1 Naposledy upravil: subroofer (24. 07. 2007 08.06:39)

Téma: Bass Box (AMPEG BXT-210M nebo TRACE ELLIOT 1028 H)???

Ahoj. Chtěl bych pořídit novej kvalitní reprobox. Měl by být mobilní, proto volím osazení 2x10". Asi mi to bude stačit.

Nedokážu se rozhodnout mezi
AMPEG BXT-210M a TRACE ELLIOT 1028 H.

Oba boxy budou dozajista kvalitní... Ale prostě nevim mad, tak bych se rád poradil s vámi.
Co na to říkáte? Máte nějaké zkušenosti?

0 xLajků:

2

Re: Bass Box (AMPEG BXT-210M nebo TRACE ELLIOT 1028 H)???

Elliot měl vždycky výborné bedny, v poslední době se o nich moc nemluví, v popředí jsou jiné firmy, pár let dokonce nevyráběli.  U starších muzikantů ale mají jejich bedny dobré jméno pořád.
z vlastní zkušenosti: mám TE zesilovač, ale bednu jsem měl jinou (laney a zakázkovou z Mastersoundu, na festech jsem to zkoušel i s jinýma bednama). když jsem jednou odzkoušel s 1048H od trace, bylo vymalováno. Prostě bomba. Sháněl jsem to pak v inzerci půl roku, než jsem natrefil na bednu za 18 tis. Dnes můžu říct že bych zesík klidně měnil, bednu bych si nechal. Ale je fakt že na každý box si rozumí s každým zesilovačem.
ten Ampeg jsem neslyšel, ale obecně se říká že se dost platí na značku. Podle mě to není horší než u jiných firem. Osobní názor (bez ohledu na to že sám TE používám) je že TE by mohl být lepší, mají speciálně vyvynuté Celestion reproduktory.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

3

pipa:
Dík, mě je Trace Elliot mnohem sympatičtější (možná díky Dougu Wimbishovi :-) , Ampeg mě vždycky přišel moc snobskej, ale už není čas na kompromisy. 1048 H je určitě masakr. Já bych to bral hned, ale ta mobilita! Snažím se mít meší aparát středního výkonu. Jinak AMPEG BXT-210M a TRACE ELLIOT 1028 H vychází cenově naprosto stejně. Toho Ampega akorát projektoval Victor Wooten s Stevem Baileyem a je to podle všeho moc OK bedna z dobrýho materiálu. Těžké rozhodování no...

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: lukas (24. 07. 2007 09.52:02)

zkus se taky optat, jestli jsou na sklade - prodaval jsem ted starsi svt210he a kupujici rikal, ze koupit novy veci od ampegu (v evrope) je kvuli presouvani vyroby dost honicka...

0 xLajků:

5

lukas: Já to mám secound hand, nebo bych to táhnul z Německa. trace bych asi kupoval tady, jestli ho teda maj? Ale zas tak akutně na to nespěchám.

0 xLajků:

6

S TE mám zkušenosti pouze se zesíky, tz bedny mi vždz přišly příliš objemný a s velkejma bassrefelxama. Ovšem je pravda, že kombo TE hrálo skvěle, to asi ty Celestýni. Každopádně jukni ještěr k Markbassům a Glockenklangům, taky maj moc zajímavý 2x10 a přece jen je to trochu jiná třída smile

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: subroofer (24. 07. 2007 11.42:15)

Markbass... No nevim, raději nic italského :-)
Glockenklang - vypadá dobře, ale je to dost drahý...

0 xLajků:

8

teda ja taky nemam rad taliany a jejich fotbal nenavidim ale pizza, presso a markbass sou genialni veci :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

Tak nemaj vyrábět tak debilní bílou techniku (lednice, pračky), pizzožrouti... To pak člověk když vidí MADE IN ITALIA takž si rve vlasy :-)

0 xLajků:

10

lukas: hral som na komplet TE zosik + 2 x 10, neskor chalan vymenil 2x10 za 4x10, vzdy super zvuk, vyborne boxy. ten ampeg som zial ale neskusal takze neviem porovnat.

sekam dobrotu
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: subroofer (25. 07. 2007 10.42:59)

pista58: Díky. Je jasný že 4x10 je asi o něčem jiným a většina lidí právě má zkušenosti s 4x10. Já plánuju 2x10 a k toumu někdy možná 1x15. Snad to bude OK. TE zatím vede, ikdyž Ampeg se pyšní pobaltskou břízou, odnímatelným zadkem (že by to fungovalo jako bass monitor - mám studio)... No uvidíme.

0 xLajků:

12

ta 2x10 od TE nenormalne valcovala, bol som velmi prekvapeny, pre mna ten box prevysil hartke VX410 a taktiez boxy David Eden co sme testovali.

sekam dobrotu
0 xLajků:

13

pista58: To zní super. Navíc, když na 99% nebudu mít možnost srovnání při nákupu toho boxu... Jde o to že TE i Ampeg se nesháněj tak snadno jako ostatní... 2x10 nikdo bazarově nenabízí, Ampeg mám právě v jednání.
Podmíkou je, že musím nejdřív prodat starej aparát...

0 xLajků: