Téma: Jazzbass made in Mexico
Máte někdo zkušenosti, třeba i z druhý ruky? Co jsem se zatím dočetl bylo dost rozporuplný.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Jazzbass made in Mexico
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Máte někdo zkušenosti, třeba i z druhý ruky? Co jsem se zatím dočetl bylo dost rozporuplný.
Co jsem já zažil, tak hratelnost dobrá, ladění to drželo... akorát už se začal projevovat věk (pět let) - kobylku, ladicí mechaniky a plechovej kryt pod potenciometrama začala napadat rez - malá konkorová lázeň by neškodila. Na hmatníku to mělo dvě místečka, který úplně nezněly, ale bylo to až za oktávou, takže jsem to neřešil. Prostě vcelku dobrej nástroj...
no hele bohužel neporadím mám pocit že do čr choděj nástroje hodně prosetý USA->prosejvačka do evropy->centrál sklad prosejvačka dvě->čr to už je jen sklad mrtvejch mexicánců....
myslím si že dnes sou na tom mexica když to není vysloveně pojebanej kus velmi dobře....
Já nepoznám rozdíl ve zvuku mezi Mexickym a USA, třeba ten divně zelenej v Muzikeru se mi zdá nejlepší Fender co tam je:-)
ono je to na tý prodejně i o strunách taky tam nebudou čerstvý
mám pocit že do čr choděj nástroje hodně prosetý USA->prosejvačka do evropy->centrál sklad prosejvačka dvě->čr to už je jen sklad mrtvejch mexicánců....
přesně takhle to je!!!
a není to jen u fenderů,ale podle mě u všech bas i dražších a renomovaných firem a samozřejmě, i u jejích kopií od žlutejch
mám pocit že do čr choděj nástroje hodně prosetý USA->prosejvačka do evropy->centrál sklad prosejvačka dvě->čr to už je jen sklad mrtvejch mexicánců....
Takže co? Nástroj evropskej, který se prosývaj do usa?
bud dobře vybírej nebo zkus něco z bazáče
kamarat ma mexico na ktore sa uz dlhe roky neustale hra a je to vyborna basa. dalsi kamarat ma mexiko ktore ma tak mozno par mesiacov a je to velmi chaby nastroj.
pista: je to tak...ale bohužel to paltí i něco dražších nástrojích
sklad mrtvejch mexicánců....
kamarat ma mexico na ktore sa uz dlhe roky neustale hra a je to vyborna basa. dalsi kamarat ma mexiko ktore ma tak mozno par mesiacov a je to velmi chaby nastroj.
Pravda pravdoucí, musíš moc vybírat mezi moc kusy a mít moc štěstí. Jinak mechické fendry jsem měl v prackách dva a oba žalostně nehrály.
já jich měl v prackách tipuju kolem 10-12??? a jeden hrál brutálně pěkně, zbytek nemastnej neslanej přirovnal bych to ke JB geddy lee nebo highway 1, a jeden co mi přišel z usa hraje tak že sem ho místo výdělku za prodej nechal u sebe doma(vím z ní to co je moje to je dobrý ale já hofakt neplánoval pro sebe ale na to vydělat na něm pár kaprů)...prostě když chytnu basu tak mě bud osloví nebo neosloví u fenderu mě oslovili za celej život 5 kousků
Precision American Deluxe
Mark Hoppus sign.
JB standard (jeden s z těch lepších kousků asi...)
Jazz Bass Deluxe (můj jinak co sem viděl na krámě tak co maj v čr je fakt trošku výsměch -neusazený krky, centimetrový dohmaty...což mi furt podporuje teorii o selekci nástrojů do čr )
70´s Preci vintage
všechno ostatní mi přišlo bez života(několikrát hw1, zbytek standardů MIM, 2xGeddy Lee, a dokonce pár american standardů....)
Kubši, to by mě mimochodem zajímalo, co bys říkal na moji Sigmičku... Dovolím si trochu k tématu (čr - sklad mrtvol), trochu od tématu: byl jsem včera s kámošem kupovat v Aleximu struny na jeho basu a nemohl jsme odolat a vyzkoušel si tamního Musicmana Stringraye (nebo Sterlinga?) 4str. fretless aktivka a resumé? Ta basa nasucho vůbec nehrála, a to stála jářku 49 papouchů!!! Když to porovnám s nějakým úplně základním Warwickem Rockbass, co visel na Muzice, no nebe a dudy (teda vlastně obráceně)! Věřím tomu, že u toho Musicmana je to dohnáno kvalitní aktivoelektrikou, ale pánové, koupit si takhle drahej nástroj, jež nehraje? Tudíž Kubšova teorie je tímto potvrzena a já jsem zhrozen...
no vono mě spíš zhrozuje že tu někdo chce za MM 49k
jinak věřím že tvoje sigma hrát bude, ty jí máš fretless co? v tom se sice nevyznám už jako vůbec ale rozhodně to nemusí být špatný to je náká japonka?? já jinak nejsem bůhví jak náročnej ve svý podstatě nedokážu svojí představu basy nějak vyjádřit bud mě osloví nebo ne....tot vše
zbytek nemastnej neslanej přirovnal bych to ke JB geddy lee
Kubši, nes**
jinak věřím že tvoje sigma hrát bude
To si kuř že hraje, snad se Dan neurazí že prozrazuju materiál, z něhož má basu, ale Sigma jednoznačně popírá teorii, že překližka stojí za starou bačkoru... je to starý Japonsko, 70. léta, big headstock, prostě klasika Viz Danův avatar...
Ta basa nasucho vůbec nehrála, a to stála jářku 49 papouchů!!!
Basu zkouset i namokro, resp. v aparatu... To, ze silne nerezonuje drevo, jeste neznamena, ze ta basa nehraje. MTD nasucho rezonovalo hezky, K&K temer nasucho nerezonuje a presto hraje vyrazne lepe (a to ma slabsi snimace).
Pokud ovsem ta basa mela napr. mizerny sustain, je to samozrejme jina vec. Ale finalni obrazek bych si delal na aparatu, nejlepe na prumernem.
Kubš napsal:zbytek nemastnej neslanej přirovnal bych to ke JB geddy lee
Kubši, nes**
![]()
![]()
Kubš napsal:jinak věřím že tvoje sigma hrát bude
To si kuř že hraje, snad se Dan neurazí že prozrazuju materiál, z něhož má basu, ale Sigma jednoznačně popírá teorii, že překližka stojí za starou bačkoru... je to starý Japonsko, 70. léta, big headstock, prostě klasika
Viz Danův avatar...
překližka, hele myslím že z toho dělali i danelectra..., podívej se jaký "ušlechtilý materiály" používaj fokusky za 7tisíc....
Původně jsem Mexicána chtěl, ale když jsem si ho vyzkoušel, tak jsem si uvědomil, že by to bylo jen dočasný stádium (=vyhozený prachy)
no vidíš já bych zas řekl že když už něco tak minimálně American deluxe.....protože to je pro mě opravdu "kick ass" basa/kytara cokoliv podtím je podobný
Původně jsem Mexicána chtěl, ale když jsem si ho vyzkoušel, tak jsem si uvědomil, že by to bylo jen dočasný stádium (=vyhozený prachy)
A to já prachy vyhazuju rád! A jestli jednou vyrostu a budu velkej kluk a budu mít jasno - tak je budu možná vyhazovat i za takhle dobrý nástroje.
u fenderu mě oslovili za celej život 5 kousků
Mark Hoppus sign.
Jak to plís hraje ten Hoppusův jazzoprecis? Dá se na to i něco slapnout?
Hrál sem v jedněch hudebninách na Fender Jazz bass,ale nevim,co to bylo přesně,moc se v tom nevyznám,na jednom potenciometru měl takovej přepínač,kterej zvíraznil basy,i středy,a mělo to moc pěknej zvuk na slap...stál asi 32 tisíc,ale moc mě neoslovil,myslim,že moc velkej rozdíl,od levnějších bas to neni,určittě né rozdíl 25 tisíc... no nevim...byl to zatim jedinej fender,na kterej jsem hrál...
tak to bylo American standard
Kubš napsal:u fenderu mě oslovili za celej život 5 kousků
Kubš napsal:Mark Hoppus sign.
Jak to plís hraje ten Hoppusův jazzoprecis? Dá se na to i něco slapnout?
mno slapovat se dá na vše tohle je preci ale zas toršku divočejší díky Quarter poundu takže ten slap na to nebude jak na klasa preci.....
kubsi, raz niekde musime zohnat hoppusa a geddyho, lebo to co tvrdime vo vacsine casu sa casto zhoduje, ale na tieto dve basy mame uplne odlisny nazor. nerozumiem tomu a to mi aj borovicka pomaha
hele já to vidím tak že se mi lnelíbil ten kovovej zvuk novejch strun a ten pitomej plochej krk jak z lisu....asi to nebude špatná basa ale MH mě zaujal daleko víc
Quarter poundu
Můžeš to prosím vysvětlit tak, aby to pochopil i Lister?
jo hele tak to je takovej snímač od Seymour duncana, má název quater pound kůli tomu že má větší polový nástavce magnetů (snad je to správně) právě čtvrt palec a je to takovej silnej snímač kterej oni doporučujou do všeho tvdršího od punku ne temnějšímu metalu
, dává to fakt silnej signál a takovej kterej na první pohled se s ničím nemazlí....
no a krom toho že tyhle SDčka sou fakt dobrý snímače globálně (osobní názor...) tak ten quarter je prostě takovej ten Blink182 zvuk...
Díky. A SDéčka jsou opravdu dobré. Osobní názor:)
já si to taky myslím, zatím mě nezklamaly a teda slyšel sem SD na tom zemánkově 70 ´s fenderu a to byl taky masoš....
ja som mal z toho SD quarter pound taky zvlastny pocit - silny snimac, poriadny narez, ale stale som mal dojem ako keby som hral cez mierny kompresor. stary fender snimac sice nebol taky prierazny, ale mal som dojem je citlivejsi a detailnejsi.
jasný je to o každýho chuti někdo slabší snímač se zastřenější tonem (což bych označil jako vintaž) a někdo radši průraznej namachrovanej s tím že jeho síla může pohltit i to co nechceme
ale naštěstí se nemusíme potýkat s těma šilenostma jako dělá EMG na kytary EMG 81
což sou asi ty nejvíc debilní snímače na světě pro kohokoliv kdo si váží tónu kytary
a jeden hrál brutálně pěkně, zbytek nemastnej neslanej
Já jsem moc bas v ruce neměl, nicméně když jsem se mazlil s Fender Highway One, sundal jsem ze zdi i Fender za cca 59 tisíc - a nasucho nebyl poznat ve zvuku žádný rozdíl. Já si basy zkouším tak, že o dřevo lehce opřu zuby - a to je fakt slyšet a cítit všechno. No a mexikán podle mne zněl mnohem hůře a navíc jsem si o vyčnívající otřep z pražcového drátu roztrhnul kůži na prstu. Nebrat, nebo hodně hodně přebírat.
Tak jsem nedávno koupil od Kubše toho jeho Mexikána, aby měl finance na Schectera a musím říct, že koupě nelituju. Hraje pěkně i nasucho, ani ji nemusím opírat o zuby abych ji slyšel
a pomocí korekcí na aktivce jde přímo z basy nakroutit poměrně široká škála zvukú. Vykrvácení díky nezačistěným pražcúm nehrozí, řemeslné zpracování je na vcelku dobré úrovni. Jedinou změnou, kterou možná v budoucnosti udělám, bude výměna kobylky za Leo Quan BadAss - tím nechci říci, že má basa málo sustainu, ale pročpak bych ji nemohl ještě vylepšit
Možná jí tu kobylku dopřeji už na Vánoce, ať má taky něco pod stromečkem
jj bad ass prej HODNĚ pomůže na to mexico nemám zlý vzpomínky
ale jako všechno co sem měl sem si hezky to vyzkoušel a pak poslal dál
asi to takhle budu dšlat často...pač pak budu moc mít co nejvíc informací o všem možným
Jedinou změnou, kterou možná v budoucnosti udělám, bude výměna kobylky za Leo Quan BadAss - tím nechci říci, že má basa málo sustainu, ale pročpak bych ji nemohl ještě vylepšit
Po zkušenostech s Bad Ass bych něřekl, že sustain vylepšuje... je to spíš pocitová záležitost, takový sustainový placebo
Tak ještě uvidím, zatím jsem se sustainem spokojený, tak do toho zbytečně šahat nebudu.
Přesně, když to v originále hraje dobře, je zbytečný to vylepšovat... navíc BadAss podle mě opravdu nijak převratně nic nevylepší...
Jak praví Murphyho zákon: "Když to funguje, nikdy se v tom nešťourejte"
Poslechnu dobře míněné rady a šťourat se v tom nebudu Díky.
mno nevím seš jeden ku stotísícům spokojenejch uživatelů mikuldo....ale je fakt že si unikát
ze signatury sundaš skoro vše co jí dělá signaturou už jen čekám až vyloupeš ty obrovský odelníky z hmatníku a osmirgluješ ten černej binding
podle ohlasů Bad ass hodně pomáhá prostě tyhle "crapy" kobyly tomu zvuku moc nepomáhaj...
Tak jsem prošel zahraniční fóra a veskrze byly hodnocení kladné, u mexických jazzbass dokonce doporučovali výměnu za Badass jako "povinou". Ještě si to promyslím a pokud výměnu uskutečním, určitě dám vědět a popíši změny.
kedze nevysiel hiwatt, tak bude geddy s badassom, sam som zvedavy ako sa to prejavi.
badass nieje rozhodne zla volba. ale taky jaco radsej hral a stacil mu aj ten ohnuty plech
Tak jsem prošel zahraniční fóra a veskrze byly hodnocení kladné, u mexických jazzbass dokonce doporučovali výměnu za Badass jako "povinou".
To já jsem taky už ikskrát četl, ale pak jsem z Geddyho sundal BadAss, namontoval obyčejnou fenderáckou kobylku... a žádnej skok k horšímu se nekonal. Naopak, přibylo agresivity ve zvuku, basa začala najednou vrčet a být správně nas*aná Předtím to byl takovej tuctovej hodnej nástroj... jak už jsem psal, myslím, že ty řeči o vylepšeným sustainu a lepším zvuku jsou jen placebo... když to člověk slyší ze všech stran, začne tomu věřit taky
kedze nevysiel hiwatt, tak bude geddy s badassom
Vítej do klubu
Vítej do klubu
dakujem, uvidime ako dlho sa ohreje, jeden jazz bude musiet odist, takze to bude kruta volba.
jeden jazz bude musiet odist, takze to bude kruta volba.
To jsem zvědav, který JB to prohraje... jen upozorňuju: připrav se, že Geddy má nááádhernej pohodlnej jumbo krk...
no sam som zvedavy aky to bude rozdiel.
hraju na M-kovyho Fendera JB V, snimače noisless, naprostá spokojenost!!! Koupeno přes ebay z USA, měl sem trochu strach, ale řek sem si za ty prachy bych to dyžtak střelil, ale bylo to přesně co sem sháněl, akorát to clo a DPH!!! Sem nevychytal, stejně vyšla o pulku levnější než u nás.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Jazzbass made in Mexico