků:

43

díky rozhodoval jsem se mezi tou kraskou a  mezi
http://eshop.kytary.cz/ibanez-elektroak … 43:0:0:1:0

jelikož nejsem z Prahy nemám možnost tuhle basu okusit ani "omakat" big_smile takže hledam všude  kde se da kdo se o ni aspoň zmíni.

0 xLajků:

44

Erža napsal:

Kontrabas miluju! Proč jsi přestal? Mazala se Ti tužka?

Jsem se odstěhoval příliš daleko od toho kontrabasu smile
Ale někdy bych se k tomu rád vrátil (spíše teda cestou přiblížení jiného kontrabasu) a konečně se to i naučil smile

A=A
0 xLajků:

45

Stejohn: ani nevim jen sem se chtel optat...:-) ja tam mam myslim nejaky medium elixirky. struny moc casto nemenim. chtel bych zkusit na to natahnout nejaky poradny silny lana ale bojim se ze by se me stim blbe hralo pac k5tka ma docela uzskej hmatnik ..na to ze to je 5ti lano. me se hraje lip kdyz maj struny vetsi roztec.....

0 xLajků:

46

jj...má i oproti ostatním 5kám uzkou rozteč.....hoodně moc.....a teď si vem, že jsem předtím hrál v podstatě jen na čtverku...a byl to starej keen...znáš to...centimetrovej dohmat a mezi strunama obrovský díry...tohle je opravdu hooodně moc velká změna:-D:-D:D

0 xLajků:

47

Mikul: jj, ty žiletkový ostrý tóny tam někde jako vejš a basa do toho bleouuuum bleooooooouuum, to je vůbec to nejlepší. A taky ten tříapůltý pražec není k zahození, to je fakt! smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků: