1

Téma: Fender nebo Randall

Tak jsem si na rady na foru nasetril na FENDER Rumble™ 100/ 210, ale ted koukam do inzeratu a je tam toto:

Prodám vintage basový aparát RANDALL RB-90A z roku 1978
Originál kombo Randall, California, Made in U.S.A. Solid state model (Constant Current) s výkonem 120 W, osazení 2x15" repro, dva kanály (jeden lepší), možnost připojení externího reproboxu, transportní držadla a kolečka. Pro všechny sítě 110-245V. Mohutný zjev na pódiu, zvuk s vintage charakterem. Cena 10.000 Kč.

Tak ted nevim. Je to bez zaruky, jeste si to zajedu poslechnout. Muzu znat nazor odborniků?

Fender & Bender >>> Gibson GB440 >>> Soundelirium the40.1
0 xLajků:

2

Re: Fender nebo Randall

nejsem odbornik ale kombo s 2x15 asi nebude uplne snadno transportni...

a tezko rict ale vykon 120W na takovej velkej kram nevim jestli bude stacit...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

no nejde mi o watty, zatim to budou jen zkousky a na podiu se stejne pichnu do cizich beden..
100 i 120w by stacilo po nasich stredovekych podminkach

ale zase cim lepsi zvuk tim se lip zkousi, to sme poznali kdyz sme dostali zkusebnu se skolnima bicima..
Na Randallovi me laka ten Vintage zvuk, ale zase nema zaruku. U Fendra si myslim ze znacka zarucuje kvalitu a je to se zarukou.

0 xLajků:

4

Anuris napsal:

U Fendra si myslim ze znacka zarucuje kvalitu a je to se zarukou.

lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Anuris napsal:

no nejde mi o watty, zatim to budou jen zkousky a na podiu se stejne pichnu do cizich beden..
100 i 120w by stacilo po nasich stredovekych podminkach

ale zase cim lepsi zvuk tim se lip zkousi, to sme poznali kdyz sme dostali zkusebnu se skolnima bicima..
Na Randallovi me laka ten Vintage zvuk

no u basy vzdycky zalezi na Watech...

a taky aby ten vintage zvuk neznamenalo, ze to bude chrcet wink

chudak Kubs spadl ze zidle....

Jsem  TU
0 xLajků:

6

ale tak nespadl ale ti vám nák nevím ani jedno bych si nekoupil a rady typu "kup hocke voe" mi tazatel strčí za klobouk big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Štěpán Axman (07. 10. 2007 22.47:29)

no je fakt ze za deset tacu... si kup za 15 to Hartke VX3500 co prodava Gazelle, tusim...

kolem desitky toho na basu fakt moc nevymyslis.. a kupovat komba pod 200W opravdu nema vyznam...tedy z hlediska dlouhodobejsiho.

Jsem  TU
0 xLajků:

8

jeste jsem na bazaru zahlidl tohle :

Warwick 15 sweet 150W
Bassové kombo střední kategorie. 15", 150w, půl roku staré, mnoho vstupů i výstupů, smyčka, vypínatelná horna, skládací nožka pro polohovatelnou instalaci na malém podiu.. jen za 7500,- Czk
Tel.: +420603769814
Region: Střední Čechy
Zařazeno: 7.10.2007 20:38

coz by za ty penize nemusela byt az tak spatna investice, pokud je to kombo v poradku.

nebo tohle :

Basové Hocke 120W
Prodám basové kombo Hocke 120W.Ideální varianta(poměr kvalita/cena) pro začínající basáky.Je osazeno 15´´ reproduktorem EMINENCE DELTA15. Čerstvě po servisu u pana M.Hocke-vyměněné koncáky. Kromě hlasitosti jdou nastavit výšky, středy,presence a basy (obdoba klasických korekcí lampových zesilovačů) a navíc je možné celé korekční pásmo posouvat knoflíkem sweep a v rozmezí středních kmitočtů cca 300 - 700Hz. 4 roky staré. PC 10 000,- Prodám za 5 000,-
Tel.: 776303861
Region: Pardubický kraj
Zařazeno: 5.10.2007 08:42

anebo :

Basovy aparat
Prodám basový aparát Laney DB 150, bedna 4x10´´ - 350W. Nebo vyměním za menší alespoň 200W aparát. Cena 13000 Kč.
Tel.: 732159319
Region: Jihlavský kraj
Zařazeno: 4.10.2007 16:23

a taky treba :

EDWARD Attack Power
Prodám baskytarový celolampový aparát EDWARD Attack Power 100W. Osazeno 3 x ECC 83 a 4 x EL 34. Box 1 x 15" Eminence 300 W/8 Ohm. Cena za komplet 8000,-
Tel.: 737667709
Region: Královehradecký kraj
Zařazeno: 3.10.2007 18:32

a taky :

Basove kombo Torque 150W
150W rms/ 8 Ohm, 7- pásmový ekvalizér,
Reproduktor 15" + Piezo tweeter,
Vestavěný regulovaný kompressor,
2x vstup Jack 6,3 - Passive/Active,
perfektni zvuk
Cena 6,000Kc
Tel.: 739587880
Region: Praha
Zařazeno: 3.10.2007 16:42

hm, takze nakonec by se tam toho naslo i vic, ale vsechno jsou to provizorni reseni, tak na rok max bych rekl....

jeste je taky moznost koupit box kolem peti sesti tacu (NE BEHRINGER!!) a k tomu skoro libovolnou hlavu s dostatecnym vykonem.

je  to dlouhy co? smile

Jsem  TU
0 xLajků:

9

Hlavně, než něco koupíš (výběr je čím dál větší), tak si to pořádně vyzkoušej. To, že někdo napíše Vintage zvuk, ještě nic neznamená. Já bych do tak starého kousku už šel s jistou nedůvěrou. Přeci jen, otázkou je, kde to bylo skladované, za tu dobu už to musí mít své za sebou, spíš bych to viděl jako dobrý sběratelský kousek....nebo kombo pro nějakého fajnšmekra....ale asi ne jako spolehlivý apec za všech podmínek...a jak tu někdo napsal... watty jsou u basy až na prvním místě....

0 xLajků:

10

Ty jo, tak ten Randall by mě zajímal... 120 W není sice extra moc, ale když se to napere do dvou patnáctek, tak to může dunět solidně smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

11

neviem preco, ale ja mam strasne rad znacku Randall... asi to bude tym nazvom abo co http://starwarsloser.info/smile/fighting/fighting0040.gif
a dve 15tky su dve 15tky wink

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

12

ja bych si teda jety aparat stary skoro 30 let do zkusebny nekupoval. velmi pochybuju ze to bude spolehlive. jak tu bylo zmineno...buhvi kde se to skladovalo atd.
Slova o kvalite fenderu rozesmala Kubse, me docela taky. ale hlavne komba fender bych na basu nekupoval. neznam moc svetovych hracu hrajicich na tuto znacku (jiste...vyssi lampove rady asi budou dela, ale to jsme trosku nekde jinde).
Hocke nebo Hartke bude jiste mnohem lepsi volba. Myslim ze za 10 000 se da toho koupit dost, ale dle mě...jit pod 250 W na basu nema smysl. drive nbo pozdeji to pochopis...to mi nikdo nevymluvi. Basa ma DUNET a maj ti u hrani vlat kalhot kuwa!:)

Musicman Stingray5
Ampeg SVT 3 Pro + Ampeg SVT 610 HLF
Roland Bass Cube 100 W
0 xLajků:

13

Marek.Zavodsky napsal:

Basa ma DUNET a maj ti u hrani vlat kalhot kuwa!smile

hell yeah!!!

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

14

Marek.Zavodsky napsal:

ja bych si teda jety aparat stary skoro 30 let do zkusebny nekupoval. velmi pochybuju ze to bude spolehlive.

Vtip je právě v tom, že před dřív se aparáty dělaly tak, aby sloužily a dlouho vydržely - oproti dnešním cajkům, které se z většiny dělají jako spotřební zboží podle pravidla "pár let na to hraj a pak to prodej". A pokud ty staré zesilovače někdo vyloženě netýral, vydržely až do dneška. Sám jsem už pár vintage aparátů měl tu čest poznat a jejich stáří bych jim nehádal. Rozhodně dřív nebylo běžné, že by se u nových a ne úplně levných aparátů řešily problémy typu odcházející reprák, nefunkční poťáky a jiné potíže, které se docela často objevují i v téhle sekci...

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Anuris (08. 10. 2007 22.24:26)

Kubš napsal:

Anuris psal(a):

U Fendra si myslim ze znacka zarucuje kvalitu a je to se zarukou.

lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol

Je to znacka ktery duveruju.. teda nevim co me k tomu vede, ale myslim ze mi to nespalim, ani mi neodejde reprak.. (aspon pred vyprsenim zaruky a vypadnou takovy ty mensi neprijemnosti a ze to bude dobre sesroubovany smile tak jsem to s tou kvalitou myslel

Axlík napsal:

no u basy vzdycky zalezi na Watech...

tak jest, ale snazim se za tech deset najit dobrej pomer kvalita zvuku/waty

0 xLajků:

16

mikulik napsal:

Ty jo, tak ten Randall by mě zajímal... 120 W není sice extra moc, ale když se to napere do dvou patnáctek, tak to může dunět solidně smile

http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka … amp;ins=20
-je skoro nahore

sem asi hlupak ze davam jeste kontakt big_smile ale asi je to trochu fajnsmekrsky kombo a jako zacatecnik, s tim ze to casto stehuju by byla jeho velikost problem.. porad se nemuzu rozhodnout..

0 xLajků:

17

Anuris napsal:

Je to znacka ktery duveruju.. teda nevim co me k tomu vede, ale myslim ze mi to nespalim, ani mi neodejde reprak.. (aspon pred vyprsenim zaruky a vypadnou takovy ty mensi neprijemnosti a ze to bude dobre sesroubovany smile tak jsem to s tou kvalitou myslel

Značkismus je ošemetná věc smile Náš kytarák dal onehdá svý kombo na přelampování a pán přelampovatel mu v něm kromě nových lamp našel a přepájel pár studených spojů. A- ano, byl to Fender. Tím se nechci do Fenderu navážet, v podstatě vím, jak jsi to s tou kvalitou myslel a částečně s tebou souhlasím. Jen trochu opatrnosti nezaškodí.... (BTW, četl jsem kdesi na Talkbassu o častých závadách zesíků Eden) A to, jestli to spálíš nebo ti odejde reprák, koneckonců závisí nejvíc na obsluhujícím personálu smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

18

Nook napsal:

(BTW, četl jsem kdesi na Talkbassu o častých závadách zesíků Eden)

Nevim co jsou zesiky eden smile) tohle jde zatim mimo me, ale studuju jak to jde

Ale kdyz je to se zarukou a neco tam bude spatne, tak to jde vratit ne? A v pripade nevyhovujiciho zvuku prodat. Takto s tim zatim pocitam, ale v mym pripade zatim nevyhovujici zvuk asi nehrozi. Hral sem na ledasco a kapital stoupe pomalu. Ted uz jsou nejaky penize, ale chapu ze za 10 porad neporidim pristroj, co bude vyhovujici po dlouha leta.

Mate nekdo s s tim fendrem zkusenosti? Ted sem byl stastnej, ze mam puceny basovy kombo (uz zadny kytarovy), ale uz pocituju, ze to nestaci. Je to Ibanez 60W a obcas neni pres bici slyset. Zatim by stacilo, kdyby tech 100W co ma fendr, se dalo jet i naplno a nekoncilo by to v pulce volume, ten Ibanez ma tuhle vadu.

0 xLajků:

19

ty si zjevne stejne nechces nechat poradit, ze toho Fendera nema cenu kupovat, tak proc se porad ptas? wink

kupuj co se ti libi a holt si projdi tim cim asi museli vsichni....  kup, prodej, kup prodej.. a tak dale... smile

Jsem  TU
0 xLajků:

20

připojuju se k Axlíkovi, píšeš, že kapitál jde pomalu, jestli budeš kupovat a prodávat, půjde ještě pomaleji....apec sice prodáš, ale ve většině případech to bude s velkou ztrátou. Vybírej pomalu a pečlivě.

0 xLajků:

21

Axlík napsal:

kupuj co se ti libi a holt si projdi tim cim asi museli vsichni....  kup, prodej, kup prodej.. a tak dale... smile

Amen smile)

0 xLajků:

22

Gazelle napsal:

připojuju se k Axlíkovi, píšeš, že kapitál jde pomalu, jestli budeš kupovat a prodávat, půjde ještě pomaleji....apec sice prodáš, ale ve většině případech to bude s velkou ztrátou. Vybírej pomalu a pečlivě.

Jak si kupoval svoje prvni kombo? smile

0 xLajků:

23

Jelikož každej cikán podle svý kobyly hádá můžu doporučit tohle. Řešil jsem kdysi stejný problém, s tím, že jsem chtěl kombo domů a vybíral jsem v této cenové kategorii.
Trace Elliot GP7SM
Prodám basové kombo Trace Elliot GP7SM, 150W sin. Výborný stav. Cena 11 000,-

Tel.: +420 606 541 884

Region: Ústecký kraj
Zařazeno: 26.9.2007 11:29

Teď lovím více watů, ale se zvukem spokojenost.

Fokus Jazz Bass orig.Kent Armstrong
Trace Elliot GP7SM 130
0 xLajků:

24

No, jsem šikovnej - vypadá to, že prodávám to svý. Není tomu tak, to zůstane doma nafurt. Inzerát je ze stejných stránek jako tolik propíraný Randall.

Trace Elliot GP7SM 130
0 xLajků:

25

Anuris: Své první kombo (Hartke 140W s jednou 15" jsem kupoval před cca šesti lety, vyšlo mne na 26 000,-. a jen pro zajímavost, bylo to částečně na slepo. Totéž jsem udělal s VX3500. Nedá se říct, že bych měl smůlu, ty aparáty hrály. Sice ne, tak jak bych potřeboval (to hraje až dnes GK), ale je to prostě základ, který hraje. GK jsem vybíral velmi pečlivě, i když po prvním zahrání jsem věděl, že je můj, prostě ten zvuk mne dostal a s kapelou je to těžká pařba.... smile

0 xLajků:

26

Anuris napsal:

Zatim by stacilo, kdyby tech 100W co ma fendr, se dalo jet i naplno a nekoncilo by to v pulce volume, ten Ibanez ma tuhle vadu.

Hele, to není vada, to je "normální", málokterý aparát ti pojede bez chrčení na plný volume...někdo tu zmiňoval např. SWR LA15, že to snese, ale aparát nekupuješ proto, abys to hulil na max. Proto ti tu všichi říkaj, že 100W je málo. Ale jo, teď mám máslo na hlavě, moje starý Torque si svých pár zkoušek "úplně vpravo" taky odkroutilo smile
jinak teda kupuj, prodávej, kupuj, prodávej, no... smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

27

Nook napsal:

Hele, to není vada, to je "normální", málokterý aparát ti pojede bez chrčení na plný volume...někdo tu zmiňoval např. SWR LA15, že to snese, ale aparát nekupuješ proto, abys to hulil na max. Proto ti tu všichi říkaj, že 100W je málo. Ale jo, teď mám máslo na hlavě, moje starý Torque si svých pár zkoušek "úplně vpravo" taky odkroutilo smile
jinak teda kupuj, prodávej, kupuj, prodávej, no... smile

Jak jiz bylo praveno jsem tvrdohlavy smile) takze sem sehnal toho fendra, ale co vic, par tisic pod cenou smile) Takze bych pak na prodeji nemusel ztracet.. teda ze uz pocitam s prodejem a jeste ho nemam big_smile

Aspon si na tom zjistim svoje a priste budu vedet vic co chci a cemu se vyhnout smile

0 xLajků:

28

Tak, jen abys to nezjistil za tři dny, jak kdysi já.

Trace Elliot GP7SM 130
0 xLajků:

29

coz myslim ze jo, pac ten fender je slabota.....tvrda hlava= prazdna srajtofle

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30

nedavno jsem na tenhle "hrmici" fender hral. s 15" i s 2x10". no... zvukove moc variabilni ty komba rozhodne nejsou. hodne basu, takovej vsepromijejici mekkej zvuk. techniku te pilovat nedonuti, ale na country nebo 60. leta proc ne. 15ka mi prisla lepsi a pouzitelnejsi, ten reprak si vic rozumi se zesilovacem nez modernejsi koncepce dvou 10", tem chybi stredy se kteryma si zesilovac nejak nevi rady. kombo, pokud hrajete spis "klidnejsi" styly, jakz takz utahne hospodu nebo podium v mensim sale. lip jsem se paradoxne slysel zase s tou patnactkou. co tak znam, pripomnelo mi treba kombo solton, ktery jsem mel, to bylo ale lacinejsi a tak nejak bytelnejs postaveny.

...kombo bych doporucil hlavne tem, kdo potrebuji cervene diody v basreflexu smile

0 xLajků:

31

lukas napsal:

kombo bych doporucil hlavne tem, kdo potrebuji cervene diody v basreflexu

Ty se naštěstí dají u novějších modelů odpojit smile

0 xLajků:

32