1

Téma: LINE6 LowDown 110 a šum

Na dobre rady z predchozich vlaken jsem si poridil LINE6 LowDown 110. Malicky, krasne mobilni aparat se skvelym a variabilnim zvukem za 7000 s dani - proste parada.
Trapi me vsak dve veci.

1. zda se mi, ze kombo produkuje pomerne dost sumu - hlavne opt. kompresor pri trochu vyssi hodnote sumi pomerne znacne.  Na strankach vyrobce www.line6.com je v diskuzi o sumu take rec, a pokud jsme to dobre pochopil vyresilo se to firmwarem verze 2.0 Jak ale poznat jaky firmware je v mem kombu, popr. ma nekdo podobny problem pro srovnani? Dost slysitelny je sum ve sluchatkach. Je mozne ze pri zivem hrani na podiu sum slyset nebude, ale bojim se aby nelezl linkovym vystupem do mixu.

2. spis drobnost - netusite nekdo jake jsou "virtualni" polohy potenciometru pri zapnuti jednotlivych presetu? Doufal jsem ze v manualu to bude alespon zhruba popsane, ale neni. Po prepnuti samozrejme polohy neodpovidaji realite, ale o to hur se meni prednastaveny preset kdyz clovek nevi v jake poloze vlastne je.

Dekuji vsem za pomoc a rady

Squier Vintage Modified Jazz Bass® '70s, D. Lakin Basses Glaub, EBS Microbass 3
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

2

Re: LINE6 LowDown 110 a šum

Ad 1) Nejsem si jistý, ale jestli ten šum leze i do sluchátek tak ho ten zesilovač pravděpodobně vyžene i do lajny ale opravte mne prosím někdo, jestli se pletu.

Ad 2) Někde na netu se to určitě dá najít, můj kamarád kytarista většinou kroutí knoflíkem dokud nenajde tu polohu, ve které to zní jako preset (při naladění presetu zatočí knoflíkem, dokud se zvuk nevrátí jako na preset, jestli chápeš:).

0 xLajků:

3

Ad 1) Zkus kontaktovat přímo Line6 a poslat jim výrobní číslo, například pro kytarové kombo Behringer V-Ampire, které má zkopírovanou efektovou jednotku z Line 6 Pod, posílá Behringer nový Firmware na Epromu, který se vymění přímo na plošáku. Nevím jak je to vyřešené u Lowdown 110, ale mohlo by to být podobné.
Ad 2) Netrap se s polohou potenciometru u presetu, většinou stejně potřebují korekci, aby zněly dobře s tvojí basou. Pohraj se s nastavením, tak aby ti zvuk vyhovoval a ulož si sve vlastní presety. Je to čas beroucí laborace, ale většinou to pak stojí za to smile

0 xLajků:

4

tak už je to tady, to kombo jsem měl taky, psal jsem to už tady asi před 3 týdny. Kupoval jsem ho v kytarách.cz a musel jsem ho vrátit, protože ten šum byl více než velký a to jak do sluchátek, což by mě ani tak nevadilo ale i z výstupu z předzesilovače, což je průser, protože když to dáš přímo do mixu tak to šumí jak kráva, nekupoval jsi zrovna ten kus, co jsem vrátil? Oni v kytarách.cz si myslí, že jsem blbec a pořád mě tvrdili, že to kombo je v pořádku, taky když jsem ho vrátil tak se hned objevilo v nabídce, že je skladem, jinak do dneška mě ještě nevrátili peníze a ani nereagují na mé e-maily ohledně peněz. To kombo rozhodně vrať.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

5

salof napsal:

tak už je to tady, to kombo jsem měl taky, psal jsem to už tady asi před 3 týdny. Kupoval jsem ho v kytarách.cz a musel jsem ho vrátit, protože ten šum byl více než velký a to jak do sluchátek, což by mě ani tak nevadilo ale i z výstupu z předzesilovače, což je průser, protože když to dáš přímo do mixu tak to šumí jak kráva, nekupoval jsi zrovna ten kus, co jsem vrátil? Oni v kytarách.cz si myslí, že jsem blbec a pořád mě tvrdili, že to kombo je v pořádku, taky když jsem ho vrátil tak se hned objevilo v nabídce, že je skladem, jinak do dneška mě ještě nevrátili peníze a ani nereagují na mé e-maily ohledně peněz. To kombo rozhodně vrať.

TO SALOF: tvuj prispevek z minula jsem cetl a doufal ze nedopadnu podobne, mozna ale ze prave proto jsem se na ten sum zameril vic nez je zdravo - uvidim dneska po zivem hrani na PAcko.

Kombo jsme kupoval od znameho co ma hudebni nastroje a ten to bral primo z K-AUDIO, kombo bylo original zalepene. Ale samozrejme jsem ho privezl domu zabalene a zkousel ho az doma.

0 xLajků:

6

RAT napsal:

Ad 1) Zkus kontaktovat přímo Line6 a poslat jim výrobní číslo, například pro kytarové kombo Behringer V-Ampire, které má zkopírovanou efektovou jednotku z Line 6 Pod, posílá Behringer nový Firmware na Epromu, který se vymění přímo na plošáku. Nevím jak je to vyřešené u Lowdown 110, ale mohlo by to být podobné.
Ad 2) Netrap se s polohou potenciometru u presetu, většinou stejně potřebují korekci, aby zněly dobře s tvojí basou. Pohraj se s nastavením, tak aby ti zvuk vyhovoval a ulož si sve vlastní presety. Je to čas beroucí laborace, ale většinou to pak stojí za to

AD1: no muzu to zkusit, ale nedokazu si predstavit jak bych lezl do komba v zaruce, jak by mi ji potom uznavali - rek bych ze to by musel udelat autorizovany servis, ne? Nebo ty sis to v Behringeru menil sam?

AD2: stejne bych rad vedel alespon pribliznou polohu potenciometru - prece jeno variabilita zvuku je dost velika.

0 xLajků:

7

oni to všichni stejně berou z jednoho velkoobchodu, takže když jim někdo něco vrátí, tak to pošlou jinému prodejci. Myslím, že to kombo nesmí šumět, to přece nemohou výrobci pusti ven, tam bude nějaká krpa

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

8

V tom behringerovi jsem to neměnil, protože už měl novější firmware. Jen jsem to četl na jejich stránce, kde psali že je možné si objednat epromky u lokálních zastupců. Předpokládám, že pokud je kombo ještě v záruce, tak ti do něj skutečně nedovolí zasahovat. Zkus se poptat v k-Audio.
S polohami potenciometru ti nepomůžu, napiš dotaz na forum Line6.

0 xLajků:

9

Tak jsem LowDown 110 mel moznost o vikendu vyzkouset nazivo a to hned dvakrat. Poprve na bigbitove zabave. Se zvukarem jsme se po zvukovce shodli ze na kombu staci nastavit preset "rock" a pak uz na nic nesahat :-). Kombo hralo vyborne, nejvic jsme byl zvedavy na hlasitost s bubenikem. Mel jsem v zaloze jeste velke 150W kombo Fender kam bych pripojil signal za preampem, ale nebylo to vubec potreba. Nas bubenik sice hraje pouze "stredne potichu", ale v kapele se dvema kytarami a klavesami jsem se (svete div se) slysel paradne. Samozrejme kombo jsem musel zvednout na zidli a  podlozit smerem nahoru. No a nejvetsi radost - kombo smerem do mixu pres XLR kabel vubec nesumelo - ani malicko. A sum z reproduktoru byl v tu chvili absolutne neslysitelny.
Na druhy pokus jsem hral s kostelnim sborem.Tady uz byla znat lehounka mira sumu, ale rekl bych ze nikdo krome me si toho nikdo nevsimnul. Limitujicim se ale ukazalo ovladani komba. Po prvni skladbe jsem zjistil ze potrebuji pri nastavenem presetu "clean" pridat trochu basu. Jenze postaveni potenciometru neodpovida realite a v plnem kostele behem mse nelze zacit hledat v jake poloze se vlastne realne potenciometr nachazi. Takze to bylo naslepo. I tak ale kombo hralo vyborne. Ve srovnani s mym puvodnim Laney R1 rekl bych "sametoveji". Skoda jen ze se kombo neda "naklopit" jako odposlech, tak jako moje stara R1.
Jeste posledni vec, spojil jsem se s mym prodejcem a slibil ze zkusi zjistit jaka verze firmware se v mem kombu nachazi a pripadne zaridi v K-AUDIO jeho prehrani na verzi 2.0 . Toz uvidime, uvidime.

0 xLajků:

10

můj skromnej názor z vícero stížností je že simluace prostě šuměj, slyšel jsem stejný problém o CUBU od rolandu, a u Line6 to asi nebude jiné....digitál asi ještě neuměj udělat tak aby nešuměl...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

Kubš napsal:

můj skromnej názor z vícero stížností je že simluace prostě šuměj, slyšel jsem stejný problém o CUBU od rolandu, a u Line6 to asi nebude jiné....digitál asi ještě neuměj udělat tak aby nešuměl...

Potvrzuji, některé presety u simulací jsou slušné generátory šumu smile ...a například vytažení compresoru u toho behringera znamenalo spíše přidání šumu.

0 xLajků:

12

Mńo, porovnávat Behringera a Line6....... Ve studiu to používá skoro každej ze světový špičky, třeba tady http://billysheehan.com/gear.html má hned 5 kousků, tak bych to s tím lajnsixem neviděl zase tak špatně. Mají tu simulaci zvládnutou dost dobře, osobně jsem to zkoušel. Jestli šumí kombo nějaký levnější řady, tak asi jen konec, do mixu to šumět nebude. A nebo je někde chyba.
Berinžer jsem taky zkoušel a vím, že nehraje vůbec a šumí hodně........... a všude..... a každej....

0 xLajků:

13

Pravdu říct, mluvil jsem o kytarovém behringeru. Line 6 POD XT jsem zkoušel taky a musím říct, že rozdíl moc velký nebyl. A není pravda, že ten šum je jen z konce, byl tam u některých nastavení i z preampu. Delaye, chorusy, flangery a podobné efekty to zvládá pěkně, ale u zkreslení to za analogem pokulhává a to dost. Víc se mi líbí simulace na PC od IK Multimedia, tam už je to zase o krok dál. Například Ampeg SVX je dost fajn.

0 xLajků:

14

Nechtěl jsem tím ale říct, že už nebudu například LINE 6 POD používat. Na zkreslení však použiju analog a až za tím to ještě upravím těmi efekty, které jsou u digitálú skutečně povedené.

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Pepíček (02. 09. 2007 21.58:32)

já měl v ruce nějakej čas Flextone III XL, což je kytarový kombo. Leze z toho pěkný tsunami, i když se to solí jen tak napůl. Ale na kytaru jsou tu jiní, takže to zkreslení nemůžu zas až tak posoudit. Ale při točení ve studiu jsem na tom dost rychle a pohodlně našel pěkný zvuky na basu, zejména ty amp a speaker simulátory fungovaly skvěle.

0 xLajků:

16

Existujou i velmi povedené analogové simulátory, pro basu například řada Sansamp od TECH 21.

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: Kubš (02. 09. 2007 22.08:57)

RAT napsal:

Nechtěl jsem tím ale říct, že už nebudu například LINE 6 POD používat. Na zkreslení však použiju analog a až za tím to ještě upravím těmi efekty, které jsou u digitálú skutečně povedené.

no možná by ses divil nechci tu rozpoutávat flame ale opravdu mám zkušenosti s velmi velmi dobrými analogovými "modulátory" (flanger,phaser, kvák, chorus) a digitál furt kulhá vzadu, sice ne tak markantně jak zkreslení ale pořád je to rozdíl smile já holt digitál nemám rád( několik osobních zkušeností vždy skončilo prodejem)...nelíbí se mi představa že živej analogovej zvuk ze snímačů a dřeva basy přežvejká nějakej A/D převodník pak ho pokurví a znovu přežvýká D/A převodník-hraje pak z repráku ještě vůbec basa?? nebo jen osekaný signál původní basy....pro mě to ztrácí duši smile a to věř že nejsem žádnej analogman nebo sentimentalista vintager smile

jinak můžu ale zas říct že zvuky to vydává třeba na line6 stránkách pěkný ale ještě je potřeba hodně pracovat aby se to dalo rovnat klasický signálový cestě, a nesmrdělo to digitálem na míle daleko

ad Amplitube jo je to moc fajn věc, určitě na domácí zkoušení a cvičení nebo nahrávání nápadů super   smile a hlavní je že si člověk vyzkouší třeba efekty bez toho aby je musel v reálu kupovat a pak zjištovat že to stojí za nic....

0 xLajků:

18

Nenapsal jsem, že digitální modulátory jsou lepší, jen že jsou použitelné a také se mi více líbí analogy smile
Amlitube používám na kytaru a na basu Ampeg SVX - na domácí cvičení a zkušební nahrávky jsou fakt fajn.

0 xLajků:

19

ok, v poho jen sem si trošku přisadil smile jsem rád že sem poznal na foru někoho kdo používá tyhle PC věcičky, moc fajn moc fajn, možná by se to dalo s troškou snahy použít i na menší demáč smile

0 xLajků:

20

ještě chci napsat ohledně toho šumu u toho komba Line6 , ono šumělo a to hodně i z výstupu z koncového zesilovače aniž by byla zapojená baskytara a volume bylo na nule, takže to byl vadný kus

0 xLajků:

21

Zdravim vsechny stastne-nestasne majitele Line6 LowDown 110 kteri maji problem se sumem.  Dnes mi odpovedeli u K-AUDIO emailem toto:

Dobrý den,

nalezli jsme řešení problému, je to výrobní vada, může za ní kondenzátor u sluchítkového
výstupu, dle našeho technika je výměna snadná operace, v záruce bezplatná

http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- … o-110.html

Takze se zda ze vsichni ted pobezime ke svym prodejcum a uvidime jak si s tim panove v K-AUDIO poradi. Legracni na tom je, ze jeste pred mesicem tvrdili ze taovy problem neexistuje, ale aspon ze se ledy hnuly.

Pokud nekdo podstoupite tuto opravu v blizke dobe dejte prosim vedet jak jste dopadli.

Dzzerza

0 xLajků:

22

Dobrý den.
Před měsícem jsem zakoupil Line6 LowDown 110 pro doma.
Se šumem na výstupu jsem se nesetkal (asi jsem měl štěstí na kus). Úspěšně jsem ho použil na unplugged proti jedné akustice a jedné kytaře přes kombo + bubny. Ve zkušebně jsem ho propojil PREAMP výstupem s Laney R3 a nebyl žádný problém. Tenhle měsíc ho ještě prubnu na bigbítě a uvidíme. Zatím velká spokojenost.

Petr

0 xLajků:

23

co jsem měl to kombo, tak to šumělo ze všech výstupů a to velmi velmi hodně, i když tam nebyla zapojená basa a volume bylo na 0. Jinak se mi to kombo taky hodně líbilo, určitě je to nejvýkonější, nejlehčí a nejlacinější na trhu.

0 xLajků:

24

psmolin napsal:

Se šumem na výstupu jsem se nesetkal (asi jsem měl štěstí na kus). Úspěšně jsem ho použil na unplugged proti jedné akustic

Mozna ze nesumelo protoze bylo unplugged wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

25

Kubš napsal:

já holt digitál nemám rád( několik osobních zkušeností vždy skončilo prodejem)...nelíbí se mi představa že živej analogovej zvuk ze snímačů a dřeva basy přežvejká nějakej A/D převodník pak ho pokurví a znovu přežvýká D/A převodník-hraje pak z repráku ještě vůbec basa?? nebo jen osekaný signál původní basy....pro mě to ztrácí duši

začátkem září takhle, a dnes už má doma poda, to je vývrtka big_smile big_smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

26

menit nazor je lidske a podstatne sympatictejsi nez tvrdosijne trvani na nemennych pravdach

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

27

no jasně, však já to nemyslel nijak zle.. ale k rejpnutí to svádělo...

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

28

přiznávám vím vím vím  a bohužel sem svojí skutečnost odvíjel od nepříjemné zkušensoti s nejmenovanými digitálními hračkami.....tohle je trošku jiný...ale třeba mě to za chvíli začne zase pálit...co já vím....měnit názor pokud to není oportunistické mi nepříde nák zlý...ale přiznávám že sem tady byl trošku morous a až dogmaticky odmítal....

0 xLajků:

29

Pratele zapomnel jsem se podelit o zazitek s opravou sumu na mem LINE6 LowDown110. Vlastne tam byl sum pouze ve sluchatkach, ale i to bylo neprijemne.
Vratil jsme ho svemu prodejci a ten ho poslal do K-Audio. Tyden se nedelo nic a potom mi volal asi v sest hodin vecer technik z K-Audio, ze tam vymenil soucastku o ktere oni uz vedi ze dela sum a pry jestli s kombem nemam jeste nejaky jiny problem, ze by to hned opravil kdyz u to ma na stole. Zkratka a dobre hrozne ochotny. Navic kdyz vezmu ze si pres meho prodejce musel sehnat moje telefonni cislo - je to na K-Audio az neuveritelne, ale fakt to tak bylo. Ze by se i tam uz bliskalo na lepsi casy?
No a nejlepsi nakonec. Kombo prestalo absolutne sumet, takze ja jsem spokojeny. Myslim ze je to jeden z dukazu ze digitalni kombo sumet taky nemusi :-)

0 xLajků: