Téma: Jak si (ne)vydělat slušné prachy prodejem staré baskytary :-)
Zdravím všechny basáky,
Musím se s vámi podělit o zvláštní příhodu. Je to přesně rok, co jsem prodával svou baskytaru značky Crafter Junior. Tehdy jsem podal inzerát na hudebnibazar.cz (dříve fednder.cz). Text inzerátu už si moc nepamatuji, ale vím, že jsem ji nabízel za 2300 Kč včetně měkkého obalu, což si myslím, že byla adekvátní cena za tuto baskytaru. Asi během týdne se mi ozval chlapík, který projevil o basu zájem, tak jsme se domluvili, že si ji přijede vyzkoušet ke mně domů. Jak bylo domluveno, chlapík přijel, na basu si zahrál asi tak 20 vteřin (o stylu jeho hry se nebudu vyjadřovat, ale každý hraje, jak umí). Pak řekl, že ji teda bere s tím, jestli bych mu nemohl něco slevnit. Na to jsem mu řekl, že za míň už to nehodlám prodat, jestli chce, tak ať bere nebo ne. Ani jsem ho nepřemlouval a chlap ji vzal. A teď ze současnosti: Stejný chlapík momentálně prodává tuto baskytaru včetně pevného obalu za 5000 Kč . Odkaz je zde ( baskytara Crafter - černá): http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … amp;ins=20
Podle fotky, je to přesně moje bývalá basa. A ten chlap, kterému jsem to prodával je opravdu z Jihlavského kraje a navíc ho odhalil odlesk z foťáku na vyfocené baskytaře. Když jsem tomu chlapovi odpověděl, že je to výhodná cena, když nová stojí asi 5000 Kč , tak mi odpověděl, že cena je k jednání a na závěr se zmínil: Ten pán co má připomínky k ceně mám dojem že škola nebyla jeho silnou stránkou. To se mně teda nelíbilo, přímo mně to nas***lo. Tak jsem mu to pěkně vrátil, můžete se pobavit: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … amp;ins=20
Já neříkám, ať si každý prodává, co chce a za kolik chce. Nejvíc mě ale štve, že to třeba prodá někomu, kdo o momentálních cenách nástrojů nemá ani páru. A shrábne za to nekřesťanské prachy. Tak doufám, že moje příspěvky na hudebnibazar.cz přinesly varování. Jsem z toho trochu rozčarovaný, omluvte délku tohoto příspěvku. Budu rád, když napíšete své postřehy, možná třeba na podobné téma. Ahoj a přeju všem pěkný den!!!:)
Vintage Precision bass V4
Roland Bass Cube 30W