1

Téma: Schéma zapojení aktivní kytary

Zdravim

Mám nově bazarovou kytaru Fokus. Kdyz sem si ji zkoušel v obchodě, hrála dobře. Teď se ale dějí zvláštní věci. Potencionmetr středů (nevim co by to bylo jiného) nějak blbne. Když ho dám jakoby na max, kytara v podstatě vůbec nehraje. Když ho dám na míň, sice hraje ale hrozně šumí. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Děkuju moc

0 xLajků:

2

Re: Schéma zapojení aktivní kytary

Hmm taky je zajimavy ze intenzita sumeni se meni s naklonem kytary

0 xLajků:

3

Nemáš v ní vodu? smile

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

4

big_smile nn jenom dve morcata

0 xLajků:

5

Proto je dulezity si ji v obchode prozkouset nekolik desitek hodin deti big_smile

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

6

Budes mit asi nekde upadly dratek nebo studenak. Zkusil bych s pajkou projet vsechny 3 kabely vedouci do toho potaku. Popr. kdyz to budes zkouset, zkus je chvili nechat nezapojene (poznac si, ktery je ktery). Uvidis.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

7

No moc tomu nerozumim, koukal sem na to ale do zadnyho potaku zadnej dratek nevede, sou vsechny napojeny na tu desticku

Kdybch konecne prisel na to jak se sem davaj fotky tak bych to vyfotil

0 xLajků:

8

Hele - tohle vrtani se v tom s foto-reportazi by me taky moc zajimalo. Este sem to nikdy nedelal ( big_smile ) Ale rad bych tomu trochu rozumel...

0 xLajků:

9

Hele koukni, jestli drátky vypadaj jako profi připájený, pokud budeš mít pocit, že se ftom někdo hrabal, tak nevěř ničemu, sežeň origo schému a zkontrolíruj. Typuju to na "plovoucí snímač" (bude mu chybět zem). Mňo a když ani to nepomůže ták vyměň aktifní modul, nebo si z ní udělej pasifku se schránkou na šprcky...Žádná tragedie. Nejběžnější pojení snímačů na :  http://www.rmpickups.cz smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

10

HornySnake napsal:

Zdravim

Mám nově bazarovou kytaru Fokus. Kdyz sem si ji zkoušel v obchodě, hrála dobře. Teď se ale dějí zvláštní věci. Potencionmetr středů (nevim co by to bylo jiného) nějak blbne. Když ho dám jakoby na max, kytara v podstatě vůbec nehraje. Když ho dám na míň, sice hraje ale hrozně šumí. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Děkuju moc

dyk to říkám...do Fokusu bych nešel....to je ten problém těch ultra levnejch nástrojů...    jsou s tím jen problémy a trápení.Pak si člověk zahraje někde, nebo na konzíku slyší zvuk lepší basy a je z toho jen smutnej...ale tím si asi musí projít každej!Neříkám, že každej musí mít basu hned za 50 papouchů, ale nejnižší cenová kategorie?...to není dobrá volba.V podstatě se za cenu toho Fokusu dá koupi určitě tak o třídu lepší nástroj z druhé ruky!

0 xLajků:

11

Lefík napsal:

Hele koukni, jestli drátky vypadaj jako profi připájený, pokud budeš mít pocit, že se ftom někdo hrabal, tak nevěř ničemu, sežeň origo schému a zkontrolíruj. Typuju to na "plovoucí snímač" (bude mu chybět zem). Mňo a když ani to nepomůže ták vyměň aktifní modul, nebo si z ní udělej pasifku se schránkou na šprcky...Žádná tragedie. Nejběžnější pojení snímačů na :  http://www.rmpickups.cz smile

Tak to jsi mě teda rozbil.....schránku na šprcky místo baterky z vybrakovanýho aktivu....to je teda fakt hukot.Uděluji Ti řád zlaté vařečky.....hláška měsíce!!!!

0 xLajků:

12

Lefík napsal:

Jojo je poznat ze se v tom nekdo uz hrabal... ale mel bych na to mit pul rpoku zaruku tak snad v pohode...
no prave na tom rm pickups sem to moje pripojeni vubec nenasel... Asi to radsi hodim do ty opravy nez se v tom hrabat...

0 xLajků:

13

Figi napsal:

Hele - tohle vrtani se v tom s foto-reportazi by me taky moc zajimalo. Este sem to nikdy nedelal ( big_smile ) Ale rad bych tomu trochu rozumel...

Tak to já už jsem pár bas a kytar přeinstaloval.Není se třeba toho bát!Zase tak moc na tom není.....Standa Papež z Jílového u Prahy jistě každému poradí i po telefonu.On mi to vlastně ukázal a vše osvětli....s každým problémem, který nezvládnu sám jezdím k němu.A jeho kytarky na zakázku?.....to je "echt gold"!!!!!

0 xLajků:

14

Matej napsal:
Lefík napsal:

Tak to jsi mě teda rozbil.....schránku na šprcky místo baterky z vybrakovanýho aktivu....to je teda fakt hukot.Uděluji Ti řád zlaté vařečky.....hláška měsíce!!!!

Děkuji za vyznamenání, budu ho hrdě nosit po celé basskuchyni a nikomu nedám šáhnout... big_smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Co tóó ??
0 xLajků:

15

Lefík napsal:
Matej napsal:
Lefík napsal:

Děkuji za vyznamenání, budu ho hrdě nosit po celé basskuchyni a nikomu nedám šáhnout... big_smile

To je jasný...není to žádné lecjaké vyznamenání.......dlouho jsem se takhle ze srdce nezasmál.Fakt výborný.....jak jsi na tohle přišel...nechápu?:lol:Můžu tu hlášku použít pro pobavení ve společnosti i v partě mých spoluhráčů????

0 xLajků:

16

Matej napsal:
Lefík napsal:
Matej napsal:

To je jasný...není to žádné lecjaké vyznamenání.......dlouho jsem se takhle ze srdce nezasmál.Fakt výborný.....jak jsi na tohle přišel...nechápu?:lol:Můžu tu hlášku použít pro pobavení ve společnosti i v partě mých spoluhráčů????

No jistěéé, to musíš, fše co lidi baví je přec folně šiřitelné.. smile

Co tóó ??
0 xLajků:

17

Lefík napsal:
Matej napsal:
Lefík napsal:

No jistěéé, to musíš, fše co lidi baví je přec folně šiřitelné.. smile

Tak dííííííík.Ještě teď se chechtám.Je pravda, že mi to trochu přikrmila zpráva-ukázka v TV na Nově, jak hulákaj nšjaký nepracující cikáni o tom, že budou stávkovat (nepostřehl jsem tedy přesně co se jim nelíbí)....ale je to taky k uchechtání!!!!:lol:

0 xLajků:

18

To Lefík:....lefiku a to"Roland Cube-30B"...to je takový to malinkatý kombíčko?Táááák to musí bejt pohoda....strčíš do baťužku a mužeš na kšeffft  big_smile a

0 xLajků:

19

Matej napsal:
Figi napsal:

Tak to já už jsem pár bas a kytar přeinstaloval.Není se třeba toho bát!Zase tak moc na tom není.....Standa Papež z Jílového u Prahy jistě každému poradí i po telefonu.On mi to vlastně ukázal a vše osvětli....s každým problémem, který nezvládnu sám jezdím k němu.A jeho kytarky na zakázku?.....to je "echt gold"!!!!!

To je fakt, ale asi mu nebudu volat "dobry den, mohl byste mi o tech kablech neco rict?" smile

0 xLajků:

20

Figi napsal:
Matej napsal:
Figi napsal:

To je fakt, ale asi mu nebudu volat "dobry den, mohl byste mi o tech kablech neco rict?" smile

Tak se odkaž na Martina z Tábora...známe se se Standou dobře.Kupuju od něj i výborný Italský struny od Firmy Galli...jsou taky "Echt Gold".On je naprosto v pohodě-věřím tomu, že když mu zavoláš s nějakým dotazem, rád ti poradí.Nebyl by jsi ani první, ani poslední koho jsem za Standou poslal s nějakým dotazem ohledně kytar.;)

0 xLajků:

21

Dokonce mi nedávno dal na 14 dní domů na otestování basu...abych mu k tomu něco řekl a napsal o snímačích, který tam byli osazený...

0 xLajků:

22

Matej napsal:

To Lefík:....lefiku a to"Roland Cube-30B"...to je takový to malinkatý kombíčko?Táááák to musí bejt pohoda....strčíš do baťužku a mužeš na kšeffft  big_smile a

No ja sem apec před 20ti lety vozil vlastním autobusem, (někde vyštrachám ňákou fotku) a jak stárnu, tak mi připadá, že i ten rolandík do hospody je těžkej, ale asi je to nejmenší kombo který znám vo kterým se dá říct že basuje...

Co tóó ??
0 xLajků:

23

Lefík napsal:
Matej napsal:

No ja sem apec před 20ti lety vozil vlastním autobusem, (někde vyštrachám ňákou fotku) a jak stárnu, tak mi připadá, že i ten rolandík do hospody je těžkej, ale asi je to nejmenší kombo který znám vo kterým se dá říct že basuje...

Taky jsou v něm nějaký efektíky viď?

0 xLajků:

24

To Matěj: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … unor~2004/

Co tóó ??
0 xLajků:

25

Jojo...to je ono.Jak tam chodí ten autowah?Mám to docela rád!!

0 xLajků:

26

No, když si stím vyhraješ, tak podle nastavení  gainu kvákne různě silně, takže se dá hrát čistě, pák zabereš a začne kvákat, kdybych to používal - a je to hodně efektní zvuk (na krátkou vyhrávku), tak bych dal autokvák naplno, ale vypínal/zapínal pedálem.. asi tak smile

Co tóó ??
0 xLajků:

27

Dneska sem udelal zajimavej objev. Kdyz treba den nehraju a pak zacnu, basa hraje v poradku, ale behem hrani se to zas pokajdí. To uz je mi fakt divny. A nechci to davat do opravy pac si zas 14 dni nezahraju. Nestalo se vam nekdy neco podobnyho nebo nevite jak to vyresit? Prosim!!! Jestli ne ok a uz s tim tady nebudu otravovat:)

0 xLajků:

28

také bych to tipoval na nějaký studeňák či volný drátek..někdechce to holt pořádně prozkoumat..kompletně
zkoušel si s ní zatřást? takhle spravuji spoustu věcí..od mixéru až po počíták 8¨-)

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

29

smile to vyzkousim

0 xLajků:

30

No hele,já mám taky Fokus a mám ten samej problém. Udělal jsem to,že jsem nechal vyměnit všechny poťáky,což zase tak drahý nebylo a šlapalo to..Rok asi tak.Ted to dělá znovu.Ona ta aktivka ve Fokusech i tak hrozně brumí,teda jak kdy,jak řikáš,nehraješ 14 dní a je to zase v pohodě,pak se tam něco posere a je to v hajzlu.Já mám MM4,zvuk skvělej,ale to zpracování a spolehlivost....fakt bída.....tady se projevuje lacinej nástroj z dobře vybraných kusů.A taky jsem to v obchodě zkoušel jak divej..On Fokus má ty aktivky nějaký podělaný, je to spájený na koleni a taky to podle toho tak vypadá..Ted je otázka,zda má smysl do toho investovat...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

31

Lepond napsal:

je to spájený na koleni

....teda to musi bolet, ze se nestydi takhle vykoristovat korejske delniky....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: