1

Téma: etno a basa

nedávno jsem navštívil místní čajovnu a byla tam parta amatérských hudebníků, kteří tam hráli takové improvizované "etno" bubnovalo tam asi 5 lidí na různé bubínky a citara. Docela jsem se začal zajímat, jestli by se tam dala zakomponovat basa víc než jen jako perkusivní slapování jako na bubínek, nemáte s tím někdo zkušenosti nebo nějaké nápady jak zakomponovat basu do východní meditativní hudby

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: etno a basa

bezpražec bych si tam představit dokázal ale asi jen ten bezpražec

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Já bych si tam dokázal představit všelicos

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

4

já myslím že k té citaře se toho právě moc nehodí

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

5

ja bych tam videl spis naky basy hrany klavesama...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

6

For Dr.Gonzo: Proč myslíš?
Já bych navrhoval asi toto - Jazz Bass, vyhulit snímač u kobylky a ten druhý úplně ztlumit - zvuk by měl být takový řezavý(né moc dunivý). Pak naštudovat orientální stupnice - jsou velmi zajímavé a basa jim dává nový rozměr IMHO. A pak už je vymýšlet a vymýšlet, co dál... Ideální by byl kontrabas hraný smyčcem, nebo hodně kňouravý bezpražec.

0 xLajků:

7

Kluci nechci vas urazit,ale nedky tady resite fakt kraviny.Ja je resil taky.

0 xLajků:

8

aha

0 xLajků:

9

lol tohle mizrovna příde jako docela odlehčení!když je to taková kravina tak proč nikdo nemůže přijít na to co je teda s tím etnem ohledně basy nejlepčí....

0 xLajků:

10

presne smile tak ted posloucham Oldfielduv "The Gate" je to takova variace na etno, a jak jsem rikal ja, tam to ma udelany pres klavesy, jinak etno neznam ani tak dobre, takze nevim hmm

0 xLajků:

11

xx2 napsal:

Kluci nechci vas urazit,ale nedky tady resite fakt kraviny.Ja je resil taky.

Teď už seš velkej kluk, a tak je neřešíš?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

12

xx2: Podle mě tohle není vůbec kravina, o tom tyhle stránky jsou...
Asi by to chtělo zkusit... Nenásilná jemná basa, delší tóny, ne moc groove...

0 xLajků:

13

souhlasím s Igni.., podle toho, kdo to jak cítí, důléžíté je co z toho vyleze jako celek

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

14

Psal to tady uz Jenich fakt tady resite nekdy totalni kraviny napriklad to jakou basu mel a k cemu ji potrebuje chlapek  s Katapultu byli ste schopny o tom psat takovou dobu.

0 xLajků:

15

NE nejsem velkej luk ale pochopil jsem ze opravdu ztracime cas nad kravinama,dyt se kouknete napsal sem jeden nazor na vas nebo sem na nekoho zautocil a vy ste byli schopny mi udelat tisic prispevku v tematu,aspon jeden si od vas msuel dycky prihodit.

0 xLajků:

16

ale chápej tohlenení forum jen o jedný věci a jak to tak bejvá tak se taky nemusíme shodovat na tom co je a co není kravina smile a to že řešíme na jakou kdo hrál basu no co tak holt sme ty co radši slintaj na pěknejma basama než by cvičili big_smile

0 xLajků:

17

Že by další flame?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

18

xx2: Kolik ti je zim?
mikulik: Flame snad ne? xx2 je zdejší upřímný flamer?

0 xLajků:

19

uhádl jsi....

0 xLajků:

20

??WTF LOL teda jestli si nevsim tak ja vam pisu vsecko rovnou na rovinu,enpotrebuju to nejak obchazet prave proto mi dycky reagujete na vsecko.

0 xLajků:

21

xx2 napsal:

??WTF LOL teda jestli si nevsim tak ja vam pisu vsecko rovnou na rovinu,enpotrebuju to nejak obchazet prave proto mi dycky reagujete na vsecko.

Myslíš?

0 xLajků:

22

Zareagoval jsi jo myslim,jako enfim rpoc bych nemel asi kdybych nebyl uprimej napsla bych se je ty brdo hej fakt zajimavy se zamyslete.A uz to jede reakce stiha reakci big_smile

0 xLajků:

23

Ale fadny hadky jinak by to bylo zase mimo tema

0 xLajků:

24

Nojo, ono kdyby na tebe měl někdo zareagovat narovinu, tak nejspíš praskne obrazovka. Po tvém každém druhém příspěvku by tě totíž podobně upřímnej člověk nazval minimálně debilem a poslal nejspíš někam, kde to hodně smrdí... Takže tvou upřímností to asi nebude (možná by to šlo vyjádřit jiným slovém, končí to taky na ..í, ale začíná na b).

0 xLajků:

25

ETd si em nasral co to meles ty hova.. mas 23 prispevku ani porad nevic co sem psal,tak ti radim drz pysk.JA jenom napsal ze nekdy se tady zabirate kraviny treba  o tom proc typek s Katapultu potrebuje takovou basu jakou ma takze skldini hormon jo,ja nezacinam nadavat,nemuzu za to ze nekdo neunese muj nazor.

0 xLajků:

26

No jak řikám, ty to zatím jen potvrzuješ...
Jo a už mám 24 příspěvků, tak bacha!

0 xLajků:

27

To je logicky ze jich mas 24 kdyz si ted napsal jeden OMG tohle:D:D

0 xLajků:

28

Jasný, koukám na to a je to tak ja říkáš.... teď už jich mám 25! Podobně budu pokračovat dál až nad těch 500, abych měl tolik příspěvků, jako ty, obsahově na to bude podobné a konečně si s tebou budu moct pokecat jako rovnej s rovným. Já se tak těším...

0 xLajků:

29

Ale ale chapes to ani nefis co vsechno sem resil chapes,ted tady ze sebe nedelej machra kdyz si prisel pozde k dilu chapes.Nesnaz se ze sebe delat mistniho hrdinu.A potvrdil si taky ma slova ze jenom idiot reaguje stale na moje prispevky takze IdIote tesi me , jo a ja sem dal prvni vyzvu aby nedoslo k hadce tys ji kontroval takze mi to ted je jedno.Takze stejne jako vsichni co to tady pred tebou delali snaz se ze sebe udelat nejvetsiho borce ze se mnou hadas.Pod zalozit jiny forum nebudem tady kazit tema zaloz forum muzem to jit resit tam at si ulevis.

0 xLajků:

30

Idiot též zdraví debila.
Já dokonce umím číst a na ostatních fórech tvé příspěvky dost bijí do očí, tak proto si o tobě stále myslím, že jsi debil (upřímnost nade vše), ani se moc nehádám, jen jsem se trochu pobavil. Já vím, že ty stejně pomeleš dál tu svou a že jediný možný způsob jak si zajistit neutrální přístup z tvé strany je nereagovat vůbec. Jenom je to trochu škoda... (tímto se omlouvám Dr. Gonzovi za mírný OffTopic, nemohl jsem si pomoct, na každého to jednou přijde:))

0 xLajků:

31

Tvoje posledni veta me ujistila v tom ze se na me chces prizivit a predstavit se jako hrdina fora,zaloz to jiny tema nebo fuck neodpovidej ty si idiot stale na me reagujes ja budu reagovat na tebe proze sem mel snahu o to aby nevznila hadka psal sem to nahore .Jak sem psal je tu 5 lidi se kteryma je to ok ostatni sou jak z 50 let.

0 xLajků:

32

Já jsem z let šedesátých big_smile

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

33

Dyxem to říkal, krásnej flame - proto vřelé díky pepovi, kterej ho neodolatelně rozsekl!

0 xLajků:

34

big_smile jojo je vidět že s přibyvajícím věkem přibývá i rozum....

0 xLajků:

35

To Kubš: spíš nadhled a zkušenosti....

0 xLajků:

36

já jsem z let padesátých

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

37

Salofe, co je MI? Mimoň?

0 xLajků:

38

To mi také vrtá hlavou to MI !!!

0 xLajků:

39

Mi je Mikulov na jihu Moravy

0 xLajků:

40

Jé, zlatá Haná, ječmínkovské lány... odtamtud mám předky (Mikulík je přezdívka, originál je Mikulička)

0 xLajků:

41

To není Haná, to je úplně na jihu na hranicích s Rakouskem

0 xLajků:

42

Nejsem na zeměpis nějak extra expert, ale myslel jsem, že Haná je právě na jihu Moravy, ne?

0 xLajků:

43

Haná je olomoucko, prostějovsko ? Já mám příbuzenstvo ve Znojmě a jako malýmu klukovi se mi v tomto koutě Moravy mooc líbilo.

0 xLajků:

44

Já mám pocit, že Haná je spíš jihovýchod, Veselí nad Mor. a okolí.

0 xLajků:

45

Jó, teď jsem zkouknul FolklorWeb a dal ti, salofe, za pravdu. Mikulčice už jsou moc na jihu. Já mám ty předky z Chropyně, to je přece jen trochu výš. To víš, v Česku se toho o Moravě moc neví ;-)

0 xLajků:

46

Mikulíku pořád se Ti to plete Mikulov nejsou Mikulčice

0 xLajků:

47

Mikulík, Mikulov, Mikulčice - taky už se v tom přestávam orientovat

0 xLajků:

48

Mikulík+Mikulov+Mikulčice=Mikůlikovčice big_smile

0 xLajků:

49

Právě když jsem kliknul na Poslat, tak na Rááádiu Impuls volali paní Mikulíkové big_smile

0 xLajků:

50

Uááááá!!! Pomóóóc!

0 xLajků:

51

Hehe mohli bysme založit nové téma - hledání slov obsahující Mikulíka big_smile

0 xLajků:

52

Mikuláš

0 xLajků:

53

Hush - nepřímo big_smile

0 xLajků:

54

Hehe... že se tady každý téma nakonec zvrtne v něco jinýho, to už je klasika, ale tohle je slušná prácička :-))

0 xLajků:

55

Takhle krutej off topic sem nečekal big_smile Nakonec je to etno na jižní moravě, má něco spolešnýho s hašem a ještě tady Mik... to je moc.
Xx2: Upřímně, dej sem link svojí kapely, ukaž svůj um a pak buď upřímnej, to je nejlepší cesta... Taky sem dej svůj věk, svoje zkušenosti atd... Jedině od někoho zkušeného bych přijal takové názory...

0 xLajků:

56

Jsem měl kamaráda ze Znojma, vždycky když přijel z návštěci z Moravy tak mě pak tahal, že musim koštnout co přivez. JSem vždycky šel a vždycky mi chutnalo smile
Znojmo, vidím tě dvojmo smile

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

57

xx2 napsal:

ETd si em nasral co to meles ty hova.. mas 23 prispevku ani porad nevic co sem psal,tak ti radim drz pysk.JA jenom napsal ze nekdy se tady zabirate kraviny treba  o tom proc typek s Katapultu potrebuje takovou basu jakou ma takze skldini hormon jo,ja nezacinam nadavat,nemuzu za to ze nekdo neunese muj nazor.

Jakej tvůj názor? Ten je můj!!! VYmysli si vlastní big_smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

58

Jo je tvuj ja uz to psal predtim ze je to tvuj.A vidis jen co sem to napsal ja tak mam tolik reakci presne sem cekal ze si kazdej prisadi to je dycky,kdyz si to napsal ty tak jenom hmm aha a na me hej ty....:)
A po urcity dobe sem se nad nim zamyslel a mas pravdu,proto sem to sem hodil a vidis kolik lidi mi zas odpovedelo no neni to pekne.

0 xLajků:

59

A ja se nechci hadat uz to sem pise po kazdy co neco napisu protoze vas znam vim ez nekteri se na mym nicku chtej zviditelnit tak na me reagujou ostre jen prosim zadne hadky fakt ne.

0 xLajků:

60

Lol to je fakt masakr. xx2 je havádko boží smile Kdo na to bude reagovat?

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

61

xx2: Léčil ses někdy? Podle mě by ti návštěva psychologa pomohla.

0 xLajků:

62

xx2 napsal:

Jo je tvuj ja uz to psal predtim ze je to tvuj.A vidis jen co sem to napsal ja tak mam tolik reakci presne sem cekal ze si kazdej prisadi to je dycky,kdyz si to napsal ty tak jenom hmm aha a na me hej ty....:)
A po urcity dobe sem se nad nim zamyslel a mas pravdu,proto sem to sem hodil a vidis kolik lidi mi zas odpovedelo no neni to pekne.

big_smile Neřekl bych ale, že se ti někdo snaží upírat tvůj názor...ale forma, kterou ho prezentuješ jakýkoliv obsah zastiňuje...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

63

No pisu to strucne at vi o co de a vidis jak zase ragujou narez ne jak jasnovidec a razem sem opet udelal s jednoho tematu to nejsledovanejsi s tebou se sice pohadam ale je to pak good aspon z my stranky ty me nak netankujes ale nektery hovada tady jo kteri porad melou to sami a sami a by se ukazali na me sleduj to jo ted pribide tak dalsich 10

0 xLajků:

64

xx2: Mluvíš o názoru, ale já opravdu netuším jaký je...teda jo...to s tím že řešíme kraviny...mno tak je s náma neřeš... smile . Pokud se snažíš nám tu cpát nějakou svoji filosofii a pohled na věc, tak alespoň srozumitelně, protože z toho, co tu píšeš je mi tak možná jasná jediná věc, že se neumíš konkrétně vyjádřit. O co ti jde?
Někde si psal že basisti hrajou na basu taky proto, protože je jednodušší na techniku a protože třeba zrovna nedávali jiný techničtější nístroj. Podle mě to dobře vystihuje, co jsi doopravdy zač a o tom, o čem tu mluvíš nemáš ani páru....

0 xLajků:

65

xx2: hraješ vůbec na basu? big_smile

Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
0 xLajků:

66

Ne on pouze brnká na nervy big_smile

0 xLajků:

67

no taky tak smýšlím....

0 xLajků:

68 Naposledy upravil: Sender (16. 01. 2006 22.54:09)

Znáte někdo knížku pana MUDr.(urologa) X. Crementa? Jmenuje se: " Dost bylo kokotů! " Ne? Napsal ji s dokotrem A. Howadem - zajímavé čtení smile Kdysi dávno sám dokotr X. Crement, když na urologické klinice prováděl běžnou denní kontrolu zamyslel se nad radou svého kolegy psychologa( řekl mu že není duševně chorý, ale to, co je s ním doopravdy, souvisí s jeho oborem), v tů chvíli mu došlo, proč na jeho osobnost hodně lidí reaguje negativně, proč je nespokojen, klečel před pacientem a díval se pravdě do "očí". On nebyl zlý, ani duševně chorý, byl prostě Kokotem s velkým K, a stím už se nedalo nic dělat.

0 xLajků:

69

"Doktor X. Crement" - LOL!!!!!

0 xLajků:

70

Sender: Jasně, mám tuhle knížku doma, moc hezký... A docela se to sem i hodí...:)

0 xLajků:

71

backtrace: ethno a basa: poslechni si madarsky besh-o-drom, tam je basa jako vino, jemna, groovy, vsechno

0 xLajků:

72

xx2 napsal:

Domnívám se, že xx2 je véééélký KOKOT. Najde se tu někdo, kdo neunese můj názor?

0 xLajků:

73

TY vole tohle uz neni mozny co sem dycky pride za dementa a po sto letech zacne omyvat tu samou vec.:D Je mi ajsny ze se chces na mym nicku zviditelnit jak uz sem psal aby te zdejsi uzivatele brali jako nakyho borce,ALe nevim rpoc pises po bitve jak se rika po bitve je kazdej general takze asi tak.

0 xLajků:

74

JAko ja nechci tday njaky hadky ze se jako hadanm a tak co paC kazdej ma nJKej nzor ze jo aj Nvim rpoc jako delas do mne, cus.

0 xLajků:

75

big_smile:D LOL no nazval si me kokotem takze muj nazor je ze si prizivujici zmrd.Ale kazdej ma svuj nazor

0 xLajků:

76

xx2: Teď nerejpu, takže nešil, OK?
Já chápu, že dysgrafik nemůže za to, že se mu špatně píše a pletou se mu písmena. Mám ale taky hodně kamarádů dysgrafiků, kteří píšou sice kratší věty, ale dokážou to tak, že se to po nich dá přečíst. Zkus to taky tak.

0 xLajků:

77

Silim snad okay beru to.

0 xLajků:

78

ALe stojim si za tim ze kdyz pak nekdo po tejdnu zacne znova rozebirat tu samou vec jeste,kdyz se toho vubec nezucastnil tak je ...

0 xLajků:

79

Neodpověděl si ani na jednu věc takže: Podle mě je ti málo, hraješ na kytaru dýl než na basu, máš internet a tady sis něco našel a začal prudit, nevím jestli se chci zviditelnit zrovna po tvojem boku big_smile , ale to co tady bleješ je fakt spíš Selfpwn než Selfpromotion. Lot of laught, becouse of your "venomous poison".

0 xLajků:

80

...tdtdtdttdtddt:D

0 xLajků:

81

Heh ja jsem taky Dyslektik wink A psát umim smile

0 xLajků:

82

Znám lidi co tyhle svoje dis překonali dost hustě, třeba jeden známej učí na technický školě technický kreslení, je to pedant a kreslit umí, zároveň je disgrafik...

0 xLajků:

83

??Fakt

0 xLajků:

84

Jj, nechápu to, prej se to nějak dva roky přeučoval nebo co...

0 xLajků:

85 Naposledy upravil: Kubš (19. 01. 2006 23.56:15)

Nemám rád dis+cokoliv pač vždycky měli kurevský ůlevy ve škole a nemuseli psát diktáty, nedělali na střední školu diktát u přijímaček pouze posraný vyplnovačky....budiž mi zadostiučiněním že ted je to vidět a občas je to pro ně trapný...není to osobní je to globální..... big_smile

0 xLajků:

86

Gimzy napsal:

Dyslektik má problémy se čtením, dysgrafik se psaním. To jsou dvě odlišný záležitosti :-)

xx2: Paráda, napsal jsi tu jednu větu úplně parádně. Blahopřeju! smile

0 xLajků:

87

A pak je taky diuretik, ten má holt problémy s pomočováním se, ale to je úplně jiná záležitost yikes

0 xLajků:

88

To nás k stáru stejně čeká všechny :-)

0 xLajků:

89 Naposledy upravil: Kubš (20. 01. 2006 10.59:51)

no ale jak sem včera slyšel zprávy tak jestli někdo podnikne utok na francii tak se budem pomočovat zeleně.....všichni a globálně!to bude globalizace jadernou energii

0 xLajků:

90

Hehe... od basy v etnu míříme dál a dál... tak já si taky přiložím polínko:

Pepo, jak ti to hraje? Co novýho? Co kryt/opěrátko na palec/ nad snímačem, dobrý? Musíme někdy domluvit s klukama ňáký hraní v Lípě, rád bych tě viděl... nojo, ale Club 2000, kde jsme hráli naposled, už nefunguje a v Crystalu by to bylo asi trochu divný :-))

0 xLajků:

91 Naposledy upravil: pepa (20. 01. 2006 11.56:29)

Mno, teď je to taková laborace v tom smyslu že hora byl zasunut pod skříň a dal jsem na tebe a kubše, to znamená že jsem z bass archive ( na ty mne navedl kubš ) stáhl taby sabatů i uriáše (jak si psal ty) a hlavně olověnou vzducholoď a jiné a trénuju každou volnou chvilku. Jde to pomalu a ztuha, ale baví mne to neustále!
Opěrátko je fajn na palec když hraju mezi ním a  kobylou, ale když hraju nad ním blíž ke krku mám tendenci o něj opírat hranu dlaně, což asi nebude dobře.
Jinak až přijde jaro tak na vás vyrazím, to nebude problém, ale teď mne zima kroutí big_smile

0 xLajků:

92

To jsem rád, že se ti daří :-) Jestli cvičíš podle sabbatů a uriášů, tak tě docela lituju, zvlášť ve většině věcí od uriášů je to neustálý basový projíždění stupnic během celý písničky docela fuška smile Taková pěkná procházka po hmatníku...

Jinak klidně tu hranu dlaně opírej, to vůbec nevadí a nevíc je to ještě pohodlný... taky to občas, když hraju u krku, dělám. A nevíc - sám velký Marcus Miller na svém jazz bassu opírá o ten kryt hranu dlaně při slapování...

To je stejný, jako třeba problém typu "Musí být palec při hře prsty zapřený, nebo může běhat volně s nimi?" Na to prostě žádné pravidlo není, každý si hraje tak, jak je mu to pohodlný...

0 xLajků:

93

mikulik napsal:
Gimzy napsal:

Dyslektik má problémy se čtením, dysgrafik se psaním. To jsou dvě odlišný záležitosti :-)

xx2: Paráda, napsal jsi tu jednu větu úplně parádně. Blahopřeju! smile

OK OK dostal jsi mě, ale je to jedno protože mam oboji vadu. Ale papíry mi na to už vzali takže vlastně nemam smile (?w?)

0 xLajků:

94

Dik paradne ty brdo toho si budu vazit;)

0 xLajků: