1

Téma: nákup přes internet

Ahoj,máte někdo zkušenosti s nakupováním přes net?chci si koupit Laney R5,už jsem ho zkoušel v Musictrade a dost se mi líbil(oproti Hartkemu,kterej na vejškách se stejnou basou i kabelem šuměl jako prase).Chtěl bych koupit u www.muzikant.cz ,tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti...nerad bych na to čekal třeba rok nebo se pak nedomohl třeba reklamace.kdo může,prosím poradte..dík

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Klusi (23. 01. 2006 15.26:36)

Re: nákup přes internet

Ze zákona máš právo na reklamaci  dva roky, při nákupu přes internet navíc můžeš do 30 dnů vrátit zboží bez udání důvodu, takže je to OK (doby reklamace a vrácení bez záruky, přesně to nevím). Přes net jsem nenakupoval, ale co vím, tak je to celkem dobré, dodací doby max. 5 dní.

Zeptám se, kterej Hartke jsi srovnával s Laney R5?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

3

to 4 desítkový kombo Hartke VX3500 nebo tak nějak,stojí okolo 25tis.

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

4

No hele s tim šumem nevim teda...

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

5

já taky nevim,ale vim,co jsem slyšel....navíc,ten Hartke byl super na basech,ale prostě se mi nedařilo vyloudit zvuk,kterej by byl potom krásně na ton čitelnej v kapele....já radši prostě pěkně vejškovou čitelnou basu-viz.Billy Sheehan...a ten šum,prostě nevim čim to,ale jakmile jsem dal vejšky na plno,tak to hrozně šumělo,každopádně,já používám možná trochu zvláštní ekvalizaci-prostě od basů nahoru postupně přidávám,tak docela do přímky,která roste směrem na plný vejšky.občas to ještě nakrmim trochu víc středama a na akcích venku zase přikrmim basy(to se ve zkušebně moc nedá),moc nemám rád basu pom,pom ale spíš tink,tink:)))))))

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

6

já rád kombinaci..pom cink pom cink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

Co Hartkemu šumí, tak to je určitě větrák...:) Ono s tou ekvalizací je taky dobrý dávat bacha, na tomhle už 3-5dB docela poznáš, podle mě nemá smysl to honit někam do neskutečnejch výchylek šavlí od nuly, pak to možná zašumí. Osobně jsem s VX3500 dost spokojenej, ve zkušebně hraju na starej Ampeg 240W (typ si teď nevzpomenu) a Hartke je lepší. Dá se nastavit od pom pom, do cink cink, flaška je poznat taky.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

8

Už jsem to někde psal, pokud budeš mít vytaženou poslední šavli na max nebo přes půlku, šumět to bude. Posledí šavli dát nejlépe do mínusu a hotovo. Výšky si můžeš přidat ještě mimo grafický eq a šumět to nebude. Jo, větřák, to je potvůrka, ale on při těch hlasitostech stejně slyšet není...:) Sdílím zkušenosti s Klusi, ale ono taky dost asi záleží na nástroji a snímačích, třeba si ty nástroj s kombem prostě nesedli... (na pivo) smile

0 xLajků:

9

No ja jsem pres internet laboroval s bezdratem - chtel jsem setrit a tak jsem po konzultaci s prodejcem, ze je vse OK a je to super vyrobek, sel do levnejsi "znacky". Pochopitelne skutecnost byla uplne jina, ale prodejce se choval seriozne - menili jsme vysilace, prijimace a ono to ten zvuk kurvilo furt stejne smile. Tak jsem se nakrknul a objednal si pres ne overeneho Sennheisera a v pohode mi ho poslali a bylo vymalovano. Takze i pres tyto lapalie mam zkusenosti s nakupem pres net jen dobre, az velmi dobre.
Co se tyka toho sumu - to je myslim vlastnost vsech aparatu, pokud mu vyhulim vysky naplno (predpokladam zdvih tak +12dB), tak je sum slyset temer vsude. A to nemluvim o tom, kdyz zapneme hornu. Jinak si nejsem jisty, jestli Hartke obsahuje lampu, mam spis pocit, ze jeden z tech predzesilovacu lampu pouze emuluje. Ale ruku do ohne za to nedam, osobni zkusenost s Hartke je take dobra.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

10

Jo musím potvrdit že sem se taky u hartke boxu setkal se šumem horny....možná je to ta horna.....a jak říká MK lampa někde je a někde není...nevím tad jak to je ale bud je v kombu a v zesíku není nebo naopak....
POdívejte se na popis u jednoho je poměr mezi lampovým předzes. a tranzistorovým a u druhýho poměr EMULACE lampy a tranzistoru

0 xLajků:

11

Tak sem trošku kecal to o tý emulaci se týka komba a zesíků 250W sorry

0 xLajků:

12

Aha, ja si rikal - protoze ty zesiky jsou podle me stejne, akorat jeden je strceny do bedny s reprakama a druhy se prodava jako hlava do racku. U tech lepsich bude asi lampicka cistokrevna smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

13

to jsem se chtěl zeptat: ty Hartke zesilovače 250W nemají v předzesilovači lampu, ale jen nějakou simulaci ???

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

14

Pokud vím ještě je jeden rozdíl u těch hlav 350w: v kombu je jen jeden výstup na bednu, kdežto ta hlava má dva výstupy, alespoň jsem to tak četl v recenzi

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

15

Ano, vypada to tak. Jinak male rozdily mezi hlavou a zesakem v kombu asi budou, mozna to bude tim, ze jeden vystup ze zesilovace v kombu je jiz obsazen reprakama samotneho komba - nevim, nevidel jsem.
Z tema lampama je to podle meho asi tak: Rada 2500 - simulace lampy, vyssi rady lampa, viz:

http://www.samsontech.com/products/prod … ;brandID=3

0 xLajků:

16

A ještě jeden zásadní rozdíl, VX série je dělaná někde v číně a hlavy do racků jsou z USA, ale to jen na okraj. VX3500 jsem měl rozdělaný zesák, když jsem čistil ventilátor, lampička se tam na mne culila, je tam smile
Mám pocit, že se verze kombo/rack liší ještě v impedanci, ale to si nejsem úplně jistý...

0 xLajků:

17

Jojo, to je mozne - osobne bych, kdyz uz, sel do kombinace hlava - bedna, nekde staci vzit si hlavu a bedna se na festaku najde - nemusi to uplne sednout, ale aspon neco, nekdy jedu a ani nevim, co tam bude smile Ale vzdy jsem odehral.
Jeste jsem si vsimnul na diskusnich forech, ze hodne lidi meni tovarni lampu za Teslu 12AX7 a udajne je zvuk jeste lepsi a teplejsi...

0 xLajků: