1

Téma: Chci koupit konečně dobrý nástroj.......poraďte, díky

Uvazuji o koupi basy, která me snad uspokoji na dlouha leta, takze uz nechci zadnou Yamahu za desitku. smile viz jedno z temat.
Je jasny ze takovy nastroj musim vyzkouset a slyset, ale kde? Poradte kde maji takovy vyber na ksefte, napr. Musicman nebo F. jazzbass atd.
No proste vyjadrete nekdo zkuseny svuj nazor, predem diky

D.a.l.i: Chci Koupit KoneČnĚ DobrÝ NÁstroj.......poraĎte, DÍky - upraveno. Pokud nekdo pouzije do nadpisu takovy a podobny paskvil, tema bude bez milosti smazano.

0 xLajků:

2

Re: Chci koupit konečně dobrý nástroj.......poraďte, díky

Juryn napsal:

Uvazuji o koupi basy, která me snad uspokoji na dlouha leta, takze uz nechci zadnou Yamahu za desitku. smile viz jedno z temat.
Je jasny ze takovy nastroj musim vyzkouset a slyset, ale kde? Poradte kde maji takovy vyber na ksefte, napr. Musicman nebo F. jazzbass atd.

jo a hraji vicemene, spis vice jak mene prsty klasicky na petistrunku:D

0 xLajků:

3

hele hledej v inzerátech novej stroj nekoupíš vůbec levně ani to není záruka bůhvíjaký kvality.....
nebo si něech něco poslat z USA....tyhle český kšefty snad nemaj kloudnej nástroj....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: joko (17. 09. 2007 16.49:34)

Neuvažoval si o tom, že by sis nechal basu postavit na míru? Třeba u Vebra - na toho jsou samý výborný reference.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

5

Jestli máš jasno v tom co od toho nástroje chceš (např. jaké techniky hraješ, jakou barvu zvuku máš rád, jakou rozteč strun, menzuru a tak) a jaký nástroj by se ti líbil, potom by asi bylo opravdu nejvhodnější nechat si jej postavit na míru. Budeš spokojenej a budeš mít opravdu jen svůj parádní kousek. Ale jestli laboruješ, tak spíš obcházej hudebniny, poslouchej muziku a omrkávej bazary - možná ti něco padne do oka.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

6

hele no chce to obcházet shopy,no a zkoušet a zkoušet.A nebo a to bych doporučil spíš je ta druhá varianta...Evilbay ale tam je trošku risk co ti může někdy dojít....takže ještě jedna věc a to koupit to od někoho tady z druhý ruky,kdy si to můžeš ošahat.Spousta lidí sem tahá nástroje přes ebay a tady to ze ziskem prodávaj.Takže pokud ti stojí za to neriskovat a vypláznout třeba o 5 táců víc,než je cena na ebay tak zkus tuto variantu.

0 xLajků:

7

Juryn: Těžko říct odkud jsi... ale zkusil bych vyjet do Rakouska nebo Německa, do velkých měst - tam mají v hudebninách solidní výběr dobrých nástrojů, o tom se žádné prodejně v Česku zpravidla ani nezdá.

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

8

jo,ve Vídni třebas tongue

0 xLajků:

9

Na ksefte maji slusny vyber v Ostrave u Baygera - www.bayger.com
Nerikam, ze maji super ceny, ale vyber je velmi slusny.

Jinak bych resil bud starsi nastroj na hud. bazaru (vali se tam Mazlovka za dvacku), popr. E-bay. A nebo ten zminovany kytarar.

Nezminil jsi, kolik do toho planujes dat.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

10

2pekelnik: Máš nějakej tip na hudebniny ve Vídni? Co jsem zatím našel přes net mi přišlo takový nijaký a jet tam naslepo se mi moc nechce. Rád bych jen tak pochodil, podíval, poslechl - prostě pohoda smile

0 xLajků:

11

www.musik-produktiv.at

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

12

Diky vsem za prispevky, jsem rad za tipy.Chci nastroj za odpovidajici cenu, kdyz se do ni zakoukam, tak jsem ochotnej dat i kolem pulsta.
Jsem z Brna
Zdaréc

0 xLajků:

13

No tak z Brna to máš do Rakous co bys kamenem dohodil... a jestli máš strop kolem padesáti kapříků, tak můžeš být bez obav smile

0 xLajků:

14

za 50 už nejde šlápnout vedle leda nalítnout zmetkovi ale to už se snad nestává....

0 xLajků:

15

Za 50 bych si nástroj nechal postavit. A tím myslím basu smile Bude to kus tebe, protože si do něj necháš dát co ty rád.

0 xLajků:

16

d.a.l.i napsal:

Na ksefte maji slusny vyber v Ostrave u Baygera - www.bayger.com
Nerikam, ze maji super ceny, ale vyber je velmi slusny.

nějak se mi nechce věřit tomu že mají vše SKLADEM (u všeho je to psané)....jestli nemyslí skladem u výrobce smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

17

Dunde.e napsal:

nějak se mi nechce věřit tomu že mají vše SKLADEM (u všeho je to psané)....jestli nemyslí skladem u výrobce smile

To co maji jako kusy v jednotlivych kategoriich tak maji oprvdu skladem, spis bych rekl ze spousta veci ktere tam maji na webu nejsou. Jsou to u nastroju vetsinou jete kusy, ale ve velice slusnych stavech. Naposled co sem tam byl meli kuprikladu k ozkouseni: ESP JB, Warwick corvette ProLine, asi 3 mexicke JB, 4 americke JB v rozmezi 70-80 leta, Fretless warwick fortress, Yamahu TRB6, Tobias Growler, Musicman stingray, Musicman SUB (srovnani techhle dvou velice zajimave).....no asi sem na neco urcite zapomel. Fakt je ze tam maji zajimave nastroje

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

Spider: jak se ti líbil ten SUB? Mě moc neoslovil, Stingray by se mi líbil víc, ale měl jsem v ruce jen jeden (originál) a ten se mi zrovna nezdál, přišel mi (ovšemže nasucho) horší než Stagg MM za 5tis. co leží ve yškově v hudebninách.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

19

pipa napsal:

Spider: jak se ti líbil ten SUB? Mě moc neoslovil, Stingray by se mi líbil víc, ale měl jsem v ruce jen jeden (originál) a ten se mi zrovna nezdál, přišel mi (ovšemže nasucho) horší než Stagg MM za 5tis. co leží ve yškově v hudebninách.

Presne jak rikas, ten SUB byl jalovy, proto sem psal ze prime srovnani se stingrayem bylo zajimave....proste se nedala najit v tech dvou nejaka paralela snad jen tvar krku a tela podobny

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

20

SUB je něco co se nepovedlo, dokonce se na forech vyskytuje spoustu názorů že OLP je lepší...
no vono když se kouknu do těch hudebnin tak je to celý takový divoký 44tis za toho preciho je cena asi tak o 25%vyšší než se dá sehnat a to nemyslím na ebayi, normálně v čechách.....

0 xLajků:

21

Kubš napsal:

je to celý takový divoký 44tis za toho preciho je cena asi tak o 25%vyšší než se dá sehnat a to nemyslím na ebayi, normálně v čechách.....

Kubsi o cenach tu nepadlo ani slovo, resp padlo dali rika "Nerikam, ze maji super ceny, ale vyber je velmi slusny" ...

a ze maji na Ostravu minimalne velmi slusny vyber je pravda.....koneckoncu o cene se da s nima bavit, i kdyz nejdou dolu rapidne tak jdou a oni se sami vyskoli ze za tohle to neprodaji, ten preci tam smrdi co to otevreli takze jim to jednou dojde.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

njn já to jen tak podotkl, protože a ted at se tazatel neurazí, Juryn by si měl dávat pozor protože asi nebude uplně zkušenej co a jak se má s cenama, ono nic ve zlým ale já mít 50 a chtít pořádnej nástroj tak se rozhodně nejdu ptát na forum big_smile kde takovýhle nástroje vlastní tak 3 lidi ze 100

0 xLajků:

23

Kubš napsal:

já mít 50 a chtít pořádnej nástroj tak se rozhodně nejdu ptát na forum  kde takovýhle nástroje vlastní tak 3 lidi ze 100

Zas je ale příjemný řešit tohle, než po miliontý odpovídat na dotaz "chci dobrou basu do 5.000" big_smile big_smile

0 xLajků:

24

tak to každopádně mikuldo smile mě šlo spíš o to že člověku se dostane pod pracky nákej pěknej fendřík a typan si řekne no hraje dobře tak tě stáhnu o 45k přičemž za rohem bude za 35k big_smile

zas  se seru někomu do financí co? big_smile hihi njn big_smile

0 xLajků:

25

Ono za ty peníze se dá najít spousta zajímavých nástrojů, občas proběhnou bazarem i u nás, nejen na ebayi. Přece jen, v téhle cenové kategorii se neprodává snadno a sběratelů tu taky tolik nebude...zajímavý je třeba ten Lakland (ale 65 tis-auu), párkrát byla k mání pěkná Pedulla. Já mít ty peníze tak bych nešel ani do nového, ani ke kytaráři (obojí je potencionálně velká ztráta peněz) ale hledal bych z druhé ruky některý z těch prvoligových nástrojů, nebo v zahraničí zajímavýho staršího Fendera za dobrou cenu: dobrá investice, můžeš na to 20 let hrát a pak to prodáš se ziskem, viz. např. nehorázný ceny Fendrů z let 75-80, o kterých se říká že nejsou dobrý-a šup: Preci 78, 45tisíc...Na druhou stranu, někdo z fóra tady koupil starou telecaster bass, už nevím za kolik (Mikulík to ale vědět bude, ne?) a získal nástroj který má historii, je prudce hratelný (viz. Sting) a originální a hlavně opravdu dobrá investice...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

26

pipa napsal:

Já mít ty peníze tak bych nešel ani do nového, ani ke kytaráři (obojí je potencionálně velká ztráta peněz) ale hledal bych z druhé ruky některý z těch prvoligových nástrojů, nebo v zahraničí zajímavýho staršího Fendera za dobrou cenu: dobrá investice, můžeš na to 20 let hrát a pak to prodáš se ziskem

Z mýho pohledu teď Pípa trefil hřebíček na hlavičku... přesně takhle bych se zařídil i já. Jo - tu Telecaster Bass koupil JV... smile

0 xLajků:

27

Třeba ten Preci 79, cos na něj dal odkaz v zajímavých inzerátech, kdyby se podařil dobře vydražit (třeba do 25 kolíků??), může být velice dobrá koupě-jak na hraní tak na budoucí prodej

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

28

určitě asi takle ze sedmdesátek se dá kolem 30-35k sehnat preci i v čechách....
jinak s tou investici je to zajímavý ale mě to moc neštimuje....bud na to nehraješ a vyděláš nebo hraješ a cenu trošku srážíš dolů...a riskuješ

0 xLajků:

29

Pipa +++

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

30

Pipa to vystihl, taky bych hledal v opravdu prvoligových nástrojích (Lakland, Sadowsky, Alembic, Fodera, atd.) z druhé ruky, popř. vintage, která bude růst na ceně.. Nemůžu si to odpustit a hodím sem odkaz na 78JB s cenou, ze které brečím, že zrovna těch pár chechtáků nemám. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi … amp;ih=011
Dneska bohužel JB 70's jdou těžce přes 1k usd...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

31

Klusi: Ty jo, tak ten je, při zběžným pohledu jsem myslel, že je to natural a až pak jsem zjistil, že je to olympic white... no jak taky jinak od Klusiho smile Dost dobrá cena...

