1

Téma: Celolampové aparáty HOT a Pavel Horký

Trošku to tady v sekci aparáty umírá tak mě napadlo (protože jsem to nenašel), jestli nemáte osobní zkušenosti s aparáty HOT. Začalo se to probírat v pokecu ale myslím si, že by to mohlo vydat na vlastní téma.

0 xLajků:

2

Re: Celolampové aparáty HOT a Pavel Horký

No a není někde nějaká recenze, nebo popis a doporučení od nějakého "profíka"?A má ten človíček nějaký web?....jestli už tu někde je, tak jsem ho možná přehlédl...  wink

0 xLajků:

3

já bych řekl,že ty aparáty budou brutálně good tongue

0 xLajků:

4

Web je: http://www.hotamps.com/ /bohužel tam toho člověk moc nenajde, akorát kontakt.

Našel jsem jediný rozhovor s P. Horkým http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla … enec~2004/ s malou recenzí, jinak nic. Možná jsem ale špatně hledal:).

0 xLajků:

5

Náš kytarista má HOTa hlavu celolampu 60W i box 2x12 a je stím nadmíru spokojený.  A co vím tak kytarista z jiné kapely ho má taky a roněž velmi spokojený. Náš kytarista nepoužívá žadnou zkreslující krabičku, používá jen zkreslení hlavy.  Pavel Horký dokáže tu hlavu udělat přesně podle přání a i dotatečně poupravovat a poladit.....nejsou to žádné sériovky. Vhledově ta hlava vypadá parádně a výkonově ....,no ve zkušebně to je někdy teror smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

psal jsem mu asi před 1,5 rokem a tohle mě odpověděl:
Basové zesilovače dělám jako hlava + box. Pokud se týká preampu jsou dvě základní charakteristiky. Jedna je Fenderovská – použití lampy 12ax7, druhá je Ampegovská – použití dvou lamp 12dw7 s tím ,že preamp jde mírně nakreslit (dosáhne se tím tzv. "naprděného" zvuku). Nebo je možnost udělat preamp jako dvoukanál s nožním přepínačem.
Zesilovač je také možno osadit efektovou smyčkou – lampa12ax7
Co se týká konce dá se udělat konec 100W – 2xKT88, 150W – 4x6L6GC nebo EL34, 200W – 4xKT88, 300W – 6xKT88.

Boxi dělám v současné době dva modely 1x15" – 400W a 2x10" – 400W. Box 2x10" se dělá i modifikaci s hornou. Osazují se buď reproduktoru Celestion nebo Eminence.

Pokud by jste měl zájem vyzkoušet dá se to domluvit, v blízkém okolí hrají dvě sestavy.

S pozdravem Pavel Horký

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

7

Jak jsem psal již v pokecu:
Docela nad tím HOTem poslední dobou uvažuju, chtěl bych někdy na jaře kolem 20k investovat, buďto SVT 3 PRO nebo zakázkový HOT. Ještě uvidíme jak mě ten aparát přesvědčí ale prozatím má moje sympatie:-)). Nejvíc fajn je ta věc, že Ti ten aparát postaví opravdu na míru tak, jak si to představuješ. Můžeš mít kolik chceš kanálů, třeba jeden nakreslený, druhý čistý, třetí vhodnější na slap, prostě jak kdo chce.

Spíš by mě zajímaly zkušenosti s basovýma hlavama, ale uvítám i další kytaristické:)

0 xLajků:

8

no ja od budu na prelomu roku brat box 1x15 400W celestion neodym orangeback... za deset tacu, jsme prebezne domluveni.

a hral jsem i na jeho celolampovou hlavu 300W, osazenou KTckama a co vam budu povidat smile

nam nam.. a za 30 tisic... to za hi-end ovej apec (nebo minimalne opravdu vyssokou tridu) neni az tak mnoho...

jeho boxy hrajou hodne konkretne a dobre tlaci.

navic je s nim opravdu dobra domluva a je VELMI flexibilni.
a hlavne je to nadsenec, co krome staveni apecu chodi i do prace, takze to ma vlastne jako konicka a tudiz nedela na kvatitu ale na kvalitu.

Predvadel mi 100W kytarovou celolampu hlavu... a total sado.... o krasne teplyho cistyho zvuku na jakejkoliv jazz, blues a funk pres crunch, ovedrive az po brutal overdrive.. to vse v jedne hlave... a hlavne to mu opravdu rozumi.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

9

jj odjakživa je s jeho jménem spojená kvalita zvuku, poslední dobou už i design se dá zkousnout smile
ale taky sem slyšel negativní ohlasy či co...ale znáte to v čechách se nezavděčíte nikomu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

10

stalo by to za vyskusanie.

sekam dobrotu
0 xLajků:

11

PH zběžně znám. Je to takřka soused přes dvě dědiny. Náš kytarista má tři roky od něho komplet HOT a když to „šil na míru“, tak byl několikrát na naší zkoušce. Ctí ho právě ten aktivní přístup k potřebě individuálního zvuku.
Box mého kolegy kytaristy obsahuje 2ks Vintage 30. Jsou v áčkové bedně přiměřené velikosti a zvuk s celelampou 50W to má vynikající.. Druhý kytarista má Messa-Boogie se 4x12, ale tato kombinace HOT je mi více sympatická.
http://img510.imageshack.us/img510/4899/hotkw1.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/3671/hot4zmgx2.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/9706/hot5zmmx7.jpg
Rozměry kytarového boxu: 69 x 59 x 36cm, od poloviny nahoru mírně zkosené.
Materiál je překližka o síle 16mm, nevím kolik vrstev, nicméně vím že HOT – Pavel Horký volí správné materiály.
Co se týká aparátů pro baskytaru, neslyšel jsem zatím nic.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

12

Co se týká materiálů a výrobu té "dřevěné" části, tak to zase dělá kytarista a truhlář ze skupiny Parafín, Jirka Kadeřábek, ze Sedlce-Prčice. Ten je zase od nás z dědiny:-)). Mám od něj dva boxy, každý s 1x15'' repro a co se týče zpracování tak není co vytýkat.

Kubš napsal:

ale taky sem slyšel negativní ohlasy či co...ale znáte to v čechách se nezavděčíte nikomu

Jo jo, to je pravda. Jsou lidi kteří Ti budou vždycky tvrdit že je to na nic a přitom to v životě ani neviděli:).

0 xLajků:

13

ale to víš, někdy se to řešilo na hudebnibazar.cz, a někdo ho tam pomluvil a jako argument jeho neschopnosti použil to že Hot má živnosták na opravu šicích strojů či co big_smile a na to prodává ty svoje apce....jinak je to fajn člověk akorát má problém s lhůtama pro dodání(bratr si od něj objednával powerbreaker a trvalo to teda nekonečně dlouho)

0 xLajků:

14

To je pravda, že po objednání a dojednání jaké to má být, je dodací lhůta docela dlouhá. Přeci jenom poptávka roste a co já vím, tak na tom dělají vlastně jenom dva - Horký železo a Kadeřábek dřevo. Možná, že si k sobě vezme ještě někoho ale to je takhle těžko říct. Třeba bude za pár let na Moravě továrna na HOTy a bude válcovat Ampegy a Gallieny :-)))). V amerických a britských bulvárech se bude psát, jak si Flea se Stingem a Kingem letěli do východní Evropy vybrat nový aparát:)))).

0 xLajků:

15

Ja zkousel jedno kytarovy kombo(30 nebo 40W) co stavalo jako predvadeci model u Jurkovice a nehralo moc dobre. O dost hur nez Jurkovicuv Fender Blues Dlx.

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: Karlos (24. 09. 2007 11.58:58)

Přeposílám reakci Pavla Horkého k určitým příspěvkům, kterou mi poslal na mail:

batty napsal:

Ja zkousel jedno kytarovy kombo(30 nebo 40W) co stavalo jako predvadeci model u Jurkovice a nehralo moc dobre. O dost hur nez Jurkovicuv Fender Blues Dlx.

Kombo u Jurkoviče bylo 20W, mimochodem prodalo se do Bratislavy a kluk byl nadšený, že je to přesně to co hledal. Sto lidí sto chutí…

Kubš napsal:

někdo ho tam pomluvil a jako argument jeho neschopnosti použil to že Hot má živnosták na opravu šicích strojů či co  a na to prodává ty svoje apce

Živnosťák na šicí stroje má můj otec se stejným jménem.

Teď už vsuvka ode mne jen tak pro zajímavost, na tomto turné Anety budou hrát muzikanti na aparáty HOT, na basu mají malou 80W basovou hlavu, na kytaru mají 30W classA.

0 xLajků:

17

nevíte někdo, co taková nějaká kytarová / basová hlava od něj stojí???

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

18

juhuuu napsal:

nevíte někdo, co taková nějaká kytarová / basová hlava od něj stojí???

+/- 20k, ale teď opravdu odhaduji podle toho, co jsem slyšel. Záleží na tom, co od toho všechno chceš, počet kanálů, výkon, u kyt. hlavy třeba pružinový hal, apod. Ale jak říkám, vážně jenom odhaduju, aby to nebylo jako s narozením Járy Cimrmana. Járy Cimrman se narodil roku 1843, +/- 200 let smile smile

0 xLajků:

19

big_smile jojo

to mi je jasný, já chtěl právě vědět, esli to jsou apce UŽ za 20 nebo UŽ za 50...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

20

jj věřím tomu že to byla ošklivá pomluva...voni ty lidi na moravě sou už takový big_smile to víte samá vesnice samá pomluva big_smile

a ještě k tomu muzikanti

0 xLajků:

21

basova hlava celolampa 300W za 30 tacu....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

22

Karlos napsal:

na tomto turné Anety budou hrát muzikanti na aparáty HOT, na basu mají malou 80W basovou hlavu, na kytaru mají 30W classA.

Na Anetu se u nás půjdu podívat, tak to jsem docela zvědavej...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

23

Axlík napsal:

basova hlava celolampa 300W za 30 tacu....

zbytečný šílený megalomanský a ještě asi tak 152,5 slov nepochopení potřeby tolikawattovýho monstra....aneb "jak si basák k 300W lampě powerbrake kupoval"

0 xLajků:

24

Silene megalomansky? Proc? big_smile Clovek si pajk nemusi tahat na podium vetrak...

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

25

jo jo ale taky si nemusí tahat ani bednu protože to bude hrát samo bez boxu big_smile

0 xLajků:

26

aaaaale prt. 300w zdaleka nieje nemozne a nekonecne megalomanstvo :-D do maleho klubu a maleho salu je to samozrejme zbytocnost, ale netreba si mysliet (powerbrake) ze moderne basove hlavy hraju iba ked su ohulene naplno:-) ono nakoniec dB rozdiel medzi 100 a 300 nieje zdaleka 1 ku 3.

sekam dobrotu
0 xLajků:

27

to si také myslím

0 xLajků:

28

a aji to tak asi je smile , no a zaleží do jaké bedny se to pouští a jaký zvuk z toho člověk chce....na celolampu basouvou sem nehrál ale spojuji si to s takovým tím nakřáplým středovým zvukem bez nějakých mohutných basů.....takže pokud tam ty basy mají být tak 300W se může hodit

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

29

Po delší době posílám příspěvek od Pavla Horkého co mi psal na mail:

"Vše nej do Nového roku.

Chtěl jsem se připomnět, že jsem vás testaře nehodil za hlavu. Bohužel
situace je taková, že neodym celestiony mají problém s dovozem. Domů mi
došla jenom 15" a ta teda jede bezvadně. 10" mají dojít snad začátkem února.
300W hlava zatím ještě mení úplně hotová - trošku problém s penězi. No
zainvestovat do toho je docela balík. Každopádně jakmile to bude všechno v
cajku a pokud budete mít stále zájem dorazím."

Napadlo mě, že kdyby byl zájem, mohli bychom spojit nějakou předváděčku, kam by Pavel dovezl svoje novinky, se srazem. Třeba kdyby to šlo tak opět v Modřanech. Píšu jenom pro zajímavost, asi se to bude řešit až bude vše hotovo.

0 xLajků:

30

no on je z dost z ruky smile

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

no on je z dost z ruky

Právě proto, že by si udělal výlet:). Říkal, že rád dorazí, když bude zájem.

0 xLajků:

32

Tak to bych ho mohl oslovit, jestli by s neukázal i na moravském srazu, bude ho mít v podstatě v kraji...z mailů se zdá ochotný. Ještě je čas, uvidíme jestli to dokončí do jara :-)

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

33

Určitě, myslím si, že jestli to bude mít hotové tak to nebude problém. Kdyby jsi neměl kontakt tak se ozvi, případně je na http://www.hotamps.com/ .

0 xLajků: