1

Téma: Povlak na box

Nevím jak přesně to nazvat, chtěl jsem se zeptat, jak chráníte při transportu své boxy? Nějakej rack nepřipadá v úvahu, už tak je, mrcha, těžká až dost. O odření a podobný újmy mi ani tak nejde, spíš mám strach, když třeba prší, tak aby voda nešla přímo na bednu, hlavně na repráky. Ono se to nezdá, ale třeba v zimě se za ten kousek od auta do klubu usadí kolikrát pěknej nános sněhu. Doteď jsem to řešil lehkým nakloněním k zemi, ale u EBSka už bych rád použil šetrnější metodu. Jasný, prodávaj se takový ty šprcky, ale zase vyhazovat dva litry mi přijde jako zbytečnost...
Co třeba něco spíchnout ze zátěžovýho koberce? Nebo máte lepší zkušenosti s nějakou snadno dostupnou látkou?

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

2

Re: Povlak na box

Osvědčil se normální obyčejný jekor. Koupíš ho kdekoliv za babku a pak následuje práce s nůžkami, šídlem, jehlou a silnější nití. Nebo najdi někoho, kdo má dobrý šicí stroj (na kožené oděvy) a nech si to u něj ušít. Ochrana víc než dobrá.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

3

Díky
Šití nechám na babičku, bude mít radost, jen nesmím odpovídat na otázku, kolik ta bedna stála...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
0 xLajků:

4

a proc ne obycejna slída?

jolana proxima l bass
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Egal (02. 08. 2007 18.39:17)

Mrkni na http://www.silent.cz/. Právě tam mám objednanej profi obal na Ampega z nepromokavýho materiálu, polstrovanej molitanem... Byl jsem se tam kouknout a pán byl moc ochotnej, udělal jsem mu náčrtek a už jenom čekám. Vyjde mně to asi na 1200,-Kč bez DPH, takže s DPH počítám tak 1600,-Kč. Což se ti myslím vzhledem k ceně boxu vyplatí smile

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

6

Ještě tak mimochodem - původně jsem si chtěl objednat na box rack u THT, ale tam by se mně to vzhledem k ceně boxu nevyplatilo vůbec - chtěli 12000,-Kč mad

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

7

Pred casem byl inzerat na hudebnibazar.cz - chlapik z Jablonce. Polstrovanej nepromokavej obal z PES600 na bednu 2x10" me stal necelych 500,- + spokojenost. Jestli najdu kontakt, dam ho sem.

0 xLajků:

8

Díky...i tak mi to pořád přijde jako zbytečnej luxus jen na přenášení za auta do klubu. Jsem si minule všiml, že máme ve zkušebně mrtě zátěžáků, tak možná jen spíchnu nějakou provizorní náhradu...

0 xLajků:

9

To já nic na bednu nepoužívám....i tak mě ta bedna jistě přežije.A když je trochu omlácená...alespoň to vypadá, že hdoně jezdíme a hrajeme hehehe:lol: To mě připomělo....když jsme byli s bráchou malí caparti, dostali jsem tenisové rakety.Brácha si jí olepil šedivou kobercovou páskou, aby si jí jakože neodřel...hahaha-když to asi za 14-dní chtěl sundat, tak to sundal i s lakem a byl to pěknej hnus....ale neměl jí odřenou.:D a big_smile ..

0 xLajků:

10

Odřeniny mi nevaděj...A když prší nebo chumelí tak Ti to je jedno, nebo jen nakloníš reprákama dolů, jak jsem to dělal dřív?

0 xLajků:

11

odřeniny nebo takové ty ťukance bedně nevadí, na tom by se shodli asi všichni, ale když siholí nebo sneží a jde to na reprák tak je to naprd...ta bedna by nás taky přežila ale zvuk musí jít dolů, stačí obal z tenké látky aby kapky nešli na reprák a člověk má hned o starost míň. A v klubech se hraje bez ohledu na počasí.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

12

johnybass napsal:

Odřeniny mi nevaděj...A když prší nebo chumelí tak Ti to je jedno, nebo jen nakloníš reprákama dolů, jak jsem to dělal dřív?

Teď ti nerozumím....aparát tahám jen ze zkušebny do auta a na konzíku na pódium...nikde ho v dešti a na sněhu nenechávám.Autem najedu vždy co nejblíže k pódiu-když to jde, takže to je v případě nějakého deště jen chvilka.Je jasný, že bych to takto nevozil na nějakém přívěsu bez plachty.

0 xLajků:

13

tez nechapu, prenos je venku tak par metru a to clovek zakryje vlastnim telem smile a urychli behem (jo, i s 40kg bednou se da behat smile popr pres to hodis na chvili igelit, ty povlaky jsou fajn do dodavek, kde se ti to o sebe muze tlouct, ale ja treba jsem v zivote jeste s pocasim takhle nebojoval.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

14

Dante napsal:

ale ja treba jsem v zivote jeste s pocasim takhle nebojoval.

Já teda musím přiznat, že jednou jo.Hráli jsme na jednom soutěžním fesťáčku taky v okrese-jako nesoutěžní host a při našem vystoupení se spustila taková vychřice a slejvák, že jsem museli zkončit...ulítlo zastřešení pódia a my bojovali o životy aparátů.Ještě, že jsem měl tenkrát s sebou pevnej futrál na basu!

0 xLajků:

15

ja sem si na kombo udělal šprcku z tý orig. kartonový krabice ve který sem to koupil. jen sem jí trochu zmenšil. za půl hodiny byla hotová, a už funguje 2 roky...

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

16

olaf napsal:

ja sem si na kombo udělal šprcku z tý orig. kartonový krabice ve který sem to koupil. jen sem jí trochu zmenšil. za půl hodiny byla hotová, a už funguje 2 roky...

O tom jsem taky uvažoval, ale před půl rokem si to spíchl náš kytarista na svý kombo z orig. krabice a já mu to pořád strašně pomlouval a nadával, že to odmítám do dodávky rovnat (fakt to je docela vejmrd), takže bych si to nemohl udělat už jenom z principu.

Matej: No v zimě, když je sněhová vánice, s dodávkou taky nezajíždíš přímo ke vchodu, tak na 50 metrech se usaděj solidní nánosy sněhu.

Ale myslím že tady řešíme prkotinu, spíchnu si něco obyčejnýho a na ty přenášečky to určitě stačit bude...

0 xLajků: