1

Téma: Precision

zdravim bassturbatori smile
chtel bych se zeptat  na vyhody a nevyhody precisionu od Fokusu - je mi jasny ze tady hodne zalezi na kusu, ale nikdy jsem na precision nehral a zajimalo by me jestli to neni jen nejaka slepa vyvojova vetev, resp. prezitek z dob nez prisel jazzbass...jak to s tim presicionem vlastne je? dik moc za odpoved

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

2

Re: Precision

hehe, to fakt ne, preci je spolus jazzem nejpouzivanejsi, snimac, ma jeden -> deleny humbucker, kterej zni jako singl, protoze civky nejsou vedle sebe, ale kazda snima 2 struny....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

jj, to vim...ale jak to je s charakterem zvuku? jo a taky bych se chtel zeptat jakej je zvukovej rozdil mezi snimacema AlNiCo a snimacema se SA-Co magnetem, jestli nekdo nevite, resp. jak kterej z nich zni, jakou ma zvukovou povahu? dik

Jsem  TU
0 xLajků:

4

hehe, to jsem tu taky resil big_smile vseobecne jsem magnety SaCo nikdy nevidel (jen je mam na obou RM) alnico UDAJNE maji teplejsi prijemnejsi zvuk, kdezto keramicky maj metalovej studenej zvuk, ale jako podle me to je docela blbost, protoze magnet vytvari jen mgn pole.... ale to jsou prave ty zrady, kdy si clovek mysli, ze na tom nezalezi a ono hovno, ale SaCo.. to nevim..... z tech mejch to nak neodposlechnu, ale zkratka se u bas pouzivaj hlavne ALNICO II

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

Bavil jsem se s jedním bluesmanem, který hraje na basu snad přes třicet let, ten tvrdil, že precission je od Fokusu asi nejlepší basa. Prý to srovnával se Fenderem (P), kterého má, a zvukově to zas tak velkej rozdíl nebyl.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

6

hm...cim dal zajimavejsi...mate nekdo prci od Fokusu? nebo nejake zkusenosti s nim?

Jsem  TU
0 xLajků:

7

hmm hele je to rozporuplný každej si myslí že každej fender hraje ale i tam se občas vypustí blbej kus no
ono všeobecně se moc přecenujou značky na hlavě baskytary :-) někdy cena neodpovídá realitě
jinak ale o fokusech platí že se musej vybírat no a to je ta zrada kdybyste si tady v čechách mohli vybírat z fenderů jako z fokusů tak bysme se možná divili sice tam bude ten poměr obrácenej (9 dobrejch jeden horší ) ale přeci jenom taky není každej kus ze serie stejnej...je to sicemalá pravděpodobnost ale co když narazíš v porovnávání na zprasený mexico a povedenější fokus a hned se začne tvrdit že fokus je stejnej jak fender nebo lepší...sice fokus celkem uznávám ale stejně v nich vidím trochu levotu pač když začínali tak meli většinu zboží za dvojnásobný ceny než ted a sice se můžou vymluvat na vzájemný konkurence když se rozpůlil ale stejně vydělávaj na cenách který tak radikálně slevnili ...

já osobně bych doporučil nějakej starší kousek )to je překvápko - zasvěcení vědí) než něco novýho přeci jenom dnesse u levnějších věcí honí záruka a bohužel pak ta kvalita tak vypada .)
no a ke snímačům-je to ětžký ale tyhle pravidla o zvuku platěj spíš u kytar pač u basy se moc neřeší jakej styl s tím kdo hraje (viz jazz bass ten je od country přes rock až po metal snad všude)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

8

s tim fokusem mas recht.....zlevnili dost mocne...az prave podezrele...
ale co by me zajimalo - proc prave Prci je tak popularni? i v dnesni moderni dobe plne hypermoderni techniky a "dokonalych" zvuku...

Jsem  TU
0 xLajků:

9

Protože se na něj skvěle hraje...

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

10

taky už 1000 řečeno protože aktivky a všechny ostatní vymoženosti sou spíš modní záležitost např trošku potalčej zvuk dřeva...a tak no a precision ja bych ho nějak nevyřazoval nebo tak jen kůli tomu že je to první "typ" basy...prostě je skvělej a je to big_smile

0 xLajků:

11

smile tak jo smile
ja ho teda zkusim...dam tam ten AlNiCo od RMpickups a uvidime co to udela...

Jsem  TU
0 xLajků:

12

no kdybych ho bejval byl už nekoupil tak bych ti doporučil toho Ibaneze co mám....to je peklo....zatím sem se nedostal k tomu to srovnat s kamarádovým  Fender Precisionem  USA ale je to pekelnej Ibanez alá precision...
jinak určitě vybírej z více kousků a myslím že u vás v brně bude možná ještě větší výběr než tady práglu takže si dej záležet!!!držím palec - a oni snad maj sklad ve valmezu ne?? tak to by se dalo obětovat ta cesta a vyzkoušet fakt třeba 10 kousků....určo se to vyplatí

0 xLajků:

13

tak to rozhodopadne...ale je fakt ze tady v brne je ta vzorkova prodejna opravdu nadupana....maj tam treba momentalne asi 6 jazzbassu (čtyřek) a z toho jeden je fakt spickovej - mit ty love....snimace KA, černá + sunburst, sedi v ruce jak péro, no proste parada...zel bohu stoji 8500 a to uz se mi do Fokusu davat nechce, to budu radeji jeste trosku experimentovat, to je taky dobra prca smile

Jsem  TU
0 xLajků:

14

NO ja sem tady u nás v praze viděl nějakou za 7900 Jazz Bass s KA a prej měla nějak lepší dřevo než ty co jsou v ceníku  na netu www.guitarfokus.com za 6900
hralo se na ní fajn ale těžko ji zvukově nějak pořádně soudit když si na ní 1-2 minuty brnkáš...pak sem zkoušel tu Silver star(nějaká firma kterou fokus dováží, moc pěkná co se zpracování týče) a to bylo takový strašně basový, ale zas mělo to vypínatelnou aktviku což je zajímavý-u kytary to pak nezamaskuje prej výrobní chyby)....a pak ještě nějakou fokus variaci na warvick taky o dost zlevněnou s jednim humbuckerem a t

0 xLajků:

15

k puvodnimu prispevku ....ty vole..... ...jak se muzes zeptat jestli je precision bass přežitej .....dyt na to hraje milion lidi smile nechapu. když jsem to řešil já tak mi nakonec z toho vyplynulo že PB má kulatější "víc bigbítový" zvuk... než JB. no a fakt nemůžeš brát ohled na to že jeden týpek měl třeba v ruce jeden dobrej kousek;) (fokus)

hh na neco hraju
0 xLajků:

16

Spíš bych to viděl tak že hodně lidí dneska podlýhá masáži mít co nejaktivnější snímače s deseti ovladačema na base apod. a proto třeba se ztrácej z podvědomí klasický tvary a technologie.Mě třeba osobně by se nejvíc líbilo mít basu bez potáků...prostě to nepoužívám a nedokážu si představit že bych měl ještě ladit zvuk na base s aktivkou - radši koupím krabku(evkalizér compresor a pod) kterou můžu v případě potřeby zapnout/vypnout

0 xLajků:

17

Přesně, já mám na jazz bassu tři ovladače a veškerý jejich ovládání spočívá v tom, že na začátku koncertu je všechny otočím na maximum a na konci je zase stáhnu. A basta :-)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

18

jj, to je presne ono...mam ted prave MM4 od fokusu a taky - milion ovladani a ruznejch zvuku, ale v dusledku pouziva clovek jen jeden, maximalne si obcas zaexperimentuje...to je presne duvod proc bych chtel zkusit toho precisiona, kdyz uz, tak si hrat s clonou, ale to taky jen obcas...basa by mela byt co nejspostsi...kdyz to tak reknu...stejne ma kazdej svuj zvuk diky rukam a ne nastaveni potaku...

Jsem  TU
0 xLajků: