1

Téma: Tonova clona??

jen tak mne napadlo nekde sem zaslech nekoho tvrdit ze je to prezitek ja osobne sem to z basy vyhodil...
u kytary sem to taky nikdy nepouzival, max. ze kdyz se vohuli bustr tak s tim dou delat legracni zvuky ..
ale na base sem to vice mene vubec nepochopil....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2

Re: Tonova clona??

no mě se to nelíbilo dokud sem to pořádně nanakombinoval na warwicku....to je pak maso...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

no já nevim kterej to je poťák...kroutim všema, takže jí asi používám.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

4

ja ani kdybych chtel nemohu, ponevadz na me jolane proste nefunguje smile a nechce se mi do toho dlubat:) ovsem vsude slysim, at si srazim ty vysky..

jolana proxima l bass
0 xLajků:

5

Otevrenou nebo zavrenou clonu dost pouzivam - ve spojeni s kombinovanim snimacu jsem tak schopnej udelat z jedne basy zvukove 5 ruznych pouzitelnych baskytar. Ekvalizaci na aparatu mam nastavenou na pevno a jediny jak si hraju se zvukem jsou prsty a pak prave kombinace clony a snimacu.... kazda pisen si zada svoji naladou trosicku jinaci sound basy a diky tomuhle toho muzu dosahnout.
Takze ja rikam - ano, s oblibou tocim clonou tonovou smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

6

ze svyho nastroje jsem ji ustrih, pasivni clona na pasivnim nastroji akorat ureze frekvence ktery se me libej, mozna maj smysl aktivni elektroniky a ma smysl clona na kytare v kombinaci se zkreslenym zvukem, u mne nema sanci

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

7

tónovka s kobylkáčem - to je něco..

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

8

juhuuu napsal:

tónovka s kobylkáčem - to je něco..

+1

0 xLajků:

9

nemám, nepoužívám:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

10

Teda já nevím, hrál jsem na K&K, která tónovku neměla, zvuk měla teda dost výbornej na slap, ale jinák to bylo neuvěřitelně ostrý, do kapely nic moc. Tónovka tomu prostě chyběla, byly pořád slyšet pražce, cinkání...:( Já teda tónovku používám, někde to chce zatlumit, někde znít ostře...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

11

Když začínám hrát, vytočím všechny (tři) poťáky na base na maximum a jediný, co s nima pak dál dělám je to, že je na konci hraní zase stáhnu. takže jo - Tónovou clonu používám. Ale moc ji neřeším smile Takže fakt nevím, kterou odpověď  bych v anketě zvolil... sice nevím, k čemu je dobrá, ale používám ji... ale že by to bylo zrovna s oblibou, to zas říct nemůžu... co teď?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: vítek (10. 12. 2006 16.29:05)

používam clonu když sem línej hrát pořádně a nechce se mi pořád hlídat si nedrnčení strun. sejmu poťákem vejšky a už mi to nedrnčí smile jinak je škoda base ubírat zvuk

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

13

mikulik napsal:

Když začínám hrát, vytočím všechny (tři) poťáky na base na maximum a jediný, co s nima pak dál dělám je to, že je na konci hraní zase stáhnu. takže jo - Tónovou clonu používám. Ale moc ji neřeším smile Takže fakt nevím, kterou odpověď  bych v anketě zvolil... sice nevím, k čemu je dobrá, ale používám ji... ale že by to bylo zrovna s oblibou, to zas říct nemůžu... co teď?

hele takze ji vlastne vyradis z cinosti :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

no basy+vysky mam cca na 3/4 (vysky viac nez basy), stredy na cca 4/6 smile

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

15

mikulik napsal:

Já to dělám zrovna tak.... tongue

0 xLajků:

16

Do rychly pisne mam vse vytoceny na max, kdyz je nejaka pomalejsi tklivejsi stahuju clonu.

0 xLajků:

17

dokud jsem měl pasivní elektriku, tak jsem na to ani nesáh, teď co mám aktivku na Lee Hookeru tak používám celý ekvalizer dost často, dá se na tom nastavit sposta velice dobrých zvuku aniž bych se dotkl zesilovače, celkem jsem z toho nadšen, protože jsem to vždycky zavrhoval, protože jsem měl předtím 2 basy z aktivní. el. a pořád jsem s tím točil a nelíbílo se mi to, bylo to nepřirozené, ale ten Hooker je něco jiného.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

18

Termit napsal:

Do rychly pisne mam vse vytoceny na max, kdyz je nejaka pomalejsi tklivejsi stahuju clonu.

Na takovou vezmu bezprazec. Ten ovsem clonu nema (ma jen potak hlasitosti).
Na prazcovce jsem clonu zrusil - odpajel jsem kondik. Ale mozna ji vezmu na milost a uvidim, jestli se z toho neco zajimaveho da vykouzlit.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

19

ještě chci k tomu Hookrovi, mám to nastavené tak, že středy mám na půlku a basy a výšky na nejméně a podle potřeby ty basy nebo výšky jemně přidávám, středy nechávám většinou na tom středu. K té base nemám dokumentaci, ale myslím si že basy a výšky mají nulu na nule, takže se dají jen přidávat a středy mají nulu na prostředku, mají tam aretaci, takže se dají přidávat nebo ubírat.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

20

Salofe, nechceš toho Hookera konečně nafotit a ukázat...? Sím, sím...

0 xLajků:

21

Sic maje pasivku,tak clonu dost používám. Obzvláště,pokud hraju na struně G a D. Nemám rád te ostrej řezavej zvuk. A pak taky při písničkách,kde by se spíš hodil bezpražec.
Možná je to tím,če je to PB. U JB sem to nepoužíval,protože tam sem měl pocit,že nefungovala.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

22

Souhlasím s woodstockem,mě bez staženejch vejšek hrajou nový struny G a D jako nabustřená španělka.. když hraju něco pomalejšího a výraznějšího a chci slyšet víc vejšky a ježdění po strunách(třeba Redhoti),tak si jí používám, ale jinak mám vejšky většinou stažený na minimum,hlavně když hraju dost nahlas,tak sou mý častý chyby dost slyšet..(řikám tomu "falešný mňoukání")

0 xLajků:

23

Mikulíku budu se snažit

0 xLajků:

24

Těším... smile smile smile

0 xLajků:

25

Moc na těšení pro staromilce to není a ještě k tomu je černá, moje nejméně oblíbená, ale hraje dobře

0 xLajků:

26

Ajajaj... černá... taky ji nerad... no, nevadí, stejně to nafoť wink

0 xLajků:

27

mikulik napsal:

LOL ty seš vtipálek smile

0 xLajků:

28

Kubš napsal:
mikulik napsal:

a ploooc??? ja mam taky cernou basu, protoze se mi libilo jak hraje, ale pritom cernou na basach rad nemam, ale to je to co je tady nekde v jiny ankete o barvach, ustoupil jsem z pozadavku na barvu za cenu vyhovujiciho zvuku, no nekup to lol

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

29

Dřív jsem jí pohrdal, ale na špatným aparátu (kterej má propad ve středobasový oblasti, kde má basa nejvíc hraje) se s její dopomocí dá docílit přijatelnějšího zvuku.

0 xLajků:

30

Ja bohuzel zadnou nemam, ale na predesle pasivni base jsem ji mel, a sem tam pouzil - zejmena do tahlejsich veci, kdy basa mela znit "hladceji". Ted bych musel tocit ekvalizerem, coz se v rychlosti dost dobre neda - spis tomu pomaham vahou snimacu.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

31

Používám málo, ale jednou byla nezbytná - v hospodě kde jsme blbli,  byl za zdí před kterou sem hrál, zdroj elekromagnetického rušení (pravděpodobně chlaďák s ňákým jiskřivým problémem). Toho "vejškovýho cvrčka" se dalo potlačit  clonou, nebo si stoupnout
vo 2metry dál.
   Sem pro tónovou clonu + pro poťáky s tuhým chodem + by mi na base vyhovoval spínač  "stand by" abych nemusel při pauze všechny poťáky stahovat na "0". Znáte takovou basu? Jesli jo tak písněte. Bo budu do svojí basy vrtat a šoupnu ho tam.  smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

32

já bych chtěl na svojí přidat Master Volume...

0 xLajků:

33

Jenich napsal:

já bych chtěl na svojí přidat Master Volume...

Technicky to není problema, hlavně sehnat dyzajnově stejný čudlíky aby se nepokuvil vzhled basy jako celku smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Co tóó ??
0 xLajků:

34

jo...to je mi celekem fuk smile

0 xLajků:

35

Lefík napsal:

Používám málo, ale jednou byla nezbytná - v hospodě kde jsme blbli,  byl za zdí před kterou sem hrál, zdroj elekromagnetického rušení (pravděpodobně chlaďák s ňákým jiskřivým problémem). Toho "vejškovýho cvrčka" se dalo potlačit  clonou, nebo si stoupnout
vo 2metry dál.
   Sem pro tónovou clonu + pro poťáky s tuhým chodem + by mi na base vyhovoval spínač  "stand by" abych nemusel při pauze všechny poťáky stahovat na "0". Znáte takovou basu? Jesli jo tak písněte. Bo budu do svojí basy vrtat a šoupnu ho tam.  smile

no to mam ted na base :-D idyz je to spis on/off... pac sem si podle rady pana betarona udelal prepinac na aktiv pasiv viz tema uprade n-fet  ale este sem nesehnal dobrovovnika co mi napaji ty trandaky a odpory a kondiky na tu placicku .. tak to mam ted pasiv nic...a docela to funguje ..
btw prodavaj se vypinaci kabely sam jeden mam kde se povytazenim "zkratuje" jack .. ale nevyhoda je ze sem mel vyklepanou samici v base a parkrat se mi to vyplo i behem hrani ...hmm ted uz mam lepsi tak bych z toho moh vodmotat tu izolepu :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

36

???
"prodavaj se vypinaci kabely sam jeden mam kde se povytazenim "zkratuje" jack .. ale nevyhoda je ze sem mel vyklepanou samici v base a parkrat se mi to vyplo i behem hrani ..."   

Sem to eště neviděl - vypínací kabel ??? Asi sem zpátečník,  fakt neviděl a nemám k tomu co říct sad

Co tóó ??
0 xLajků:

37

jo to měl Mázl na veletrhu...prostě kabel, kterej nepraskne reprákem, když ho vytáhneš i zandáš bez ztlumení...

0 xLajků:

38

no hele na to bacha spousta lidí na to nadává....ono je to super nápad ale ten vypínač je dost veklovej...

0 xLajků:

39

No ale kdyby se to vychytalo... to bych osobně považoval za největší vynález od počátku elektrickejch kytar... smile

0 xLajků:

40

ten co mam je telefoni snura myslim vod bespeca .. a je to vyreseny jednoduse ze ta cast jacku ten venek jak se na to paji ten vnejsi drat koaxialu je kratsi a dole ma perko takze pokud je to venku z kytary ta spicka se toho dotyka a kdyz se to strci do kytary tak se to od seb oddali a normalne to funguje .... kdyz sem mel mono samici tak to behalo v poho az na to ze to pero matendenci se narovnat a vytahnout jack z kytary ...kdyz je ta samice tuzsi nebo ma zamek tak by to melo bejt v poho ... 
ale ted tam mam stereo samici a s tou to docela zlobi ..tak sem to zas deaktivoval izolepou:-D
..jinak planet vawes myslim delaj snury s cudlem na vypinani jak to povidal Jenich.. to sem este cv ruce nemel..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

41

http://eshop.kytary.cz/karta.php?021203 … p;ID=20993

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

42

m3 napsal:

btw prodavaj se vypinaci kabely sam jeden mam kde se povytazenim "zkratuje" jack .. ale nevyhoda je ze sem mel vyklepanou samici v base a parkrat se mi to vyplo i behem hrani ...

to delaji planet waves http://www.planetwaves.com/Pcablesdetails.aspx?ID=1
nevim jak je to kavlitni, podle toho co vim maj drazsi a levnejsi verze kabelu, jedny jsou z us a druhy se delaj v cine, ty cinsky prej vodchazecj. mam od nich standardni kabely, uz par let a furt drzej, i kdyz jsem si jeden malem prestrih padajicim aparatem a malem jsem si zlomil jack v base pri nejakym skakani, presto furt a v pohode hrajou, takze se mi jevej jako stabilni a dlouho uzitny kably, ten scratovaci jsem ale nemel, uvazuju o nem, kdyz oni jsou drahy a je proste nemam, nemam, nemam

0 xLajků:

43

ja mam neco jinyho todle
http://www.bespeco.it/detail.php?mac=5& … ;lingua=en

http://www.bespeco.it/images_prodotto/417_foto_1.jpg
a tudle snuru druhej je klasickej :-) ale modrou asi za 350..a pride mi ze je za ty prachydocela v cajku.. ale ten vypinaci mechanismus sem odstavil ...
http://www.bespeco.it/images_prodotto/133_foto_1.jpg

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44

Harvey58 napsal:
m3 napsal:

btw prodavaj se vypinaci kabely sam jeden mam kde se povytazenim "zkratuje" jack .. ale nevyhoda je ze sem mel vyklepanou samici v base a parkrat se mi to vyplo i behem hrani ...

to delaji planet waves http://www.planetwaves.com/Pcablesdetails.aspx?ID=1
nevim jak je to kavlitni, podle toho co vim maj drazsi a levnejsi verze kabelu, jedny jsou z us a druhy se delaj v cine, ty cinsky prej vodchazecj. mam od nich standardni kabely, uz par let a furt drzej, i kdyz jsem si jeden malem prestrih padajicim aparatem a malem jsem si zlomil jack v base pri nejakym skakani, presto furt a v pohode hrajou, takze se mi jevej jako stabilni a dlouho uzitny kably, ten scratovaci jsem ale nemel, uvazuju o nem, kdyz oni jsou drahy a je proste nemam, nemam, nemam

Pouzivam zkratak zhruba pul roku, je super, bez problemu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

45

spider napsal:

Pouzivam zkratak zhruba pul roku, je super, bez problemu

super a od wavu? no ja na ne jednou nasetrim taky az to bude tak se te zeptam jestli jeste drzej smile

0 xLajků:

46

mno osobně sem taky nikdy nechápal na co je dobrá tonovka....mno a ono to přijde pánové tonovka není jen nutný zlo je to užitečná pomucka!! wink

0 xLajků:

47

no to zalezi na aparatu .. zrovna ted kdyz sem hral na fender rumble .. tak sem z toho byl docela nestastnej a tonovka by se hodila .....
btw voddeleny volumy sem nechal pac tim muzu pripoladit zvuk prave na misto tomovky kdyz je zahuhlanej apec uberu krkac a kdyz je naopak apec moc nabrousenej tak uberu kobylkac.. ale nej  je kdyz ma clovek velkou karu a dobrej apos kerej muze tahat furt sebou ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

48

m3 napsal:

no to zalezi na aparatu .. zrovna ted kdyz sem hral na fender rumble .. tak sem z toho byl docela nestastnej a tonovka by se hodila .....
btw voddeleny volumy sem nechal pac tim muzu pripoladit zvuk prave na misto tomovky kdyz je zahuhlanej apec uberu krkac a kdyz je naopak apec moc nabrousenej tak uberu kobylkac.. ale nej  je kdyz ma clovek velkou karu a dobrej apos kerej muze tahat furt sebou ...

no tak fender rumble asi není uplně super apec (holt 100W no....)
podle mýho ideální apec nějak moc neobvlivní zásadně zvuk a nechá to na base jak tomá hrát big_smile

0 xLajků:

49

btw den predtim sem hral prez linku pac se basak z druhy kapely co  sme s nima hrali vyboural i s veskerejma aposema a hralo se mivo dost lip i ten zvuk mi prisel prekvapive lepsi... teda to malo co sem zaslech :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

50

Maje pasivku (singly MEC Dynamic Correction) s neprilis ostrym zvukem mam clonu neustale vytazenou a hraju si jenom s hejblatkama na kombu... prijde mi, ze kdyz ji stahnu tak akorat prijdu o cast signalu, kterej pak uz nikde nenazenu... nejsem totiz priznivcem zahuhlaneho "a la reggae" zvuku.

Kdyz nad tim premyslim mam to stejne i s volume... taky porad doprava... neni nakonec (pro vyslednej zvuk) lepsi ty potaky vyradit (odpajet) a poslat signal rovnou? (Alespon tu clonu, volume se muze nekdy hodit...)

Jeste disponuju balance potakem - ten mam taky neustale veprostred, ale tam si dovedu predstavit nejaky pokusy... kobylkac je moc ostrej, ale na neco se muze hodit samotnej, snimac u krku mi prijde sam o sobe zase jakoby moc "dutej"...

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

51

jj to mame podobne... ja sem to seridil vodstupem strun vod snimacu.. ale po tom co sem zpet zpasivnel basu a vyhodil ekvalizer .. sem to nechal ..   takze taky cudlama moc nekroutim ...mam vic kobylkac pro charakter zvuku a ten krkac min pro takovy jako zjemneni a zakulaceni...   
btw  docela by mne zajimalo ze kdyz mam ted ten vypinac v base.. tak stejne u toho Rumbla praskul (jako udelal zvuk) reprak kdezto u myho aparatu a nakej jinejch stim muzu vypinat a zapinat jak zbesilej a nic to nrdela...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

52

Na starším Jazz Basovi jsem klasickou tónovku moc nepoužíval. U novýho aktivního marcuse jsou pro změnu TREBLE a BASS poťáky, který teda používám dost. Nadruhou stranu, když přepnu na pasiv, tak se ty korekce vypnou, což je škoda. Ale dá se to modifikovat. Místo clony mám jinak moc rád kvákadlo nastavený v určitý poloze  :-)

0 xLajků:

53

Wow! To jde, vestavět kvákadlo onboard a hodit ho třeba místo tónový clony? Vím, že vestavěněj autowah mají nějaký Corty a tak...

0 xLajků:

54

cort funkmachine

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

55

David napsal:

Wow! To jde, vestavět kvákadlo onboard a hodit ho třeba místo tónový clony? Vím, že vestavěněj autowah mají nějaký Corty a tak...

ehmmm, tak nevim, spatne jsi to pochopil, nebo si delas srandu? smajlik tam nebyl tak nevim smile

0 xLajků:

56

jo a nez prej vynalezli kvakadlo jako pedal, tak silenci jako hendrix delali wah malikovou hranou prave potakem tonovy clony, ale treba je to kec, ruku za to nedam, ale logiku to ma

0 xLajků:

57

tak to nebyla asi tonova clona, ale balance mezi snimacema... ja to taky umim - asi ne tak dobre jako Hendrix, ale jde to... primitivni kvakadlo je na svete...

0 xLajků:

58

no de to i na ibanezach aktivkách když maj možnost měnit ekvalizační rozsah středů

0 xLajků:

59

David napsal:

tak to nebyla asi tonova clona, ale balance mezi snimacema... ja to taky umim - asi ne tak dobre jako Hendrix, ale jde to... primitivni kvakadlo je na svete...

hmm proc myslis ze NE tonovka? co myslis ze je kvakadlo?

0 xLajků:

60

hm, koukám, že tady je každýmu líto tónovou clonu stahovat... ale já mám pocit, že když jí nemám skoro úplně staženou, tak to nepřístojně drnčí... někdy je to docela fajn, ale často to moc nejde... tak nevím, jestli všichni tady milujou drnčivej zvuk nebo mám divnou basu...

0 xLajků:

61

spis to druhy asi mas divnou basu nebo aparat...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

62

souhlas, asi moc navejskovanej aparat, nebo bedna s Vintage30 smile

0 xLajků:

63

no, já každou chvíli hraju přes něco jinýho, tak aparátem to asi nebude... no ale zas se mi stává, pokud se nahrává, tak mám z tý nahrávky pak dojem, že tam, kde to mám stažený, je ten zvuk hrozně tupej... tak já nevim... jestli nejsou divný spíš mý uši hmm

0 xLajků:

64

no hele, vyloucit uplne se to neda, ale posli treba nejaky ukazky at to muzem porovnat

0 xLajků:

65

taky zalezi jakym stylem hrajes na jaky struny a jestli do drhnes nakym zlym trsadlem tak je jasny ze to bude drsnejsi zvuk nej kdyz na to brnkac prstama... btw poslouchal sem co amte na bandzone a ta basa je fakt dost zahuhlana ... hele cekni treba nas ja hraju bez clony uplne a nedrnci mi to...  http://bandzone.cz/discoballs
btw omluvte prosim zhorsenou kvalitu zvuku :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

66

tak sem si to poslechla... hraju sice trsátkem a spíš do toho mám sklon mlátit, ale ono i když budu hrát prstama, tak mi to nebude znít jako tobě... když tu clonu trochu vytáhnu, tak to dostane takovej příjemně kousavej zvuk, do některejch písniček se mi dost líbí, jenže do některejch ne - no a pak to má třeba ten zahuhlanej zvuk... a když to vytáhnu hodně, tak to zní tak... já nevim, jak simulace slapu a to ještě ňákýho "rozedranýho" slapu...
po pravdě - s hranim na jiný basy moc zkušeností nemám, tak mi dost chybí to srovnání...

0 xLajků:

67

Harvey58 napsal:

no hele, vyloucit uplne se to neda, ale posli treba nejaky ukazky at to muzem porovnat

no já mám po ruce většinou spíš ty zahuhlanosti...

0 xLajků:

68

nebo ještě pro upřesnění - když na kombu hodně stáhnu vejšky, tak to ani nedrnčí... tak jestli to je normální, tak neni co řešit a celej problém je akorát ve mně...
já jen že mám dojem, že hraju buď drnčivě nebo zahuhlaně, že se mi nedaří najít něco mezi... no, musim si s tim pohrát, jen je blbý, že na koncertech hraju vždycky na něco jinýho než na zkouškách

0 xLajků:

69

Jeste jde o to, co máš za basu, že... Je blbý, když to jen  cinká, nebo jen huhlá, to bych viděl, jako vadu nástroje...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

70

abysme to zjednodusili, jakou mas basu a jakej mas aparat?

0 xLajků:

71

hm to sem chtel napsat taky ale pak sem si vzpomnel ze sem vlastne sikovnej ... takze mas action corta .. no to zas neni zas naka supr basa ale uplne blba taky bejt nemusi.. idyz basy co sou novi do 5ky ve mne moc duveru nevzbuzujou . ...
a aparat sem zahlid behringra a snad dokonce s hlinikovim reprem... to je takovy drncidlo solidni :-D .. u behringtu se mi vyplatilo stahnout hi mid uplne low a low mid docela dou a vejsky sou taky docela problematicky ... ..ale hlavne ty hi mid pride mi ze je to jam nakej filtr kerej zesiluje jenom cvakani strun vo prazce a vsechny mozny bodobny zvuky ..
ale kdyz rikas ze se to deje i na jinejch ampech... tak muzes mit problem nekde v elektrice..  bte jestli ti to drnci a chrasti i pri hrani na sucho tak to muze bejt taky nekde na kytare..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

72

haha, šikulo...
nojono, do 5ky... když jsem to kupovala, stálo to asi šest a půl.....
hele, ty myslíš, že by to hodně moh dělat ten behringer? nojo, já vim, vopovrhovaný kombo a tak dále... mám ale na mysli právě tuhle věc, jestli to může mít takovej vliv....
no zrovna dneska jdu na zkoušku, tam jsou jiný komba, tak si zas po dlouhý době zkusim víc si s tim pohrát... asi už jsem byla dlouho trochu rezignovaná....

0 xLajků:

73

jo, ještě se schválně zeptám jinak, evidentně tu máte zkušenosti smile
jasně, každý kombo je jiný, ale když z toho budete chtít dostat právě ten drnčivej a řezavej zvuk, co je podle vás běžný, jaký nastavení komba, jak moc vejšek a podobně... a naopak když budete chtít normální hladkej zvuk... prostě tak pro srovnání, snad ten můj dotaz nevypadá moc hloupě neutral

0 xLajků:

74

drncivej kdyz to prebudis teda vytahnes hodne gain  ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

75

vpx napsal:

jo, ještě se schválně zeptám jinak, evidentně tu máte zkušenosti smile
jasně, každý kombo je jiný, ale když z toho budete chtít dostat právě ten drnčivej a řezavej zvuk, co je podle vás běžný, jaký nastavení komba, jak moc vejšek a podobně... a naopak když budete chtít normální hladkej zvuk... prostě tak pro srovnání, snad ten můj dotaz nevypadá moc hloupě neutral

No uplne hloupy to neni, ale kazdy slysime jinak a spoluhraci taky rezou do nastroju jinak. Ja pokud chci ostry zvuk pridam na vyskach tak do 3/4 mozneho (na max to fakt reze hlavy), basy tak na 0 (teda polovina drahy potaku) stredy mirne pres 0 (pres pul), popr. to posunu ciste na kobylkac. Pokud chci neco chlupatejsiho a sametovejsiho tak uberu vysky pod 0 pridam na basech a stredy na 3/4, navic pridam trosku na krkovem snimaci.

Taky jak hrajes ma samozrejme na zvuk vliv, sametovky bliz ke krku lehce se zesilenim na kombu, rezace u kobyly spis silu pridam na prstech a na kombu uberu.

Takze tak to delam ja, ale obecne pravidlo to neni, zalezi na apcu, na base

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

76

jojo, díky

0 xLajků:

77

Harvey58 napsal:
Kubš napsal:
mikulik napsal:

a ploooc??? ja mam taky cernou basu, protoze se mi libilo jak hraje, ale pritom cernou na basach rad nemam, ale to je to co je tady nekde v jiny ankete o barvach, ustoupil jsem z pozadavku na barvu za cenu vyhovujiciho zvuku, no nekup to lol

No takovej černej Streamer se zlatou mechanikou a poťákama...

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

78

Jinak tónovou clonu používám hodně, protože často hraju na půjčený bedny, i hlavy a každá změna aparátu vyžaduje individuální nastavení:)

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

79

Ja teda pouzivam clonu furt-ale pouze obe krajni polohy.

Basa:       Line 6 Variax Bass 700                                                                                             
FX:           Line 6 POD X3 Live (multiFX/PreAmp), G-K Dieseldawg (distortion)
Rack:       G-K 1001 RB II (Amp), DBX 266 XL (kompresor,gate)
Box:         G-K Neo 212, SWR Big Ben (1x18")
0 xLajků:

80 Naposledy upravil: Lefík (15. 05. 2007 16.21:14)

To Harvey 58:
Kvákadlo je parametrický filtr, který zdůrazňuje, nebo potlačuje úroveň signálu z nástroje v okolí svého proměnného středního kmitočtu. Je to jako kdybys rychle přidával a potlačoval určitý frekvence u grafickýho ekvalizéru - no není to přesný příklad, ale ňák mě zatím nic lepšího nenapadá.
S tónovkou bych to nespojoval.

Co tóó ??
0 xLajků:

81

no já tonovku používám docela dost... přijde mi že se tím dá docela měnit nálada v songu, ale nahovno je že když delší dobu nezkoušíme, nepamatuju si jak jsem to měl nastavený minule a pokaždý to zní troch jinak big_smile, kluky nebaví čekat než si to našudlám...

pravá ruka levější levé a naopak, prostě obě levý. Navíc hluch a aby toho nebylo málo, tak řiťmika.
0 xLajků:

82

na jazze mam tonovu clonu odletovanu, ku stastiu mi nechyba. na ostry zvuk trsatko a na prijemne veci prsty. co budem furt tocit potakmi a pametat si nastavenia a milimetrove posuny ked je to ajtak vsetko v rukach, ktore by na "rovnom" zvuku mali vediet zahrat aj agresivne, aj medovo.

sekam dobrotu
0 xLajků:

83

NO jo, používám ji, na base mě bavěj taky ty čudlíky, tak si s nima hraju:-) V podstatě ji nikdy nemám naplno, ani u rychlých písniček, do pomalejších věcí ji přidám. Pic Frank

Momentálně, a doufám dlouho, baskytarista a příležitostnej foukačkář...
0 xLajků:

84

Ahoj Franku... Sun 69? smile

0 xLajků:

85 Naposledy upravil: mae (27. 06. 2007 20.29:21)

Jazz basa, clonu temer do maxima, zkresleni na nulu, zadni snimac trosicku stahnout ... u me to pak zni jako pasivni verze Fender precission deluxe (p + j snimac).

Ale je to maso uhrat, pac ten ton je ku***sky konkretni ... a to se me libi, hraju si spise s dynamikou nezli s technikou.

Edit:
Ted sem to tu prolezl a procetl si vsechny prispevky ... zvuk je kkonkretni a drncivej, jak se to tu resilo, o tom clona samozrejme jde. Kdyz treba clonu temer stahnu, stahnu kobylkovej snimac a

0 xLajků:

86

vpx napsal:

nebo ještě pro upřesnění - když na kombu hodně stáhnu vejšky, tak to ani nedrnčí... tak jestli to je normální, tak neni co řešit a celej problém je akorát ve mně...
já jen že mám dojem, že hraju buď drnčivě nebo zahuhlaně, že se mi nedaří najít něco mezi... no, musim si s tim pohrát, jen je blbý, že na koncertech hraju vždycky na něco jinýho než na zkouškách

hele taky mne napadlo ze to muze bejt nastavenim snimacu treba ti hraje jenom kobylkac a je moc blizko strun nebo tak neco mozna bych si pohral s nastavenim odstupu snimacu od strun..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

87

To Mikulik z 28.5. : chvilku mi trvalo, než jsem se tady trochu zorientoval - web doma chodí dost pomalu a tohle forum je pro začínající úplný bludiště. Ale je to tak, SUN69, budiž kapele země lehká, pokračujem s jinym pěvcem a tak teda s jinym jmenem - viz.Weblink. Benátská nás letos mine, tak vám držim palce.. Hushi:-) - pěkný písničky, poslechl jsem si novou tvorbu - starou jsem několikrát slyšel live a vždycky dost dobrý..

Momentálně, a doufám dlouho, baskytarista a příležitostnej foukačkář...
0 xLajků:

88

pista58 napsal:

na jazze mam tonovu clonu odletovanu, ku stastiu mi nechyba. na ostry zvuk trsatko a na prijemne veci prsty. co budem furt tocit potakmi a pametat si nastavenia a milimetrove posuny ked je to ajtak vsetko v rukach, ktore by na "rovnom" zvuku mali vediet zahrat aj agresivne, aj medovo.

Taky se k tomu hlásím, já mám kroutítka na plno-doprava(clona na nulu), a zvuk hledám v místě kde do toho brnkám a jak do toho brnkám smile

Co tóó ??
0 xLajků:

89

Presne! Ja s tim moc nekroutim - to jen v pripadu, ze chci dosahnout extremu.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

90

Taky bych mohl mít místo poťáků jen tlačítka, protože používám jen dvě extrémní polohy

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

91

ja bych tam ty cudle nemusel mit vubec pac tam mam prepinac na snimace kerej stejne pouzivam jenom kdyz si blbnu a pak vypinac ten se hodi :-)
a kdyz uz steluju vyvazeni snimacu tak spis sroubovakem nez potakama .. :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

92

a na jolanach sou tonove clony docela dobra vec :-D ... ale pro humbuckery ale EMG sem to nevyuzil :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

93

Tńová clona je dost důležitá věc, ale je potřeba pochopit, jak byla myšlena v době svého vzniku. Pokud nagainujete aparát a vytavíte vejšky a stáhnete tónovku, dostanete naprosto libovej zvuk, kterej je konkrétní, sytej a přitom to není jak linkou do mixu:)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

94

tao-kan napsal:

Pokud nagainujete aparát a vytavíte vejšky a stáhnete tónovku, dostanete naprosto libovej zvuk, kterej je konkrétní, sytej a přitom to není jak linkou do mixu:)

Zajímavé,zkusím...teďka sem si vzpomněl,že když sem točil apec skro na max(bubeník prase,blbej zvuk atd),tak sem měl taky uzavřenou tónovku a podobný nastavení,asi jo,asi to bude tak,jak píšeš wink

0 xLajků:

95

já tonovku nemám big_smile big_smile

0 xLajků:

96

moja je odletovana big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

97

Já mám a používám jí. Na slap úplně vytaženou, na latinu a tam, kde je zapotřebí měkkej zvuk jí trochu stahuju a hraju nad hmatníkem.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

98

jako je fakt že sice nemám clonu ale aktivka může fungovat podobně smile smile budu už se s tím muset naučit pohrát...

0 xLajků:

99

no ja ji nemam a kdyz si chci prihuhlat tak stahnu kobylkac..nebo prepnu jenom na krkac.. samotnej krkac na padle ma supr zvuk naslap.. takovej spravne vintage.. 70.disko .. :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

100

Kubš napsal:

jako je fakt že sice nemám clonu ale aktivka může fungovat podobně

Jo, ja kdyz pohnu parametrikou stredu do minima (nebo do maxima ? ted nevim...) a uberu vysky je to tonovka jak vysita

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: