1

Téma: Jak na tuhle techniku

Chtěl bych se zeptat, jak na tuhle techniku. Je na tomhle videu zhruba od 2:00 do 2:05 jde mi o to,  http://www.youtube.com/watch?v=w9-4d0H_ … mp;search=
jestli
1.se pravou rukou jen zesilují tóny, chycené levou rukou, údery kolmo na struny jako při slapu
2.se levou rukou tapujou tóny a pravou se delaji perkusivní podklady
3.se dělá úplně něco jiného

"dle basu se pozná skladatel"
                                              A.Dvořák
0 xLajků:

2

Re: Jak na tuhle techniku

Ty jo, tak jestli nejsi profík, nebo blázen... blázni jsou tu vlastně snad všichní ,,basáci" big_smile , tak to bych se na to vykašlal. Možná to podle mě přiráží levou rukou, a má v ní jen takovej důraz. Ale taky možná kecám smile

Fade (Fokus) -kopie MM, 4ka
EDWARD -lampové 60W, 15"
0 xLajků:

3

Taxem na to koukal. Moc mu to nezni, ale je to klasickej tapping - to znamena ze pravou hraje tony a pak je normalne odtrhne, tak ze zezani leva. Klasika.
Techniku, kerous popsal v 1. pouziva Ryan Martinie z Mudvayne az na to, ze to neni "zesilovani tonu", nybr pouze trocha perkusi navic. Dobre je to slyset v refrenu "Happy?"Takze to je v podstate technika kerous popsal ve dvojce. Jo, jinak placa se do toho pravou rukou normalne briskama prstu, kerejma rychle priklepnes strunu na prazec jako pri slapu.
To je muj nazor. Jinak je to hustej frajer, az na to, ze mu docela solidne ujizdi mistama tempo, ale to je asi udel vsech techhle silencu a la Jenich... smile

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

4

No profík nejsem:) ,ale prostě mě ta technika zaujala a chtěl bych se ji naučit. Zkouším to podle toho jak sem psal v bodě 1, ale neumím ani zanic získat do těch prstů ten švih aby mi ten tón  zazněl.

A.Dvořák
0 xLajků:

5

Nechapu jak muzes "zesilovat pravou rukou tony chyceny levou rukou". Dalo by se teda rict, ze pak hrajes na basu tak jak bys mel - prstama...
ten svih se do toho dostane sam. Na tapping je na internetu hodne cviceni. Ja osobne mam spis problemy s tapovanim levy ruky...

0 xLajků:

6

Nechapu jak muzes "zesilovat pravou rukou tony chyceny levou rukou". Dalo by se teda rict, ze pak hrajes na basu tak jak bys mel - prstama...
Jo přesně takhle sem to myslel a myslím že stejně to hraje i ten na tom videu
A ohledně tapingu mám 1 video školu jenom na to a v pár dalších co mám se tomu s části věnujou taky, ja mám spíš problém v oddělení pravé ruky od levé

A.Dvořák
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Figi (10. 07. 2007 19.40:47)

Nemoch bys to video regnout a mrsknout ho nekam? Esi mi teda rozumis...

0 xLajků:

8

Nemoch bys to video regnout a mrsknout ho nekam? Esi mi teda rozumis...
No bohužel, leda že bys mi to nějak vysvětlil, ale to video se jmenuje Art of tapping je to od basáka jménem Dewayne Pate. Video je sice staršího data, ale je dobré. Ja sem ho sehnal přes program Emule a server přes který stahuju se jmenuje Razorback 3.1 (jeho IP port 193.138.205.25:5000) a tam sem sehnal veškeré své dvd školy co mám asi 37.

A.Dvořák
0 xLajků:

9

To je vic, nez sem potreboval vedet - dikes!

0 xLajků: