Téma: Esp Ltd F 104
Zdary, může mi někdo něco říct k týhle base? Dík http://www.muziker.cz/Default.aspx?ESP% … _id;107367
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Esp Ltd F 104
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdary, může mi někdo něco říct k týhle base? Dík http://www.muziker.cz/Default.aspx?ESP% … _id;107367
agathis nebrat jo? ještě mi hodně padla do oka ta cort curbow z toho zvláštního matroše, ted si nevzpomenu jak se to jmenuje, četl jsem tady o tom, ale je to asi věc názoru, jak komu sedí to že to je nebo neni dřevo...ale obecně by se toho materiálu po zvukovej stránce bát nemuselo což?
Pokud se Ti líbí (jak zvukově tak vizuelně) tak proč ne, mě osobně to nic moc neříká. Co se týká toho materiálu tak záleží na tom, co z toho leze, jestli se tou aktivkou nesnaží dohnat něco, co tam není. V téhle cenové relaci je těžké sehnat opravdu dobrou aktivku (tím nechci říct, že to nejde!).
Karlos: No problém je, že to bude první basa, takže jestli ten zvuk bude dobrej nebo tomu bude něco málo chybět já bohužel nepoznám a nikoho v okolí nemám, kdo by to rozluštil, takže mi nezbude než vyzkoušet jich víc no a rozhodovat se jen podle sebe
No ono i kdyby tam s Tebou šlo celý basový fórum tak nikdo nemůže vědět, jakej zvuk se líbí Tobě a co od toho chceš. Už vůbec ne, když to nevíš ani sám. Ale z toho si nic nedělej, na začátku to neví nikdo (pro zlé jazyky raději opravím na "skoro nikdo" ) a i když se Ti něco líbí, tak se Tvoje hra bude nějakým způsobem vyvíjet a časem budeš třeba hledat něco jiného. Je to vlastně na Tobě, vyzkoušej co nejvíc nástrojů v prodejnách nebo po kamarádech a když se Ti na nějaký bude hrát líp než na ostatní, tak ho vem. Představu o zvuku si uděláš časem. Držím palce:D!
Dík, to bude asi nejlepší skočit do toho, zkusit porovnat a uvidíme
Ten Curbow by me taky docela zajimal. Bohuzel je to tak oskliva basa (vec nazoru), ze jsem se neodvazil ji vzit do pracek. Ale jeji cena je lakava...myslim, ze od doby kdy jsem shanel basu sla hooodne dolu. Pravda, ze dokud nevyzkousis, tak nepoznas, esli je aghatis naprd nebo oukej. Bez a testuj. Co padne do ruky a zvukove ber. No, to uz tu vlastne nekdo psal...
Věc názoru to je. Mě se právě hrozně líbí, taková moderní basa, mrknu na to, dík vám :-)
uz som to niekde napisal a staromodne sa zopakujem. asi chces hrat nejaku tvrdsiu muziku, v ktorej s tou basou imidzovo paradne zapadnes. ale asi ta nebude moc pocut. osobne by som isiel do nejakeho skaredeho okukaneho precisionu, co bude hrat a v kapele nebudes len fesak so stylovou basou.
pista58: No tak až takhle o tom neuvažuju, ale když do toho mam dát 10 000,- tak chci aby se mi líbila, o nějakým frajeření nebo myšlení si, že mam pěknou basu to u mě rozhodně neni. Ale je mi jasný, že máš spoustu zkušeností a díváš se na to úplně jinak a dáš přednost jistotě a kvalitě na úkor atraktivity....ale víš co, já ted hlavně jen koukám a až vyzkoušim tak se teprve rozhodnu
jasne urcite, vyskusaj, radit moze cele forum, ale musi to chutit hlavne tebe :-) a neboj, skusenosti zas nejako vela nemam, ale kupil som si svojho casu fasa paradnu ciernu 5 strunovu basu ked som lubil metal a az potom som sa zapocuval ako vlastne hra :-)
jak říká pišta,můžeš mít na metal krásnou černou sekeru od Warlocka,s kterou budeš sice vypadat jako drsňák,ale to bude tak všechno,páč budeš nasranej,že ti to nehraje.A nebo můžeš za 10 táců sehnat nějakýho slušnýho jetýho mexickýho JB nebo PB(možná s trochou štěstí i žaponce),kterej bude spolu s hutnýma kytarama trhat prdel
Já osobně sem měl v ruce asi tři basy z aghatisu a nerezonovala pořádně ani jedna,totální hluchota,která byla vyhoněná nic moc aktivkou ---> zvuk na hovno!
pista58: no to je právě to čeho se bojim , že ted z ní budu vyplesklej a za nějakej čas zjistim, že hraje úplně na ho*no, ale to asi tak někdy může bejt, člověk měni svoje potřeby
pekelnik: a mohl bys mi dát pls. nějakej tip po kterých kejtrách byl měl koukat (konkrétně)? Moc si nedokážu představit konkrétní kus s tim JB nebo PB jak jsi psal, sice jsem to zadával do seznamu, ale vyhodilo to kytary různých značek s timhle označením, asi to bude nějakej typ což? Do bazáče se mi moc nechce, i když uslyšim, že to je škoda, že tam se dá narazit na bezva kousky za slušnej peníz...ale radši bych novku....
hlavne basa musí sedět tobě, a ty PB a JB sou hafo na pohodu,kydz tyto tak bych volil znčku fokus,par sem jich měl v ruce a naprostá spokojenost,sice to jako vzhledově moc nemám rád ty PB a JB jinak bych si ty od fokusu uz pořídil.
A můžu ti z vlastní zkušenosti říct že na začatek to bohatě stačí
no hele záleží kolik do toho chceš pustit.Pokud třeba tak 6000-8000 tak bych doporučoval vybrat s někým zkušenějším nějakou kopii Fendera(jazz nebo precision, záleží která ti líp sedne) no a značky asi Fokus,SX,možná nějakej Keen.
Pokud bys do toho chtěl investovat tak +/- 10000.Tak za tu cenu seženeš jetej mexickej fender.S trochou štěstí i nějakýho okopčenýho japonce.
jako tento mexickej hoppus signature bude hrát dost slušně podle mě.Určitě líp,jak to LTD
http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa … amp;ins=20
no do keena bych nesel, jednoho doma mam a nic moc teda...spis by me zajimalo jaka bude tahle basicka http://eshop.kytary.cz/esp-ltd-f-404fm/ … SP-LTD:1:0
vizualne vypada dost hrozne, ale 35DC Active Set...hmm
No strop bych viděl 11 000,- . Styl něco jako Metallica, Rammstein, Korn, takže aby zvládla slapp.......no přiznám se, že těm jazz a precision jsem na chut moc nepřišel, vzhledově. Je mi jasný, že budu za kokůtka, když mi tady dávte tipy na věci, který hrajou a já koukám jestli se mi líbí nebo ne. Jakej máte názor na tuhle http://eshop.kytary.cz/rockbass-by-warw … 21:0:0:2:0 ? Nebo tuhle http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask … -45273.php
nemám zkušenosti ani s jednou.No nikdo neříká,že musíš mít precision,nebo jazz,ikdyž to podle mě uhrajou taky .
No podle mě za těch 12 se dá možná,sehnat jetej origo WW při troše štěstí.Kdybys přitlačil tak 1000-2000,tak určitě.Nebo nějakej Spector....
pekelník: na spector jsem našel dva modely a nic moc pro mě. Co tohle http://eshop.kytary.cz/ibanez-sr-760-ak … 56:0:0:1:0
hmm... ch jo.No motáš se furt v jednom kýblu.Sice píšou,že to je japonka,ale podle mě ...snímače na hovno,elektrika na hovno.Nešel bych do toho.Za ty prachy už tady určitě seženeš jetou corvettu od WW,za 15 tyček se dá sehnat i tady podle mě slušná basa z druhý ruky.
Z ebaye za ty love seženeš určitě dost slušnej stroj!
Hele řekl bych ti kup si ten Musician Ibanez,co je na hudebním bazaru,to je basa jako prase,ale když ty chceš nějakou drsnou image bass
pak je tam ta corwetta za 15...
Furt stejná jebka co hele o image mi nejde, ale prostě se mi víc líbí tenhle styl, ale dneska jsem viděl naživo tu corvettu a vypadá moc hezky, warwick asi bude horkej kandidát. Jinak je propastnej rozdíl mezi orig a tim rockbass?Když opomenu to že co jsem tak trochu viděl orig má průchozí struny. A ještě tady je zvuk, o kterej mi jde, i když je mi jasný že je to basa asi za 40000,- a nemluvě o aparátu. Zvládla by to ta corvetta? Ale asi bude rozdíl jestli mam na mysli Warwicka nebo Warwick by rockbass co? Ale co jsem koukal na jutub tak tam všechny videa s corvettou jsou takový funky blues apod, žádný tohohle typu, ale asi určitě se ten zvuk dá vyhnat aparátem nebo efektem a nebo jak to je? Dík, že máte/máš se mnou trpělivost
jej, nějak jsem byl moc hrrr http://youtube.com/watch?v=YYHjvOuwFGg tady je to video, už tu stejně někde je
hele samozřejmě,že záleží na aparátu jako prase.A nejen....vezmi,že tobě se líbí sound nějaký tý grupy co uvádíš...když pominu jak člověk hraje(kvalita) tak nezapomeň,že ty basáci Metallica,Korn a nejen ti v první řadě každej!koncert valí na nový struny a to dělá kurva moc!No a potom,pokud ten jeho zvuk chceš dělat na kombíčko za 15 tyček,tak se můžeš jít taky leda klouzat.
To žádným efektem ani ničím jiným nenaženeš.Jó jestli budeš mít dobrou basu,která hraje(rezonuje),tak je jedno podle mě,jestli to je fender,warwick,spector,MM.... pokud to pustíš do kurevsky dobrýho aparátu,tak to bude všechno valit jako prase,jen každá z těch bas bude mít svůj charakter zvuku,ale bude to trhat prdel
Pokud ale do dobrýho aparátu pustíš sound ze sračky basy,tak je pravděpodobný,že z toho poleze zase sračka.
Prostě pokud budeš mít basu která hraje,tak to bude ok.Na tobě už je jen,aby sis našel ten charakter zvuku,kterej každá basa má a tebe to chytne.Prostě zkoušej a zkoušej.
Já budu porád tvrdit,že death metal se dá klidně hrát i na jazzbass!
Já budu porád tvrdit,že death metal se dá klidně hrát i na jazzbass!
je čas, abysme trošku přitvrdili a já to mohl vyzkoušet... :-) ;-)
Jinak bych být ReBornem ještě zkusil omrknout Cortky, taková C4Z by mohla docela sednout ...
už tomu začínám rozumět....no kombo plánuju tak za 10 000,- ale to je zatim brzo řešit, koukal jsem na fender rumble 100w s těma dvouma reprama, ale to je jen zatim první myšlenka, jinak chtěl bych to zatim na doma a do zkušebny, tak nevim, zatim jsem je moc nestudoval........hele a jak je to ještě s tim Rockbass a Warwick? Jestli třeba ta rockbass corvetta by byla dostačující nebo ne, vemte v úvahu i ty peníze za kombo.......no ta cort nevypadá až tak zle, ale moc mě neuchvátila, ale je to jen obrázek, naživo to bude jiný...stejně to vidim tak, že se budu rozhodovat až na krámě
ReBorn: to je ostatně asi to nejlepší, co můžeš udělat... :-)
kurcatovium: jako bych tam cejtil ironii patřilo to k tomu kombu nebo k výběru na krámu?
Zkus Cort Rob Elrick...je asi za sedmnáct...nebo taky taková Cort A4 není špatná
Jinak souhlas s Mr. Pekelnik, a to plně! Zvuk se řídí vždycky podle nejslabšího článku (neříkal to tu už někdo?)
Obě vypadaj hodně dobře, ale na toho Roba mi seznam hodil jeden odkaz a to na tohle forum ale má krásnou kresbu, no a ta A4, jenže 17 500,- to bych mohl po malých částkách zvyšovat do nekonečna..něco kolem těch 15 000,-
tak jsem to asi stabilizoval na tu corvettu. Četl jsem tady docela dost příspěvků o rockbass/warwick a každej něco jinýho...obecně je originál originál, ale pokud to nijak zvlášt nezaostává... Jinak jsem četl i dvě recenze na Rb a obě chvála...... pak je ten orig asi za 18000, v bazaru za 15, ale má pasiv a říkám si jestli to neni až moc velká ztráta oproti aktiv za 23000....nebo jestli je lepší mít Rb aktiv za 12 nebo pasiv W za 15......ještě jsem zvažoval ebay, tam jsou slušný kousky a zajímavý ceny, ale je to aukce takže se to ještě pohne, ale i tak
pasiv W za 15 vsema 10.....jinak lze obcas sehnat v inzerci i kolem tech 12, viz klusiho a kubsova kurvetka
spider: a je pak velkej rozdíl mezi W aktiv a pasiv?
spider: a je pak velkej rozdíl mezi W aktiv a pasiv?
Spis rozdil mezi W pasiv a rockbass aktiv...proste ten rockbass nezachrani ani aktivka, je to "levna" napodobenina, mozna lepsi nez jine napodobeniny, ale porad to neni warwick
spider: Dík tak už to mam jasný
Ještě mě napadlo, kdybych ted koupil pasivní a později bych z toho chtěl udělat aktivní. Četl jsem tady, že to měl někdo v plánu u Ibanezy, ale tohle by snad mohl bejt jinej případ. Koukal jsem na ebay, ale asi nejpravděpodobnější se jeví anglickej, což o to, ale ty ceny jsou o dost vyšší co se týče aktivní nebo zkusit přemluvit nějakýho amíka, aby to sem poslal, ale to asi neni moc pravděpodobný, 99% procent tam uvádí jen státy nebo zkusit domácí scénu, ale to až to bude hodně aktuální, zatim mam tak měsíc čas. Časem bych tu aktivu chtěl a ted na ní stejně nemám prachy, takže pokud by to nebyl moc velkej problém šel bych do toho..jakej je váš názor? Jestli ta úprava je jen v penězích tak by to časem mohl bejt OK, jinak pro nezasvědcený se jedná o warwick corvette
Aktivku dodelat neni problem, i kdyz je to trochu zbytecne. posilat warw z ameru je blbost, drzi se tam cenove docela nahore, sezenes levneji tady, pokud opravdu myslis warwick a ne rockbass
Aktivku dodelat neni problem, i kdyz je to trochu zbytecne. posilat warw z ameru je blbost, drzi se tam cenove docela nahore, sezenes levneji tady, pokud opravdu myslis warwick a ne rockbass
tak na to bacha kamaráde....diskutoval sem to s URem a stejně jako sem kroutil hlavou proč kurva němce z USA mno a kromě většího výběru tam sou opravdu nižší ceny.....
myslim orig Warwick, levnější to je, akorát dáš další prachy za dovoz, navíc si cenu dovozu řekne prodávající sám..u jendoho inzerátu jsem viděl asi 80 babek a u jinýho přes 800....ale druhá věc je narazit na pěknej levnej kousek s pevným futrálem a navíc aby byl ochotnej to poslat do čr, to už se zdá schůdnější ten anglickej, jenže tam to zas napalujou ty libry, oproti euru nebo dolaru se mi zdá, že tam jsou dost vysoko a poštovný by dělalo cca 30 liber, ale zas neni takovej extra výběr, no a v německým jsou ted dva kusy.......uvidíme jak to bude vypadat za měsíc, jestli se něco objeví a nebo ten tuzemák, to bych bral nejradši, ted jsem našel dva, ale jestli budou aktuální i pak nevim...............jinak aktiv asi u týhle basy už moc výrazně nepozvedne, ale vždycky jsem jí chtěl
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Esp Ltd F 104