Pipa: Ten preclík vypadá skvostně, ale jak jsem tak koukal, má přinejmenším měněnej pickguard... a divně umístěnej jeden ze šroubů v něm, což je podezřelý...

0 xLajků:

32

Kua Klusi to je mazéééc.Ty voe orgasmus se právě dostavil:D:D:D

0 xLajků:

33

Chce to neustále si opakovat: Určitě je strašně těžkej... truss rod se protáčí... mechaniky nedrží ladění... big_smile big_smile

0 xLajků:

34

mikulik napsal:

Chce to neustále si opakovat: Určitě je strašně těžkej... truss rod se protáčí... mechaniky nedrží ladění... big_smile big_smile

a stejně prd, co? big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

35

Hmmm, bohužel jo sad sad

0 xLajků:

36

Juryn: na hudebnibazar.cz jsou teď hned (minimálně) dvě výborné basy za zajímavé peníze: Pedulla za 32t a Yamaha Attitude B. Sheehan za 23

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

37

ta  yamaha to bude slušnej mazec....poslechněte mistra Billyho jeho zvuk patří k těm příjemnějším a jak sám říká má stejnou basu jako koupíte na kšeftě...

0 xLajků:

38

No, k tej Yamaze, cena velmi slušná, nový teď choděj kolem 40.000,- Kč a v době, kdy jsem jí kupoval já, stála 65.000,- Kč.
Je to trochu specifická basa, nemusí každýmu sedět do ruky ani do vkusu. Doporučuju vyzkoušet.
Mě teda sedí moc dobře.

0 xLajků:

39

Pepíček napsal:

No, k tej Yamaze, cena velmi slušná, nový teď choděj kolem 40.000,- Kč a v době, kdy jsem jí kupoval já, stála 65.000,- Kč.
Je to trochu specifická basa, nemusí každýmu sedět do ruky ani do vkusu. Doporučuju vyzkoušet.
Mě teda sedí moc dobře.

Jééé,...to se mluví o mojí "Šíhence"?

0 xLajků:

40

No. Akorát že ta v inzerátu je novější, zelená s černým kováním. Ty máš taky modrou, viď?

Stejně, proč jí ten člověk už nechce, úplně nechápu, ale to je to, co jsem psal výš, ne každýmu sedne...

0 xLajků:

41

Juryn napsal:

Je jasny ze takovy nastroj musim vyzkouset a slyset, ale kde?

Pokud ti jde o nový nástroj, zkus se poohlédnout na http://www.thomann.de/.
Jistěže to je flák cesty, ale při takové plánované investici se to jistě vyplatí. Mluvil (korespondoval) jsem s několika borci, kteří si tam jeli vybírat a zkoušet nástroje-byli velmi spokojeni s výběrem a rovněž se vstřícností obsluhy. E-mailem si zamluvili, aby jim na domluvenou sobotu připravili ze skladu 4 ks vytipovaného nástroje a pak si s tím půl dne hráli - a vybrali :-)

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

42

BuBassi, malý OT: Jak to vypadá s tou Highwayí? Pořád po ní toužíš? A bude někdy?

0 xLajků:

43

BuBass napsal:

Pokud ti jde o nový nástroj, zkus se poohlédnout na http://www.thomann.de/.

Nelze použít univerzálně, např. Fendery vyjdou levněji u nás

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

44

tot pravda pravdoucí....levněji to vyjde jedině když kupuješ třeba něco od warwicku.....

0 xLajků:

45

Hele, já jsem teď kupoval taky novou basu, takže mám trochu přehled. Tzn. jak říkají tady kluci, tady v obchodě nic neseženeš, nebo je to velká haluz. Na hudebnibazar se občas něco zajímavého najde. Ale jinak jsem v první fázi taky uvažoval o tom Thomannovi, to si myslím je jednoznačné. Zamluvit tam pár kousků, zajet tam a vyzkoušet. U 50 tis. už se to hodí. Já jsem tam nejel jen proto, že jsem na Ebay narazil na super basu a dokonce se mi ji povedlo slušně koupit. Takže ten bych taky zkusil, ale dobrých kousků je tam taky pomálu. Myslím tím německý Ebay. S americkým nemám zkušenosti. No a já jsem koupil tótó: Lakland Jazz Bass Joe Osborne 5 USA - Aguilar preamp.

Lakland Joe Osborn 5
Fender Jazz Bass American Deluxe
EBS TD650
EBS 410 Evolution PRO LINE
EBS 115 Evolution PRO LINE
0 xLajků:

46

A co rikate na Sandberg California JM5? Osahal jsem je ted na muzice a mam z toho spatny sny:)) Rozhodne jsem z nich mel mnohem lepsi pocit nez z Yamahy z dvojnasobnou cenu.

0 xLajků:

47

Odpověď na otázku v nadpisu tématu: Pořiď si originál MTD big_smile

(jau jau, neházejte už ty kameny, jau big_smile big_smile)

0 xLajků:

48

mikulik napsal:

Jak to vypadá s tou Highwayí? Pořád po ní toužíš? A bude někdy?

Toužím toužím, ale život nastavil jiné priority. Pořizoval jsem hlavu GK a pak bednu, teď mám momentálně nového člena domácnosti, fender-like čtyřstrunku jazzbass pasiv, cenově za polovic, zvukem srovnatelnou. No a navíc sháním zaměstnání, ono to nejde Fšechno najednou...

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

49

rybass: Můžu se zeptat na cenu toho Laklanda, za kterou jsi ji pořídil na německé ebayi (klidně na mail)? Jinak gratuluju, Fendery JB alespoň podle všech ohlasů strčí hravě  do kapsy..:)

Btw. na americké ebayi je těch kousků, ještě víc..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

50

batty napsal:

A co rikate na Sandberg California JM5? Osahal jsem je ted na muzice a mam z toho spatny sny:)) Rozhodne jsem z nich mel mnohem lepsi pocit nez z Yamahy z dvojnasobnou cenu.

Byla to jedna z mých velkých favoritek, nebál bych se toho. Ale je to dost drahé, ale dobré.

Lakland Joe Osborn 5
EBS TD650
0 xLajků:

51

Klusi napsal:

rybass: Můžu se zeptat na cenu toho Laklanda, za kterou jsi ji pořídil na německé ebayi (klidně na mail)? Jinak gratuluju, Fendery JB alespoň podle všech ohlasů strčí hravě  do kapsy..:)

Btw. na americké ebayi je těch kousků, ještě víc..:)

Tak co Klusi, došel ti mail? Ty si s tím americkým e-bay nedáš pokoj, co?:)

Lakland Joe Osborn 5
EBS TD650
0 xLajků:

52

americká ebay, myslím že to je asi nej na nástroj němci to moc šponujou a to jak mě UR poučil v USA je i víc třeba Warvů a za nižší ceny..

0 xLajků:

53

Juryn napsal:

D.a.l.i: Chci Koupit KoneČnĚ DobrÝ NÁstroj.......poraĎte, DÍky - upraveno. Pokud nekdo pouzije do nadpisu takovy a podobny paskvil, tema bude bez milosti smazano.

Kup si ode mne USA Precision (1983) smile, je bezchybnej, ale chci Thunderbirda (šílená basa), tak ho prodávám. Je to fakt skvělá basa celoživotního typu, kdyžtak se ozvi na mail stepan85@seznam.cz Štěpán

Baby, you can drive my car
0 xLajků:

54

Kubš napsal:

hele hledej v inzerátech novej stroj nekoupíš vůbec levně ani to není záruka bůhvíjaký kvality.....
nebo si něech něco poslat z USA....tyhle český kšefty snad nemaj kloudnej nástroj....

svýho schectera máš prosímtě odkud? vypadá že by mi šel k pleti. mohl bys o něm něco utrousit, jako porovnat, přirovnat a tak  dík

Fokus Jazz Bass orig.Kent Armstrong
Trace Elliot GP7SM 130
0 xLajků: