Téma: Jak na equalizer na kombu ?
Cau prosim nemate nekdo skusenosti s equalizerem u bassguna ? Nebo s nejakym jinym ? Nechapu tam ty cisla nevim kcemu sou , bohuzel nemam zadny kvalitni obrazek a ani skusenosti s equalizerem .

Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Jak na equalizer na kombu ?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Cau prosim nemate nekdo skusenosti s equalizerem u bassguna ? Nebo s nejakym jinym ? Nechapu tam ty cisla nevim kcemu sou , bohuzel nemam zadny kvalitni obrazek a ani skusenosti s equalizerem .
1 - nejméně
10 (něbo nejvyšší číslo) - nejvíce
tak tak tak to byva pokud mas grafickej tak to vetsinou funguje vlevo basy a vpravo vejsky ..dolu ubrat nahoru pridat...
btw basgunn to je ta rozdalovskyho nebo koho lampa?? tak sou je snad jen obyc knofle...
jinak bych k tomu pristoupil metodou pokus omyl proste kroutit tim a uvidis co to udela .. a kroutit a kroutit dokud se ti to nebude libit... kdyz nic nenakroutis vymenit ...
a kdyby ses potkal náhodou s parametrickýma středama tak to jsou dva točící čudlíky. Na jdenom je psanené freg. (např 150Hz..800Hz) a na druhém level (např -5..0..+5). Tím prvním nastavíš frekvenci se kterou chceš něco dělat a tím druhým jí buď přidáš nebo ubereš.
Jo jo, žijeme v ekvalizační době a je potřeba jí dobře nastavit:-). Hele jestli Ti basa i aparát hrajou tak ho skoro nepotřebuješ, nastav si to pro začátek na rovno (všechny korekce na nulu, resp. doprostřed) a přidávej či ubírej až se Ti to bude líbit, ale všeho s mírou....
Jak se jemnuej ten druhej ekvalizér ten čudlíkovej? Když jsou tam pásky navrch důle tak je to grafickej a čudlíky jsou co?
Když jsou tam pásky navrch důle tak je to grafickej a čudlíky jsou co?
Taky grafickej, jen potřebuje trochu víc představivosti. Ale jak už tu psal Dundee, tak s kroutícíma čudlíkama to může být i parametrický ekvalizér, kde na jednom točítku nastavuješ frekvenci a na druhém její hlasitost. Případně to může kombinace obého - např. basy máš jen hlasitost (jedno kroutítko), středy máš parametrické (dvě kroutítka) a vejšky zase jen hlasitost. A nebo prakticky libovolná kombinace... fantazii se meze nekladou.
no grafickej ve s tema hordolnima hejblatama pac prakticky resp teda spis teoreticky nastavujes prubeh zavislovti hlasitosti na frekfenci... takze to rovnou vidis...
jura sem už asi nechodí
Asi si hraje s tím ekvalizérem a točí a točí a točí a točí a ...
chodim jen se musim aji ucit ja mam takovej nevim navrch a dolu takovi carky ktery posunu dolu nebo neavrch nevim jak to popsat ale nemam kolecka
a dik moc za rady
ja tam mam prave ty hz takze nevim co je co mam od 50 do 3K15 takze nevim jak na to
pls nevite nekdo co je co ? ja nepoznam vysky a stredy
Tak to jsou frekvece značeno v Hertz (Hz)v kterých si to můžes zesilovat př.50Hz jsou nízké frek.tedy hodně basové tóny a jde to postupně až k těm 3K15 tj. 3150Hz většinou u těchto ekvalizérů bývá středová poloha takže když to posuneš navrch zesílíš tu určitou frekvenci když dolů tak ji zeslabíš,vše vodorovně by mělo být jakoby bez ekv. ale to nevím přesně.Koukni tady na nastavení Kubše
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/Am … 310795.jpg
je to tam napravo navrchu takové to "V"
Koukni tady na nastavení Kubše
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/Am … 310795.jpg
taky to tak mam kdyz uz nevim co stim tak tam udelam aspon vlnu doufam ze to kubs nedelal podobne ?
Já tam mám třeba něco v tomto stylu ~ samo je to o poslouchání a poslouchání mě to trvalo přes půl roku než jsem si to vyladil a na podiu je to zase jinak
já to mám přesně naopak, mám u svýho 12 pásmovýho eqálu takový pupek, více středů, ale se zvukem sem spokojenej a i zvukaři:)
já to mám přesně naopak, mám u svýho 12 pásmovýho eqálu takový pupek, více středů, ale se zvukem sem spokojenej a i zvukařismile
a co sou prosimte stredy ? vim ze nizsi frekvence sou basy ale kde tam sou stredy a tak ?
uprostřed
Basy duní hučí (kolem 50-200Hz)
středy vrčí a zvoní jak kostelní zvon [je to tak rozmezí od 500Hz po 2kHZ (2000Hz) ]
a výšky cinkají a zvoní jak vánoční zvoneček , no a vetšinou šumí
Jo a u toho tvojeho šavlového ekvalizeru s hýbatkama nahoru dolů se snaž aby ty páčky nebyly vytažené všechny nahoru...a u točitkového ekvalizeru zas na pravičáctví .......ekvalizer slouží pro upravení a zvýraznění fregvencí ne pro zesilení celkového zvuku na to tam je Gain a volume (Master)
středy zněj jako LAHEF, sic spíš u kytary, ale když se daj vysoo a ztluměj basy a vejšk,y tka to má fakt lahvovej tón
diki moc za pomoc
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Jak na equalizer na kombu ?