1

Téma: Zaruka na Lampy

Custe! Tak dneska mi zacal nejak chrastit zesak, mam ho jeste na rok a neco v zaruce a v prodejne mi rekli, ze to sou asi lampy a na to se pry zaruka nevztahuje!! Zajimalo by me jestli to je pravda a mate s tim nekdo nejake zkusenosti nebo me chcou natahnout?Me se to nejak nezda, prece kupuju cely apec a ne lampy!! Jak vam dlouho vydrzi lampy v aparature? Me rekli ze oni je pry meni co pulroku!To je nejaka picovina ne?

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

2

Re: Zaruka na Lampy

v ha3500 ale zadny lampy nejsou... nebo jde o jinej aparat?

0 xLajků:

3

jsou v predzesilovaci! jde o Hartke HA3500

Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Štěpán Axman (20. 08. 2007 15.43:45)

je nesmysl ze se lampy meni kazdyho pul roku, to zalezi na kazdym kdy si je chce vymenit... navic lampa by ti nemela odejit po pul roce... a uz vubec ne jenom preampova.

a ze se zaruka nevzahuje na lampu v predzesu ale jen na zbytek aparatu mi prijde jako totalni nesmysl. Ta lampa je stejna soucast vyrobku jako treba reprak....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

5

Pokud vím, tak se ale lampy považujou za spotřební zboží a tím pádem mají záruku kratší, možná těch půl roku.

(tento příspěvek má nulovou záruku)

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

6

mno! keacli neco ze na lampy muze byt max zaruka 6 mesicu!!!

Music Man Club #12
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: lukas (20. 08. 2007 15.58:47)

btw. i kdyby ta lampa (bude tam jedna, spis takova lampicka...) odesla po zaruce (mohla byt spatna... jinak by tam mela slouzit leta), je vymena otazkou par penez a nestoji za hadky s prodavacem.

0 xLajků:

8

1. je tam jen jedna lampa (teoreticky 2 - jsou tam 2 zesilovací články)

2. jestli vytočíš TUBE na MIN a SOLID na MAX a furt to bude chrastit, tak to tou lahví nebude....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

9

btw - v tom aparátu bude lampa typu "dámetamněcoabyseneřeklo," takže koupit pořádnou flašku za 400 snad takovej výdaj není

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

cunesk8 napsal:

Me rekli ze oni je pry meni co pulroku!To je nejaka picovina ne?

no píčovina to je protože prtavý lampy vydržej třeba 10 let big_smile (extrém ale může se stát pokud je s aparátem slušně zacházeno) koncový tak rok a už je to znát že dosluhujou ale to tě nemusí zajímat. Jak říká Juhuuu zkusit jestli to dělá i bez lampy .... krom toho přístup "asi to bude lampa" bych klidně poslal na čoiku protože oni maj povinnost to minimálně odborně posoudit  do 3 dnů a dát ti vědět co a jak  ( a tři dny to je pokud se jedná o složitější operaci) - a at se nikdo nezlobí všichni víme jak odborní sou prodavači na krámech.....
Jinak vůbec v čechách jaksi reklamace s lampama je dost divoká, vlastně celej přístup k prodeji  např. "spárovanejch" lamp viz. příhody z GESu.

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

podle mě to je píčovina,je to stejný jako kdyby ti odešla  jakákoliv jiná součástka na tom zesu,nezajímá...musej ti to opravit.Prostě tys kupoval zesák jako celek,nehraje to tak jak má a čím to je tě vůbec nemusí zajímat,oni to musej dát do pořádku.Já bych teda po nich šlapal za každou cenu!!!
Kde si ho kupoval,co to tam je za kokoty?

0 xLajků:

12

Nojo, ale jestli se lampa považuje za spotřební zboží.... když ti přestane svítit lustr, tak ho přece taky nejdeš reklamovat, ale vyměníš žárovku.

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

13

no tak to bych si dovolil tvrdit,že je trošku něco jinýho....
mimo to lustr nekupuješ nikdy tak,že žárovka je jeho součástí pokud se nepletu tongue

0 xLajků:

14

pekelnik napsal:

mimo to lustr nekupuješ nikdy tak,že žárovka je jeho součástí pokud se nepletu

Můžu potvrdit,....kupoval jsem lustr asi před měsícem a žárovku mi k němu nedali. wink

0 xLajků:

15

pekelnik napsal:

no tak to bych si dovolil tvrdit,že je trošku něco jinýho....
mimo to lustr nekupuješ nikdy tak,že žárovka je jeho součástí pokud se nepletu

mně i jo, minimálně k tomu co mi visí v pokoji smile
A proč myslíš, že je to něco jinýho? Mám vymejšlet jinej příklad? Pokud je součástí věci i něco, co se opotřebovává, tak logicky na to nemůže bejt stejně dlouhá záruka, jako na zbytek.

Teď se můžeme hádat, jestli je nebo není vhodné zařadit lampu do spotřebního zboží, ale o to mi tak úplně nejde. Spíš chci říct, že pokud lampa je spotřební zboží, tak na ni nemůžeš očekávat dvouletou záruku.

0 xLajků:

16

Výrobci lamp dnes většinou zaručují 1000 hod. provozu (sichrujou se, měla by vydržet dýl). Když vezmete v úvahu nepřetržitý provoz, vychází délka životnosti cca 1000/24 (tj asi 42 dní). Mám dojem, že Groove Tubes (Aspen Pittman) dává na koncový lampy záruku 30dní, na ostatní 90dní. U nás by měla platit záruka 6 měsíců! Btw. když Tesla Třinec rušila výrobu lamp (jako neperspektivní), Aspen Pittman přijel a zkoupil veškeré skladové zásoby a pak je prodával jako GT - sám je označoval (mluvím o EL34) jako "the best", no a linku z Třince koupil na Slovensko JJ a dnes je vyhledávaným dodavatelem lamp pro světové výrobce.

0 xLajků:

17

já se tady nebudu hádat,ono taky záleží na korektnosti prodávajícího...
mě když se odjebala lampa na preampu a došel sem do tehdy ještě Audioteku(dnes Musiccenter) tak sem jim to dal s tim,že je v řiti asi drive lampa,oni to poslali Houdkovi,tam to opravili,nebylo to ono,tak to opravili znova,zase to bylo na prd,tak sem si vyžádal novej kus a dostal sem ho.Člověk holt musí bejt tvrdej a nekompromisní! tongue:P

0 xLajků:

18

pekelnik napsal:

já se tady nebudu hádat,ono taky záleží na korektnosti prodávajícího...
mě když se odjebala lampa na preampu a došel sem do tehdy ještě Audioteku(dnes Musiccenter) tak sem jim to dal s tim,že je v řiti asi drive lampa,oni to poslali Houdkovi,tam to opravili,nebylo to ono,tak to opravili znova,zase to bylo na prd,tak sem si vyžádal novej kus a dostal sem ho.Člověk holt musí bejt tvrdej a nekompromisní! tongue:P

Na jednu stranu souhlasím s pekelníkem, je určitě třeba na naše prodejce trochu tlačit a nenechat si všechno hned líbit ale na druhou stranu si myslím, že na lampy se ta záruka opravdu vztahovat nemusí, protože pokud s tím špatně bouchneš tak lampy odchází a ačkoli jsou jenom v preampu, jsou to pořád jen lampy. Každopádně bych to nejdřív zkoušel reklamovat tak dlouho, dokud to půjde :-)).

0 xLajků:

19

Souhlas, zkoušet reklamovat co to dá, lampy maj sice zaručenou životnost, ale co jsem se po tom tak koukal, tak preampový flašky by měly vydržet sakra dýl než půl roku, jelikož nejsou tolik tavený jako koncový, který je třeba měnit častějš.
Navíc jestli máš kupní smlouvu (jako že máš určitě nějakej papír) tak tam (si myslim) musí být napsáno, jestli se na nějakou část výrobku nevztahuje klasická 2letá záruka ze zákona, ale podléhá to kratší záruční době (stejně jako když třeba kupuješ flašky samostatně).
Jestli to tam neni, nazdar a koukejte to vyreklamovat fešácí wink

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

20

lukas napsal:

btw. i kdyby ta lampa (bude tam jedna, spis takova lampicka...)

Tak na to pozor!!!
V Ha 3500 je plnohodnotná lampa ecc 83(12ax7)
Já osobně sem tam měl jako originál Sovtek. Po nějaký době sem ji vyměnil za slovenský JJ a ta mi odešla asi za tři tejdny, takže já lampy opravdu neřeším, já je hned měním...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

21

chajda napsal:

takže já lampy opravdu neřeším, já je hned měním...

to je prave tak trosku chyba. treba si dat tu namahu a vyskusat a porovnat viac lamp, zvuk sa moze velmi menit pri roznych lampach. ajked pri 1 preampovej 12ax7 by to az take markantne byt nemalo, stoji to ale za to. JJ by som do ampu nedal ani za trest.

sekam dobrotu
0 xLajků:

22

Na ecc83 (12ax7) poskytuje prodávající záruku 24 měsíců (http://www.elektroraj.cz/detail.asp?flo … p;id=35990). I když možná ne každý.

Každopádně podle §620 občanskýho zákoníku je záruční doba 24 měsíců, pokud není kratší životnost uvedená. Pokud uvedená je, zkončí záruka uplynutím týhle doby.

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

23

dik za rady! dneska sem se dozvedel ze zesak putoval v pondeli do prahy na reklamaci! takze lampy to nebyly, tak se kurevsky zvedav co s tim u Pivonku udelaj! smile

Music Man Club #12
0 xLajků: