1

Téma: Sorry vsem :) uz mam snad neco lepsiho

Zdar , sorry za predchozi tema , ale jsem jen zacatecnik a proto nevim co je dobry a co ne , asi mate pravdu ze sou packy nanic a tak jsem si vyhlidl neco jineho , snad me nezamknete jako minule smile jen prosim zhodnotte jestly jsem si vybral dobre , jestly to k sobe pujde a tak , vybral jsem si tohle : focus-h precision 4s natural , kombo DIMAVERY BA-30 30W 8" , kabely , popruh atd

0 xLajků:

2

Re: Sorry vsem :) uz mam snad neco lepsiho

basa ok. kombo ti asi moc radost neudela, at je to jaka chce znacka, 8" neni dobra volba - zkus spis najit klidne stary, s 12" nebo 15" reprakem, at si ty basy trochu uzijes smile

0 xLajků:

3

To kombo je opravdu max. tak na domácí cvičení, víc od toho nečekej, a ten zvuk taky nebude úplně "top" :-). Jinak basa na začátek OK, nejdřív si musíš ujasnit jak chceš aby to znělo a potom hledat ten pravý nástroj v jiné cenové kategorii, to přijde smile

0 xLajků:

4

a nebo pak za mnohem lepsi cenu z bazace tohle : DIMAVERY JB-302 bas.black (Baskytara typu Jazzbass, tělo lípa, krk a hmatník javor, 21 pražců, 2 snímače JB, ovládání 2x Volume, 1x Tone, otevřená mechanika. Barva černá) + kombo to samy jako predtim , co je lepsi ? smile

0 xLajků:

5

zda se mi, jako bys ty prispevky necetl...

0 xLajků:

6

cetl , blbe sem to napsal , mam na to 6 tisic , kdyz si poridim to prvni , byt bude combo z bazace tak kdyz dokoupim kabely , popruh atd , tak to bude 6500 kc smile ale kdyz si poridim to druhy , tak bych si k tomu mohl dokoupit i mozna lepsi kombo , takze to shrnu , je ta druha kytara o hodne horsi jak ten focus ? big_smile sorry za zmatky big_smile

0 xLajků:

7

Nebo ještě rok šetři a zatím hraj na španělku smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

8

rekl bych ze je horsi - jsou znacky jako stagg, dimavery, ashton a nevim co jeste, ktery patrej k tomu nejlevnejsimu ale zaroven nejhorsimu, co muzes koupit - proste to nejsou kvalitni nastroje (budou mit hluchy mista, nepujdou naladit atd.). fokus (PB nebo JB) v bazaru (napr. www.hudebnibazar.cz) koupis kolem 3tis., starsi kombo za 2tis., nebo nejakyho "prcka" s 8" klidne za tisicovku (ale to uz je lepsi hrat pres starej gramofon...). radsi kup o neco lepsi basu, ta dela zvuk...

0 xLajků:

9

Baskytarové kombo Regent 50W
Prodám baskytarové kombo Roland Regent 50W
- 1x12" repro, bassreflex
- korekce basy, výšky; gain, volume
- plně funkční, pouze na dvou potenciometrech nejsou čepičky; bedna je celistvá s oděrkami

http://www.hudebnibazar.cz/img_inz/__251567.jpg

co vy na to ?

0 xLajků:

10

lukas napsal:

znacky jako stagg, dimavery, ashton a nevim co jeste, ktery patrej k tomu nejlevnejsimu ale zaroven nejhorsimu, co muzes koupit

jj, prostě aby si i návštěvník supermarketu mohl koupit svou baskytaru a kombo.
co třeba Cort, Squier, Aria? Sice žádný zázaky, ale aspoň minimální kvality by se čekat daly. Narozdíl od výše jmenovaných... hmm

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

11

Callcze napsal:

Baskytarové kombo Regent 50W
Prodám baskytarové kombo Roland Regent 50W

no jako každopádně lepší než  Stagg 15W 8" repro....
chtěl za to tři litry, nebo tak nějak, ne? To by snad i šlo tongue

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

12

budes se divit ale jeden manik to prodava za 1500 smile

0 xLajků:

13

to zkus, ne? myslím, že už to tu bylo i v inzerci....
jako 1500...je celkem obětovatelná částka, myslím. Zajeď si to vyzkoušet, nablind nekupovat. Bude to těžký jako kráva, řek bych smile Ale do začátků to bude dobrej kus nábytku. Vyzkoušet funkčnost, hratelnost...uvidíš, uslyšíš, ne? wink

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

14

hh , tak ted stojim pred rozhodnutim , 4 nebo 5 strun , myslite ze se 5-ti strunka vyuzije pri hard rock/metal ?

0 xLajků:

15

roll
hmm

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

16

hardrock, metal? tak to bude "preclik". regent=1500. 6000-1500=4500 a 4500=ctyri struny, nejspis fokus nebo squier. i kdyz, vic strun, vic adidas?

0 xLajků:

17

hele...estli hraješ v hard rock/metalový kapele... anebo vůbec...v kapele (jako rockový) tak zapomeň na 50W kombo. pokud teda tví kolegové nemaj ty 15W Dimavery smile
5strunka "se" využije. Záleží, jestli ji chceš, resp. jestli chceš do tý muziky hutnější basu. Ale v tvý cenový kategorii to bude hutnost v uvozovkách. A velkejch smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

18

Prodám 5ti strunnou baskytaru Fokus Jazz Bass
Barva: sunburst, tělo: olše, krk: javor.
cena 3000Kč 

big_smile:D:D:D tohle sem nasel

0 xLajků:

19

Callcze napsal:

hh , tak ted stojim pred rozhodnutim , 4 nebo 5 strun , myslite ze se 5-ti strunka vyuzije pri hard rock/metal ?

Jestli mas 6 tisic, tak ctyrku. Radeji podladit. Petka bude stat za *** (nic).

PS: K tvemu inzeratu na Fokuse - pokud je to starsi model, tak to za zkousku stoji, starsi Fokusy nebyvaly spatne.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

20

je hodne velkej rozdil ve zvuku u precision a jazz bass ?

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: lukas (21. 08. 2007 14.14:56)

za 3000 je tam fokusu vic - byt tebou koupim radeji precision. 4 struny. do tvrdsich stylu ma citelnejsi zvuk. u toho komba zvaz, jestli bude stacit vykon vedle bubenika, kytar... 1/neuslysis se 2/snadno odpalis reprak - oprava je pak dalsi investice, tak jestli rovnou nekouknout po necem vetsim. 100w, 15"... taky je v bazaru par kousku.

0 xLajků:

22

Callcze napsal:

je hodne velkej rozdil ve zvuku u precision a jazz bass ?

PROSIMTE PROCTI SI FORUM, ANO ? .....navic - vnimani rozdilu ve zvuku je znacne subjektivni, takze nejlip se zvedni od PC a udelej si vylet do hudebnin a pekne to vsecko ozkousej (pokud te nechaji)

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

23

tak nejdřív basa za pár kaček pak najednou dotaz na precision a jazz nejdřív si ujasni co vlastně chceš
jinak jestli začínáš tak si kup 4ku stejně budeš nějakou dobu drhnout dvě max tři struny.
Já třeba na domácí brnkání mám obič kytarové kombo Peavey rage 258 ale mám ho opravdu jen na doma kde si přebrnkávám co potřebuju nacvičit a na řádění mám zkušebnu.
Jestli jsi nikdy na basu nehrál tak ti uplně postačí basa někde z bazaru a kytarovy kombo a budeš toho mít stejně plny brejle než nacvičíš rytmiku a dynamiku,budeš rád že budeš drhnout drát.
Spousta lidí tady je už trochu někde jinde než u písniček A F C G takže ti těžko poradí s nákupem za pár kaček ale nejlepší bude když se zvedneš a prolezeš obchody a vyzkoušíš si na něco zahrát a u vidíš jestli ti to sedne.

ukulele
0 xLajků:

24

btw na doma pro zacatek staci i hrat prez komp starej gramec, magic nebo vez smile  nebo i na sucho ..sice chapu ze je dneska asi trochu jina doba ....ale ja myslim ze to nemuze skoditnaucit se hrat nasucho big_smile..
kdyz ti to hraje pekne bez apce tak s apcem to muze hrat jenom lip big_smile

btw ad vybirani typu basu bych do zacatku sel po tom co se ti proste bude libit vizualne a pride ti to pohodlny nosit na zadech a bude pekne do ruky .. wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

25

jo a dej si bacha na to ať ta basa není ukrutně těžká a hlavně ať se nepřevrací nebo nepadá na hlavu někdo řekne že je to prkotina ale neumíš si předtavit jak to po čase obtěžuje a snaž se hned hrát ve stoje já se učil s nohou v sádře takže v sedě pěkně jsem si hleděl na prsty a když jsem si stoupl tak jsem sem tam pěkně tápal :-)

ukulele
0 xLajků:

26

Já bych doporučil taky Precision. Je to primitivní basa, málo čudlíků, takže nebudeš kroutit a budeš jenom hrát. Navíc má parádní sprostej zvuk, který se hodí snad do všech stylů, včetně tvrdého metalu. A hraje i u těch nejlevnějších kopií, v nejhorším dokoupíš lepší snímač a máš nadlouho vystaráno.
Podívej se na Pekelníka, ten má vytuněnýho Fokusa a je naprosto spokojený.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

27

smile diky vsem za to jak mi pomahate , nevim kde jinde bych takovy informace do zacatku dostal , za chvilku jedu do hudebnin kde se speacializujou na ty fokus-h jak se mi libe , jdu je vyzkouset , zatim cus

0 xLajků:

28

byt tebou tak nekupuju novou, ale bazarovou
usetris 1/3 ceny a az budes kupovat lepsi tak nebudes tratit na prodeji
jinak doporucuju taky precisiona, kdo na nej jednou hral, uz nechce nic jinyho :-)
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … amp;ins=10

0 xLajků:

29

kdo je takovej guru mezi basistama ?nebo u jaky skupiny a pisnicek je basa hooodne vyrazna smile chci si v tomhle doplnit vzdelani big_smile

0 xLajků:

30

pipa napsal:

Já bych doporučil taky Precision. Je to primitivní basa, málo čudlíků, takže nebudeš kroutit a budeš jenom hrát. Navíc má parádní sprostej zvuk, který se hodí snad do všech stylů, včetně tvrdého metalu. A hraje i u těch nejlevnějších kopií, v nejhorším dokoupíš lepší snímač a máš nadlouho vystaráno.
Podívej se na Pekelníka, ten má vytuněnýho Fokusa a je naprosto spokojený.

přesně tak,za ty prašule naprostá spokojenost!
Ta basa klidně přečůrá i daleko dražší kousky....řeknu to tak,když mi někdo řekne chci basu(na jakejkoliv hudební styl podotýkám) do 10 táců doporučím mu stejnou cestu jakou sem volil já..

0 xLajků:

31

smile

0 xLajků:

32

Callcze napsal:

kdo je takovej guru mezi basistama ?nebo u jaky skupiny a pisnicek je basa hooodne vyrazna  chci si v tomhle doplnit vzdelani

Každej má myslim svůj vzor, podle toho jakou muziku hraje. Rozhodně se podívej na Marcuse Millera - toho znají snad i tučňáci v Ohňový Zemi wink A nevynechal bych ani Jaca Pastoria a Victora Wootena a.. a... ona je nakonec těch basáků spousta - hledej šmudlo big_smile

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

33

Termit napsal:

jinak doporucuju taky precisiona, kdo na nej jednou hral, uz nechce nic jinyho :-)

t trosku prehanis.. :-D ja kdyz uz fendra tak bych chtel radsi JB smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

34

m3 napsal:

ja kdyz uz fendra tak bych chtel radsi JB

.....souhlas!   Asi nehrál na JazzBasse smile a smile

0 xLajků:

35

tak u basy uz bych eml este celkem jasno , a ted hombo , moc penez nemam , takze se koukam ve znackach soundking, stag , beghiner atd smile libi se mi par komb , prosim napiste vase nazory , mozna i zkusenosti : http://eshop.kytary.cz/STAGG-40-BA-EU/8 … epro:0:1:0

http://www.muziker.cz/default.aspx?Soun … p;action=s

0 xLajků:

36

zase záleží na jaky hraní to máš jestli jen na doma nebo jestli to budeš chtít použít někde při hraní s bubeníkem
Behringer neber fakt ty jejich repráky to je pruser

ukulele
0 xLajků:

37

mno , spis na doma , do zkusebny mozna z pozdeji ale kdyz si budu chtit zahrat s kamosem kterej hraje 3 roky na akustiku a ted by mel dostat eletriku s 30w kombem tak bych se chtel i trochu slyset big_smile

0 xLajků:

38

jaky nate zkusenosti s kombama od dimavery , konkretne  DIMAVERY BA-30 ?

0 xLajků:

39

jaky mate zkusenosti s kombama od dimavery , konkretne  DIMAVERY BA-30 ?

0 xLajků:

40

jaky mate zkusenosti s kombama od dimavery , konkretne  DIMAVERY BA-30 ? smile

0 xLajků:

41

Callcze napsal:

jaky mate zkusenosti s kombama od dimavery , konkretne  DIMAVERY BA-30 ?

To už alespoň nějakou "stovku",...na domácí cvičení ok, ale na hraní s někým je to spíš pro strandu králíkům.Možná s tím chlapíkem na akustiku,...ale basák bez bubnu? smile a smile

0 xLajků:

42

Callcze napsal:

kdo je takovej guru mezi basistama ?nebo u jaky skupiny a pisnicek je basa hooodne vyrazna smile chci si v tomhle doplnit vzdelani big_smile

kamarade nechci bejt nejak zlej, ale když si tohle forum nejdriv projdes, tak spoustu otazek nebudes ani pokladat, pac odpovedi uz tu dáááávno jsou... Myslim že tady doplnis vzdelani nejen co se tyce basistu, mrkni do pokecu.

pravá ruka levější levé a naopak, prostě obě levý. Navíc hluch a aby toho nebylo málo, tak řiťmika.
0 xLajků:

43

Callcze napsal:

kdo je takovej guru mezi basistama ?nebo u jaky skupiny a pisnicek je basa hooodne vyrazna

nechci bejt nejak zlej, ale pokladas otazky tam kde uz jsou odpovedi dááávno napsany, projdi forum a najdes tu tolik jmen, odkazu a vseho moznyho ze se z toho posereš.

pravá ruka levější levé a naopak, prostě obě levý. Navíc hluch a aby toho nebylo málo, tak řiťmika.
0 xLajků:

44

Callcze napsal:

kdo je takovej guru mezi basistama ?nebo u jaky skupiny a pisnicek je basa hooodne vyrazna  chci si v tomhle doplnit vzdelani

Zvláštní,....takovéto otázky mě nikdy nenapadali.Šel jsem po tom, co se mě samotnému líbilo...(samozřejmě-občas někdo něco doporučil),...ale měl by jsi vědět hlavně ty sám, co se ti líbí a co Tě oslovuje   smile a smile

0 xLajků: