1

Téma: snimače na basu

čau lidi,
potřeboval bych poradit se snímači. Mám basu Fokus WR5 kopii warwicka ST5 a chtel bych vyměnit původní noname snímače za lepší. Mám velikost díry na snímač 40x105 tak se rozhoduju mezi R.M.Pickups BHB54 nebo Bartolini CF Bass soapbar, nebo o trochu menši M4 (EMG 40 Shape). Ani jeden snimač neznam, takže by se mi hodila dobrá rada který má pěkný zvuk, příp. nějaký jiný který bude pasovat? Mám rád kovový zvuk a potřebuju aby byl konkrétní a pěkně čitelnej! A jak hraje elektronika od R.M. BE 201? Díky za názory!

0 xLajků:

2

Re: snimače na basu

Mam otazku - hraje ted Tva basa tak, ze mas sanci, ze vymenou snimacu se dostanes ke svemu zvuku? Ona totiz basa ma asi nejvetsi vliv na zvuk, pak dela hodne aparat a rika se, ze snimace jsou az treti v rade.

Osobne jsem vymenu snimacu (Kent Armstrong -> Sadowsky) poznal ani ne v tom, ze by se zmenil charakter basy, ale spis v tom, ze pribylo basu, vysek a zvuk zmohutnel. Ale porad to bylo MTD.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

3

no to snad ani jinak nejde

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

Já myslím, že výměnou snímačů nic neztratíš, může to bejt jen lepší... jde jen o to, zda se investice do snímačů na basu v týhle cenový úrovni vyplatí...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

s dalim nesouhlasím, snímače dělají hodně moc ve zvuku, pokud hraje basa tak lepší snímače pomůžou , pokud nehraje pomůžou mín ale vždy to bude změna k lepšímu....a osobně si myslím že každá změna "stock" snímačů je k lepšímu....od fuckuse po fendra

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Kubš napsal:

s dalim nesouhlasím, snímače dělají hodně moc ve zvuku, pokud hraje basa tak lepší snímače pomůžou , pokud nehraje pomůžou mín ale vždy to bude změna k lepšímu....a osobně si myslím že každá změna "stock" snímačů je k lepšímu....od fuckuse po fendra

Nerekl jsem, ze snimace nepomohou. Rekl jsem, ze nejvetsi vliv ma samotny nastroj, mensi aparat, jeste mensi snimace, jeste mensi X a pokracujme Y pres Z... Ale ze jsou na 3. miste neznamena, ze jejich vliv je minimalni (mimochodem, provadel jsi na nejake sve base vymenu snimacu?)

Spis je otazkou, jestli z fokuse dokaze elektronika udelat kovovy zvuk, pokud ta basa takovy zvuk nema sama o sobe (podle me to chce kvalitni tvrde a tezke drevo). A druhou otazkou je, jestli ma smysl do levne basy vrazet snimace + elektroniku v cene basy, ne-li vetsi...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

7

Řekl bych že basa špatně nehraje!Jenom mi přijde že jenom moc basuje a když ji chci kovovou tak musím mít na base nebo na kombu hodně vytažený výšky a to potom už šumý. Tak jsem myslel jestli výměna snímače a elektroniky nebude mít na tohle vliv. Mám tam dva humbuckery, tak ani nevím který bych měl zkusit vyměnit?

0 xLajků:

8

Jo a dřevo je bubinga, takže to zas tak lehký a měkký vážně není!

0 xLajků:

9

dali podecenuješ snímače smile podle mýho bys měl prohodit pořadí snímače aparát smile ty snímače sou opravdu důležitý...no optej se timmyho z audioslave big_smile ten tvrdí že musí mít těžký dřevo ale hlavní devizou jeho zvuku sou snímače...a jeho zvuk je něco co obdivujou zástupy basáků....
podle mýho pokud není nějakej extrémní problém v base tak každá změna na lepší snímače bude znát....ale jak tak čtu ten příspěvek tak HOnza má spíš problém se strunama.....

0 xLajků:

10

Fakt myslíš že to jsou struny jo? Používám 0,45 od Framusu...Když jsou nový tak mají fakt pěknej zvuk!Ale je pravda že dlouho nevydrži...
Ale i tak by chtěl vědět který snímač za to případně stojí R.M.Pickups BHB54 nebo Bartolini CF Bass soapbar, nebo M4 (EMG 40 Shape)??? R.M. zase nestoji tolik tak by mě ani tak nemrzelo to, že to nebude tak znát.

0 xLajků:

11

no hele struny sou často příčinou výměny, bas, aparátů a efektů....ale vono ničím nenahradíš zvuk novejch....jinak je snad jasný že ty struny po čase chtěj výměnu prootže mít je tam víc jak měsíc a hrát na to třeba 2 hodky denně je skoro zvuková sebevražda?

0 xLajků:

12

No tohle vím, bohužel teda moc netrénuju, protože si basu nevozím sebou do skoly, takže hraju v podstate jenom na zkousce :-( Zkusil bych si objednat ten R.M. snímač a uvidím jestli to něco bude umět...

0 xLajků:

13

Jinak jaký struny používáte? Zase se mi nechce dávat každý měsíc litr za černý warwicky :-(

0 xLajků:

14

no hele já v podstatě mám stejnej problém...prostě tak nemůžu co měsíc měnit struny, naštěstí nejsem moc velkej technikář takže nevyžaduju uplně brilatní čerstvej zvuk

jinak ty snímačem myslím že ten RM by mohl stačit on bude mít silnější výstup a přeci jenom asi bude rozdíl mezi snímačem za 300 a 1500

0 xLajků:

15

Tak jo, díky za info...Zkusim je...Fakt tam jsou jenom nejaky no name snímače...ani zespod není nic napsano, takže fakt netuším co to je :-(
A technikář taky nejsem,ale rád slyším to co hraju...když si ohulý kytary a ty neslišíš ani svuj tom, je to špatný ne?Naštěstí má Hartke VX3500 pěknej ekvalizér!

0 xLajků:

16

Honza napsal:

Mám velikost díry na snímač 40x105 tak se rozhoduju mezi R.M.Pickups BHB54 nebo Bartolini CF Bass soapbar, nebo o trochu menši M4 (EMG 40 Shape).

Bartolini jsou takové trochu jako hodné, nebo mi aspoň tak připadaly, jestli chceš kovový zvuk, tak bych do nich asi nešel. Ostatní neznám. Já jsem vyměnil na svojí base humbucker za SD Basslines a rozdíl je nepopsatelný. Myslím že snímače dělají strašně moc, i když vyloženě blbou basu tím asi nezachráníš.

Honza napsal:

Jinak jaký struny používáte? Zase se mi nechce dávat každý měsíc litr za černý warwicky :-(

Struny měním, až mi prasknou, nesnáším zvuk nových strun, strašně to cinká a blbě se na to hraje, nevím jestli je to kytarou, ale když se struny usadí, tak mi hrajou i čtvrt roku stejně. Používám dAdaria nebo Darco electric. Jo, a taky to furt mažu Fast Fret, možná to bude tím:)

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

17

Já si myslím že výměna snímačů opravdu pomůže hodně. Jenže: budou tam dobré snímače. Zrovna i kompletní elektrika-poťáky. Co dál? Pak to bude chtít nové ladící kolíky. Potom kobylku. Nakonec se ukroutí výztuha...použité materiály na těchhle basách jsou prostě hrozné. A pak v tom bude tolik peněz, že to bude neprodejné nebo prodejné s megaztrátou...a tak ti nezbyde než hrát na Fokus nadosmrti :-)
Ale do výměny za RM se dá jít, pokud ti basa jinak vyhovuje. Ono nakonec se ty snímače dají při prodeji zase vyšrubovat a vrátit půodní, žejo

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

18

no právě, tím bych argumentoval  že když při prodeji vrátí zpátky původní a RM prodá zvlášt tak ztratí pár stovek...

0 xLajků:

19

Lidi, mám ještě jeden dotaz, nevíte kde jde sehnat pouzdro na 9V baterky na zabudování do těla basy? Jako to má třeba warwick nebo yamaha...Nebo je blbost basu frezovat? Aby to nemělo moc vliv na zvuk...

0 xLajků:

20

u sollera, nebo ho má i Macho, stačí si napsat

0 xLajků:

21

hele než se rozhodneš pro RM tak bych ti ještě pro srovnání dal tip na snímače a třeba i elektriku od SBS. http://electrosonic.szm.sk/html/str1.htm
Já sem si jej pořídil místo RM který mi nevyhovoval a jsem mooooc spokojenej.
+ je to,že to je levnější a navíc pan Šlapák ti je v podstatě schopen navinout snímač jak si vzpomeneš.Obšlehne dost věrně jakoukoliv značku.Já mám snímač okopčený z preci fendera 86´

0 xLajků:

22

pekeláku: co tě ten snímač vůbec stál?  Popřípadě, jak probíhala konverzace se SBS (co si po něm chtěl)?

0 xLajků:

23

hele jeslti můžu přidat svojí trošku tak SBS velmi solidní jednání a VELMI vstřícné jednání smile
sice jsem od něj nic nenakoupil ale jednal sem s ním a fakt ten člověk dokáže hodně modifikovat svojí nabídku pro kupujícího.....no co si bude povídat jeho kvalita svědči o tom že se montuje občas do Neuserů....

0 xLajků:

24

já mám právě zkušenosti nahovno, do SX preci jsme od něj chtěli snímač a po 3 mailech ani neodpověděl a stránky byly v dezolátním stavu...

0 xLajků:

25

juhuuu napsal:

pekeláku: co tě ten snímač vůbec stál?  Popřípadě, jak probíhala konverzace se SBS (co si po něm chtěl)?

ty stál s poštou tuším 1200 českých,hraje to výborně,nemůžu si stěžovat.Jednání bylo taky velice vstřícný.V podstatě říkal,že pokud se mi nebude zvuk líbit,ať mu to pošlu zpět a on udělá novej,nebo vrátí peníze.Prostě domluva na jedničku!
Jen dobrá zkušenost.
Akorát mi pak trošku zarazilo,když sem mu psal po delší době,že su s tim hrozně spokojenej a že mu ještě jednou děkuju a že jestli se nebude zlobit big_smile,když budu jeho snímače doporučovat i ostatním kolegům,tak už se mi neozval.To mě trošku zklamalo..... jinak fakt v pohodě

0 xLajků:

26 Naposledy upravil: juhuuu (20. 09. 2007 11.09:58)

aha, takže si mu neřek, že chceš, aby to mělo takovej a makovej tón s příchutí takovou a mandlema uvnitř??  Prostě ti něco poslal....

0 xLajků:

27

RM jsem kdysi zkusil, byl to JB a nadšený jsem z něj zrovna nebyl. Síla signálu prakticky stejná jako původní šity a ruchy ne o moc menší. Jak jsou na tom humbuckery RM, to nevím. Zato EMG45 aktiv, to bylo jiný kafe! Mám ho jako jediný snímač u kobylky na bezpražci a mňouká fakt suprově! Souhlasím ale s tím, že vylepšovat levnou kytaru je ošemetná věc. Někdy je to "rovná cesta do pekel".

0 xLajků:

28

já měl teda tim pádem kliku big_smile

0 xLajků:

29

otázka zejména pro pekelníka: docela mě zaujaly ty tvoje SBS snímače... za 1200 to není tak hrozný :-) akorát na těch postovanejch stránkách se moc nevyznám - dělá to v aktivu/pasivu/oboje?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

30

juhuuu napsal:

takže si mu neřek, že chceš, aby to mělo takovej a makovej tón s příchutí takovou a mandlema uvnitř??  Prostě ti něco poslal....

nééé to sem mu přesně řekl,co chci.Řekl sem mu,že chci zvuk trošku staršího preclíka,spíš vintage,než modernu a on mi řekl,že má k dispozici preclíka z roku 86,tak sem mu řek ať to udělá podle toho.V podtatě mám okopčenej přesně fenderáckej snímač.Klidně mu můžeš i poslat třeba zvukovou ukázku,kde se ti líbí ten sound tý basy,ale to už není jen o snímači,že je tam víc elementů,který ten sound vytvořili...

0 xLajků:

31

kurcatovium napsal:

dělá to v aktivu/pasivu/oboje

no já mám pasiv.Určitě dělá oboje.On sám se považuje spíš za příznivce aktivek smile

0 xLajků:

32

a já jsem zase příznivce pasivek :-) a to že máš ty pasiv mne potěšilo, protože jsem měl podezření, že dělá jen aktivy...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

33

pekelnik napsal:

nééé to sem mu přesně řekl,co chci.

jojo, jasný... jako, já spokojenej sem, ale jestli někdy budu muset pro sebe koupit snímadlo, tka mu určitě pisnu.....

0 xLajků:

34

ok,no problem,klidně napiš.Já sem spokojenej s jeho hoknó jako hafo,to můžu říct. tongue:P

0 xLajků:

35

Kubš napsal:

dali podecenuješ snímače smile podle mýho bys měl prohodit pořadí snímače aparát smile ty snímače sou opravdu důležitý...no optej se timmyho z audioslave big_smile ten tvrdí že musí mít těžký dřevo ale hlavní devizou jeho zvuku sou snímače...a jeho zvuk je něco co obdivujou zástupy basáků....

Je to mozne, kazdy rika neco jineho. Pan Blazek, ktery napsal Rukovet kytaristy, cituje cloveka z tusim Duncanu, ktery rika, ze snimace jsou az treti v rade.

Honza: urcite snimace pomuzou, to nepopiram. Spis jsem jen komentoval to, jestli dostanes presne takovy zvuk, jaky chces, jen vymenou snimacu, jestli by nestalo za to vymenit spis kytaru. A pokud si spocitas investici do strun treba na 2 roky dopredu (ktere ti vydrzi hrat nejakou dobu), je otazkou, jestli uz nejit o 2 tridy vys do dobre ojetiny, kde ti bude basa produkovat na levnejsi struny a delsi dobu zvuk, jaky se ti libi...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

36

lidi mám ještě dotaz, zkoušel jsem psát tomu p. Šlapákovi z SBS ale nějak se neozývá:-( Posílal jsem mu zprávu na mail slapak@mail.t-com.sk a to mi neodpovída a druhý mail co jsem tam našel, tak se mi to vrátilo, že neexistuje. Nevíte někdo jaký mail mu funguje? Ty jeho stránky mi přijdou malinko nepřehledny:-( Díky moc!!!

0 xLajků:

37

d.a.l.i napsal:
Kubš napsal:

Je to mozne, kazdy rika neco jineho. Pan Blazek, ktery napsal Rukovet kytaristy, cituje cloveka z tusim Duncanu, ktery rika, ze snimace jsou az treti v rade.

Honza: urcite snimace pomuzou, to nepopiram. Spis jsem jen komentoval to, jestli dostanes presne takovy zvuk, jaky chces, jen vymenou snimacu, jestli by nestalo za to vymenit spis kytaru. A pokud si spocitas investici do strun treba na 2 roky dopredu (ktere ti vydrzi hrat nejakou dobu), je otazkou, jestli uz nejit o 2 tridy vys do dobre ojetiny, kde ti bude basa produkovat na levnejsi struny a delsi dobu zvuk, jaky se ti libi...

tak možný je vše já osobně si myslím že snímače nejsou tak zanedbatelný :D už jen tím že dokážou svojí konstrukcí celej zvuk uplně změnit :D P a JB :D ale to je fuk nebudem se hádat....každej to vidíme jinak já si myslím že preci s seymourem vintage a  seymour quarter pound bude hrát sakra jinak....

jinak netroufám si tvrdit bůhví co o strunách ale taky jde o to jak se na to díváš....pro někoho jsou mrtvý po 2hodinách, pro někoho nejlíp hrajou po tom až ztratěj cinkot, pro někoho zas jinak...

já se nerad ztotožnuju s idolama ale vysvětli mi proč si "hvězdy" který rozhodně nemůžeš ozančit jako držitele nekvalitních nástrojů( např flea...), nechávaj měnit struny co koncert

nerad fakt nerad se pouštím do hádek ale zdá se mi že bud máš jiný měřítko zvuku a šetříš na strunách a spoleháš na svůj nástroj  a říkáš si jak je dobrej, stejně tak já si říkám že mi to po půl roce tvrdýho záhulu(no dobře no ne jako že bych cvičil) prostě nezní na vytrhávání nebo placování a svádím to na struny a třeba mám na houno nástroj :)

uznávám že i starý struny sou použitelný ale rozhodně si na ně neužiješ víc než jazzmanský  brumlání, neboli můžeš zapomenout na slap.....ale to nám myslím nejlíp potvrdí klusi jež svojí cestu našel v potahovanejch a já se na stejnou cestu chystám

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: pekelnik (25. 09. 2007 08.30:10)

Kubš napsal:

a já se na stejnou cestu chystám

já taky smile
apropo myslíte,že sou elixíry vhodný na punk??Budu mít pak zvuk jako Hoppus nebo Dirnt?? big_smile:D:D:D:D

0 xLajků:

39

Honza napsal:

zkoušel jsem psát tomu p. Šlapákovi z SBS ale nějak se neozývá:-( Posílal jsem mu zprávu na mail slapak@mail.t-com.sk a to mi neodpovída

jo,ten mail sedí...
jak sem psal,mě už se pak taky neozval,tak nevim co s nim je... snad nehodil životu mávačku hmm

0 xLajků:

40

Kubš napsal:

jinak netroufám si tvrdit bůhví co o strunách ale taky jde o to jak se na to díváš....pro někoho jsou mrtvý po 2hodinách, pro někoho nejlíp hrajou po tom až ztratěj cinkot, pro někoho zas jinak...

já se nerad ztotožnuju s idolama ale vysvětli mi proč si "hvězdy" který rozhodně nemůžeš ozančit jako držitele nekvalitních nástrojů( např flea...), nechávaj měnit struny co koncert

nerad fakt nerad se pouštím do hádek ale zdá se mi že bud máš jiný měřítko zvuku a šetříš na strunách a spoleháš na svůj nástroj  a říkáš si jak je dobrej, stejně tak já si říkám že mi to po půl roce tvrdýho záhulu(no dobře no ne jako že bych cvičil) prostě nezní na vytrhávání nebo placování a svádím to na struny a třeba mám na houno nástroj smile

uznávám že i starý struny sou použitelný ale rozhodně si na ně neužiješ víc než jazzmanský  brumlání, neboli můžeš zapomenout na slap.....ale to nám myslím nejlíp potvrdí klusi jež svojí cestu našel v potahovanejch a já se na stejnou cestu chystám

Kubsi klid. Precti si poradne muj prispevek, druhy odstavec patri "nejakemu" Honzovi. Co se tyka me osubky, dnes uz nemusim hrat na mrtve struny, aktualne mam doma zasobu mirne jetych strun na dobry rok dopredu + ultrazvukovy cistic big_smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Kubš (25. 09. 2007 17.18:53)

hele a ty fakt věříš tomu že dokážeš čističem třeba ultrazvukovým obnovit omačkaný a "vytahaný" struny??? unava materiálu......
seš koumák přes prachy jak je kde ušetřit já ti to neberu ale není jednoduší prostě kupovat nový struny?

0 xLajků:

42

Už se mi p. Šlapák ozval, tak mail byl v poho....

0 xLajků:

43

Honza napsal:

rozhoduju mezi R.M.Pickups

Ty jsem na jedné base měl a vřele doporučuji:) a smile

0 xLajků:

44 Naposledy upravil: Kubš (25. 09. 2007 19.18:47)

já teda na RM taky nemůžu říct křivý slovo...ale SBS u pekelníka vůbec nezněly zle

0 xLajků:

45

Tak teď řeším otázku, jestli si vzít R.M. snímače, který sedí na můj rozměr 39x104,5 nebo si nechat namotat SBS ktery mají rozměr 102x38...Elektroniku bych si vzal nejspíš SBS s aktivním balancem, ale ty snímače ted nevim:-(

0 xLajků:

46

Honza napsal:

Tak teď řeším otázku, jestli si vzít R.M. snímače, který sedí na můj rozměr 39x104,5 nebo si nechat namotat SBS ktery mají rozměr 102x38...Elektroniku bych si vzal nejspíš SBS s aktivním balancem, ale ty snímače ted nevim:-(

R.M. . ... . . ... . .   .... . ...   ..  smile a smile

0 xLajků:

47

Kubši, Kubši... když už jsme u těch vzájemných rad.

Nevím o snímačích vůbec nic. Jen to že J je rovnej a P vypadá jak schůdek lol Když budu chtít novej P snímač od Fendera, jak poznám, že bude sedět zrovna na mojí basu (JB special)? Nebo je to nějaká universální velikost? A taky asi nebude jen 1 druh těch Fender P snímačů, tak jak poznám, kterej si mám vybrat? Hledala jsem něco, kde by bylo napsaný, jaký má kterej vliv na zvuk, ale nenašla jsem sad

Já mám totiž strach, že se mi zvuk s EMG snímačema nebude líbit. Kamarád říkal, že to dělá z fendera nefendera sad

Samozřejmě ocením radu i jiných smile

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

48

way: případné výměny se bát nemusíš, nebude to problém. Ale osobně si myslím, že se těch EMG snímačů zbytečně bojíš. Klidně bych si vsadil že se ti líbit budou. Však uvidíš...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

49

heh tyhle rady....fender nefender...kruci já tomu moc nerozumím proč to ty lidi říkaj....EMG sou dobrý snímače akorát holt momentálně nejsou tak IN...
jeslti chceš dobrý snímače  od jiný značky tak koukni po Seymour Duncan....
jinak pasovat ti tam budou všechny značky

0 xLajků:

50

EMG jsou dost dobre snimace, lec je potreba si trosku priplatit...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

51

Kubš napsal:

heh tyhle rady....fender nefender...kruci já tomu moc nerozumím proč to ty lidi říkaj....EMG sou dobrý snímače akorát holt momentálně nejsou tak IN...
jeslti chceš dobrý snímače  od jiný značky tak koukni po Seymour Duncan....
jinak pasovat ti tam budou všechny značk

Pozor, on neřekl, že jsou špatný, chválil je, ale zároveň tvrdí, že to dělá z fendera nefendera wink

Mě nejde o značku, ale o zvuk. Na módu kašlu. Jinak na SD už jsem koukala, ale je jich hrozně moc a nevim, podle čeho si mám vybrat. Proto jsem se ptala, jestli někde neni popsaný, čim se od sebe lišej...

Ale třeba plašim zbytečně, možná se mi to bude líbit nebo mi ta basa třeba nepřijde big_smile

0 xLajků:

52

MK napsal:

EMG jsou dost dobre snimace, lec je potreba si trosku priplatit...

Přesně tak. Právě kupuju basu s EMGčkama tak sem natěšenej.

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

53

Hm, já taky kupuju basu s EMG, ale nadšená zatim nejsem. Bojim, bojim

0 xLajků:

54

mno sd to maj krásně popsaný tak nebud líná a přečti si to big_smile wink

0 xLajků:

55

way napsal:

Hm, já taky kupuju basu s EMG, ale nadšená zatim nejsem. Bojim, bojim

A jakou? Jestli to smím vědět smile

0 xLajků:

56

teda myslím že už to tu vykřikovala dávno že to bude JB SPECIAL aneb duff mackaggan

0 xLajků:

57

Na tom zrovna pracuju, ale nejak jsem nenasla fendery.

0 xLajků:

58

To je možný, ale nemůžu bejt u všeho. wink

0 xLajků:

59

way napsal:

chválil je, ale zároveň tvrdí, že to dělá z fendera nefendera wink

No oni to americani vidi jinak...jak na tom neni napsany FENDER tak to neni fender, vubec se neboj, zvukove to urcite neublizilo fendri nature.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

60

Ten člověk, kterej to říkal, neni američan smile Je to českej muzikant, kterej hraje na basu.

Mám už vybraný jiný snímače, ale nebudu to nijak hrotit. Prostě zkusim a uvidim. Buď se mi to bude líbit a nechám je tam, nebo se mi líbit nebudou a koupim jiný. Mě je celkem fuk, co tam bude za značku snímačů, páč tomu vůbec nerozumim. Pro mě existuje jen líbí x nelíbí.

0 xLajků:

61

jj to je fakt ono totiž kterej fender je PJ?? no skoro žádnej co? akorát tyhle specialy a to sou takový 80´s divočiny kde stejně musely bejt náký snimače alá EMG....

on totiž JB special taky není bůhví jak klasickej fendroš big_smile takže se toho nemusíš bát ta basa stejně jak fender hrát nemá big_smile
MYSLÍM KLASICKEJ FENDER KONCEPT!!!REJPALOVÉ TO JEST JB A P!!!!

0 xLajků:

62

way napsal:

Ten člověk, kterej to říkal, neni američan smile Je to českej muzikant, kterej hraje na basu.

Tak ma mozna americkou fendri chripku....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

63

Jsou ty SBS snímače tak ošklivý, jako na těch obrázcích, nebo umí i přesnou kopii fendrů s pól. nástavcema?

http://electrosonic.szm.sk/obrazky/snimsestava.jpg

0 xLajků:

64

náhodou vypadá to pěkně to co má pekelník je pěkný a hraje??

0 xLajků:

65

davidak napsal:

nebo umí i přesnou kopii fendrů s pól. nástavcema

nee on dělá jen tyhle "zakrytý snímače"...
ale ten fender ti udělá,to si kuř! Já sem s jeho prací velmi spokojen tongue
osobně to stavím výš než RM

0 xLajků:

66

Vypadá to, že budu měnit snímače. Chtěla jsem jít do Fendera nebo SD, ale kamarád mi ještě navrhl KA. Co myslíte, že je lepší? KA nebo SD?

Přemýšlela jsem o SD SPB-2 nebo SPB-3. Co myslíte?

0 xLajků:

67

Emg smile

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

68

ty SD co si psala

0 xLajků:

69

grampa napsal:

Emg smile

no, tak toho se právě chci zbavit smile Nějak mi ten zvuk nesedí

0 xLajků:

70

way napsal:
grampa napsal:

Emg smile

Aha,tak to nic :)já je mám a lepší jsem nepotkal no holt každej má jiný ucho.

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

71

jak to tady čtu tak se pomalu v těch značkách snímačů ztrácím smile

když chceš hamburger, dej si párek...
0 xLajků:

72

way napsal:
grampa napsal:

Emg smile

hele tak to si neber ty SPB-3 to sou divoký snímače....

0 xLajků:

73

ale mnohem lepší... EMG jsou snímače nahovno.. tečka

0 xLajků:

74

tak a ted se přiznej kolik si zkoušel EMG, SD apod. a kolikrát vedle sebe na stejnej apec????

0 xLajků:

75

kytarových dost DOST-..... a to tak, že můžu říct, že  SH8 a SH6 jsou nasračku stejný....

teď tu mám basu s aktivníma EMG  (předělávám elektoniku) a je to typický aktivní EMG - silnej signál ale naprosto hnusně plochej zvuk - mě to teda fakt nesedí.

teď na zkoušce (hraju kytaru) jsem měl  půjčenej Godin REdline a děsběs (čistej zvuk naprd - plochý) od emg se mi docelka líbila sada na strat, ale to je všechno.....

0 xLajků:

76

pekelnik napsal:

nee on dělá jen tyhle "zakrytý snímače"...
ale ten fender ti udělá,to si kuř! Já sem s jeho prací velmi spokojen
osobně to stavím výš než RM

Od šlapajzna jsem si teď nechal dělat kyt, humbucker. Chtěl jsem kopii Gibson PAFu ale se silnějším signálem a po pár mailech byl snímač na světě. Byl jsem skeptickej k tomu, že tam nacpal keramickej magnet, ale hraje to jak ďas... ta cenu 1200,- i s poštou mám doma snímač co by byl jinak 4x tak drahej

0 xLajků:

77

Kubš napsal:

hele tak to si neber ty SPB-3 to sou divoký snímače....

No, já si myslim. Viděla jsem ho na e-bay v setu s jazzovym, tak jsem na něj koukala a přihodila jsem ho sem, co vy na to, ale moc se mi nezdál. Já tomu teda nerozumim, ale už to, že tam psali, že je vhodnej na metal a nu-metal mě moc nepotěšilo, páč mě napadlo, že to bude agresivní...

juhuuu napsal:

naprosto hnusně plochej zvuk - mě to teda fakt nesedí

Vnímám to podobně, akorát já jsem to nazvala placatej zvuk smile Po hodině mě to vždycky tak otráví, že vezmu do ruky jinou basu.

Co to je alnico magnet?

0 xLajků:

78

juhuuu napsal:

ale mnohem lepší... EMG jsou snímače nahovno.. tečka

Řikám to znova,já mám EMG 40 DC a je to fakt to nejlepší co jsem potkal ale dost taky zaleží na dřevě co kolem toho máš chce to masiv a fakt kus dřeva kolem sebe a pak je to ono,porovnání s Bartolini a co dávají do Cortek a těch všech bas do 15tis. to je všechno o ničem,tím nechci odsuzovat singly od fendru a dalších firem ale přece jenom...

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

79

way: jasný, jako to nejde popsat, ale fakt bych to jednim slovem popsal PLOCHEJ... prostě EMG mi nesednou.. to radši stejně silnej pasivní snímač, kterej má vlastní charakter...

alnico je druh magnetické slitiny ALuminium NIkl CObalt
materálů na výrobu magnetů je celá řada, ale stručně:

alnico2 - nejstarší, nejhůř zmagnetizovávatelný, s teplejším zvukem* nejmenší tah strun

alnico5 - středně silný, vyšší zvuk*, lepší mag. vlastnosti
alnico8 - dřív se použival, dnes ne, shodné parametry jako keramika
keramika - levný materiál, silné mag. pole,  vyšší zvuk*, obsahuje magnetit, nebo   hemattit + příměsy (barium, stroncium)
SamariumCobalt - používá třeba macho, silné jako keramika, zvuk podobný alnico*

Neodym - drahé, velmi vysoké mag. pole - snimače mají míň závitů

*- já nikdy jsem zvukově magnety nepoznal, ale keramika je opravdu hodně silnej magnet, co ze snímače udělá zrůdu s vysokým výkonem

a čím je magnet silnější, tím produkuje snímač větší "sílu"...

0 xLajků:

80

grampa napsal:

Řikám to znova,já mám EMG 40 DC a je to fakt to nejlepší co jsem potkal ale dost taky zaleží na dřevě co kolem toho máš chce to masiv a fakt kus dřeva kolem sebe a pak je to ono,porovnání s Bartolini a co dávají do Cortek a těch všech bas do 15tis. to je všechno o ničem,tím nechci odsuzovat singly od fendru a dalších firem ale přece jenom...

jasný, prostě to je o tom, co komu sedne, ale EMG se nějak vyhýbám kde to jde... měl jsem toho v ruce dost a stačilo mi to.....

0 xLajků:

81

bohužel sem neměl dost odvahy na to protočit snímače na šektrech takže můj dojem je zkreslenej kvalitou dřeva ale kdybych soudit podle týhle zkušenosti tak řeknu že SD jsou snímače pro roztleskávačky do stojanu....což nejsou mám je rád....

0 xLajků:

82 Naposledy upravil: Kubš (04. 12. 2007 22.04:33)

takže  já se ptám uved basu na který se ti snímače zdaj plochý, a jeslti to je něco levnýho(v což předpokládám protože by sis asi nelajsnul předělávat elektro na base za 40tis) tak bych to přisuzoval dřevu....ten snímač jen zesílí co ti dá dřevo....hovno pod lupou je jen velký hovno big_smile

ale upozornuju že se EMG nezastávám, jen z nich nemám špatnej pocit jak tu říkáte ale do budoucna počítám s něčím jak LIndy, Nordstrand nebo podobně....

0 xLajků:

83

kubši ta basa je od jednoho kytaráka z novýho města, vim, že udělal asi 5 nástrojů, ale to jen pro sebe a známý.   Kolik stála se můžu zeptat, ale jelikož to bylo pro jeho synovce, tak ta cena bude asi zkreslená.....

Ty emg se mi fakt zdají, jako by patříly jen do metalu a pod. jak kytarový, tak basový.  Ale hrát na kytarovej emg přes čistej kanál je katastrofa. A to řikal i Tomáš Morellů (můj fav. kytarista co je na jedný kytaře taky má)

0 xLajků:

84

já tomu furt nějak nechci věřit že by byly až takhle krutý.....vím že to nejsou měkoty jako ty po*raný bartoliny ale tak dramaticky bych to neviděl...
vím že to není ideální příklad ale zdá se ti že by brotha Wooten hrál metloš nebo měl takovej zvuk?

0 xLajků:

85

já neim, mě se nezdaj, helejce, zkusi si poslechnout kytarový HB na EMG stránkách a pak třeba humbucker  na seymourduncan.com....

Ty EMG jakoby hrajou od vejšek po basy (sou prostě plochý) ale něco od duncanca zní jakoby bez vejšek (jako všechny pasivy....)

btw jakýho wootena myslíš, já viděl reggieho akorát se stratem...

0 xLajků:

86

juhuuu: díky moc za vysvětlení. Z toho výběru mi připadá, že "nejlepší" je alnico5

kubš: já si myslim, že posuzovat snímač podle dřeva je krapet zavádějící. Člověk chce přeci snímačem vylepšit zvuk basy, ne basou vylepšit zvuk snímače...

0 xLajků:

87 Naposledy upravil: juhuuu (04. 12. 2007 22.25:27)

way: na netu lidi tvrděj: keramiku pro tvrdou hudbu, alnico na měkkou.  Je to kravina největší, ale fakt se toho lidi držej....

Hmm chudák MusicMan s keramickým snímačem by patřil hold jen do metalu.....

Podle mě je jedno, co se použíje za magnet a Šlapák si to myslí taky (proto používá hlavně keramiku)

0 xLajků:

88

Šlapák je ten od SBS? SBS jsou lepší než SD?

Já nevim, co si teda vybrat. O cenu mi ani tak moc nejde. Chci, abych už měla basu v pro mě hratelnym stavu. Co ten SD SPB-2? Na e-bay nebo v US shopech koupim J a P oba do 3000 Kč.

0 xLajků:

89

Jo, to je on, a určitě bych ho zkusil.. Napíšeš mu, řekneš, mám tuhle basu, hraju tohle, mám tyhle snímače, ale chci jiný, a nejlíp takový a makový s jahodovým krémem uvnitř. A von ti poradí hned, je to fakt machr a příjemnej člověk..  Je to BEZ PROBLÉMU porvnatelný s 4x dražšíma snímačema z JuEsEj.  Hold český ručičky....

0 xLajků:

90

No tak ja treba dneska chvili mluvil s Mazlem, ve ctvrtek se s nim uvidim znovu a uz budem vymejslet basu. Tak uvidim, uz jsem mu rikal, ze si se mnou uzije spoustu legrace...nicmene bavili jsme tak trosku o snimacich a on me prave trosku premlouval od zahranici k SB a KA (tak samo, zna ty lidi a pracuje s tim uz chvilu...nejakej tlak tam bude taky smile , no a SBS ti muze navinou civku jakou si budes prat, takze v tom bych videl jeho velkou vyhodu. Podobne KA

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

91

Od Seymoura chybu taky neuděláš, ale tady neporadim, mám zkušenost jen s Quarter Poundama pro jazz bass, pak nějakýma aktivníma a pak ještě minihumbuckerama pro Jazz Bass....

Ale alespoň ze srandy zkus napsat šlapákovi, ten ti aspoň poradí. Jinak bych já osobně do světovejch šel jedině do SD a možná DiMarzií, ale to radší SD

0 xLajků:

92

to way: hele mám zkušenost takovouhle měl sem SPB2 komplet PJ na starým šekteru, a dokud sem nepotkal novýho šektera s emg, tak sem myslel že mám slušnou basu...no a pak ti mám něco radit.... můj osobní názor je že dobrej zvuk musí dávat basa....

to evžen:
mylsím

My main bass is this 1983 Fodera Monarch Deluxe. It's made of curly and rock maple, Honduras mahogany, and East Indian rosewood. The pick-ups are EMG's and I've added a Kahler tremelo.

nevím jak je to aktuální....

jinak se nebavím o kytarovjech smile to je jasný že to sou krutý snímače pro krutý trpaslíky....

BTW ten druhej wooten je fakt chudák....jak na youtube píšou "nejpřecenovanější kytarista big_smile "

0 xLajků:

93 Naposledy upravil: Dante (04. 12. 2007 22.45:16)

A co Sadarna, Fodera, nebo treba ty Lindy?

Wooten kytarista je ale skutecne hroznej ubozak...neumi vyplodit nic nez nudny pazvuky. Trago smile Kdo videl na koncerte a neumrel nudou chape big_smile

0 xLajků:

94

Dante napsal:

A co Sadarna, Fodera, nebo treba ty Lindy?

ty voe to už je zas jiná pohádka.....ale to co si napsal bych taky mohl přidat do svýho GAS listu....

jak říkám neglorifikuju EMG, jen si nemyslímto co se tu o nic h píše.
ale sám přemýšlím o přechodu na to co psal dante

0 xLajků:

95

Dante napsal:

Wooten kytarista je ale skutecne hroznej ubozak...neumi vyplodit nic nez nudny pazvuky. Trago smile Kdo videl na koncerte a neumrel nudou chape big_smile

myslíš to vážně?? mě fakt nepříde nějak dobrej....jako takovej šášula, victor je prostě zajímavější

0 xLajků:

96 Naposledy upravil: juhuuu (04. 12. 2007 22.49:02)

way: podle mě hraje většína snímačů DOST podobně. Já bejt tebou tak mu fakt zkusim napsat, žemáš EMG a chceš zkusit něco novýho.....  Já když dnes vybírám snímače tak třeba podle toho, jakej můj oblíbenej hráč jaký používá smile  Protože zkoumat, jakej je mezi dvouma rozdíl by bylo k zešílení, když jich je na světě toliko..

Kubš: jo, to je vono hele  - Wůtn fodera je taková, že přenese prostě všechno, od basů po vejšky a nic nevylejzá vejš, tady máš pravdu, že fakt hraje dřevo.. A to je to, co se mi nelíbí, myslim to, jak to hraje prostě všecko stejně..... Hold řikám, že to JÁ rád nemám, toť vše. smile

Jinak, jo ten jeho brtatr je divnej, je hezká, že jako Viktor slapuje na kytaru, ale k čemu to jako je....

0 xLajků:

97 Naposledy upravil: Dante (04. 12. 2007 22.52:22)

Nevim...premyslim, ze to stejne musi vinout nejakej clovek a treba by Slapak za podobny obnos penez taky delal hotovy zazraky :] Trosku to otocime (viz zebaoth wink, ne?

BTW, pro ty co si nevedi rady:
http://europa.spaceports.com/~fishbake/buck/humbuck.htm
http://europa.spaceports.com/~fishbake/ … pickup.htm
http://www.diyhappy.com/how-to-make-a-g … ss-pickup/

A s kytarovym Wootnem to myslim vazne, me pripada tragickej. A ani ho nelituju. Ten jeho styl volovin na kytaru je jakobych ja placal mokrym rucnikem o basu a ocekaval vasnivy potlesk jaky ze pekny zvuk to vydava...

0 xLajků:

98

juhuuu: Jenže to je právě to, že já moc neumim popsat to, co chci. Já mám prostě líbí x nelíbí. Proto se mi moc nechce pouštět do "vlastní" výroby.

Kubš napsal:

o way: hele mám zkušenost takovouhle měl sem SPB2 komplet PJ na starým šekteru, a dokud sem nepotkal novýho šektera s emg, tak sem myslel že mám slušnou basu...no a pak ti mám něco radit.... můj osobní názor je že dobrej zvuk musí dávat basa....

s tou basou souhlasim. Jenže mě se prostě nelíbí ty EMG. Neříkám, že jsou špatný, to bych si netroufla, ale prostě se netrefujou do mýho vkusu. Já nepotřebuju mít super basu, já potřebuju basu, u který se mi bude líbit, jak hraje. A je mi fuk, jestli mě to bude stát 10 nebo 30 tisíc. Mně by spíš pomohlo, kdyby ses pokusil nějak popsat ten SPB-2.

0 xLajků:

99

Dante napsal:

Nevim...premyslim, ze to stejne musi vinout nejakej clovek a treba by Slapak za podobny obnos penez taky delal hotovy zazraky :] Trosku to otocime (viz zebaoth wink, ne?

máš pravdu ale vem si co se tady strhlo když sem napsal že Fender snímače za 1900 se mi zdaj ne nějak vyjímečný a ve svý podstatě k hovnu ...takže ta cena českýho snímače za 1200-1500 je docela dobrá a odpovídá tý kvalitě...tolik stojej v ameru zančkový jako SD apod. a LF apod vyjou na těch 130USD

0 xLajků:

100 Naposledy upravil: way (04. 12. 2007 22.54:52)

juhuuu napsal:

Já když dnes vybírám snímače tak třeba podle toho, jakej můj oblíbenej hráč jaký používá

Mě se hrozně líbí zvuk Duffu McKagana. Jsem jím posedlá už odmalička lol Používá od SD STK-J2 u kobylky a P má Fender. Jenže Fender snímače tu většina lidí haní.

Nejsem posedlá tím, mít všechno jako on, ale chtěla bych se přiblížit tomu zvuku

0 xLajků: