1 Naposledy upravil: Sony (11. 09. 2007 15.56:41)

Téma: Ibanez TR 70

Ahoj,dostala se mi do ruky tato čtyřstrunka a nějak nemůžu pořádně najít, co je to zač. Jeden známý se jí zbavuje a nevím, jestli má cenu ji vzít a kdyžtak za kolik. Poradíte? Znáte ji někdo? Dík moc. - Ještě dodám, mohla by být na další prodej.

0 xLajků:

2

Re: Ibanez TR 70

Mám ji, není to žádný zázrak, koupit jen v případě nouze a levně. Zkoušel jsem ji zaktivnit, ale co není ve dřevě, to se elektronikou už nedožene. S novými strunami je celkem fajn, ale jak stárnou struny, zvuk ztrácí až příliš na konkrétnosti a basa jakoby "hluchne", víc než je zdrávo. Podladěná se chová jakoby měla staré struny - ztrácí na konkrétnosti. Kladem je pohodlný krk, dobře se na ní učí začátečníkúm jako jsem já. Brzo ji ale dám pryč a koupím něco podstatně lepšího. Mám ji celkem rád, ale její nedostatky mi vadí stále víc.

0 xLajků:

3

RAT napsal:

ale jak stárnou struny, zvuk ztrácí až příliš na konkrétnosti a basa jakoby "hluchne", víc než je zdrávo

Tohle bych spis prisoudil na stranu strun

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

Tak to si dovolím nesouhlasit. Na kvalitním nástroji struny sice ztratí výšky, ale ve středech hrajou pořád konkretněe a stále to pěkně vibruje (někomu takový zvuk dokonce vyhovuje). Jasně, že po delší době se ten zvuk zastře úplně, ale i pak je pořád tón pevný = konkrétní v basech (myslím tím rychlý nástup tónu a následně solidní sustain). Na šuntbase se po ztrátě cinkavosti a vyšších harmonických projeví ta vyblitost nástroje. Zvlášť pasivní basy jsou na to dost náchylné.

0 xLajků:

5

Jo jinak na patrani po starych Ibanezkach je dobry: http://www.ibanezregister.com/
Zvolte The Old  Gallery a pak Basses.

Jinak tahle basa ma telo z Agathisu - což je prostě to nejlacinější po překližce. Ale pokud jsi úplný začátečník, tak to nevadí a naučíš se na tom základy a za rok dva si můžeš pořídit něco "dospělejšího".

Dal bych za ni tak max.1500, poáč jetýho Fokuse pořídíš tak za 3000 a v kvalitě je to podstatnej rozdíl.

0 xLajků:

6

UR napsal:

Tak to si dovolím nesouhlasit. Na kvalitním nástroji struny sice ztratí výšky, ale ve středech hrajou pořád konkretněe a stále to pěkně vibruje (někomu takový zvuk dokonce vyhovuje). Jasně, že po delší době se ten zvuk zastře úplně, ale i pak je pořád tón pevný = konkrétní v basech (myslím tím rychlý nástup tónu a následně solidní sustain). Na šuntbase se po ztrátě cinkavosti a vyšších harmonických projeví ta vyblitost nástroje. Zvlášť pasivní basy jsou na to dost náchylné.

Tak to je přesný popis problému té Ibanezky - rychlá ztráta konkrétnosti.

0 xLajků:

7

UR napsal:

Dal bych za ni tak max.1500, poáč jetýho Fokuse pořídíš tak za 3000 a v kvalitě je to podstatnej rozdíl.

Souhlas.

0 xLajků:

8

Ibanez TR opravdu tak do začátku... svoje zkušenosti by mohli poskytnout zdejší uživatelé Lefík (ten si ji docela pochvaloval) a Vernysator...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

9

UR napsal:

někomu takový zvuk dokonce vyhovuje

ANO,mě!  tongue
ikdyž stále nemám uplně kvalitní nástroj

0 xLajků:

10

jinak sem měl Ibanez EXB 504 což je něco podobnýho a podobnej problém s tónem,nekonkrétní...slabej signál,rozbředlý basy.Nevim,asi bych to nekupoval.Jinak TR serii má SRS tady z fóra,tak třeba ti k tomu něco řekne

0 xLajků:

11

Jojo, mám TRko a podle mě není ta basa zas takovej průser. Myslím, že do začátků naprosto v pohodě-je spolehlivá, drží ladění, zvuk není nejhorší, ale "něco" mu chybí, signál z ní lezoucí je dost slabej....srovnával jsem přímo s pekelníkovým fokusem (i v kapele) a fokus byl prostě lepší, mnohem víc se prosadil....teď se jí už taky pomalu chystám zbavit smile

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

12

jinak je teda fakt,že ta Ibaneza držela až nezkutečně ladění,mohl sem s tim švihnout někde do auta a na dalším koncíku sem jen lehce doladil a pohoda.Ikdyž teda fíkus taky drží pěkně,ale tam sou ty ladící mechaniky(krásný,nejlepší na svjetě tongue fender pičo vede big_smile ) trošku větší,no takže to občas kapku ulítne....... a stejně punkáči neladí big_smile:D

0 xLajků: