1

Téma: Prechod ze 4 strun na 5

Dobry den,
chtel bych se zeptat chci prejit ze 4 strun na 5 a premyslim ktera basa by pro me byla idealni hraju veci stylu SOAD, LP a jine rockovejsi a metalove zanry. Chtel bych do toho investovat maximalne 15 tacu. Mam vyhlidly tyhle dve

http://eshop.kytary.cz/rockbass-by-warw … 12:0:0:2:0

a

http://eshop.kytary.cz/ibanez-edb-405-a … 12:0:0:2:0

Poradte ktera by byla lepsi pripadne neco v obdobnym stylu. Dekuji za kazdou radu k tomuto prispevku. A jeste je tezkej ten prechod bo to je jen par hodin o zvyku?

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

2

Re: Prechod ze 4 strun na 5

Hele na tohle téma je tady spoustu příspěvků a pokud Ti jde o konkrétní basy, tak Ti napíšu půlka lidí že je lepší jedna a půlka, že druhá. Musíš to prostě vyzkoušet, basu nejde koupit přes net, musíš si jí vzít do ruky a vyzkoušet. Nemusíš jí ani zapojovat, když nebude "hrát" na sucho, nebude hrát ani s aparátem. A hlavně Ti musí sedět, to za Tebe nikdo jinej neudělá.

0 xLajků:

3

myslim ze za ty prachy poridis velmi slusnou pouzitou basu.....ani jedna z tech dvou se mi moc nepozdava

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

O novodobých ibanazkách sem nečetl ještě nic pěkného a ani neslyšel, prý ani ty dražší modely nehrají.....takže v případě zájmu si to dostatečně ověřit jestli je to pravda nebo fám.
A Rockbass není Warwick.   Takže nejlepší bude opravdu prozkoušet ty kytary a porovnávat s ostatníma

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Klusi (05. 09. 2007 22.48:26)

Je zajímavý, že basáci ze zmíněných kapel hrajou na víceméně klasiky...:) Basák z Linkin Parku na MusicMana a ten Se SOAD na thunderbirda tuším... Já bych ty moderny tolik nepokoušel..:) Doporučil bych asi ten MusicMan, teď můžu srovnávat MM se dvěma singlama na jazzbassu a ten rozdíl zvláášť v hloubkách, tam je... MM je ve spodcích takovej hutnější, mohutnější, nasranej, naprděnej, což je dáno evidentně humbuckerem...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

6

souhlas s Klusim smile
ikdyž pořádnej náhul se dá hrát klidně i na toho jazze,ale  MM bude asi přesvědčivější.
Kua kdo to vymyslel,že metal se dá hrát jen se sekerama od Warlocka,nebo K5 Ibanezou? big_smile:D

0 xLajků:

7

Zase doporučovat MM někomu kdo hledá basu do 15k není úplně dobrý.

Deamon999: Přidávám se k těm, co Tě posílají do obchodu zkoušet. Nevím co jsi měl za basu doteď, ale mně třeba dělá větší problém profil krku než počet strun. Jestli jsi zvyklej na tenký prkýnko ve stylu Ibanez, tak si myslím, že bys za 15k dokázal sehnat jetou K5.

0 xLajků:

8

jako jo ta K5 se určitě dá sehnat zas jde o to jestli nen íza 15 (když už ibadnesu) lepší koupit něco jako japonce jak tu kolovalo pár SR1305...K5  je zajímavá basa určitě má svoje místo ale přehodnocená wink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

pekelnik napsal:

souhlas s Klusim
ikdyž pořádnej náhul se dá hrát klidně i na toho jazze,ale  MM bude asi přesvědčivější.
Kua kdo to vymyslel,že metal se dá hrát jen se sekerama od Warlocka,nebo K5 Ibanezou?

Taky souhlasím.....co je to za blbinu, že metal se dá hrát jen na určitý basy?:D a big_smile

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Klusi (06. 09. 2007 11.23:38)

cyberpaul napsal:

Zase doporučovat MM někomu kdo hledá basu do 15k není úplně dobrý.

Deamon999: Přidávám se k těm, co Tě posílají do obchodu zkoušet. Nevím co jsi měl za basu doteď, ale mně třeba dělá větší problém profil krku než počet strun. Jestli jsi zvyklej na tenký prkýnko ve stylu Ibanez, tak si myslím, že bys za 15k dokázal sehnat jetou K5.

Jasně.. Ono ale to není zas tak drahý, jak se zdá... MusicMana čtyřku se dá se štěstím samozřejmě sehnat třeba za 18-19 litrů.. Pětku sice dráž, ale myslím, že kolem 20-22 se dá. A to myslím i s dopravou. Teď to vypadá, že tvrdě lobuju za MusicMan a připadám si, že začínám  lehce Markbassovatět, ale ono opravdu ten MusicMan ten spodek má jak prase..

Doporučuju si připlatit na opravdu dospělou basu, těch 5 litrů už není tak moc... Ten zvuk za to stát bude. A že bude  krk širší, tělo tlustší, váha větší? Člověk si zvykne a mě osobně to za ten zvuk stojí.

A pokud je konečná hranice na těch 15 litrech, tak se přikláním k názoru Cyberpaula taky... Jít do kšeftu, zkoušet, zkoušet, zkoušet a pak vybrat tu, která se ti líbí někde z inzerce za poloviční cenu...

0 xLajků:

11

Klusi napsal:

MusicMana čtyřku se dá se štěstím samozřejmě sehnat třeba za 18-19 litrů..

Kde??Hned tam běžím.....  wink Vlastně teď né,....koupil jsem si foťák za 30 táců,....tak tedy prd..... sad a sad

0 xLajků:

12

Matěj: eBay.com, jedině tam...

0 xLajků:

13

nedá...a pokud jo tak většinou ta cena je podezřele malá big_smile a bude něčím odůvodněná....rejpy rejp rejp

0 xLajků:

14

Kubš napsal:

nedá...a pokud jo tak většinou ta cena je podezřele malá  a bude něčím odůvodněná

Taky si myslím....  hmm

0 xLajků:

15

tak klusi už si našel zatmelenou prasklinu, vrtulovitej krk nebo netočící se výtztuhu big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

16

Cena jeté, zdravé čtyřky od MM se pohybuje kolem 40ti tisíc...sem si tak všimnul. Pod 35 jsem ještě žádnou neviděl.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

17

joko napsal:

Cena jeté, zdravé čtyřky od MM se pohybuje kolem 40ti tisíc...sem si tak všimnul. Pod 35 jsem ještě žádnou neviděl.

Za to je snad nova, ne ? U nás se dá jety MM 4 poridit do 30 tis

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

spider napsal:

Za to je snad nova, ne ? U nás se dá jety MM 4 poridit do 30 tis

pfff 1900 euro je aktualni cena novy teda pred tydnem co sem se koukal

fodera Anthony Jackson, f-bass BNF
0 xLajků:

19

na ebayi taky nejdou pod 1000,- USD....musíš mít fakt kliku nebo kupovat s tím že to asi nebude 100% kondice když jde levněji

0 xLajků:

20

Já jsem se o MM celkem zajímal a pod 30k jdou jen SUBy, který imho nejsou nic moc. Mimochodem, když chce někdo pětku do 15k, tak mu nevnucujte čtyřku za 30.

A osobně si myslím, že K5 je lepší než cokoli z řady soundgear. (Nepočítám samozřejmě prestige). Netvrdím ale, že je to jediná basa na metal. Jinak bych ji měl, ne? ;-)

0 xLajků:

21

ad SUB, to je uplně mimo chcít za sub víc jak 15....ve státech to je položka kolem 400USD big_smile

0 xLajků:

22

Kubš: Ve státech je blaze... Tady se pod 20 nehneš, za 30 je Stingray, když máš kliku.

0 xLajků:

23

njn bohužel no....

0 xLajků:

24

Dobře, ale ze států se to dá dovézt, aspoň donedávna to slušně šlo... MusicMani chodí kolem 1000USD, to je pravda, ale neznamená to, že by se neobjevily kousky za 800... V pětce za 900. A prasklá výztuha, zatmelená prasklina? U staršího hraného nástroje bych se nebál, když byl hranej a je to na něm vidět, tak by musela být velká náhoda, že ji někdo těsně před prodejem zkurvil. Navíc, lidi přece nemohou vědět, že je tam nějaký problém, tak proč se bát potenciálně malé ceny? Malá cena-potenciální problém je podle mě nesmysl.

Já sem kdyžtak dám zajímavé kousky se zajímavou cenou, možná se budete divit..

0 xLajků:

25

no sem zvědav smile já čekám na toho Schectera z USA Customu až budou prachy a bude příležitost pak už budu moct umřít s klidem v srdci že jsem vlastnil něco o čem se dá říct že nalézá těžko konkurenci....nebo ty dolary utratím za tu šíhenku protože se mi opravdu lííííbí

0 xLajků:

26

Kubš napsal:

....nebo ty dolary utratím za tu šíhenku protože se mi opravdu lííííbí

Kubši,...dneska už jsou zajímavější basy va světe....    a taky nechci, aby jí měl kde kdo... big_smile a big_smile  big_smile a big_smile

0 xLajků:

27

tak mi nějakou zajímavější ukaž smile mě se třeba zvuk Billyho docela líbí...krom toho většina bas který se mi líbí sou mnohem starší než nějakej "Jamaháckej Billyho Postoj"

0 xLajků:

28

Hm,...ty jsi na ty JazzBassy,..tak co třebas nějakej zajímavej starej kousek?Ale já nemít "Šíhenku" a mít toho "novýho" Jazzíka, jak jsi dával sem to foto, tak bych vrněl blahem...  wink

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: m3 (10. 09. 2007 00.50:10)

stejne si jednou uvedomis ze padlo se vejde lip do metra.. vy vlastme v tabore mate jen katakomby ale i tam se vejde lip :-)

a ja az budu mit prachy tak koupim kus grafitovy umelotiny od staryho Neda big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

30

Matej napsal:

Hm,...ty jsi na ty JazzBassy,..tak co třebas nějakej zajímavej starej kousek?Ale já nemít "Šíhenku" a mít toho "novýho" Jazzíka, jak jsi dával sem to foto, tak bych vrněl blahem...  wink

no nevím jeslti bys vrněl...
no v podstatě máš pra du ty moderny mi nic moc zatím neříkaj....a doufám že nebudou...nemyslím zvukově ale tvarově

0 xLajků:

31

m3 napsal:

stejne si jednou uvedomis ze padlo se vejde lip do metra.. vy vlastme v tabore mate jen katakomby ale i tam se vejde lip :-)

a ja az budu mit prachy tak koupim kus grafitovy umelotiny od staryho Neda big_smile

až se budu chtít jednou z depky zabít tak skoupím všechny pádla na který budu mít prachy a nechám je místo sebe žehnout při kremaci a hned se mi na světě bude dejchat líp big_smile:D:D:D a budu mít pocit že příští den budou vzpomínky na užitečně strávenej včerejšek v rámci celosvětového basového blaha...

0 xLajků:

32

Kubš napsal:

až se budu chtít jednou z depky zabít tak skoupím všechny pádla na který budu mít prachy a nechám je místo sebe žehnout při kremaci a hned se mi na světě bude dejchat líp  a budu mít pocit že příští den budou vzpomínky na užitečně strávenej včerejšek v rámci celosvětového basového blaha...

Chudák m3..... big_smile a big_smile

0 xLajků:

33

Tak třeba: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi … amp;ih=007

Podle mě je reserve price někde mezi 900 až 1000...

0 xLajků:

34

Jóó tahle se mi líbí, mít černou kobylku (nevim jestli se to dělá) a ,,matching headstock,, tak je to úplně dokonalý. Sakra já si musim zařídit ten PayPal (nejsem si totiž jistej jestli by mi stačil ten doklad od Western union kdyby byly nějaký problémy, a najít nějakou brigádu:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

35

Fuit: černou kobylu jsem snad ještě neviděl a matching headstock znamená relativně novej nástroj, ergo nevybral bych si ho. Tady jde taky o to, že se musí chytit prodejce, kterej posílá do zahraničí, navíc MM5 a ještě levně. Takových tam opravdu moc není a to potom bych se na vzhled vykašlal.

Western Union je "docela" spolehlivá metoda placení, ALE za poslaných 9 litrů jsem platil litr poplatek=vyděrači největší... Paypal doporučuju.

0 xLajků:

36

jj tady ten skončil solidně ale všichni víme jak se amíci tvářej na vrtání do nástorje i takovejhle blbej přepínač tu cenu sráží....

0 xLajků:

37

Takovejhle blbej přepínač je proto příležitost si pořídit dobrou basu... Přiměřeně sráží cenu a kvalitu nástroje neovlivňuje...

0 xLajků:

38

pri ně jo, mě to je samo u prdele :-)

0 xLajků:

39

Klusi napsal:

Fuit: černou kobylu jsem snad ještě neviděl a matching headstock znamená relativně novej nástroj, ergo nevybral bych si ho. Tady jde taky o to, že se musí chytit prodejce, kterej posílá do zahraničí, navíc MM5 a ještě levně. Takových tam opravdu moc není a to potom bych se na vzhled vykašlal.

Western Union je "docela" spolehlivá metoda placení, ALE za poslaných 9 litrů jsem platil litr poplatek=vyděrači největší... Paypal doporučuju.

Hm, ten litr je na ho... A pravda, objevit takovou konstalaci tak vzhled bych taky asi neřešil...

P.S. Klusi: hraješ teď v nějaký kapele? Docela bych si rád poslechl (třeba na ukázce na webu) tu kombinaci GK a MM:-)

0 xLajků:

40

Fuit: Ono ten litr byl poplatek pro 9 tisíc a má to progresi. Takže při platbě 20000 počítám, že by ten polatek byl okolo 2l..:(

Jinak hraju v kapele, ale počkej na nahrávku tak 14 dní, plánujeme nějaké promo, takže něco alespoň poloprofesionálně nahrajeme...:)

0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Kubš (10. 09. 2007 19.28:14)

hele pokud to není specialita WU tak ty poplatky nejsou tak strašný....krom toho paypal je prakticky bez poplatků...protože všechny poplatky jsou záležitostí příjemce peněz, vono taky MÁLOKDY vidíte že neberou paypal a to spíš vidíte že chtějí JEN paypal
takže srát na nějký ban transfery....

Fuite ser na MM sou lepší třeba G&L smile hehehe když už si tak při večeru prudím....

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: Fuit (10. 09. 2007 22.10:44)

Kubš napsal:

Fuite ser na MM sou lepší třeba G&L  hehehe když už si tak při večeru prudím....
Editoval Kubš (Dnes 20.28:14)

Ne vůbec, já až ty prachy (jednou za dlouho) budou tak stejně budu chtít vyzkoušet co nejvíc bas, takhle podle nahrávek někdo používá MM a má tenhle zvuk, pak to slyšim jinde, zní to jinak, v Praze se toho taky moc vyzkoušet nedá, i když zrovna MM jsem zkoušel, ale právě G&L, Sandberg vůbec... Youtube taky neni zrovna berná mince (Me playing RHCP on my Modulus...:-) no nic

Klusi napsal:

Fuit: Ono ten litr byl poplatek pro 9 tisíc a má to progresi. Takže při platbě 20000 počítám, že by ten polatek byl okolo 2l..

Jinak hraju v kapele, ale počkej na nahrávku tak 14 dní, plánujeme nějaké promo, takže něco alespoň poloprofesionálně nahrajeme...

Jo jo, já jim tam nechal asi 7 stovek, já sem akorát línej si zařídit kartu u Ojrokart m.
Na promo se těšim...:-)

0 xLajků: