1

Téma: MARK BASS - STD 104 HF

Nějaké zkušenosti??? Velice vážně o tom boxu uvažuju...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

2

Re: MARK BASS - STD 104 HF

Nehraje to vůbec špatně...zvuk je dobrej, líbil se mi...teda na to, že jsou v tom neodymy...:-)
Víc by ti o tom řekl Tom z Musikzone, mají skoro všechny bedny od MARKa na prodejně v B rně...
Tyhle se dělají v 8 a 4 Ohm verzi, tuším, že říkal něco o tom, že líp hraje ta 8ohmová...
Nejlíp uděláš, když si tam zajedeš a vyzkoušíš sám s tvým zesíkem a basou.
Ale co se mýho vkusu týká, nejlepší je 2x12 GLOCKENKLANG co tam taky mají...to je brutální sound...

0 xLajků:

3

Jo, taky mi říkal že ta osmička hraje líp, jenže mám strach jak hlava, protože při zapojení osmiohmových výstupů mám jen poloviční výkon.

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
0 xLajků:

4

johnybass napsal:

Jo, taky mi říkal že ta osmička hraje líp, jenže mám strach jak hlava, protože při zapojení osmiohmových výstupů mám jen poloviční výkon.

Pic...docela náhodička...teď zrovna jsem poslouchal na webu tvojí kapely MP3...docela fajn muzika!!!;)

0 xLajků:

5

Díky...ale za chvíli už to nebude pravda. Ve čtvrtek nám přišla další elektronická mašinka a na podzim doufám vylezeme s úplně novým koncertem.

0 xLajků:

6

johnybass napsal:

Díky...ale za chvíli už to nebude pravda. Ve čtvrtek nám přišla další elektronická mašinka a na podzim doufám vylezeme s úplně novým koncertem.

Jistě to bude ok.Ty jsi z Broumova?...znal jsi Magors Act?...byli myslím z Broumova.

0 xLajků:

7

Matej napsal:
johnybass napsal:

Jistě to bude ok.Ty jsi z Broumova?...znal jsi Magors Act?...byli myslím z Broumova.

No na to jak jsme malý, tak tady máme devět kapel, ale zrovna tenhle název mi nic neříká. Na jméno někoho z nich si nevzpomeneš?

0 xLajků:

8

johnybass napsal:
Matej napsal:
johnybass napsal:

No na to jak jsme malý, tak tady máme devět kapel, ale zrovna tenhle název mi nic neříká. Na jméno někoho z nich si nevzpomeneš?

Oni už asi tak 6 let nehrajou.Ale se mi dost líbili....mám nějaký jejich CD, tak se pak podívám na obsazení a pípnu ok?Docela by mě zajímalo, kam se ty lidi rozutekli.Bylo to ale něco upně jinýho, než hraješ Ty...byl to takovej dost vostrej RapMetal!!!Měli dokonce i chlapíka s PC na pódiu a hráli se samplama!!!Tenkrát jsem je viděl tady v Táboře v jednom rockovým klubíku a byli fakt výborný-hodně vyhraný a výborně zpívali!!!

0 xLajků:

9

Broumovy jsou u nás ale dva, tak je dost možný, že byli zrovna z toho na druhém konci republiky...

0 xLajků:

10

to johnybass:
no ono záleží hlavně na citlivosti bedny...každé 3decibely navíc znamenají, že bedna hraje 2xhlasitěji...
např. když máš 100W zesík a připojíš k němu postupně dvě bedny(obě se stejnou impedancí)
- jednu s citlivostí 97dB
- a druhou s citlivostí 100dB
tak ta druhá bude hrát přesně 2x hlasitěji než ta první...

tím chci říct, že ta impedance není všechno...

zkus si zjistit, jakou má citlivost ten MARKBASS...tipl bych, že docela velkou...
takže bych se zase tak moc nebál o výkon zesíku...

ale nejlepší vždycky je, vyzkoušet si to v praxi - to je zapojit svůj zesík do konkrétní bedny a zkusit si na to zahrát...
taky proto, že někteří méně solidní výrobci při udávání parametrů "trochu" mlží...:-)
ale myslím, že MARKBASS patří spíš do kategorie těch solidních, kterým se uvedené údaje dají věřit...

0 xLajků:

11

To jo, co se citlivosti týče, Mark Bass vychází jako jeden z nejlepších. Teď v pátek jsem byl služebně v Brně, tak jsem doufal, že se tam budu moct zastavit a na vlastní uši vyzkoušet, ale bohužel už mi to časově nevyšlo kvůli koncertu.

0 xLajků:

12

no rozhodně se to vyzkoušet vyplatí...
aspoň se tím vyvaruješ koupě něčeho, co budeš za chvilku se ztrátou zase prodávat...

0 xLajků:

13

To je jasný, nemyslím si, že bych teď měl úplně nejhorší aparát a když něco kupuju, tak už chci, abych už časem měnit nemusel. Jen mám nevýhodu, že bydlím v takový prdeli a na celodenní výlety není čas, proto se musím spoléhat na vaše rady a na to, s čím se setkávám na akcích. Jenže takovéto značky jsou u nás, myslím, pořád vzácností, když má někdo na pódiu lepší apec, tak je to z 80% právě Ampeg.

0 xLajků:

14

A srovnání 410 Marka a 410 Glockenklanga?

0 xLajků:

15

Nebo spíš 410 Marka, 410 EBS a 410 Glocka

0 xLajků:

16

No to jsou všechny tři "povedené"kousky....:-)

vezmu to odspodu:

na bronzovou pozici bych dal EBS410
super zvuk, výborný třeba na funky, velmi rovný průběh bez zabarvení zvuku
ale na můj vkus opravdu málo basů - hraje to spíš do středů

na druhým fleku MARK BASS 410HF
výbornej zvuk, víc basů než EBS, zvuk je ovlivněnej neodymama

a zlato pro GLOCK 410
hraje to jenom to, co leze ze zesu a z basy...a k tomu neuvěřitelně dynamicky a agresivně
a jede to opravdu od 36Hz, takže to skvěle zvláda i Hčko na pětce
ale bacha na to - je potřeba dobrej zesík, basa a jak jinak - i ruky
zvukem kapely to proleze jak nůž máslem...
jo a hraje to skvěle na lampový, hybrid i tranzistorový zesy...
konečně spousta nejkvalitnějších výrobců bas využívá GLOCKA jako referenční aparáty pro testování svejch bas /třeba Mike Tobias -basy MTD.../

No a na závěr - to teda nebylo předmětem tvého dotazu,
pro mě osobně je absolutní favorit GLOCK 2x12 DOUBLE - hraje sice jinak než 410 /410 je určitě lepší na slap/, ale hraje nádherně...tahle bedna je fakt king mezi basovými boxy...alespoň dle mého názoru...
slyšel jsem ji hrát se SOUL, THUNDERFUNK, MARSHALL vintage 100W lampáčem, BASSBASE 600, GALLIEN-KRUGER 1001RB, MARKem LM II, SA450 i SD800. EBS HD350, FAFNEREM i TD650, AMPEGy B2, B4 i SVT lampáčem a hraje to se vším dobře...
No radší už s tou chválou přestanu -nejlíp uděláš, když si na ni někde zahraješ a uděláš si vlastní názor...

0 xLajků:

17

To kudrnatý ďábel: Čus, mám to bronzový EBSko a na nedostatek basů si fakt nestěžuju.. Tim neřikam nic dalšího, toho Glockelanga bych rozhodně jednou otestoval..

Momentálně, a doufám dlouho, baskytarista a příležitostnej foukačkář...
0 xLajků:

18

kudrnatý ďábel napsal:

pro mě osobně je absolutní favorit GLOCK 2x12 DOUBLE -

hele, kolik to váží ???

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

19

Už jsem našel:
http://img102.imageshack.us/img102/4482/ebs2wy7.jpg
A chci poděkovat za Vaše rady, mám takový pocit, že litovat nebudu. Se zvukem jsem více než spokojenej, teď už jen našetřit na lepší předzesák...

0 xLajků:

20

no ja si dneska zahraju prez marecka na  goliase 6*10 sem na to zvedav jak to ten muj malej marek utahne..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

No ty vole, tak to budeme asi na stejne vlne. Jaka je spokojenost s EBS? Zatim je to muj favorit a v Aleximu uz to radne prozkusuju.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

22

S EBS spokojenost maximální!!! Jen jsem bohužel ještě neměl šanci odzkoušet na větším pódiu, ale nemyslím že nastane problém. Dokonce i kytarista mi po zkoušce říkal, že konečně i on rozpozná tóny, který tam hraju. K úplný spokojenosti mi už chybí jen ten lampovej předzesák od Ampegu

0 xLajků:

23

kudrnatý ďábel psal(a):

hele, kolik to váží ???

DOUBLE má tuším kolem 29kg...

0 xLajků:

24

kudrnatý ďábel napsal:

kudrnatý ďábel psal(a):

hele, kolik to váží ???

DOUBLE má tuším kolem 29kg...

hele...ty ho prodáváš? wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

25

..a SPACE Deluxe (čili "Single") jen 19 kg! Bude mezi těmito dvěma bednami rozdíl pouze hlasitostní ? Nebo bude Dablík i mohutnějc basovat a zaplňovat prostor ? To sou zase otázky...

0 xLajků:

26

Dan napsal:

..a SPACE Deluxe (čili "Single") jen 19 kg! Bude mezi těmito dvěma bednami rozdíl pouze hlasitostní ? Nebo bude Dablík i mohutnějc basovat a zaplňovat prostor ? To sou zase otázky...

Zahrál jsem si na obě bedny a rozdíl je víc než znatelný. Ta samotná dvanáctka (čili Single) hraje pěkně, ale přijde mi to vhodné opravdu jen na malé prostory nebo hodně klidnou hudbu, na pětku se moc nehodí, protože od E dolů už ztrácí. Dvojdvanáctka je úplně jiné kafe, drží hlasitost vyrovnaně po všech frekvencích a je to opravdu zážitek. Mě ale zatím nejvíc sedla patnáctka, hraje móóc pěkně a přijde mi míň přísná než ta dvoudvanáctka, která neodpouští ani ťuk, ale pro člověka, který má rád konkrétní zvuk je podle mě ideální.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

27

Díky za předání zkušeností, ale trochu jsi mi tím nabořil plány i rozpočet... Ne že bych měl pětku, ne že bych hrál hlasitou hudbu vedle řezníkovitýho bubňase, ale hledám vyváženej prostor zaplňující tón z bedny, kterou nebudu mít šanci odpálit (v případě Spacu bych totiž měl zapojeno 300W do 250W repra...). No kažopádně zajedeme do brna, vyzkoušíme, uvidíme...

0 xLajků:

28

Dej pak vědět jak se ti ty bedny líbily. Protože bednu sháním, objel jsem ještě dalších pár hudebnin a vyzkoušel bedny od Gallienů a Warwicků, ale ty Glocky prostě vedou. Každopádně zkus tu patnáctku, mě se líbila zvukově nejvíc, prostor určitě zaplní a přitom je jí rozumět dost a dost. Jen škoda, že tam nemá i verzi s hornou, hrozně rád bych ji slyšel.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

29

kudrnatý ďábel napsal:

to johnybass:
no ono záleží hlavně na citlivosti bedny...každé 3decibely navíc znamenají, že bedna hraje 2xhlasitěji...
např. když máš 100W zesík a připojíš k němu postupně dvě bedny(obě se stejnou impedancí)
- jednu s citlivostí 97dB
- a druhou s citlivostí 100dB
tak ta druhá bude hrát přesně 2x hlasitěji než ta první...

tím chci říct, že ta impedance není všechno...

zkus si zjistit, jakou má citlivost ten MARKBASS...tipl bych, že docela velkou...
takže bych se zase tak moc nebál o výkon zesíku...

ale nejlepší vždycky je, vyzkoušet si to v praxi - to je zapojit svůj zesík do konkrétní bedny a zkusit si na to zahrát...
taky proto, že někteří méně solidní výrobci při udávání parametrů "trochu" mlží...:-)
ale myslím, že MARKBASS patří spíš do kategorie těch solidních, kterým se uvedené údaje dají věřit...

...pletes se. Rozdil 3dB neznamena dvojnasobnou hlasitost, ale odpovida dvojnasobnemu vykonu. Takze 100W zesik s bednou o citlivosti 100dB bude hrat stejne nahlas jako 200W se 97dB. Kdyby si do obou(97 a 100dB) beden pustil 100W, tak rozdil v hlasitosti bude pouze 23,1%.  Dvojnasobne hlasitosti dosahnes 10x vetsim vykonem(napr. 100W oproti 1kW), coz odpovida rozdilu 10dB.

0 xLajků:

30

Uff, to jsem to napsal slozite:))

dvojnasobna hlasitost ...10dB
dvojnasobny vykon ........3dB

0 xLajků: