1

Téma: Snímače

Mám Jazz bass a zajímalo by mě co by ste mi doporučili za snímače za nějakou rozumnou cenu.

Take this life - make it yours.
0 xLajků:

2

Re: Snímače

Pokud to je originál tak nevim co bys chtěl měnit a jestli nějaká kopie tak zkus RM pick ale není to zrovna zdílný člověk. Nebo Di Marcio což je kvalita ale drahá

Basa Fender Jazz Bass rv. 65-70, Musicman Stingray5 HH 3EQ White, Trace Elliot GP 12 SMX, Trace Eliot 1048H 4x10, AUDIX om11
0 xLajků:

3

pterodak: To musíš napsat něco o tom jazzbasu, jestli chceš

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: mikulik (17. 01. 2006 15.59:44)

Taky už jsem zažadonil o info a fotky :-)

Ostatně, co jsem koukal na pterodaktylově webu na fotky, ten hmatník vypadá spíš na období 1974 - 1980...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

snímače no jde fakt o to jakou máš jazz bassu-myslím kvalitativně...

já bych rozplynul veškeré pochybnosti vyžádáním si seriového čísla smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

myslím, že ty perleťové obdelníky byly na jazbasech vyráběných v 70tých letech

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

7

Já jsem pro basslines smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

8

hmm tak si je tam kupuj za ty 2-3 litry

0 xLajků:

9

Tak ten fender je někde z německa a já ho koupil v zuboženým stavu v Budějicích někdy v roce 1990 a serial je 618335. Pokud někdo víte jak podle toho zjistit rok tak budu rád. Půvadně byl sunburst ale je to stříklý černým akrylátem. Pražce jsou vyměněný. Někdo tomu přelakoval krk asi nějaký umělec. Jediná vada je, že to má vlka, ale není to až tak strašný. No a toho Fokuse jsem dostal k letošním vánocům a tak se učím. Musel jsem vyhodit tu aktivku protože to nemělo vejšky a dal jsem na to pořádný struny. Změna = 60 procent. Zvukař se jen tetelí a já taky, ale spíš strachy kdy si hrábnu vedle.

Basa Fender Jazz Bass rv. 65-70, Musicman Stingray5 HH 3EQ White, Trace Elliot GP 12 SMX, Trace Eliot 1048H 4x10, AUDIX om11
0 xLajků:

10

huu chudák nástroj...jestli ho někdo zubožil tak by zasloužil useknout ruce!!!!
http://www.kellyindustries.com/guitars/ … mbers.html
tady podle tohodle to vypadá na 1976 nemýlím li se...

0 xLajků:

11

Jo seš borec já to hledal co mám internet a nic. Škoda že se nezachovala nějaká fotka kdy byla v původním stavu. By jste čuměli co dokáže člověk udělat z kytarou. A nešlo o odřený lak tam byli díry kal od šroubováku a od cigár hanba blit. sad

0 xLajků:

12

hmm no to ti závidím je to asi dobrej pocit tohle provést a reinkarnovat nástroj smile prostě máš takovej pocit že tohle nikdo asi už nemá prostě vlastní custom:)

0 xLajků:

13

Mno otazka je, co myslis rozumnou cenou a taky jaky styl hudby na to chces hrat. Me osobne se treba libi snimace EMG, o kterych vazne uvazuju. Zatim jsem na ne slysel samou chvalu, hodi se hlavne do trosku tvrdsi muziky...
Ovsem delaji se i ruzne kity a sady prave pro jazz bass, i kdyz pod 6000,- se to dostava jen velmi ztuha. sad

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

14

Jeste k tomu starymu jazz bassu... datovani fenderu je i na oficialnich strankach fenderu  smile a tam to taky vypada na 1976.
K tem snimacum, to by vazne chtelo vedet, co to je za basu... Ja sem daval na japonce snmimace 60s jazz bass a pomohlo mu to hodne, ale je to takovy vintage zvuk postaveny spis na stredech, nema moc vysek, ne na vsechno se to hodi.

0 xLajků:

15

Výtečná a vyhlášená stránka s detaily vintage nástrojů a aparatur je http://www.provide.net/~cfh/

pterodaktyl: Podle jejich údajů (http://www.provide.net/~cfh/fender.html#serial) to vypadá spíš na rok 1975, tomu odpovídají i obdélníkové perleťové značky na hmatníku (éra 1974 - 1980).
Krk by k tělu měl být připevněn třemi šrouby s "micro-tilt" systémem - volitelným nastavováním sklonu krku k tělu. Výrobní číslo by pak mělo bát na kovové chromované destičce, která kryje spojení krku s tělem (rovněž éra 1974 - 1980).

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: Kubš (18. 01. 2006 11.38:27)

no já bych řekl že teda s tím číslem se dostanem do sporu pač tamta stránka co sem našel udává 76 ta tvoje 75-ale vypadá to že ta tvoje je podrobnější tak to bude asi blíž pravdě...nechal bych to ležet prostě mid seventies a je to:D ono je to stejně jedno pač to je už jinej nástroj po devastaci a následné reinkarnaci...
s tím vlkem u fenderů je to zajímavá informace, jen dotaz přesná definice vlka je když to neladí  nebo když to ladíPodle ladičky že..) ale hraje podivně pro ucho???

0 xLajků:

17

Vlk je, když ladí, ale nezní...

0 xLajků:

18

no tak to mám vlků plný prsty

0 xLajků:

19

LOL :-))

0 xLajků:

20

Tak ty vlci mi vysvětloval Standa Lysák z Dlouhé Loučky kytarář. je to když celá kytara hraje ve všech polohách stejně a v určitým místě to je hluchý jako by to bylo vykouslý. Jinak ten rok bych asi neřešil já to koupil tenkrát za 15 000 a nadělal jsem se s ní tolika volovin že jí nedám z ruky je to kus mého života taková srdeční záležitost tak jedině můj mladej jestli ale tan hraje obrácený garde tak mě s ní pochovaj. Spíš poraď te  jakej snímač mám dát do toho Fokuse???? Voni to májí propojený tak se ty dvě cívky nedají ani rozpojit. Což si myslím by nemuselo být špatný?!?!

0 xLajků:

21

Ještě k těm vlkům. Vim o co jde. Mám takhle tupý céčko na á struně (je to průser protože je hojně využíváno), ale zajímalo by co to způsobuje??

Schecter PJ (USA), Maya JB (JAPko)
Markbass SA 450, Markbass Standard 104HF
Roland Cube 30B, DBX 160X, Sabine RT-7000
0 xLajků:

22

Tom:
Tak v teto poloze na teto strune je to skutecne pruser... Jelikoz ma basa vlky nedisponuje, tak ber me tlachani s rezervou, ale myslim si, ze je to zpusobeno tim, ze telo spolecne s krkem na dane frekvenci proste nezazni, nezalechta do bricha - neco proste sezere rezonanci, fyzicky to je asi dano rezonancni delkou struny a tela s krkem a proste se ty frekvence nejakym zpusobem rusi a tim tlumi. Ale taky je mozne, ze placam uplne nesmysly - nikdy jsem se teorii vlku nezabyval smile.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

23

MK: no, zní to docela logicky takže nemyslim že plácáš blbosti. Napadlo mě se podívat na stykovou plochu mezi krkem a tělem jak to tam bude vypadat a popřípadě to tam očistit. Byla tady o tom diskuse. Třeba by se to trochu zlepšilo. Mam v plánu pořídit lepší nástroj takže teď vim na co se mimo jiné zaměřit. Když jsem kupoval tuhle tak mě vůbec nenapadlo, že se může něco takového vyskytnout. Jinak hrát se s tim dá, ale prostě to tolik nevynikne a můžeš za tu strunu tahat jak chceš a je to pořád stejný

0 xLajků:

24

NO ty snímače já bych doporučil zkusit R.M. www.rmpickups.cz, to sou český snímače myslím že za ty prachy hodně dobrý-ručně vinutý jen dobrý zkušenosti z mojí strany, pak bych zkusil slovenskýho Kent Armstronga od Juraje Turzy(oficíální license od KA prej jedinej na světě kterej to může dělat protože to dělá dobře..) no a pak můžeš zabrousit do vyšších kategorií jako Bartolini,Seymor Duncan nebo EMG ale podle mýho je to na fokuse zbytečný smile prostě je to dobrá kytara ale 4 až x tisíc za snímač do fokuse se mi zdá zbytečný
No k těm vlkům...nestačilo by třebas vyměnit krček??V případě kvalitního těla by to za to možná stálo...ale zas to nemusí vyjít no..

0 xLajků:

25

Teď to vypadá že s těma snímačema reaguješ na mě, ale ty chtěl měnit pepe. (usuzuju podle toho že píšeš o fokusovy, leda že byho měl i on:) )
Krk měnit nebudu...podle mě to nemá cenu vrážet do toho peníze. Holt to s ní nějakej čas ještě doklepu a necham si jí jako záložní.

0 xLajků:

26

neee to sem tam měl hodit pro koho to je...bylo to pro pterodaktyla:D ptal se co na toho fokuse....

0 xLajků:

27

tak to se omlouvam smile

0 xLajků:

28

Tom:
Dekuju za uznani, i kdyz stale nevim, jestli mam pravdu - ale nic jineho me nenapadlo smile Jak rika Kubs - vymena krku by asi pomohla, ale otazka je, zda-li se nevyplati posetrit a zakoupit cely novy nastroj trosku vyssi kategorie a bez jakychkoliv vlku (nutno ale vyzkouset, neni to vzdy podminkou). Jinak se toho asi zbavit nelze, je to proste zavada dreva a ne elektriky... Vydrzet, posetrit, zakoupit, orgasmus smile))

0 xLajků:

29

Kluci já to tady čtu a je pravda v tom že to je krkem. Lysák říkal a to to měl nějak přez rezonanční snímače změřený že nejvíc se podílí na zvuku krk. Potom tělo atd. Další je že když hrsješ v té poloze s tím vlkem a zvukař tě musí vytáhnout aby tě tam měl a ty mu vemeš za ečko někde kde to opravdu hraje tak tě zabije. a to cejtíš i na svém aparátu. Je lepší hrát tak na třičtvrtě plynu a vědět kde tomu vyšít akde ubrat mě to fungovalo několik let. A k tomu Fokusu jen že to hraje jako sviňa a jestli tam je snímač jako byla ta elektrika tak by to musel být po výměně orgasmus na 2. Já to prubnu koukal jsem že rm za to chce 1500,- tak to by zase nebyla taková palba. Mám od něho i elektriku a k naprosté spokojenosti. Jo a ty vlci nejsou zase tak slyšet. Jako poznat za půl hoďky bych si to netrouf pokud to není vlk jak kráva. Já to vždycky přisuzoval akustice sálu. Na zkušebně to nebylo vůbec znát. A možná kdyby mi to Lysák neřek tak to ani nevím a beru stále vlka jako šelmu psovitou:)

0 xLajků: